משהו להגיד

soulbird

New member
משהו להגיד

אני אישה זאת עובדה . אני לא גאה להיות אישה אבל אני גם לא מתביישת בזה. אני מקבל זאת כעובדה. נקודה. חיים של אישה אינם קלים. יותר קל להיות גבר בעולם הזה. תמיד יש ציפיות מאישה שתתנהג כראוי, תשב רגל על רגל תראה מתופחת תחייך . סתם מחשבות לבוקר זה ציפור

soulbird

New member
../images/Emo32.gif כדי לשים לב

ישנו וירוס חדש שמתי קישור בפורום מכורים לאינטרנת תחת אשכול תמיכה. יום טוב אני

Boojie

New member
למה יותר קל להיות גבר?

גברים חיים פחות. גברים חולים יותר. גברים נהרגים יותר במלחמות. גברים קורבנות של פשע אלים בשיעור גבוה לאין שיעור מאשר נשים (כי רוב סוגי הפשע האלים מתרחשים בין גברים). גברים גדלים באותה חברה מעוותת, מאולפים על ידי אותה כפייה חברתית, לומדים לא לבכות, לא להפגין רגשות, לא להישבר, להיות חזקים, אמינים, אמיצים, לתמוך תמיד בנשים החלשות, לקחת על עצמם את כל האחריות, להיות המפרנס והדואג. ואחרי כל החינוך המעוות הזה שתוקעים להם בבית ובאמצעי התקשורת, הם גם צריכים להתמודד עם העובדה שבעצם העולם הולך ונהייה שוויוני יותר ויותר, כך שכל הזמן יש להם מסרים סותרים להתמודד איתם, והם לא ממש מצליחים ליישב לעצמם בראש את הכללים. כן שוויון או לא שוויון? נשים חזקות או נשים חלשות? כן להתחיל או לא להתחיל? כן לפרנס או לא לפרנס? כן לבכות או לא לבכות? העולם מלא עבור גברים בשאלות שאין עליהן תשובה אחידה, ובמסרים סותרים מתמידים. זה קל? זה יותר קל מאשר להיות אשה? איך בדיוק?

hunky@dory

New member
גברים אינם משקשקים

כל פעם שישנן חדשות על אנס סדרתי חדש. גברים אינם חוששים ללכת לבד ברחובות בשעות מסויימות. גברים אינם חיים בחשש מתמיד או זהירות מתמדת מצורות של הטרדה או התנכלות מינית, אינם חשים אי נוחות כאשר הם נכנסים למעלית ואישה נמצאת איתם (נשים צריכות תמיד להיות על הכוונת שמא זה שאיתן במעלית הוא הסוטה התורן). במצבי מלחמה גברים נהרגים אולי, אבל נשים סובלות מפשעי מין- ראי יגוסלביה לשעבר, בצורה החמורה ביותר. כל מצב מלחמתי חמור מלווה בפשיעה מינית אכזרית וחסרת רחמים נגד נשים

hunky@dory

New member
אני מפרנסת את עצמי

וכל חיי אדאד לעצמאות כלכלית כך ששום מערכת יחסים עם גבר לא תערב שותפות כלכלית אלא מרצון ולא מכורח ועם סייגים רבים. ועדין- למרות שאני אטרח כל חיי להיות המפרנסת (מה ש"מיועד" לגברים עדיין- כאישה שלומי ובטחוני הם קצת הפקר ביחס לגבר ) ענבל

aaa123

Member
לא כל מצב מלחמתי חמור מלווה בפשיעה

מינית אכזרית וחסרת רחמים נגד נשים. האם מלחמת יום כיפור או מלחמת ששת הימים לוו בפשיעה מינית אכזרית נגד נשים? יש גם אנסים שאונסים גברים ולא רק נשים. יש גברים שאלימים נגד גברים אחרים גם בדרכים אחרות כך שחלק מהגברים כן חוששים ללכת לבד במקומות מסויימים. אני גם לא מסכים שנשים צריכות תמיד להיות על הכוונת שמא זה שאיתן במעלית הוא הסוטה התורן ,וזה תלוי בשאלה באיזו סביבה האישה חיה.

