משהו להגיד

מירה ח.

New member
אז אל תקשיבי לי.

עדיף באמת לחטוף סרטן מאשר לעשות משהו שחס ושלום יביא לך תגובה של "תתביישי לך!". מצד שני, אולי עדיף למות מבושה? דילמה... לא יודעת מה הייתי בוחרת...

celine-1

New member
ציפור

נעלדיןרובוק @#$%^^%$# ההההה הוקל עלי. סליחה לכל אלה עם "האוזניים הנשיות" שלהן שלא יכולות לסבול את את הנכתב בהתחלת ההודעה. ציפור, תחזרי הביתה, לבית הספר לדיכוי שלך ותתחילי לעשות רוויזיה של הערכי חינוך ונימוס שלך. גבר שתוקע גרבס מפריע (או לא) באותה מידה כמו אישה שעושה אותו מעשה. גבר שמקלל זה הדימוי הגברי התקין אצלך???? בבית ספר של דיכוי שלך לימדו אותך להזדהות עם המתעלל, לקבל כל דבר שהוא עושה לך כבסדר והכניסו לך חוקי התנהגות שמשרתים אותו בשימור המצב. גרררר אני עונה להודעות שלך, לא בגלל שאני חושבת שאפשר לנהל שיחה בונה בינינו, הרי דעותך ידועות זה מכבר, אלה כי את מייצגת, עבורי, אותן נשים קורבנות התעללות חינוכית, נפשית, חברתית, תוך משפחתית החיות עם מערכת ערכים מדכה, משפילה האומרות שיריקה זה גשם. ואותם נשים יהיו האימהות, המחנכות של הדור הבא. סלין

soulbird

New member
סלין אני מייצגת רק את עצמי

אני לא רואה בדפוס המחשבה שלי דפוס של האישה ה"מוכה"

aaa123

Member
גם אני לא מקלל ואני לא רואה שום

סיבה הגיונית לקלל. אני לא מסכים שאישה חייבת להיות נשית. את לא חייבת להיות מה שאחרים רוצים שתהיי חוץ מזה שלא כל האחרים אותו דבר.

neatsun

New member
אישה היא נשית

בדיוק כפי שפילה היא פילית. אך ורק מעצם היותה אישה. האופן שבה תתבטא נשיותה גזור מן האופי והאישיות שלה. טוב, ככה בכל אופן הדברים צריכים להיות. כל הגדרה של "נשיות" שלא מתאימה לנשים כלשהן, היא הגדרה פסולה, לא הגיונית ומדכאת. ההגדרה הנכונה של "נשיות" צריכה להיות כזו שתכיל את כל המופעים האפשריים, והווריאציות הקיימות לרוח האשה. (ובדרך אגב, soulbird, בחיים, אפילו פעם אחת, לא שמתי "מייקאפ" או כל איפור אחר, ותאמיני לי, לא קרה לי שום דבר רע מכך)

hunky@dory

New member
גם את ???? ../images/Emo13.gif

גם אני , חוץ ממקרים מיוחדים
מיוחדים מאד

hunky@dory

New member
לא- גם את ???????

אני רק בראינות לטלווזיה. הערוץ הראשון שלא אוהב לסקר זכויות אדם אבל חולה מת על סיקור חדשות מזמין אותי אחת לחצי שנה לחמש דקות. ואז שמים עלי טונות מיקפ

אני מתאפרת כשבא לי ולא מתאפרת כשלא

בא לי. בזה אני רואה את החופש האמיתי שלי.

wasaby

New member
וזה מה שנקרא דיכוי

דיכוי אין פירושו בהכרח שמישהו עומד מעליך עם אקדח, או עם מקל להכות אותך. כאשר כופים עליך, הלחץ כלשהו לעשות דברים המנוגדים לאופייך זה דיכוי. הדיכוי גם לא מחייב שיהיה פה מישהו שתכנן את זה במיוחד, איזה מזימה גברית שישבו יחד איזה ערב וזממו איך להכריח אותך לשים מייקאפ. אבל המוסכמות של החברה שלנו מדכאות אותך. יש כמה צעדים למלחמה בדיכוי: א. ללמוד להבדיל בין עצמך לבין הציפיות החברתיות. האם את שמה מייקאפ כי את עצמך נורא רוצה לעשות את זה או כי מצפים ממך? האם את נועלת נעלי עקב כי כך נח לך או כי זה מה שנחשב "נשי". האם כשאת כועסת על מישהו, את אומרת לו בדיוק מה שאת חושבת או שאת מעדנת את זה כי "לא נאה לאישה לצעוק". ב. להחליט מה מהדברים שאת עושה בגלל הציפיות החברתיות באמת מפריע לך ועם מה כבר התרגלת מידי לחיות. למשל, אני מודעת לעובדה שמריטת שיערות מהרגליים היא עניין חברתי אבל אידיאל היופי שלי עצמי כבר כל כך מושפע מילדות מהחברה שבעיני הרגליים שלי לא יראו יפות עם שערות. לעומת זאת, אני מרגישה בהחלט נוח לעבוד בעבודה שנחשבת "גברית", לנעול נעלי ספורט ונעליים נמוכות אחרות, להתלבש בבגדים שיהיו קודם כל נוחים לי. ג. לברר באמת מה המחיר שתשלמי על הליכה בניגוד לציפיות החברה. אולי המחיר אינו כל כך נורא כמו שאת חושבת? מה יקרה אם תצאי מהבית בלי מייקאפ? אולי יהיו כמה אנשים שתראי בעיניהם "לא נשית" האם אלו דווקא האנשים שאכפת לך מהם? אולי תגלי שיש לזה גם רווחים לא צפויים: לא רק שיהיה לך מהר ונח יותר לצאת מהבית אלא גם פתאום תראי טבעית ונינוחה יותר. ד. להחליט בכל עניין ועניין בפני עצמו, האם אי הנוחות שאת סובלת ממנה בגלל שאת מצייתת לדרישות החברה גדולה או קטנה מזאת שתסבלי אם תלכי בניגוד לציפיות. ייתכן שתחליטי להמשיך לשים מייקאפ, אבל לא לשבת רגל על רגל. יתכן שתחליטי שאת יושבת רגל על רגל כשאת ליד אימך אבל את מרשה לעצמך לבטא כעס בעבודה ולעמוד על שלך. כל אחת מגבשת לה את הנשיות שלה.

