משהו מכיר?שמע?היה?

chinabird

New member
סליחה על ההתפרצות ועל הדלת

הפתוחה, אבל (בלי להתייחס לסוגיית המחיקה עצמה; לא ראיתי את ההודעה המקורית) אולי צריך לסייג מעט גם את הקביעה החביבה "אין שיטה יותר טובה ופחות טובה"? נכון, יש שיטות שבאופן ברור לא מכוונות לאותו יעד (ולכן ההשוואה פשוט לא רלבנטית, כטענתך, כל עוד לא מציינים לאיזה אספקט של התורה מתייחסים), אבל גם ביטול מוחלט של ההייררכיה הוא טעות גסה, לדעתי. אפשר להתווכח על זה, אבל לא נראה לי שעצם הקביעה "שיטה X טובה משיטה Y" הוא עילה למחיקה.

WhiteBear

New member
נשמה - לשים לב מה אני כותב.

לא כתבתי שהעילה למחיקה זה "שיטה X טובה משיטה Y". כתבתי שלהביא סיפור על מכות בין שני חבר'ה משיטה, כאשר מסיימים את הסיפור ב "שיטה X טובה משיטה Y, עובדה !", ועוד כאשר זה חלק משירשור שאנשים מנסים לתקוף אחד את השיטה של השני (שזה מטה-אומנות לחימה), בעיני זה מצב שמצדיק מחיקה. ואני לא זה שכתב ש"אין שיטה טובה ופחות טובה" - אני רק הבאתי ציטוט של מה שנאמר עכשיו מול מה שנאמר קודם. אישית אני לא חושב את זה. אני בטוח שיש שיטות טובות יותר ופחות, לאנשים מסויימים, כאשר השיטה מועברת דרך אנשים מסויימים. לבצע השוואות ברמות יותר מוכללות דורש הרבה הרבה יותר כלים וניסיון ממה שיש לי. טל.

twc

New member
להעמיד דברים על דיוקם

א. למען מי שלא נכח באימון הפורום, זה לא היה קרב רשמי או הדגמה או כדומה, אלא שני אנשים שפרשו לצד להצליב ידים. ב. האדם המדובר הוא אכן תלמיד של בנימיני, אבל בהחלט לא "תלמיד בכיר ביותר". ג. זה לא היה "קרב אימון". הם פשוט "הלכו מכות" בצורה סתמית ופרועה. כל השלכה של הדברים מעבר לכך ע"י הקוראים היא לתפיסתם בלבד.

fxcrc

New member
נכון בהחלט אבל בבקשה בוא לא נכנס

להאם הוא בכיר או לא בשיטה שלו... אם הוא מלמד ולומד מספר שנים ומעל לחגורה שחורה ויש להם בשיטה כינוי למי שהתקדם בשיטה לרמה כזאת(סנסיי/מאסטר או מה שיהיה) אז הוא ממש ממש לא מתחיל-נאמר לי ע"י אנשים משיטתו...

twc

New member
תגובה אחרונה לנושא

לא מתחיל - נכון. אבל: א. דרגתו נמוכה משלי בשתי דרגות. ב. הוא מתאמן פחות ממחצית הזמן שאני. ג. יש תלמידים בכירים ממני בשיטה (ולא אחד או שניים). => הוא אינו 'בכיר מאד' בשיטה. => לפי קנה המידה שלי, הוא אינו 'בכיר'. => יש לי את הכלים לשפוט את ה-so called קרב שהוא עשה, ובהשוואה לעקרונות השיטה הוא "הלך מכות" ולא "נלחם בטכניקות של השיטה". => אין לי את כל הכלים להעריך את יריבו, ולכן לא אעשה זאת. (זה היה קטע קצר מהבחינה בלוגיקה
) לגבי 'כינויים' בשיטה: מאסטר - תואר בו נושא מר בינימיני בלבד, בשל דרגתו והיותו ראש השיטה. סנסאי - צורת פניה למדריך בעל חגורה שחורה בזמן השיעור. זה הנוהג אצלנו, ואינו מעיד על הנוהג או מוסכמות במקומות אחרים. אני מקוה שזה סותם את הגולל על הנושא. הודעות נוספות בענין לא יענו (לפחות לא על ידי).

fxcrc

New member
הלכו מכות? ארסים הולכים מכות בצורה

סתמית ופרועה הם נלחמו בטכניקות שלהם ולא סתם הכו אחד את השני.

fxcrc

אנא קרא את כללי הפורום, סעיף 9. הפורום לא שלנו, המנהלים, אבל גם לא שלך - הוא של חברת תפוז, שהפקידה את ניהולו בידינו, המנהלים. עוד על נושא מי ואיך מנהל את הפורום (ארוך אבל כדאי). נקודה אחת: אתה מאיים להכניס את ההודעה תחת שמות-משתמש שונים - ועוד שואל על טרולים?

fxcrc

New member
אוקי תן הסבר למה מחקת,אפילו זה לא

נעשה. אני לא בעד אף אחד אני רק רושמת מה שראיתי-המציאות.

לא אני מחקתי, אני מחכה להסבר ממי

שמחק. המנהלים האחרים, כמוני, לא גרים בפורום. יש לי סבלנות. לך?

