משהו מדאיג

Venomous snake

New member
משהו מדאיג

ארה"ב שולחת לישראל פצצות חכמות. ארה"ב מחמשת את ישראל ואיראן את חיזבאללה. דומה שהעימות בין ישראל לחיזבאללה הופך לעימות בלתי ישיר בין ארה"ב לאיראן כאשר ישראל וחיזבאללה מהוות כלי משחק.

עדכאן

New member
בהחלט מדאיג

מה עוד שהאנטרסים של ישראל לא בהכרח חופפים את אלה של ארה"ב.

בהחלט לא מדאיג אלא להיפך

אפשר לחשוב שחיילים ישראלים נלחמים עכשיו בצפון קוריאה... המלחמה בלבנון היא פרומו למלחמה המתפתחת בין המערב לבין האיסלם הקיצוני. במלחמה הזו ישנה זהות אינטרנים מלאה בין ישראל לארה"ב. יותר מזה - האינטרס של ישראל במלחמה הזו הוא הרבה יותר משמעותי מהאינטרס האמריקאי - כולנו יודעים היכן תיפול פצצת הגרעין האירנית.... המלחמה הזו נכפתה על ישראל ואנחנו צריכים להודות לידידנו בוש שמשכיל לעמוד ב 100% לצידנו.

Venomous snake

New member
משענת קנה רצוץ

ארה"ב תתמוך בישראל כל עוד זה משרת את האינטרסים שלה. ארה"ב רוצה שישראל תהיה תלותית בה, כדי לממש את האינטרסים של ארה"ב באזור. המחיר שישראל משלמת עבור ה"מתנות" מארה"ב בטווח הארוך הוא מחיר הרבה יותר יקר ממה שנראה.

כמה קל לך לדבר מרחוק

כאחד שלא חוטף טילים על הראש קל לך לדבר ולהעביר ביקורת. נראה איך תדבר ככשגם אתה תחטוף טילים על הראש מהבוקר עד הערב ותצטרך להתעורר לכל אזעקה כל בוקר, ולחחשוש ללכת לישון כל לילה. כשלאיראן הפונדמנטאליסטית תהיה פצצה אטומית ביד, כולנו נוכל להגיד שלום, ולא השלום שאתה מדבר עליו....

עדכאן

New member
ממתי טילים על הראש

עוזרים לראש לחשוב טוב יותר? אני מקווה שאתה לא באמת מאמין שארה"ב עוזרת לישראל רק מטעמים אלטרואיסטים. מדיניות מתבססת תמיד על אנטרסים. ככל שהתלות של מדינת ישראל בארה"ב תגבר, כך תאלף לשעבד את האנטרסים שלה לאילו של ארה"ב. אז אולי כרגע האנטרסים דומים, אבל אין דבר כזה אנטרסים זהים. דווקא מי שחוטף טילים על הראש צריך להבין שראשו בסכנה בעוד שראשה של ארה"ב בטוח... לכן האנטרס הישראלי להגיע להסדרים של שלום עם כל הגורמים באזור גדול בהרבה מזה של ארה"ב.

כרגע אנחנו לא יכולים להיות בררנים

כשאתה עומד לטבוע, ומישהו, לא חשוב מי, מושיט לך את ידו לעזרה, אתה לא מתחיל לשאול אותו למה ומה יוצא לו מזה, אתה קודם נותן לו להצילך ורק אחר כך תוכל לשאול אותו שאלות. אדם טובע לא יכול להיות בררן. ומלבד זאת, איפה ראית שכתבתי שארה"ב עוזרת לנו מטעמים אלטרואיסטים?

Venomous snake

New member
ארה"ב מסוכנת יותר מאיראן

אני לא מפחד מפצצה איראנית, להיפך - גרעין איראני פירושו המעשי אור ירוק לישראל להחזיק בגרעין משלה. אני כן מפחד מארה"ב - מדינה שמחסלת את ישראל מבפנים. מספיק מבט חטוף על החברה שלנו שנגועה ב"תרבות" הברברית האמריקאית של מזון נחות, הפקרות מינית (הגענו למצב שמקיימים יחסי מין בשירותים במועדונים) ותוכניות ריאליטי מעוררות חלחלה (ע"ע אמא מחליפה). התוצאות לא מאחרות לבוא. הקפיטליזם הפך לדת והיום אנשים נחושים מתמיד לרמוס את כבודם (תרבות השיווק) ולדרוך על אנשים אחרים כדי להתקדם. אנטנות סלולריות מותקנות בחשאי בלי שאנשים יודעים והפשיעה החמורה מרקיעה שחקים במימדים שקיימים רק בארה"ב. שלא לדבר על התלות שלנו באמריקאים. כל הסכם שישראל עושה, בין אם מדובר בעסקת נשק או הסכם שלום חייב להיעשות בתמיכת ותיווך "אבא" ארה"ב. לא פלא שהערבים מזלזלים בנו. אז בניגוד לאיראן, שמפזרת הצהרות ריקות מתוכן שמשמשות בעיקר ללוחמה פסיכולוגית, ארה"ב משמידה בפועל את ישראל מבפנים, ממש כמו שהם משמידים את עירק ומבצעים שם פשעים שאפילו סדאם לא חלם לבצע. אני חושב שאנחנו כן צריכים להיות בררנים. היינו מסתדרים במזה"ת הרבה יותר טוב עם הערבים ללא התערבות של האמריקאים, ואם אנחנו, כמו שאתה אומר, "טובעים" זה רק בגלל התלות שלנו בהם.