hunky@dory

New member
כשמלחמה מגיעה לעורף האזרחי

ישנו סיכון גבוה מאד של פשיעה מינית אכזרית נגד נשים. בעוד שאת הגבר יהרגו באישה יתעללו מינית, ואני אישית מעדיפה, אם כבר למות,אז ללא יסורים. שוב אני חוזרת למקרה יגוסלביה והטוטסי ברואנדה. מקרים מזוויעים. ענבל

החושף קרא פעם

ואין לו מושג אם זה נתון מדוייק והוא ישמח אם למישהי יש נתון מדוייק שבארה"ב נאנסים יותר גברים מנשים (על ידי גברים כמובן) וזאת בגלל האונס המסיבי שמתרחש בבתי הכלא לגברים. היה כתוב שם שכל גבר עשרים וחמש שנכנס לכלא בארה"ב לא נאנס. אלימות מינית לא מבחינה בין המינים כנראה (המינים של הקורבנות כמובן, כי המקרבנים כולם ככרובם גברים).

טל קר

New member
זה נשמע לי מאוד תמוה, אז בדקתי

קצת ולפי האו"ם 1 מכל 3 נשים בעולם עברה התעללות מינית או אונס. בארה"ב עצמה, אחת מכל 6 נשים עברה אונס או נסיון לאונס (18% מהנשים) או התעללות מינית. בערך ככשליש מהמקרים (קצת יותר) מדובר באונס שהושלם. .כל 90 שניות מותקפת מישהי בארה"ב. אני פשוט חושבת שאחוז האוכלוסיה הגברית שנמצא בכלא לא מגיע לממדים כאלה. בנוגע לגברים מדברים באתרים האלה על כך ש1 מכל 10 מקרי אונס זה אונס של גבר, וש3% מהגברים בארה"ב עברו אונס או נסיון אונס, מתוכם על פי שנת 1995 6% עברו אונס שהושלם. יש לזכור כמובן שלא כל מקרי האונס מדווחים. הסתמכתי על האתר של משרד המשפטים האמריקאי (הססטטיסטיקה שהם אספו בשנת אלפיים) , האתר של NO SAFE PLACE, האתר של NOW, והאתר של RAINN (האתר של הקו החם של נפגעי תקיפה מינית שמספק בין השאר ) מקורות למחקרים וסטטיסטיקות http://www.pbs.org/kued/nosafeplace/resrc/resources.html http://www.rainn.org/statisticsarc.html http://www.ojp.usdoj.gov/nij/pubs-sum/183781.htm

soulbird

New member
תודה ללינקים

זה רק מחזק את מה שאמרתי. יש הרבה דברים שאני כאישה לא יכולה לעשות. למשל? כשאני לבד בבית אני צריכה להיזהר כיפליים. שאני הולכת לטייל עם הכלבה אני תמיד צריכה להיזהר לאן אני הולכת. לגברים אין את החשש הזה. הם יותר חופשיים

בעניין הזה לצערו הרב

של החושף את צודקת. בענין הפחד לצאת החוצה, אם את מפחדת מאונס או סתם כמו אנשים רבים פוחדת כי יש לך פחדים והסיבה שאת בנית לך היא אונס החושף חושב שדווקא יש לך הרבה יותר מה לפחד במקומות אחרים לא עם הכלבה ברחוב. כי על פי מה שהחושף זוכר ותקנו אותו אם הוא טועה ברוב מקרי האונס האנס הוא אדם מוכר, קרוב משפחה, עמית לעבודה, שכן וכו´. אז לגבי הפחד זה מאוד בריא אם יש לזה סיבה רציונלית ואם לא. ולגבי האונס מה החושף כבר יכול לאמר חוץ מתזהרו שם בג´ונגל. והחושף בחיים לא יגיד למישהי אמרתי לך כי החושף לא אוהב לפזר מלח על פצעים. ותודה לטל על הנתונים וכפי הנראה הנתון שהחושף קרא היה לא נכון. לילה דוב.

