משהו להגיד

hunky@dory

New member
לשנות לשנות ותמיד לשנות

אני מהמאמינים בשינוי ודוחפים לשינוי אני מהאופטימים הלא מתפשרים ומהמאמינים שעוד חמישים או עשרים שנה נסתכל על עוולות החברה של היום כמו ימי הביניים
ענבל האופטימית והנחושה

hunky@dory

New member
אני יודעת

הי סול בירד. לא אמרתי את זה מעמדת ´שוויץ´. אני אישית מנהלת מאבק של זכויות אדם, אבל אני יודעת שלפעמים הצד שאת נלחמת נגדו לעיתים חזק יותר וזה מתסכל. אני מאחלת לך הצלחה
בכל מקרה, במה שזה לא יהיה שאת שואפת להלחם בו, ענבל

יותר קל להיות גבר?????

החושף שכבר הרבה שנים קורא לעצמו לא גבר על אף שהוא זכר ינסה לתאר לך מה זה בשבילו הדבר הזה שאת קוראת לו קל. כילד היה לו מאוד קשה לקחת חלק במשחקי האלימות אם המאורגנים בצורת כדורגל ואם סתם מכות בבית הספר או בשכונה. ואז ציפו ממנו להיות גברי (אז קראו לזה בן) חזק גיבור מרביץ ואלים. "תחזיר לו" היו אומרים בציפיה שהגבר הקטן יאמץ את האלימות כדרך חיים. כשהוא ראה את במבי ויצירות עצובות אחרות הוא נהג ואלי עד היום לבכות, ואז היו אומרים לו המבוגרים "מה אתה ילדה?" או כשזה היה במסגרת חברת הילדים היו לועגים לו וקולסים בו. בגיל מאוחר יותר המנהלת בבית הספר ניסתה לשכנע אותו שילך עם כל הבנים ללמוד חשמלטרוניקה (על אף שהיה לו ידע נרחב בעניין מתוך סקרנות ולימוד עצמי ואפילו איזה חוג לאלקטרוניקה) ולא כתבנות. החושף שהתעקש (ושמח מאוד עד היום שיש לו את היכולת להקליד מהר) נענה ב: "מה אתה רוצה להיות מזכירה?" (טוב שהמנהלת לא הכירה ת התואר "מזקירה") ואחר כך עם בנות זה לא היה יותר פשוט. "אני רוצה לידי מישהו חזק." טוב אז החושף הלך לחפש לה את מר עולם ובשבילו מישהי שלא רוצה גבר לידה. מהר מאוד הוא למד לברור את הבנות שמעניין אותן קצת יותר מאז גבר מגן. בצבא זה המשיך. על ריתוק על בכי שמעתן? כן החושף קיבל אחד כזה וכל עוונו היה שהוא הזיל דמעות לעצמו אבדרך מהטלפון הציבורי לאוהל אחרי שיחה עם זו שאהב. והריבים עם החיילים מסביב שנהנו לקרוא לכל שלוש חיילות ויותר שעמדו ביחד "דגדגניות" או לאטובוס בו נוסעות חיילות "מרק דגדגנים". ואחר כך בחיים הטרום זוגיים עם הנשים שכמה שהן לא היו בעד שוויון וקריירה רצו מישהו שיפרנס, החושף עזב אותן מהר. ובכבישים שכל זב חותם חושב שזה שהחושף גדל גוף וגם עושה לפעמים טעויות בנהיגה זו הזמנה למכות. אין לכן מושג כמה פעמים החושף היה צריך אכן להרים יד ולהשתתף באקט הברברי הזה של מכות בכביש. ובעבודה כשהחושף עוד היה בארץ הקודש ונהג לפקוד במסגרת עבודתו אתרי בנייה בהם הכל מתנהל באלימות גברתי ברורה. וכזכר שהעולם חושב שהוא גם גבר לשמוע כל הזמן הערות מעליבות כלפי נשים "תראה איזה תחת" "הייתי עושה לה טובה" ולשתוק כי נמאס כבר לריב וגם כי לפעמים צריך ליצור את הרושם של גבר למען הפרנסה. ולהתגלח כל יום את חושבת שזה נעים? אז יכול להיות שלהיות גבר מאצו´ אשר משתמש בשריריו וברבריותו זה קל. אבל להיות גבר אחר, רגיש או לא גבר בכלל זה לא כל כך קל.

אני מאחלת לך חיים טובים יותר, ../images/Emo23.gif

וזאת מכל הלב. ריתוק בגלל בכי? ולא התלוננת? איך בכלל הגעת לצבא? וכשהגעת לשם, למה נשארת שם? אני שומעת סיפורי זוועות מבחורים, על התעללויות בתוך המחנות, בלפי חיילים אחרים, שממש נחמץ הלב. למה כוונתך בסיומת "לא גבר בכלל"? או שאולי אתה מבדיל בין "גבר" לבין "זכר"?