בודוקאן

New member
כמה מילים על התנהגותך...

ונעזוב לרגע מה מותר לכתוב ומה אסור. גם אם מותר לכתוב, זה לא אומר שזה לא גועל נפש. תגיד (אני לא קונה את השימוש בלשון נקבה), מה אתה רוצה להראות? מה אתה רוצה להשיג? איזה יחס אתה חושב שתקבל עם ההתנהגות הזו? אתה חושב שיכבדו אותך על דבר כזה? לא אני! חברים באים למפגש חברים. הם באים לשם בכיף, ליהנות, ללמוד אחד מהשני. אם זה נכון ששניים מהם נכנסו למשחק הזה, אז הם לא סובלים מעודף חוכמה. אבל על זה לא מענישים. מה אתה רוצה? שמעכשיו, כל מי שירצה לשחק עם חבר משיטה אחרת במפגש פורום, שירצה להרגיש, לחוות, יצטרך לבדוק מי מסתכל עליו? שיצטרך להרגיש שהוא מעמיד את כל השיטה שלו במבחן? את המורה שלו? אם כך, אדוני הנכבד, אני אוותר על כל הדגמה שהיא במפגש כזה. לא תמיד הדגמה הולכת כמו שרוצים, לא תמיד אתה במיטבך, ואין לי שום כוונה להיבחן. אני רוצה לבוא בכיף, ואין לי שום כוונה לקבל כאן אחר כך ציונים. וגם הרעיון לבחון את השיטה מול האחרות, אני לא בעינין. בהחלט לבחון עקרונות, לבחון צורה, אבל לבחון יעילות? סליחה, לא בשבילי.

MidNight Flame

New member
למנהלים זכות למחוק עפ"י שיקול דעתם!

נסה לחזור על ההודעה בניקים שונים ותחסם ע"י הנהלת תפוז לפי IP עד כדי מצב שעלולים להגיש נגדך תביעה במצב כזה אז אולי תחסוך מכולנו את אי הנעימות ופשוט תקבל את גזר הדין?

Sham 69

New member
"העלבת הסמוראי = הזמנה למלחמה"

פשש.. ממש שערייה הם היו אה? ועוד חשבתי שברוב אומנויות הלחימה הגישה היא להתרחק מסכסוכים ולא להתייחס לדברים שטותיים כמו העלבות.. ובקשר ל WE DONT TRAIN FOR FUN, WE TRAIN FOR SURVIVE הייתי מציע להם במקום להשקיע באומנות הזאת שנים מבוזבזות להוציא רשיון לאקדח והכל טוב

WaveGal

New member
שלומימ יקר,לא כל המזעזע גלילאו

בשם כל ה"אחרים", אנא חדל מלהלחם בשבילנו. זה לא אסטטי וגם קצת מעצבן. אם מותר להציע משהו (זה בטח רעיון רע, אבל בכל זאת...): נשום עמוק, חייך, קרא (בעיון) את כל ההודעות בכל השירשורים שעסקו בנושא החביב עליך בפורום החביב עליך ביומיים האחרונים, אל תגיב לאף הודעה במשך, נניח, יום שלם (או כמה שתצליח) וחזור אלינו אדם חדש (או לא, אבל שווה לנסות).

Wing Chan

New member
?.. "תילחם עליה" ? על מה בדיוק?

שלומי, די כבר. זה נעשה מטומטם מרגע לרגע וכול ההכפשות שלך בשבוע האחרון לא עוזרות לתדמית שלך פה עם כול הכבוד. אני מבין שאתה אוהב את נושא האומנויות לחימה (כולנו, אחרת לא היינו פה) אבל עלתה במוחי קושיה - על מה לעזעזל אתה "נילחם" פה? על זה שמורה עושה משהו שלא מוצא חן בעיניך אז אתה בא ומכפיש אותו? על זה שמישהו שהוא נורא רע ורשע בא וכביכול מציג דברים לא נכונים או שמציג את עצמו בצורה זוהרת יותר ממה שהוא? נו באמת. שלומי בוא נדבר דוגרי, אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי, אבל לך אין שום זכות שבעולם ללכת ולהכפיש מורים ולפקפק בהם כאילו אתה הגורו-גראנד-סופר-אקסטרא מאסטר של כול האומנויות הלחימה ואתה יודע הכול ויש לך זכות לעשות זה את זה. הצעה שלי - אם אתה רוצה להעביר ביקורת אז תעשה את זה בצורה בוגרת ולא ילדותית כמו שעשית עד עכשיו.

שלומי, לשאלתך

שי חי הוא תלמיד של משה גורליק ושל ריצ'רד זרקיף ומלמד אוצ'י ריו. האתר שלו מעט בעייתי (עיצוב גרפי חובבני ושגיאות כתיב פה ושם), אבל ממה שאני שמעתי הוא עוגיה קשוחה.

דיברתי עם שי בטלפון כמה פעמים.

שי עשה עלי רושם של בחור טוב: מסור למה שהוא עושה ונשמע יסודי ורציני. לא מק'דוג'ו
לשמור בבקשה על כבוד לחברים - גם אם חלקנו עובד אחרת.

למעלה