משהו מוזר

Unbreakable

New member
משהו מוזר

אני חושב שמצאתי טעות בספר השלישי שעוד לא עלו עלייה מממ תראו: הארי חזר אחורה בזמן כדי להציל את עצמו אז בו נלך להארי הראשון הראשון יאנו ממש לפני כל הקטע עם הזמן אז מן הסתם יש כאן טעות כי הרי הארי שלפניו הציל אותו אבל לא היה הארי לפניו שיבוא ויציל אותו אז איך הוא ניצל ?!?! והוא היה חייב להנצל כדי שכל השרשרת הזאת תקרה כאילו שהוא יציל את הבא אחריו והלאה והלאה הרי ברור שאת הראשון אף אחד לא הציל אם לא הבנתם תנסו לקרוא עוד פעם אני מקווה שזה מספיק ברור מה שכתבתי :)

קראתי על זה בפורום בוואלה!

ואני לא בטוח אם זה נכון או לא כי סך הכל זה מסובך כל העניין הזה של הזמן וגם התנהל שם ויכוח אז אולי זו פשוט וד אחת מהטעויות של ג´יי קיי... s@me @ne

נעמה ע.

New member
הנושא המוכר של חזרה בזמן...

הבעיה הזאת קיימת לא רק בספרי הארי פוטר, אלא בכל ספר פנטזיה או מד"ב שמעלה את הרעיון של חזרה בזמן... כי תמיד כשחושבים על זה עד הסוף מגלים שזה לא הגיוני... אבל זה נורא מעייף את המוח, הדיונים האלה. פעם בפורום של הוגוורטס אקספרס מישהו התחיל עם הנושא הזה, ומילאנו דיון באורך של דף שלם, ובסוף לא הגענו לשום מסקנה! אני מציעה לא להתחיל להסתבך עם זה... שוב אני אומרת שהדיון הזה לא קשור רק להארי פוטר אלא בכלל לנושא המתוסבך של חזרה בזמן. "האדם התרבותי השכיל אמנם לבנות כלי רכב לעצמו, אך מאידך גיסא איבד את כושר השימוש ברגליו" -ראלף וולדו אמרסון. (מה הקשר? בירה נשר)...

אתה טועה

הארי שבעתיד חזר בזמן והציל את הארי שבעבר, כדי שהוא יוכל להגיע לעתיד ולהציל את עצמו. אתה מבין, זה אינסופי, ואין הארי הראשון!

PopPy

New member
כתבתי תגובה ארוכה שנמחקה..

אז נעשה את זה קצר: אין תשובה ברורה לכך ולכן זו גם לו טעות - אולי כל השרשרת התחילה מכך שהארי חזר בזמן ואז רק היה צריך להציל את עצמו בגלל משהו שהוא עשה ששינה את העבר? זה כמו לשאול מה בא קודם - הביצה או התרנגולת ^-^ |S| פופי |S| נ.ב הורדתי פלאגין שנותן לי את המילים לכל שיר שרק תרצו תקנאו ותקנאו *מוציאה לשון* ^-^

התרנגולת ../images/Emo39.gif

כמו שאת רואה יש לי תשובה לכל שרשראות הזמן: התרנגולת באה קודם כמובן!!! זה כמו לשאול מה בה קודם- הבן אדם או העובר!! god לא ברא ביצים!! think about it, הארי פוטר קרייזי

נעמה ע.

New member
תלוי אם את מאמינה באלוקים...

או שאת מאמינה באבולוציה- ואז השאלה נשארת שאלה.

PopPy

New member
אני עומדת לגלוש קצת מהנושא:

אדם וחווה נבראו על ידי אלוקים כבוגרים, כלומר התרנגולת קדמה לביצה, אבל מבחינה מדעית אין הוכחה לכלום... המפ זה חתיכת גלישה מה"פ לאלוקים (ואם אתה ממשיך בדיון תכבד את המאמינים שבפורומינו הקט ותכתבו בבקשה אלוקים..) אניוואי, אני טוענת שהביצה קדמה לתרנגולת, אבל זו טענתי רק בגלל שאני אוהבת אפרוחים ^-^ המפ אני יודעת שאין קשר.. |S| פופי העייפה שיצאה מדעתה |S|

Marty McFly

New member
בלתי שביר, זו לא הבעיה...

