משהו מוזר...

ita101

New member
משהו מוזר...

אני לא רוצה סתם לצאת נגד המערכת אבל אני לומד עכשיו קורס שנקרא "מקרו א'. הקורס מקנה 2 נקודות זכות. המפגשים הם (להנחיה רגילה) פעם בשלושה שבועות למשך שעה וחצי בלבד. הקורס כמובן בתשלום מלא כמו שאר הקורסים. קורס ההמשך שלו הוא מקרו ב' שמקנה 4 נקודות זכות. השאלה למה לא יכלו לצרף את הקורסים לקורס אחד שיקרא "מקרו" וזהו. הקורס לא צריך להיות קשה מדי כפי שכבר שמתי לב. האם זו דרך של האוניברסיטה להרוויח עוד כסף? חוץ מזה שנראה לי לפי מה שקראתי שטרילוגיית הקורסים "תורת המחירים" היתה פעם רק 2 קורסים שפיצלו אותם לשלושה. לסיום - לאוניברסיטה הפתוחה יש פוטנציאל להיות יותר ממה שהיא עכשיו. היא יכולה להיות אלטרנטיבה לימודית גם לכאלו שלא עובדים בצד הלימודים (למרות שזה קהל היעד העיקרי שלה). יש הרבה אנשים שמסוגלים לסיים תואר בפחות שנים דרך האו"פ - מה שאי אפשר (נראה לי) באוניברסיטה רגילה. האו"פ צריכה לאפשר לסטודנטים ללמוד יותר בחופשיות, וכאן אני לא מדבר על "מפגשי רשות" כי זה לא ממש הקלה לסטודנט לשלם עבור משהו שהוא לא מנצל. כן - תבינו שהאו"פ בנויה על שיטת "הלימוד מרחוק" שזה רעיון ענק אבל האו"פ עושה רק חצי צעד לקראת הסטודנט. מה שהאו"פ צריכה (או יותר נכון, הסטודנטים צריכים) זה רפורמה בדרכי הלימוד שלה. מפגשי אופק מוקלטים זה עוד אחת מהדרכים ללכת בשיטת "הלימוד מרחוק" לקראת הסטודנט. האוניברסיטה צריכה להצדיק את התשלומים שהיא גובה מהסטודנטים. אני מתכוון שבהשוואה לאוניברסיטאות אחרות האוניברסיטה הפתוחה נותנת פחות יחסית למה שהיא מקבלת מהסטודנטים. אני מוכן לקבל תיקוני עובדות אבל לפי מה שאני יודע סטודנטים באוניברסיטאות אחרות לומדים יותר קורסים בשנה, מגוון הקורסים שלהם גדול יותר, שעות המפגשים שלהם מרובות יותר ובסופו של דבר הם משלמים פחות או יותר כמונו לתואר. תבינו שזה סתם מעסיק אותי לחשוב על זה. תחשבו שאתם (מי שעובד) הייתם מפסיקים לעבוד ומחליטים לא לעבוד עד סיום התואר. מה אז הייתם חושבים על מה שאתם מקבלים מהאו"פ? ואם אתם עובדים האם אתם צריכים לבחור באו"פ רק בגלל שזו האלטרנטיבה היחידה. כלומר - האם בגלל האפשרות היחידה אתם צריכים לקבל אותה על כל חסרונותיה? מצטער על הבלאגן - זה פשוט בליל של מחשבות שרצות לי בראש.