Boojie

New member
תסלחי לי שאת אומרת את זה,

אבל התפיסה שלך נורא, נורא שטחית. זה מה שזה בשבילך להיות אשה? לשים מייקאפ ולשבת רגל על רגל??? עצוב לי נורא לשמוע את זה. אני לא שמה מייקאפ. אני לא מקפידה להיראות מטופחת. אני בחיים לא יושבת רגל על רגל, כי זה לא נוח לי. על הזין שלי השטויות האלה - ולא, אין לי. אבל כמו ששמת לב, אני גם מקללת חופשי. ולפני שתשאלי, יש לי בנזוג נהדר ונפלא כבר כמה שנים טובות, ומעולם לא היה לי מחסור במחלקה הזו, אז אני גם לא ממש עונה לתדמית של הפמיניסטית המתוסכלת שלא מצליחה להיות "אשה אמיתית" אז מוציאה את העצבים שלה בפמיניזם. אבל מי שחושבת שמוקד החיים זה מייקאפ ותנוחות ישיבה, כנראה שזה גם מה שהיא תקבל מהחיים. ואגב, יותר מסוכן להיות גבר. לגברים תוחלת חיים נמוכה יותר, הם קורבנות פשיעה אלימה יותר מאשר נשים, ונהרגים במלחמות הרבה יותר מאשר נשים. מה לעשות.

aaa123

Member
בשביל מה לקלל?

האם זה עוזר במשהו? בעיני זאת התנהגות פסולה בלי קשר לשאלה אם היא נעשית על ידי גברים או נשים. כמו כן השאלה מה יותר מסוכן לא מוגדרת היטב. נכון שלגברים יש יותר סכנה למות אבל למות זאת לא הסכנה היחידה שקיימת בעולם. נראה לי שלא מדוייק לומר שגברים הם קורבנות פשיעה אלימה יותר מאשר נשים. אונס הוא פשיעה אלימה ויותר נשים נאנסות מגברים. נדמה לי שמספר הנשים שהן קורבנות פשיעה אלימה גדול יותר ממספר הגברים שהם קורבנות פשיעה אלימה אבל זאת גם לא השוואה הוגנת לקבוע מה יותר מסוכן כי לא כל הפשיעות האלימות אותו דבר.

neatsun

New member
קללות

הנקודה היא שאת יכולה להחליט אם לקלל או לא, או מתי לקלל, לפי הקריטריונים האישיים שלך, אבל לא לפי הג´נדר. אני אישית לא מקללת (כמעט אף פעם:), אבל אשה שמקללת לא נראית בעיני פחות "נשית". זה עצוב שנשים חותכות מראש כל כך הרבה אופציות בגלל תדמית מסוימת שהושתלה בראשן. כל בן אדם צריך שיהיה לו כנקודת פתיחה את המרחב השלם של האפשרויות, ומשם הוא יבנה לו את עצמיותו.

Boojie

New member
בשביל מה לקלל? כי בא לי.

ככה, פשוט. וכי אני לא חושבת שיש בזה נזק (ואם יש מצבים שבהם אני חושבת שיש בזה נזק, אני נמנעת מזה). אז בעיניך זו התנהגות פסולה? יופי לך. בעיני לא. ולגבי פשיעה אלימה - נו, אז נראה לך שלא מדוייק. אז נדמה לך שמספר הנשים שהן קורבנות פשיעה אלימה גדול יותרממספר הגברים. שיהיה. לי לא נדמה. בדקתי סטטיסטיקות. אבל מן הסתם "נדמה" הרבה יותר חזק מסטטיסטיקה. ולגבי השוואה הוגנת או לא השוואה הוגנת - כמובן. אונס הרבה יותר גרוע מרצח וכדומה. וברגע שתסביר לי מה היא בדיוק השוואה הוגנת, מן הסתם אפשר יהיה גם לבצע אותה.

aaa123

Member
"נדמה לי" כי אני לא יכול לדעת את

מספר הקורבנות של פשיעה אלימה שלא התלוננו(בעיקר נשים שנאנסו או הותקפו מינית) וזאת הסיבה שאני לא קובע קביעה בטוחה. הטענה שלי שלא מדובר בהשוואה הוגנת לא באה מההנחה שאונס גרוע מרצח אלא מההנחה שרצח גרוע יותר כך שהפשיעה האלימה העיקרית נגד גברים גרועה יותר. אני לא יודע איך לערוך השוואה הוגנת כדי להחליט מי בסכנה גדולה יותר וזאת בדיוק הסיבה שאני לא עורך אותה.

למעלה