הבעיה היא, שבעצם ההארי הראשון, כפי שאמרת (זה שהארי חשב שהוא אבא שלו) היה אמור גם להציל את באקביק, נכון? כלומר, הוא נגיד הציל. אז את מי הארי עצמו בעצם הציל? כי כבר באקביק הוצל... אתה מבין?

אבל אין הארי ראשון, אתם לא מבינים?

זה כל הזמן אותו הארי, בערך. הארי ראה את עצמו כי אחרי שהוא ראה את עצמו הוא חזר בזמן, ואז הוא ראה את עצמו כי אחרי שהוא ראה את עצמו הוא חזר בזמן, וככה זה ממשיך... זה אינסופי, כמו שאמרתי קודם. הארי פוטר קרייזי נ.ב כל פעם שכותבים על זה בספרים יש ריב כזה, כי שום דבר לא הגיוני בחזרה בזמן, ובגלל זה חזרה בזמן לא אפשרית.

Marty McFly

New member
אוף!! אני יודע...

אני יודע!!! אבל תקשיבי. בעצם, בשביל מה הארי חזר בזמן? להציל את סיריוס ובאקביק, נכון? עכשיו, הוא בעצם לא היה צריך לעשות את זה, כי כבר הצילו אותם... עובדה, כי מי שהציל אותם הציל גם את הארי בדרך (שזה הוא...) הבנת למה אני מתכוון? בקיצר, אסור לג´יי קיי לשחק בזמן, כי היא לא מנוסה מספיק!

לא נכון

הארי בעבר לא יודע, אבל ב*עתיד* הוא יחזור בזמן ויציל את בקביק ואת סיריוס ואת עצמו, הם לא כבר ניצלו, ב*עתיד* הוא יציל אותם, בכך שהוא יחזור לעבר.

Marty McFly

New member
אז בשביל מה ההוא בעבר חזר?

אתם יודעים מה נוצר - נוצר פרדוקס! וכמו שאמרתי, שג´יי קיי לא תתעסק בחזרה בזמן יותר!!!

עכשיו אתם מאשימים את ג´ו????

אני לא מבינה מה כל כך לא ברור!!! למה הארי חזר בזמן? כי אם הוא לא היה חוזר לא היה קורה מה שקרה, ואז היה נוצר פרדוקס. אבל זה לא מה שקרה. הארי חזר בזמן כדי להציל את סיריוס ואת בקביק ואת עצמו. אחרי שהוא הציל את עצמו עצמו חזר בזמן והציל את עצמו ואז........ זה מסובך מדי!!!!!!! אולי נפסיק את הדיון הזה בכך שג´ו לא טעתה ורק אם מתעמקים בזה מגלים את הסיבוך (ואיך לא? כל פעם שסופר מתעסק עם זמן זה קורה.) הארי פוטר קרייזי

Marty McFly

New member
לא דווקא לא תמיד!

למשל, מי שכתב את "בחזרה לעתיד" לא טעה אפילו פעם אחת! אז בבקשה... בואו נגיד שאמור ליצור פרדוקס, וג´יי קיי לא חשבה מספיק עמוק על הנושא

אההההה.... טוב

צודק... הוא לא טעה, אבל תגיד לי בדיוק איפה ג´יי קיי טעתה? בזה שהארי מציל מישהו? מה הקטע, הארי עשה משהו בעבר, ואחר כך הוא לא יכול לעשות את זה כי הוא כבר עשה את זה??? נו באמת!

טוב, הבנו לאן הדיון הזה הולך.

אז בקיצר ג´יי קיי טעתה. קורה. זה לא הטעות היחידה שלה בהארי פוטר כפי שאתם יודעים. מותר לה לטעות וביחוד בנושא כל כך מבלבל כמו הנושא הזה. s@me @ne

למעלה