משהו להגנת מכבי

עידו17

New member
משהו להגנת מכבי

תמיד קל לדבר בדיעבד, זה הרי מה שהאוהדים של מכבי, כאלה שהתרגלו רק לטוב, יודעים לעשות הכי טוב מכולם. הם עשו הרבה טעויות, זה נכון, אבל יש כמה דברים שהייתי רוצה לציין דווקא להגנתם: 1. דייויד בלאט - כל מאמן צריך לקבל ניסיון, ובמכבי, מה לעשות, זה בא בדרך הקשה. בלאט הוא הבחירה הכי טובה שיכלה להיות, זה ברור (אדלשטיין הוא פישר קטן שלא הוכיח עדיין כלום, וחרוש, שמישהו פה הזכיר אותו, כבר אימן הרי במכבי), וכמו ששחקן צובר ניסיון ומשתפר, כך גם מאמן. חבל שזה צריך לבוא על חשבון היכולת של הקבוצה, אבל אין הרבה אפשרויות. מישהו יגיד מאמן אירופאי, אולי. בלאט התחיל משהו וצריך לתת לו עוד זמן לעבוד על זה. עם ההתנהגות של השחקנים שלו, שכולם נהיו השנה פרימדונות, לא הרבה מאמנים היו מסתדרים. הוא צריך להישאר לפחות עוד עונה. 2. עם כל הכבוד לרון קופמן, האידיוט מ´הארץ´ (נדמה לי) - הוא לא יקבע אם למכבי יש עוזר מאמן או לא. מי שבוחר את העוזר הוא המאמן עצמו, ואם בלאט מרגיש מספיק נוח עם בארטון בכדי לעבוד איתו, וחושב שזה האיש המתאים, מי אנחנו, ומי קופמן שייתווכח? עבודה של עוזר מאמן היא יותר עבודה של חדרי הלבשה ואימונים, עבודה שמבחוץ לא רואים. אנחנו לא צריכים לאהוב אותו, בלאט צריך, וזו חוצפה שעיתונאי סוג ז´ מרשה לעצמו לדחוף את האף ולבוא בטענות על משהו שהוא לא מבין בו רק על מנת לעשות הצהרה שתמשוך קוראים. אני לא אומר שצריך להשאיר את בארטון, אני לא יותר, אבל לא לשתות לו את הדם. 3. חוסיין בשוק לא שיחק הרבה - בצדק. בלאט וברטון, נחמדים ככל שיהיו, צריכים לשים על המגרש את השחקנים הכי טובים שיש להם, ובשוק, מה לעשות, פשוט לא השתלב. היו לו משחקים טובים פה ושם, אבל בשביל הסיכוי שדקות המשחק ייתנו להאפמן את הביטחון ויחזירו אותו לכושר של שנה שעברה, הסיכון לייבש את בשוק היה שווה. 4. ההחלטה לשחרר את וויצ´יץ´ - היתה נכונה. נכון שבסופו של דבר היתה לו עונה מצויינת בצרפת, אבל אני לא חושב שהוא היה מסתדר במכבי, וגם אם כן, בשוק הוא שחקן שמתאים הרבה יותר בתור מחליף של האפמן. תרדו מזה. ומה יש לכם עם טורצ´אן? אחלה שחקן, זה נכון, אבל מי מבטיח שאיתו הכל היה אחר? תמיד השחקן הטוב ביותר הוא זה שלא משחק.

תגובות

1.בלאט הוא מאמן טוב, אפילו טוב מאוד . כל מה שנאמר כאן הוא בגדר "אם" : אם בלאט ילך- המועמד הטבעי להחליף אותו הוא X או Y .על פי מקור מתוך המערכת ,שהוא במקרה גם ידיד טוב של המשפחה -אין כוונה לעשות את זה בתום העונה , אלא אם תקרה רעידת אדמה ומכבי לא תקח אליפות בארץ. 2.לגבי ברטון - קשה לשפוט מה התרומה שלו למכבי ,אבל חשוב לזכור שההשוואה באה עם בלאט כעוזרו של גרשון - שאז גם גרשון הצהיר לא פעם שהתרומה של עוזרו היא עצומה . יכול להיות שמה שצריך לעשות זה לפאר ולשבח את עבודתו מדי יום , יכול להיות גם שצריך יהיה להפרד ממנו בתום העונה ולנסות לשפשף מאמן אחר בארץ . 3. חוסיין בשוק קלע מול צסק"א 8 נק´ רצופות ומכבי פשוט שיחקה טוב כשהוא שיחק .לא ברור לי למה הוא לא משחק יותר, בטח כשהשחקן שמשחק במקומו מציג מדי שבוע שיאים חדשים של עליבות . ואם בתחילת העונה התרוץ של "להכניס את האפמן לכושר" עוד עבד, ונראה היה כשיקול מקצועי נטו , בשבועות האחרונים הדבקות בהאפמן הביאה לכשלונות . ריבאונד ההגנה במוסקבה הוא רק דוגמא. 4.ואם כבר נגענו בבשוק- כאשר הוחלט לשחרר את בשוק או ווציץ´, אני העדפתי שווציץ´ ישאר .וזאת בגלל שהוא יותר צעיר, ולהבדיל מזרים צעירים שהגיעו בעבר - הוא לא היה הימור, אלא גניבה , משום שהזכירו אותו ואת קוקוץ´ באותה נשימה . בשנה הבאה הוא כנראה יחזור , ויש לי תחושה שיהפוך להיות חביב הקהל. 5. בפעמים האחרונות , לפני בלאט, שמכבי שדרגה עוזרי מאמן למאמנים - אלה היו חרוש (שעזב כעבור חודשיים בערך) , ויעקב אדלר (איבד את האליפות למכבי). ככה שגם מעבר שאמור להיות חלק וטבעי אינו כזה, בייחוד בלחץ שיש אצל הצהובים.