calisto

New member
כמו שמרצה דגול שלי הסביר...../images/Emo22.gif

גם גברים שנאנסים ומוטרדים מיינת ע"י גברים אחרים, זה בד"כ על רקע מוטיבים נשיים (שליליים בעיניי האנס / מטריד) שמתגלים אצל אותם גברים. כך שהתקיפה אמנם אינה כבר רק של נשים, אלא של נשיות ככלל. אין לי לצערי לינק למחקר כזה, אבל אני יודעת שהוא קיים. ועוד דבר - סטטיסטיקות יכולות להיות עניין מטעה, במיוחד במקרים כאלה. מחד ברור שמקרים רבים של גברים שנאנסים לא מתגלים ולא מדווחים, מאידך גם מקרים רבים של נשים שנאנסות, למשל ע"י בן משפחה, לא מדווחים גם כן.

four seasons

New member
לדעתי

הסיבה שגברים שנאנסו ע"י גברים או הוטרדו מינית ע"י גברים אן נשים, אינם מתגלים א. בגלל החינוך השובינסטי ב. מפני אי הלגיטמיות החברתית ג. מפני דרכי ההתמודדות השונים שהחברה חינכה נשים או גברים ד. הסקרים, המחקרים מתרכזים יותר בנשים ה. אין מרכזי תמיכה לגברים, או אין פירסום במידה וקיימים. קשה לי להאמין לחוסר הסולידריות, כשאני שמוע על אישה שנאנסה, אני חש כאילו נאנסתי בעצמי. חברה שיוויונית היתה נאבקת נגד אונס, אלימות, סוגיות כגון, מי יקח חופשת לידה האישה או הגבר, שעות עבודה סבירות שהגבר יוכל לעזור בגידול ילדים ולא לפתור את בעיית הנשים ולהפוך את הגבר (האדם) לתופעה.הלא שיחרור הגבר מכבלים שובינסטיים ישחרר בסופו של דבר את האישה עצמה, קשה לי להתיחס, למה פשוט לא לדון באונס בכלל, לומר שאונס או אקט של גבר מול אישה או גבר מול גבר, זה לדון בשני תופעות ולהתעלם משני תופעות שונות אונס אישה את גבר ואונס אישה את אישה.

נו באמת

להתחיל לדבר ולעסוק באונס אישה בידי אישה או גבר בידי אישה זה פשוט בזבוז זמן כי זו תופעה כל כך זניחה והבעיה המרכזית והעיקרית היא גברים שאונסים נשים. הבעיה כל כך גדולה שכל תפנית קטנה הצידה מחסירה כוח מהמלחמה במפלצת.

four seasons

New member
הגיון לוגי מעניין

האם צריך להעמיד מין מד כזה בבתי המשפט ששופט/ת יבדקו כל תלונה, עכשיו אני מבין למה כך כך הרבה אנסים מסתובבים חופשי ואם יושבים אז כל כך מעט, אולי החלק הזה חושב שבכלל אין מפלצת. סליחה על הציניות. אגב חשבתי שהמעשה (אונס, הטרדה) הוא המפלצת, עצוב לי לחשוב על אישה הוא גבר ששעברו אונס מה תחושתם (שוב, סליחה על הציניות)

