משהו להגיד

../images/Emo6.gif

תגידי תודה שזו החברה ,ישנן בנות שצריכות לסבול ביקור של הדודה שלהן מאמריקה כל חודש.

.inbal

New member
אתה רק מוכיח מה שאני טוענת

מזמן. החברה שלנו (גם רוב הפמיניסטיים והפמיניסטיות) עדיין רואה את המאבק כמאבק על זכויות הנשים ושוויון עבורן. זה נכון שנשים עדיין נפגעות מיחס בוטה ושאר צרות אבל היום כשאשה או ילדה מנסה לפרוץ גבולות, לעסוק במשהו שלא אופייני למגדר שלה, אז היא בד"כ זוכה לתמיכה ואהדה. לגבר או ילד שרוצה לעשות את הדרך ההפוכה זה הרבה יותר קשה. המהפכה הפמיניסטית תשחרר גם את הגברים וככל שרבים מהם יבינו את זה, כך הם ייצטרפו למאבק הזה, שהוא על הזכויות של כולנו.

hunky@dory

New member
אני לעומת זאת שמחה להיות אישה

גם מן העובדה שעיסוק בזכויות אדם הוא התחביב שלי ואם לא הייתי אישה זה היה פספוס כי אז הייתי בצד המדכא ומפר זכויות אדם, ובכלל, במאבק על זכויות אדם יש אתגר ועניין כך שכיף להיות בצד המופר

soulbird

New member
אני לא מתביישת במה שאני

אני מקבלת את זה. אגב מה הקשר בין נשיות ואסטטיקה ? נשיות לא בהכרך = אסטתיקה

hunky@dory

New member
לרוב

ויותר מן האופציה השניה. אני לא הולכת להשתמש בתיאורים שהשתמשו בהם כאן בשרשורים אחרים פשוט כדי לחסוך אי נעימות על תיאורים של ´האופציה השניה´ ענבל

aaa123

Member
הסבר של מה שהבנתי

ענבל אומרת שנשיות לרוב היא אסתטיקה יותר מהאופציה השניה(גבריות).

ושוב את נופלת בפח הזכרנות המקובלת

בחברתנו. לומר שנשיות (מה זה?) היא לרוב אסתטית יותר "מהאופציה השניה" (ומהי אופציה זו?) אומר שאת משווה משהו אחד למשהו אחר ומגיעה לאיזושהי מסקנה אישית, בהתאם למה שהראש שלך (הממולא בדעות קדומות) אומר לך. אולי תנסי לבחון מחדש את נקודת המוצא שלך לדברייך?

hunky@dory

New member
בחנתתי ו

למעשה זאת מחשבה שעלתה בי לא פעם. אני סבורה שאנו הנשים אסטטיות יותר. האם לסבית שנמשכת לנשים היא בעלת דיעות קדומות? היא סבורה שנשים הינן מושכות יותר.כן- אני שמחה שנולדתי אישה, אני חושבת שזה הרבה יותר אסטטי. זאת לא דיעה קדומה זאת דיעה.

wasaby

New member
למה לא ללכת עד הסוף?

אם כבר אז תהיי גם לסבית, שחורה, חולת איידס, עם מגבלה פיזית באפגניסטן.

hunky@dory

New member
על אפגניסטין אוותר כי

מאבק לזכויות אדם עולה לך בכיס האישי ובאפגניסטן לנשים אין כסף. צריך סוג מסויים של הפרת זכויות אדם אשר לא יגזול לך את הכיס כי את צריכה מעט התרוממות מעל המצב הנדכא כדי להתחיל לפעול.
הפעילות שאני עוסקת בה / משתייכת אליה היא פעילות למען כבוד האדם וחרותו בתחום הכפיה הפסיכיאטרית. מכיוון שאין לעמותה תורמים המון פעילויות קטנות כמו טלפונים פאקסים או נסיעות למקומות שונים בארץ באים מכיסי. פעילות פוליטית וציבורית היא נטל עצום על הכיס ונטל עצום על הזמן וכאישה אפגנית לא הייתי מסוגלת להגיע בכלל למאית ממש שאני עושה היום עקב המגבלות. אז לא, אישה אפגנית לא הייתי רוצה להיו\ת.