דיסוצ

New member
רציתי לענות במשפט אבל יצא ארוך ../images/Emo13.gif

סטודנטים באוניברסיטאות אחרות לומדים יותר קורסים בשנה ולומדים גם יותר קורסים באופן כללי, שזה תוצאה ישירה של העובדה שהם צריכים הרבה יותר קורסים בשביל לגמור תואר, כי השווי של כל קורס בנ"ז הוא יותר קטן מאשר בפתוחה. סטודנטים באוניברסיטאות אחרות "נהנים" מיותר שעות מפגשים - מהות הפתוחה היא לימוד עצמי ועצמאי. הפתוחה לא נועדה רק להוות אופציה למי שרוצה לעבוד וללמוד באותו זמן (שאת זה, אגב, אפשר לעשות בהיקף מסוים גם בלימודים במקומות אחרים). הלימודים בפתוחה זה אתה והספר. המפגשים, עד כמה שאני מבינה, קיימים לשתי מטרות: עזרה למי שמתקשה במשהו ספציפי בחומר, שהוא כבר ניסה ללמוד אותו לבד, ועזרה למי שכן צריך מידה מסוימת של הוראה פרונטלית. האו"פ לא מתיימרת ללמד את כל החומר ב"הרצאות", וטוב שכך, למרות שלפי מה שהבנתי זה מה שנהיה מהנחייה מוגברת. אחת הסיבות העיקריות שבחרתי באו"פ, וכמובן שאני יכולה רק להעיד על עצמי, היא שאני רוצה את הלבד, אני לא רוצה להיות תלויה במרצים ומפגשים שמתבטלים או לא מתבטלים, ואני באופן אישי הייתי מוכנה לשלם אפילו יותר לאו"פ בשביל לקבל את זה. פשוט משום שהוראה פרונטלית גורמת לי נזק כזה ש-10 שנים בטיפול פסיכולוגי לא היו פותרות (אז האו"פ כן יוצאת יותר זולה
). תשמע, אני יכולה להבין את מה שאתה אומר ואני בטח לא כאן מטעם האוניברסיטה. דברים שאתה רואה כחסרונות אני רואה כיתרונות. מה שאתה מציין כחסרונות זה דברים ששונים באו"פ לעומת אוניברסיטאות אחרות או מכללות, אז אולי האו"פ לא מתאימה לך? אגב, בעניין התשלומים - אפשר לחשוב על זה גם מהבחינה הזאת: האו"פ משלמת דמי שכירות על עשרות (אין לי מספר מדויק) מרכזים ברחבי הארץ, היא מעסיקה יותר מנחים, כי היא מפוזרת בכל הארץ, היא צריכה לממן את ההוצאה לאור, ההדפסה וההפצה של הספרים בכל הקורסים, וכו' וכו'. כל הדברים האלה לא קיימים במקום אחר. לאו"פ יש סיבות די טובות לגבות כסף, לא? גם אם אני לא מגיעה כמעט בכלל למפגשים, אין לי בעיה לשלם על זה בידיעה שאני לא צריכה לרוץ לספריות לצלם חומר ובידיעה שאם אצטרך עזרה, יש לי למי לפנות.

twozig

New member
טענותיך מחייבות תגובה

בנוגע לטענותיך לגבי סדרת המקרו : "לא צריך להיות קשה מדי כפי שכבר שמתי לב" זה משפט שטותי למדי. איך אתה בכלל מסיק על רמתו של קורס חודש אחרי תחילת הלימודים?! מקרו ב נחשב לאחד משלושת הקורסים הכי קשים לסטודנטים לניהול וכלכלה בגלל ריבוי הניתוחים והתהליכים שבו... ואתה עוד רוצה להוסיף על זה את מקרו א?!! לידיעתך המבחן במקרו א הוא אחד המבחנים המכשילים ביותר שתתקל בהם! בנוגע לעניין שהאו"פ מפצלת קורסים, לסתירת טענתך ראה הקורס "מושגי יסוד באקונומטריקה" שזהו קורס שמכיל 3 קורסים שנלמדים באת"א כולם ביחד.... פיצול תורת המחירים היה חייב להעשות בגלל שנוספו לו חומרים חדשים ורק לידיעתך בכל קורס בתורת המחירים יש 8 ממ"נים חובה! אני חושב שהיחס באו"פ הוא נפלא וצוות האו"פ הוא נפלא! (חוץ מאיזה מרכז קשוח אבל סלחתי לו כי המבחנים שלו ברמה תיכונית)

ita101

New member
הי - אז תגובות:

אז קודם בתגובה לדיסוצ: לפי דעתי שווי של תואר שנלמדו בו יותר קורסים גבוה יותר. אני בטוח שאת מסכימה איתי שרמת הידע שמקנים יותר קורסים גבוהה יותר ואנחנו בסך הכל באנו כדי ללמוד ולא כדי לקבל איזו פיסת נייר שמעידה על סיום לימודים. בשביל זה אפשר לנסוע לאירופה ושם במקומות כמו הונגריה וכו' אפשר ללמוד חודשיים, לשלם ולקבל תואר שני. כולנו יודעים מהי המשמעות של תואר כזה. בהשוואה של תואר כלכלה וניהול באו"פ לאותו תואר באוניברסיטה אחרת אין הרבה הבדלים. הקורסים מדברים על אותם נושאים בבסיס רק שבאוניברסיטה אחרת יש מגוון גדול יותר של קורסי בחירה ואני חושב שהסטודנטים לומדים יותר לתואר. לגבי עניין הלבד + התשלומים: האם זה שאת בוחרת ללמוד פחות שעות עם מרצים צריך לגרום לך לשלם עבור קורס בודד יותר? לטוזיג: מקרו א' הוא קורס קל יותר ממבוא למקרו לפי מה שראיתי. אנחנו רק חודש ומשהו מתחילת הסמסטר וכבר הגענו ליחידה 3 מתוך 5 ככה שאני רואה מהי הרמה בקורס. יחידה שלמה היא כולה חזרה על הקורס מבוא למקרו. שאלנו את המרצה למה תדירות ואורך המפגשים לא זהה לשאר הקורסים והוא אמר שהקורס לא קשה ולא מצריך מפגשים כמו בשאר הקורסים. זה בלבד מספיק בשביל להבין את התסכול. הדרישות בקורס (ממ"נים) לא קשורות בכלל לרמת הקושי. אני לומד תורת המחירים וזה הקורס הקל ביותר מבין הארבעה שאני לומד עכשיו. ואין לי טענות כלפי המנחים וכו'. הטענות שלי היא כלפי המדיניות של האו"פ, לא כלפי עובדיה.