tsveeka26

New member
הקהל מפונק!!

עזוב אותך עידו, אנשים שהיו אוהדים תמיד יאשימו את המאמן. זה מה יש. כולם שוכחים שדיויד הביא את מכבי יחד עם פיני לשתי עונות מדהימות. דיויד איש ההגנה, אבל עכשיו שהוא נהייה מאמן ראשי יש בעייה. האפמן פרימדונה. מק´ מתעסק עם חוזה באמצע עונה ועל זה יש להאשים את שימעון (מיזרחי)וחבריו שלא החתימו את מק´ לעוד עונה או שתיים. זה מה יש. אבל כאוהדי כדורסל זה ביזיון ששורקים בוז לבלאט במשחק בייתי. גועל נפש. צביקה

עידו17

New member
בעיקרון אתה צודק

בעיקרון אתה צודק צביקה - חוץ מעניין אחד, בעצם שניים. אמרת שזה ביזיון שקהל צועק בוז למאמן של הקבוצה שלו, וזה גם מה שמק´דולנד אמר בראיון אחד. תסלחו לי שניכם, אתה ומק´דולנד, אבל הקהל הוא זה שבא לראות את הקבוצה והוא זה שמשלם (בעקיפין, כמובן), את המשכורות גם של בלאט וגם של מק´דונלד. לא להיפך. לגיטימי לחלוטין שישרוק בוז כאשר הוא מרגיש שהשחקנים שלו מזלזלים ולא נותנים את כל מה שיש להם. עוד דבר קטן - איך אפשר להאשים את שמעון מזרחי וחבריו בהתנהגות של מק´דונלד? מזרחי הוא לא אוהד והוא צריך להסתכל על שחקנים בצורה כלכלית ועניינית. הוא לא אמור לחלק חוזים כדי ששחקן יהיה מרוצה, הוא צריך לחשוב קודם כל על הקבוצה שלו. מק´דונלד עצמו הוא זה שחתם על חוזה לשלוש שנים, לא אף אחד אחר, ועד שהחוזה יסתיים, הוא צריך להתנהג כמו מקצוען ולסתום את הפה. יש שחקנים בNBA שחותמים על משכורת מינימום ונותנים את הנשמה בכל שניה שלהם על המגרש. מק´דונלד צריך היה להשאיר את הדיבורים לסוכנים ולהתרכז בכדורסל, וזה שהוא מתעסק עם דברים כאלה זה אשמתו בלבד!

tsveeka26

New member
הקהל הוא השחקן השישי במשחק בית

בנאדם, עדיין הקהל של מכבי מפונק. תראה את קהל של ירושלים. הקהל של מכבי הוא השחקן השישי בכל משחק בית. שרקו בוז לבלאט, גם אני כועס שהוא ייבש את בשוק ושהפסידו ביום חמישי אבל איפה נשמע שקהל ישרוק בוז בבית?????? הקהל משלם כסף זה נכון, אבל, מאמן בכל קבוצה בארץ ובעולם יש רק אחד. תאר לך שיהיו 10000 מאמנים למכבי. ברדק אמיתי. דייב המאמן לטוב ו.... לרע. צביקה

roy marom

New member
הקהל של מגדל????? ../images/Emo46.gif../images/Emo31.gif

להזכיר לך, צביקה ידידי, את שריקות הבוז לאלכסנדר? את האיומים על מזרחי ש"העז" להגיד שהוא רוצה להגיע למכבי? את שריקות הבוז מחרישות האזניים במשחק נגד מכבי במלחה? לקהל מותר להביע את אי שביעות רצונו. קהל הוא החלק הכי חשוב במנטליות ומסורת של קבוצה, וכמי שמשלם ממיטב כספו, זכאי להביע את דעתו בענייני הקבוצה. כמו שמותר לקהל הבבונים לשרוק בוז במלחה, מותר לקהל של מכבי למחות כנגד רמת המשחק של מכבי.

tsveeka26

New member
לדעתי זה לא לגיטימי

אוהדים שרקו בוז לבלאט. הם לא תמיד יודעים מה הוא מתכוון כשהוא עשה מה שעשה כמאמן. מזל שיש מאמן אחד ולא 10000 אחרת היה כזה ברדק חבל על הזמן. צביקה

roy marom

New member
העלתי את הנקודה רק בגלל

שאתה העלת זאת כנקודת השוואה.