hunky@dory

New member
כן

כשלוקחים אדם שלא ביצע עברה מביתו עם חלוק בית ונעלי בית, לא אומרים לא לאן הוא הולך ולכמה זמן ועל שום מה כולאים אותו, מסיעים אותו לאברבנל, מפשיטים אותו מבגדיו, לוקחים לו את השעון וחפצים אחרים המסמלים את זהותו, מלבישים אותו בפיג´מת משוגעים והופכים את חייו לגליון מחלה. כל אימת שהוא מנסה להסביר שהוא אזרח חופשי במדינה דמוקרטית אומרים לו שזה "סמפטום של המחלה שלו" והוא צריך "לשתף פעולה עם רופאיו". הוא מוצא את עצמו מסומם בתרופות שגורמות לו להשמנה ויובש בפה ורעידות בלתי רצוניות ודיבור מוזר כך שהוא יוצר ממתקן הכליאה אחרי ששברו את רוחו הוא באמת מדבר מוזר עקב השפעת התרופות מה שגורם לסביבבתו לראות אותו באור הסטיגמטי של "חולה נפש". תגובות בפורום הזה

מירה ח.

New member
ענבל, האם קראת../images/Emo32.gif

את הספר Assylums של ארווין גופמן? ספר זה, מתחום הסוציולוגיה, מתאר ומסביר יחסי חוסים-מטפלים בבית חולים פסיכיאטרי, ובניגוד למצופה מספר מקצועי-מחקרי, הוא פורש באופן מבריק ומאלף (וגם מעניין ומותח) את היחסים ביניהם, ובעיקר את עיקרון ה"מוסד הטוטאלי" שכולנו למדנו עליו. במוסד טוטאלי, אחת מהנחות היסוד הבסיסיות ביותר הוא הפשטת החוסה מכל סממני ה"אני" שלו: בגדים, תכשיטים, חפצים שימושיים, וכל מה שעוזר לאדם לזהות את עצמו כעצמו. לאחר נקודה זו, של שלילת כל האפשרות להיות "אני", הדרך פתוחה להוכיח שכל מה שאדם עושה, אומר, ומתנהג, זה סימן ברור שהוא "חולה נפש"...

hunky@dory

New member
המאמר שהביא אותי ../images/Emo20.gif

להקים את העמותה
מה יש גם ספר ???? יו בא לי לאכול עוגה שלמה - קרי לטרוף את הספר
יו יו יו עשית לי עכשיו חשק לקרוא משהו, לספריה - רוץ !!!

hunky@dory

New member
you are not leaving without

לתת לי הפניה מלאה עם שם הספר
אין פטור סתם
וכמובן רשימת ספרים בסוצ מומלצים בנושא
(בטח את מכירה עוד כמה
)
ענבל

מירה ח.

New member
הפנייה ביבליוגרפית:

הספר בשם "Assylums" מאת ארוין גופמן, נכתב לפי זכרוני בשנות השישים, והיה מאז אחד האייקונים של הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. יש להשיגו ב"דיונון" אם אינני טועה. אין עדיין תרגום לעברית. אם קראת את המאמר - אז קראת את הספר. הוא קטן, ויש בו אולי 4-5 פרקים שונים על היבטים של המחקר שלו בתוך מוסדות טוטאליים. זהו. אני לא מומחית לנושא של מוסדות טוטאליים, רק תלמידה של פרופ´ יצחק קשתי - איש מתוק, ומומחה בתחום...

hunky@dory

New member
עכשיו אמרת ../images/Emo13.gif

פרופ יצחק קשתי אפרופו מכירה את פרופ שלמה גיורא שוהם ? מנגד נחרץ לכפיה פסיכיאטרית יופי קשתי מי מה איך ואיך מניחים את הידיים על הכתבים שלו.... יוהווווווווו אני מרגישה כמו בוש שמצא את בין לאדן במערה

למעלה