מבדיל ועוד איך מבדיל.

החושף זכר כי ככה הוא נולד אבל גבר, טפו, טפו, טפו, חמסנה חמסה חמסה ישמור אלוהים מהצרה הזו...

soulbird

New member
אני עדיין חושבת שלהיות

אישה זו עבודה. לקום כל בוקר ולשים מייקאפ (אני שונאת את זה). תמיד להראות מתופחת (מה אם בא לי לככת עם טרנינג ללימודים?) תמיד לשבת רגל על רגל. ואגב נא לא לשכוח את ה"חברה" שבאה לביקור כל חודש. וגם יותר מסוכן להיות אישה.

aaa123

Member
לא כתוב בשום מקום שאישה חייבת

לשים מייקאפ ולהראות מטופחת. כמו כן אני לא מסכים שיותר מסוכן להיות אישה. נשים חיות יותר מגברים,אז במובן מסויים יותר מסוכן להיות גבר.

soulbird

New member
טוב כמה נשים נאנסות

לעומת גברים?? םטטיסטית כך יותר מסוכן להיות אישה

aaa123

Member
המסקנה לא נובעת מהתשובה לשאלה

נכון שיותר נשים נאנסות אבל להסיק מזה שיותר מסוכן להיות אישה זה לא נכון לפי אותו טיעון אפשר לומר שמכיון שגברים יותר נרצחים מנשים אז יותר מסוכן להיות גבר. כמו כן גברים חיים פחות מנשים גם בלי רציחות ובלי מלחמות. אני לא מתלונן שיותר מסוכן להיות גבר כי הסכנות שונות ,ואני לא יכול להשוות בין סכנות שונות אבל אני גם מתנגד לטענה שיותר מסוכן להיות אישה.

טל קר

New member
לדעתי אי אפשר להשוות באופן מוחלט,

זה תלוי במיקום (בארצות שונות המצב שונה), בגיל, בסיטואציה באותה ארץ, בתפקיד של האדם, ובעוד כמה פרמטרים. מה שכן, בתור אישה בעולם המערבי, אני מרגישה שהגאוגרפיה שלי שונה מהגאוגרפיה של גבר. גברים הולכים בלי לחשוב פעמים במקומות שאני נמנעת לעבור דרכם אחרי שעות החשיכה. יש ארצות שבהם בשל מצב מלחמה או רדיפה יש סכנות גדולות יותר לגברים, אבל גם במדינות שנחשבות מפותחות, נשים מוכות, מוטרדות, מותקפות, נאנסות.

four seasons

New member
לגבי הפחד

גם גברים פוחדים להסתובב בחשכה, זה מזכיר לי שידידה שלי ביקשה ממני להצטרף אליה לגוגינג בפרק הירקון בלילה, אני פחדתי כשהצטרפתי ראיתי נשים רצות רוכבות על אופניים ומטיילות עם כלבים, לבד ועם חברה, אני לא יודע עד כמה זה קשור לאישה או גבר אלה אינדבידואלית, לפחות פה בארץ

מירה ח.

New member
ציפור, אל תשבי רגל על רגל!../images/Emo18.gif

זה ממש לא בריא: חוסם את זרימת הדם בעורקים, וגורם לכל מיני מחלות, אז אנא ממך, השתדלי לשבת ברגליים פתוחות לרווחה (גם האיוורור לא מזיק...)

soulbird

New member
אם אני אשב עם רגליים פתוחות

יגידו שאני לא יושבת יפה ככה לא יושבת אישה act like a lady!!

celine-1

New member
ציפור, תרגיל אקרובטי../images/Emo5.gif

קשה לשבת על הגדר, רגל פה, רגל שם ובאותו זמן לשבת רגל על רגל. באיזה בית ספר מלמדים איך לעשות זאת? בבית ספר הדיכוי???? סלין

soulbird

New member
../images/Emo6.gif דיכוי איזה דיכוי??

שום דיכוי. פשוט עובדות יקירתי. אולי עובדות שלא נעימים לך אבל עובדות

מירה ח.

New member
עדיף לחטוף סרטן ../images/Emo76.gif

או מחלות כלי דם, או בעיות בכליות ובאברים הפנימיים, מאשר - ח ס ו ח ל י ל ה - להיחשב "לא נשית"...

soulbird

New member
היגזמת

אישה חייבת להיות נשית . אם אני תוקעת גרפס מסתכלים עלי בכעם כשגבר תוקע גרפס אומרים נו טוב גבר. כשגבר מקלל אומרים נו טוב גבר שאני מקללת אומרים (אני לא מקללת -לשם הדוגמה) ככה לא מדברת אישה תיתביישי לך!!. שי הבדל בין התנהגות נשית והתנהגות גברית או יש הבדל בין הציפיות להתנהגות גברית לנשית

למעלה