gershon17

New member
תגיד, אתה עושה צחוק?

אתה חושב שפצצה גרעינית אירנית היא טובה כי היא מאפשרת לנו להחזיק משהו שממילא כבר יש לנו עשרות שנים? אירן זו המדינה שקוראת להשמדת ישראל כל יומיים בערך. אתה חושב שזה שיהיה להם נשק גרעיני זה יותר טוב????

Venomous snake

New member
לא אמרתי שזה יותר טוב

אמרתי שאני לא מפחד מזה. ממה שאני כן מפחד זה מההרס שארה"ב זורה במזה"ת ובישראל בפרט.

עדכאן

New member
ארה"ב הורסת את ישראל ...מבפנים?

יש מהאמת במה שנוגע לאימוץ תכנים תרבותיים שמקורם בארה"ב, ואני אפילו נוטה להסכים אתך שחלק גדול מהם ברברים, נחותים ונלוזים. אם להביט לעבר אירופה, אנחנו עדים לתופעות דומות, ואפילו בארצות המזרח הרחוק (ובעיקר יפן), מתגברת התופעה שמוגדרת ע"י רבים כאיפראיליזים תרבותי. אלא שהאמת היא שיותר ממה שהפרה רוצה להניק רוצה העגל לינוק. ובמילים אחרות, כל אותן ארצות, וישראל בראשן, לא יכולות להטיל את האחריות על ארה"ב. מי שמאמץ לו תרבות ברברית, סימן שזו התרבות המועדפת עליו. בימינו אלה, לא רק התרבות האמריקנית חשופה לכל. באמצעות המדיה, כולל המדיום שבו אנחנו מתדיינים עכשיו, ניתן להגיע לשלל תרבויות שונות ומשונות, ובכל זאת רובנו בוחרים בתרבות האמריקאית. הטלת האשמה על האמריאים היא הסרת האחריות מעצמנו! זאת ועוד, בקרב האמריקאים יש מיליונים שמסתייגים מתרבות זו. ובארה"ב עצמה, לצד התופעות שאתה מתאר מתפתחת גם תרבות קנונית בכל התחומים. וגם אליה ניתן להחשף באמצעות המדיה האלקטרוניים: קולנוע, טלוויזיה ומחשב... כדי להגיע למצב שזה מה שאזרחי ישראל מעדיפים, יש לתת לכולם את הכלים המתאימים. במילים אחרות - ליצור מערכת חינוך שיוויונית ברמה גבוהה, ולא כזו הקיימת כאן היום.

Venomous snake

New member
העגל רוצה לינוק אבל הפרה מניקה בכוח

לראיה הפלישה של ארה"ב למזה"ת, שהתחילה בעיראק וממשיכה באמצעות תמרון המדינות וארגוני הטרור כמו על לוח שחמט. בעיראק בוצעו פשעי מלחמה שסדאם לא היה חולם לבצע, ואני לא מדבר על הרג. אני מדבר על התעללויות מיניות ועל ביזוי עתיקות מסופוטמיה הקדומה. אין מדובר בתופעה שולית של כמה סוררים. החברה האמריקאית שהיא האלימה ביותר בעולם מוצאת את פורקנה באמצעות המלחמות. ארה"ב פולשת לאזור, בין בכוח הזרוע בין בשוחד ובין ע"י הנדסה פוליטית ויצירת מפלגות בובות שרצות קדימה ביישום האינטרסים שלה באזור.