עדו מסד

New member
ויש את שון קמפ

שסוגר כל עונה 20 מיליון דולר, קולע 6 נקודות למשחק, והולך הביתה לעשן מריחואנה.

The dove

New member
כמה הערות...

1 - צר לי,אבל בלאט כמאמן ראשי,הוא פשוט כישלון. 2 - צר לי לומר,אבל רון קופמן פשוט צודק.נקודה. בלאט היה צריך עוזר-מאמן ברמה של....בלאט,רק שהצרה היא שבלאט,במקום לקחת עוזר-מאמן נורמלי,או קצת מנוסה,שיעזור לו בעונתו הראשונה כמאמן ראשי במכבי,הוא הביא עוזר שלא יהווה סיכון למעמדו כמאמן ראשי. אז בזה הוא הצליח,אבל חוצמזה,רון קופמן הגדיר את זה בצורה הכי קולעת שאפשר-"למכבי אין עוזר מאמן". 3 -חוסיין בשוק לא שיחק הרבה- ולא בצדק. בדקות שבהן הוא שיחק ,ברבע הראשון,זה היה הרבע הטוב ביותר של מכבי,ואילו הוא היה על המגרש בדקות האחרונות,ייתכן שהריבאונד המכריע היה הולך למכבי,ואולי הכל היה נראה אחרת. האפמן? ביחד עם בלאט-בארטון,האפמן הוא הסיבה העיקרית לכישלון של מכבי,לא רק במשחק הזה,אלא בכל העונה. אני מקווה שבסוף העונה האפמן יעזוב,ושלא נראה יותר את התחת שלו ביד-אליהו. להגיד על האפמן,שהוא מ"השחקנים הטובים ביותר שיש לבלאט לשים על המגרש", מרמז,צר לי לומר,על חוסר-הבנה בכדורסל. האפמן מהשחקנים הטובים של מכבי????? זו פשוט בדיחה עצובה... ואיך בשוק יכול היה להשתלב???לקלוע לסל מהספסל???? בדקות שבהן הוא שיחק במוסקבה,הוא היה מצויין. 4 - ההחלטה לשחרר את וויצ´יץ´,לדעתי לא היתה לא נכונה.אילו הוא היה במכבי,היתה למכבי אופציה במקום ההאפמן הכלומניק הזה,וככה,במצב שנוצר,עם השיחרור של וויצ´יץ´,כל העונה הלכה לעזאזל יחד ובגלל האפמן. לגבי טורצ´אן,בדיוק כמו שהוא אמר בסיום המשחק,הוא פשוט טוב יותר מהאפמן, והיה גם לב הרבה יותר גדול,ולכן צ´סקא תהיה כנראה בפיינל-פור,ומכבי? בפיינל בור. או אם לשחזר כותרת מידיעות,מלפני למעלה מעשור,אחרי הפסד לצ´סקא : "על המפה? על הרצפה..." בדיוק. ובעיקר בגלל מיסטר האפמן.

roy marom

New member
אני חוזר לנקודת הפתיחה שלי:

האשם הראשי בסאגת הזרים של מכבי הוא ניר אלון. אלמלא התעקשותו המטורפת בעניין הזרים, מכבי היתה נשארת עם וויצ´יץ´ גם בליגה, היה לה גבוה נוסף בכושר והיתה עוברת גם את טאו וגם את צסק"א. (להזכירכם- ריבאונדים בהגנה דפקו את מכבי בשני המקרים). צריך לתפוס את האלון הזה, לכלוא אותו בתא עפש ולהעלים אותו מנוף הכדורסל. מבחינתי- ניר אלון הוא אויב הציבור, סכנה לספורט ואני משווה אותו לעראפת.

קיר קמט

New member
אני חושב שגם אדלשטיין יסכים איתך..

והאמת , הספסל של רמת גן זה ההוכחה שאי אפשר לעשות ליגה עם שלושה זרים. כאילו , הם משחקים עם שישה וחצי שחקנים בדיוק.

יוסי®

New member
ואם כבר הזכרת את רמת גן, מה

אתם אומרים על שעשוע..? לא השחקן הכי טוב שבעולם, אבל לקח את ההזדמנות שאדלשטיין נתן לו......