טל קר

New member
קודם כל לדעתי צריך לעסוק בכל סוגי

האונס, שאת היחס של תשומת הלב לתת פרופורציונלית לתדירות. לכן באמת עיקר תשומת הלב הולך לאונס של אישה על ידי גבר. אגב, יש מאפיינים שונים בין אונס גברים לאונס נשים (המאפיין הדומה הוא שרוב מקרי האונס מתרחשים על ידי גברים) למשל אחוז הרבה יותר גדול מהנשים שנאנסו נאנסו על ידי אדם מוכר, לעומת רוב הנאנסים הגברים שנאנסו על ידי זר, גם בעוד שליש מנסיונות האונס בנשים "מצליחים" ומתבצע אונס, רק 6% מנסיונות האונס בגברים "הצליחו". בכל אופן, בהחלט יש מרכזי סיוע לגברים. גם בארה"ב מהאתר המרכזי בו לקחתי את המידע, RAINN, וגם בישראל. פורום נפגעי תקיפה מינית בתפוז הוא גם לנפגעי, לא רק לנפגעות, ויש גם קוי מצוקה לגברים שנפגעו מינית. זו בהחלט תופעה שקורה, לכן לא הייתי מתיחסת לזה כבעיה זניחה, כי אף אחד שנאנס או עבר נסיון תקיפה או עבר התעללות מינית או הוטרד זו לא בעיה זניחה, אבל להתמקד בזה, ולא בתופעה הנפוצה יותר, גם זה לא. (ואהלן מתי, מזמן לא ראינו אותך כאן, טוב לראותך שוב)

את בוודאי יודעת שיש בעיה רצינית

לקבוע איזושהי סטטיסטיקה אמינה בנושא. בעוד ששיעור הדיווח על מעשי אונס של נשים (מכלל מעשי האונס) עולה כל הזמן עדין יש קשר שתיקה רציני על כל הנושא של אונס גברים. גברים נוטים הרבה פחות להתלונן על אונס, מחשש שלא יאמינו להם ומחשש לפגיעה בגבריותם וגם מתוך סוג של הומופביה. וטענות מהסוג שלך בוודאי לא יוצרות אוירה שמעודדת נפגעים להתלונן.

טל קר

New member
ראשית אין לי מושג למה התכוונת

שטענות מהסוג שלי לא יוצרות אוירה שמעודדת נפגעים להתלונן. איזה טענות? שרוב נפגעי האונס הן נשים? אמרתי שאין נפגעים גברים? מדברים כיום על סטטיסטיקות של 1:10, שזה בכלל לא דבר זניח. וגם אם היה זניח, זה לא סיבה להתעלם ממנו. שנית, גם במקרה של נשים יש קשר שתיקה רציני, במיוחד כי רוב מקרי האונס זה מצד אדם מוכר, וכי לנשים באמת נוטים הרבה פעמים לא להאמין או להתיחס בקלות דווקא בגלל הענין הזה של האדם המוכר. בגלל יש את הבעיה של הדייט רייפ, ולמה עלית אליו לדירה, וכו´. לעומת זאת גברים נאנסים יותר על ידי זרים. מה שכן, בהחלט יש את הבעיה של החשש שלהם לפגיעה בגבריותם. אבל איכשהו, לא אני, אלא את כתבת כשזה נגע לאישה "אבל אין מה לעשות, אם רוצים שהתוקף יתפס, אז היא חייבת למסור עדות. זה שלב א´ בחקירה. ועם כל הצער על הקשיים שלה, ההמנעות שלה מלמסור פרטים על התוקף מסכנת את כולנו". אז לא נראה לי הוגן להתעלם מהחשש אצל נשים.

מה שאני אומרת זה שאין שום סטטיסטיקה

אמינה שתתמוך באיזושהי טענה בנושא שכיחות ומאפיינים של אונס גברים. ואין סטטיסטיקה אמינה כי אחוז התלונות מכלל מעשי האונס כנראה נמוך יותר אצל גברים מאשר אצל נשים.

טל קר

New member
אם אין סטטיסטיקה אמינה

מאין את מסיקה שאחוז התלונות מכלל מעשי האונס נמוך יותר אצל גברים מאשר אצל נשים?

למעלה