דיסוצ

New member
תשובה

אני לא מסכימה איתך. שווי של תואר נמדד לא בכמות הקורסים אלא בעיקר באיכות הקורסים. מתוך הניסיון שלי בכמה קורסים שעשיתי מחוץ לפתוחה, הקורסים של האו"פ הרבה יותר מעמיקים, מקיפים, ומפורטים מאשר במקומות אחרים. אחד הדברים שהכי הפריעו לי במחוץ לאו"פ היה שהסטודנט תלוי לחלוטין בקריזות של המרצה - למרצה אין שום בעיה לשנות את הסילבוס כדי שיתאים להעדפותיו האישיות, לימי החופשה שהוא רוצה לקחת וסתם לפי המצברוח. הרבה יותר אמין ואיכותי, בעיניי, ללמוד מתוך תכנית קבועה, ברורה ומוחלטת. ואני אומרת את כל זה בדיוק בגלל שבאתי כדי ללמוד ולא רק כדי לקבל חתיכת נייר שמעידה על לימודים. אני חושבת שבכל מקום אחר יותר קל ללמוד רק בשביל הנייר. באו"פ, אם אתה לא רוצה ללמוד בשביל לדעת, אתה לא עובר (ברוב המקרים). אני לא חושבת שמגוון יותר גדול אומר שלומדים יותר לתואר. ואני גם לא ידעת עד כמה המגוון באמת הרבה יותר גדול. תחשוב על זה ככה, יותר קורסים לתואר = כל קורס מקיף פחות חומר ונלמד בצורה שטחית. מה שווה לדעת קצת על הרבה דברים בלי לדעת הרבה בתחום של התואר? זה שאני בוחרת ללמוד לבד ולא עם מרצים לא צריך לגרום לי לשלם יותר עבור קורס בודד. מה שאמרתי הוא שאני באופן אישי מוכנה לשלם אפילו קצת יותר כל עוד לא התואר שלי לא מותנה בזה שאצטרך לשבת בכיתה עם עוד 100 סטודנטים אחרים ולהקשיב למרצה. בסך הכול, כל מה שתשלם לפתוחה עבור התואר מאוד דומה לסכום שהיית משלם באוניברסיטה אחרת, אולי קצת יותר גבוה, ואני בכלל לא מדברת על מכללות ששם השכ"ל בשמיים. תחלק את מספר הקורסים שלומדים בתואר שלך באת"א, נניח, בשכר הלימוד המצטבר שם, ונכון, זה יוצא יותר זול לכל קורס. אבל שוב, יש יותר קורסים. במבנה החברתי הנוכחי, אני לא רואה משהו רע בלשלם עבור השכלה ברמה גבוהה+בשיטת לימוד שמתאימה לי. האו"פ לא מתיימרת להתאים לך תוכנית ושיטת לימודים אישית, היא רק נותנת לך את האפשרות לעשות את זה בשביל עצמך.

עלמה ל

New member
ממקור ראשון יודעת להגיד

שבאוניברסיטת חיפה בחוג לכלכלה וניהול יש שני קורסי מקרו כמו באו"פ, אמנם רק שני תורת המחירים (שם קוראים לזה מיקרו) לעומת שלושה, אבל שני מימון לעומת אחד באו"פ. ולא שאני נגד בליל המחשבות שלך (אתה חושב משמע אתה....), אבל נראה לי לא לעניין לצאת נגד תכנית לימודים ידועה מראש. יכולת לבחור אחרת. וגם חסכו לך פסיכומטרי שבינינו זו עוד מסחטת כספים לא קטנה.

למעלה