יוסי®

New member
שמע, הוא בטח לא ברמה של

ליובין/נאור/לואיס, אבל הוא בהחלט שווה יותר מחצי שחקן......

B-BALL

New member
מה אתם ממעיטים בשעשוע???

"לא השחקן הכי טוב בעולם אבל לקח ת´צ´אנס....", "לא ברמה של ליובין/נאור/לואיס, אבל הוא בהחלט שווה יותר מחצי שחקן......", מה נסגר איתכם אנשים?? הבנאדם כוכב!! הוא רק שנה ראשונה בבוגרים ותראו מה הוא עושה! הוא אמנם לא ברמה של ליובין/נאור/לואיס, אבל הוא יהיה. בקרוב מאוד.

יוסי®

New member
אתה ממש לא סגור על עצמך, הא?

תסתכל מה אתה רשמת המחצית השניה של דבריך, תסתכל מה אני רשמתי, ותנסה להסביר לי איפה הניגוד..... אם הוא יהיה ברמה של אלה שציינתי? אני מאוד מקווה - הכדורסל הישראלי רק ירוויח מזה, אבל עוד מוקדם לאמר זאת.

שחור

New member
שעשוע שחקן אדיר

הייתי רואה אותו במשחקי הנוער של ר"ג והוא ממש תותח

roy marom

New member
../images/Emo45.gif ולא רק הוא....

כל המאמנים כבר תמימי דעים בנושא. גם המניפסט שהפיצו לקראת העונה הבאה והקמת המנהלת, הם דורשים ארבעה זרים.

TAFD

New member
כמה דברים

בקשר לחוסין בשוק, הוא שחקן ממש טוב, הוא פשוט לא קיבל הזדמנויות, מהרגע שהוא הגיע לארץ כולם דיברו על איך הוא יכנס לנעליים הגדולות של האפמן וזה כבר דבר שמלחיץ שחקן, אפילו שחקן גדול, והוא נחשב לאחד הסנטרים הטובים באירופה (מן הסתם הוא לא היה מגיע למכבי אחרת), אחר כך גם מכבי פתאום החזירו את האפמן (למרות ההתנהגות שלו מכבי לא יכלו להגיד לו לא...) וזאת מכה ענקית לבשוק שבא להיות הסנטר של מכבי, כי הוא שחקן מוביל ופתאום הופך למחליף, זה כבר פוגע בשחקן וביחד עם זה שהאפמן שיחק ובשוק רק החליף אותו מדי פעם, זה ריסק את הביטחון של בשוק, וככה גם שבשוק כבר נכנס הוא לא הפגין את היכולת שלו, לדעתי אם כל זה לא היה קורה בשוק היה נותן עונה טובה, אני לא יודע אם זה היה גורם למכבי להגיע לפינל פור, אבל אני בטוח שאף אחד לא היה אומר מילה רעה עליו. בקשר לוויציץ´, אני גם מאמין שהוא שחקן טוב ומקווה לראות אותו בעונה הבאה, כל הכבוד לו שהוא רוצה לחזור למכבי אחרי מה שהם עשו, לא כל אחד היה רוצה לחזור למועדון כזה שלפני פתיחת העונה פתאום מחזיר שחקן שעזב, לאחר שנבנה הסגל ונמצא לו מחליף ומשחרר שחקנים אחרים בגלל זה. אני מאמין שאם האפמן לא היה חוזר וויציץ´ היה נשאר ובשוק היה נשאר הסנטר הראשון, מכבי היתה מתחילה בצורה חלקה את העונה ואולי אפילו מגיעה לתוצאות טובות יותר העונה (למרות שהאפמן שחקן טוב, אולי היה עדיף שהוא לא יחזור). ובקשר לבלאט, אמנם הוא עשה כל מיני טעויות במשך העונה, בעיקר טעויות בדקות מכריעות של כמה משחקים שכנראה הכריעו את הגורל של העונה, אבל זאת העונה הראשנוה שלו בתפקיד "הכי מלחיץ במדינה" והוא ילמד מהנסיון וישתפר, אף אחד לא נולד להיות המאמן של מכבי, וגם פיני גרשון לא הביא ישר את גביע אירופה. בנוסף, אמנם זה מאכזב שמכבי לא תהיה אפילו בפיינל פור העונה, בעיקר אחרי העונה שעברה שמכבי זכתה בגביע אירופה (או לא בדיוק כל אירופה) ולפני שנתיים היתה הקבוצה מספר 2 ביבשת, אבל אי אפשר לצפות שכך יהיה כל שנה, אין אף קבוצה שמגיעה כל שנה לפיינל פור, ורוב הקבוצות אפילו לא מגיעות כל שנה ליורוליג, אז לא צריך להיות מפונקים, השאיפה של מכבי היא להגיע הכי רחוק כל שנה ונקווה ששנה הבאה היא תצליח.

למעלה