עדכאן

New member
ראיות קלושות

מי שהפיל את מגדלי התאומים לא היו האנטרסים האמריקאים. נדמה לי שמיתוס המערבון האמריקאי מניע היום את המדיניןות האמריקאית לא פחות מאנטרסים כלכליים, נפט, שווקים וכד'. התעללויות יש בכל מלחמה מכל הצדדים. עדיין החוק האמריקאי פועל נגד התופעה, מה שאין כך באסלם ו'ארגוני החופש' שהוא מנפיק חדשות לבקרים. ארגוני הטרור הם שמתמרנים את ארצות העולם, הם שפועלים במרץ בעזה כדי למנוע כל אפשרות של כניסה שפויה למו"מ, הם שפועלים בלבנון כדי להצית (בהצלחה רבה, יש לומר) את האזור. צריך הרבה מאוד כוח כדי לבצע פלישה לעירק בנוסח האמריקאי. לא צריך הרבה מאוד כוח כדי לירות קאסמים על שדרות. אם המעורבות האמריקאית באזור נעשית מתוך אנטרסים כלכליים ישירים, אין מי שתורם לאנטרסים האלה יותר מהחמאס, הג'יהאד והחזבאללה.

Venomous snake

New member
כנראה אתה לא יודע היסטוריה

מי הביא את ארגון אל קעידה לגדולתו ותמך בו בנשק וכסף, אם לא האמריקאים? מי תמך בסדאם בשנות השמונים ושלח לו משלוחי נשק עצומים למלחמתו באיראן? האמריקאים זורים הרס וחורבן בכל מה שהם נוגעים. בתחילה הם מטפחים ארגוני טרור כשזה תואם את האינטרסים שלהם ואח"כ מפנים להם עורף וזורקים אותם לקרשים. לא פלא שאותם גורמים מתנקמים (ובצדק) באמריקאים. את אותו דבר עושה היום ארה"ב לישראל. כרגע הם תומכים בנו ומספקים לנו נשק, אבל תהיו בטוחים שכשנהיה תלוים בהם באופן מוחלט, וכשהתנאים יבשילו הם יהיו הראשונים שיפעילו לחץ על ישראל להתפרק מהנשק ההרתעתי שלה, בתמורה ל"מטרייה גרעינית". אותה מטרייה תהיה חותמת הגומי האחרונה שתהפוך את ישראל לוסאל של ארה"ב.

עדכאן

New member
איזה היסטוריה? אתה מדבר על

אתמול בבוקר... כל יצרניות הנשק הגדולות זורעות הרס וחורבן. שטרים אפלים, ארגוני טרור, כולם, עוד לפני שברור להם מה המטרות שלהם מצטיידים בנשק. אחר כך בוכים ...האמריקאים המנוולים אשמים בהכל... אם מגדלי התאומים הם פרצופו של צדק, הצדק שלך יש לו פנים משונות. הססמאות הישנות של וסאל ארה"ב שוב אין להן משמעות. מדינות ועמים צריכים לקחת אחרויות על גורלם. מה שאתה יודע יודע כל אחד. הבחירות של ארגונים וממשלות הן הבחירות שלהם. מי שבוחר באסלם קיצוני לנהל את חייו, אוכל את הדיסה שבישל. בין אם זו אירן, הפלסטינאים או הלבנונים.

Venomous snake

New member
האסלאם הקיצוני

מן הסתם הוא תגובת נגד למשטר המושחת והמדכא של השאה הבובה של ארה"ב. כשיש מדינה שמפיצה בכל העולם תרבות ברברית ומופקרת, טבעי הדבר שמדינות אחרות יפתחו תגובות נגד קיצוניות. למרות זאת כבר היום אפשר לראות שינויים לטובה גם באיראן. דברים שהיו אסורים לפני עשרים שנה מותרים היום. השינוי חייב להיות הדרגתי ולא ב"זבנג וגמרנו" כמו שהאמריקאים יודעים לעשות. אבל כשיש לך מעצמה שמתנהלת בצורה כזו כוחנית אין ספק שזה ידחוף את האיראנים בחזרה לידי האיסלאם הקיצוני. ואגב רציתי לשאול אותך משהו: למעט העובדה שהם תומכים בארגון טרור, האם האיראנים אי פעם פלשו לאיזושהי מדינה? בצעו פשעי מלחמה? כפו את תרבותם על מדינות אחרות? כפו את דתם על המיעוטים בארצם? לא לא לא ולא. יותר מזה, הם נפלו קרבן למלחמה הנוראה מול עיראק (שנתמכה ועודדה ע"י האמריקאים), שמונה שנים של מלחמה בה אבדו מאות אלפי אזרחים וחיילים ומיליונים רבים נפצעו. עד היום איראן מלאה אנשים קטועי איברים מאותה מלחמה, שלא לדבר על הנשק הכימי שסדאם השתמש בו נגד אוכלוסייה אזרחית באיראן. שאל את עצמך, לאור הטראומה המזעזעת הזאת אם היית אזרח איראני לא היית רוצה שהמדינה שלך תפתח נשק גרעיני כדי שתוכל להבטיח שדבר כזה לא יקרה שוב?

עדכאן

New member
הייתי רוצה לראות אותך במדינה שבה

לנשים כמעט ואין זכויות. אשה נואפת סוקלים באבנים, המעמד הנמוך חייב ב'צידוק הדין' (האלוהי, אלא מה), ומי שגונב מתוך מצוקה כלכלית כורתים את ידו... ואז אתה בא ואומר "...השינוי חייב להיות הדרגתי..." וואלה יופי! הנשק הכימי שסאדם השתמש בו היה נגד הכורדים בעיראק (לא שזה משנה משהו...). כאזרח איראני אני לא יוכל לתאר לעצמי תומך באיזה שהיא צורה במשטר האייטוללות. כל הקידמה שלך פורחת דרך החלון מרגע שאתה מתייחס למדינה אנטי אמריקאית. זה נייר הלקמוס שלך - שלטון דת קיצוני, עוני נורא, קיפוח מגזרים שלמים, תמיכה בכל ארגוני הטרור האסלמים ברחבי העולם, כל זה לא חשוב, כל זמן שהם אנטי אמריקאים, אז אין לך בעיה גם עם העובדה שיהיה להם נשק אטומי.

Venomous snake

New member
אוקיי

דבר ראשון כוונתי לשימוש בנשק כימי במלחמת איראן-עירק בשנות השמונים נגד אזרחים איראנים. אתה מדבר על שוויון לנשים. ובכן האם יש בארה"ב שוויון לנשים? האם לא שוטפים לנשים את המוח כבר מגיל צעיר כדי שישרתו את גלגלי הענק הקפיטליסטי? האם אתה יכול לקרוא למצב בו כל שנה מעוקרות מאות אלפי נשים, כדי שחלילה לא ייכנסו להריון שיפריע לתפקודן בעבודה, שוויון? לגבי טרור, האם מה שהחברות האמריקאיות עושות בתמיכת ממשלתם - העסקת מיליונים ברחבי העולם בתנאי עבדות - האם זה לא טרור? בארה"ב יש יותר חוסר שוויון, שטיפות מוח ממשלתיות, דיכוי וטרור מאשר באיראן, רק שזה מוסווה במעטפת הצביעות. וכמו שאמרתי, משטר האייתולות עצמו הוא תוצר של ההתערבות האמריקאית באזור ומשטר הבובות המושחת של השאה.

עדכאן

New member
גם אני התכוונתי למלחמת איראן עיראק,

ובכל זאת השימוש בנשק הכימי היה נגד אזרחים כורדים-עירקים (שכמובן היו מתנגדי המשטר). ההשערה הייתה שסאדאם השתמש בנשק כימי נגד הכורדים כשדה נסיונות. ועדיין לא זה מה שמשנה. מדהים באיזו התלהבות אתה מתאר את מצבן 'העגום' של הנשים בארה"ב, שמצבן מול הגברים, טוב פי אלפי מונים מזה של נשות איראן מול הגברים באיראן. ועדיין אין ויכוח - יש מקום לשיפורים. מסתבר שכדי להצדיק השקפת עולם אתה מוכן לסלף ולעוות את תמונת המציאות באופן מדהים. המיליונים המועסקים ברחבי העולם בתנאי עבדות, מעסיקיהם הם בני עמם. אלא שאתה לא מוכן לגנות אותם, כי הם מוסלמים, או סינים, או שחורים או פשוט לא אמריקאים. אז עליהם לא חלה אחריות, על מי האחריות? לטעמך רק על ארה"ב. אתה דוחק אותי למקום שאמור להגן על דרך החיים האמריקאית ואני רחוק מלהתלהב מדרך החיים האמריקאית, ומהדמוקרטיה האמריקאית גם יחד. אלא שבדרך כלל הן טובות בהרבה מכל המשטרים באפריקה, בדרום מזרח אסיה ובדרום אמריקה. אתה מדבר על השאה כאילו סולק מהשילטון אתמול בבוקר. שנים רבות עברו, ושלטון האייטולות רק מעמיק את העוני באיראן, מרחיב את הדיכוי וזורע טרור. וראה זה פלא: הוא לא עושה זאת בשירות האמריקאים! ואפילו מתנגד להם בחריפות!

"ובצדק"???

מה "צודק" בדיוק ברצח אלפי אזרחים חפים מפשע? ומדוע אם מישהו מספק לך נשק בזמן מסויים הוא מחוייב לעמוד לצדך לעולמי עולמים? עוזרים לך עכשיו? תגיד תודה. אם מישהו עוזר לך, אתה אתה חייב לו, לא הוא לך.

למעלה