משהו להגיד

calisto

New member
אז למה לי סטטיסטיקה עכשיו?

נו, אז מה? מרגע שהגענו למסקנה האיומה שתופעה של אונס נשים ע"י גברים ואונס גברים ע"י נשים אינן זניחות כלל, אין לי כל צורך בסטטיסטיקות מעבר לכך! למה שיהיה לי אכפת אם מדובר ביחס של 1:10 או 3:26? ברגע שהגדרתי את שתי התופעות כנפוצות מידיי בחברה, הויכוח "מי מסכן יותר" מיותר לחלוטין בעיניי. אני חושבת שמדובר עם זאת בשתי תופעות שונות במאפייניהן (כמו שטל תיארה). אולי במקום להשקיע כ"כ הרבה אנרגייה בלספור מי אנס את מי וכמה פעמים, אולי כדאי להשקיע יותר במחקר למה שתי התופעות קורות ואיך לכל הרוחות עוצרים את המציאות האיומה הזו?

sista

New member
הסטטיסטיקה הידועה לי

לפי הערכות שכוללות שיקולים של תת-דיווח, אחד מכל 7 גברים נאנס. רוב הגברים שנאנסים נאנסים בהיותם ילדים.

aaa123

Member
1)על סמך מה ההערכות האלו?

אני זוכר שקראתי כאן לפני כמה חודשים על זה ששיטות טיפול בארצות הברית הביאו נשים "להיזכר" במעשי אונס שכלל לא היו כך שאני נוטה להטיל ספק בנתונים. 2)האם ההערכה של אחד מ7 מדברת רק על גברים שנאנסו ולא על כלל הגברים שהותקפו מינית? אני זוכר בלבול בנושא בקשר לנשים כולל בהפגנה בה הייתי בפגישת הפורום. אחת השלטים שאני זוכר דיבר על זה שאחת מ3 נשים תאנס במהלך חייה כאשר שלט אחר אמר שאחת מכל 3 נשים מותקפת מינית במהלך חייה. אגב אני לא אוהב שלטים שקובעים קביעות פסימיות על העתיד ,ולכן לא אהבתי את השלט הראשון(אפילו אם זה נכון לגבי העבר לא הייתי קובע קביעות לגבי העתיד).

sista

New member
אני לא שולפת הערכות מהשרוול

ההערכה שלי באה מפי מישהו שאני מכירה שמתנדב בקו סיוע לגברים שעברו תקיפה מינית ואונס. הוא מדבר ספציפית על אונס ולא תקיפה מינית. אני מניחה ברוב האופטימיות שלי שהוא לא יבוא וימרח אותי בסתם מספרים. יש לי כל האמון בנתונים של מרכזי הסיוע, שהם ארגונים ללא כל אינטרסים מלבד סיוע וקידום מודעות. בנושא טיפול פסיכולוגי, גם אני שמעתי על תופעה של השאה (סוגסטיה) שבה מטפלים לא מקצועיים ולא אחראיים משתילים זכרונות כוזבים אצל מטופלים. זה תחום אפור ביותר במחקר ואין כמובן נתונים מדויקים על כמה מאחוזי הדיווח נובעים מסוגסטיה, אבל לדעתי ישנם מספיק מקרי דיווח אמיתיים ביותר ומספיק מקרים שמודחקים בעומק התודעה ואינם ידועים לקורבן. בנושא זה, הייתי רוצה לאזכר את אחד החוקרים הגאונים והחביבים עלי, פרויד (כן, פרויד) שאחרי שהצליח להעלות למודע של הרבה נשים שטופלו אצלו התעללויות שעברו בילדות, הוא נסוג, שינה את דעתו אמר שהן מבטאות פנטזיות כמוסות להיות קורבן. מעניין לדעת שחלק מאותן מטופלות היו בנות של חברים שלו, כך שהיה לו אינטרס נכבד ביותר לנקות את שמם.

Boojie

New member
כפי שציינתי כבר,

יותר גברים קורבנות לפשיעה אלימה מאשר נשים, וזה כולל אונס. אז אולי גברים הם אלה שאמורים לשקשק כשהם הולכים ברחוב? וההכללה שלך לגבי פשיעה מינית כלפי נשים פשוט לא נכונה. לא זכור לי שבמלחמות ישראל היו מקרים נפוצים של אינוס נשים. מצד שני, במלחמות ישראל נהרגו הרבה מאד חיילים, ומעט מאד חיילות.

טל קר

New member
תלוי איפה ותלוי מי.

יש גברים שהסיכוי שלהם להיות קורבנות לפשיעה אלימה (זה תלוי בעיסוק, בגיל, באזור המגורים) אבל אצל נשים זה לא פוסח על אף גיל, על אף אזור מגורים, על אף סטטוס משפחתי, על אף עיסוק. לכן למשל בן הזוג שלי הולך בטוח ברחובות הרצליה ותל אביב, גם החשוכים בהם, ואני לא. בקשר למלחמות ישראל - אני מקווה שבאמת לא היה דבר כזה בגלל הקוד האתי, לא ממש הייתי חיה במלחמות ישראל. אבל אי אפשר לומר אותו דבר על המלחמות ביגוסלביה למשל.

.השאלה היא האם התחושה שלך

מוצדקת על-סמך הסטטיסטיקה של מעשי הפשע או שזו רק ההרגשה הסובייקטיבית שלך. ובהתחשב בחדשות, נראה לי שהרבה יותר מסוכן להסתובב בבוקר בצומת הצ´ק פוסט מאשר בלילה ברחובות הרצליה.

טל קר

New member
קודם כל לא מדובר בתחושה שלי, אלא

בתחושה שמשותפת להרבה נשים. שנית, הרבה יותר מסוכן לנהוג בכבישים מאשר להסתובב בצ´ק פוסט. האם תאשימי אנשים בזה שהם משתדלים להמנע מקניונים או ממקומות הומי אדם? וגם כמות הנשים שנאנסות ומותקפות בשנה בישראל יותר גבוהה מכמות הפצועות בפיגועים. אם כבר מדברים על זה, לעשן סיגריה יותר מסוכן מתאונות ופיגועים יחד. כל שנה נפטרים כ8000 אנשים רק בישראל מנזקי עישון.

ומה שכל זה אומר זה שאנשים

מתייחסים בקלות ראש לדברים שמסכנים אותם. ומוציאים מכלל פרופורציה סכנות פחותות כמו ללכת ברחוב באמצע הלילה או לקניון באמצע היום. ובכלל, רוב התקיפות של נשים ממילא מתרחשות בביתן על-ידי אדם מוכר. כך שהחשש ללכת בלילה ברחוב הוא אולי קיים, אבל אם תתייחסי לסכנות לפי השכיחות הסטטיסטית שלהן - הבית שלך יותר מסוכן מהרחוב. הרבה יותר מסוכן.

טל קר

New member
זה תלוי בבית. אני בטוחה שאין לי

סכנה לאור הכרות אישית רבת שנים מצד אבי, סבי, בן זוגי, דודיי, והשכנים. לכן אני לא פוחדת בבית, אלא פוחדת בחוץ. לי יש יותר סיכוי להפגע בחוץ. ב1 מכל 7 משפחות שיש בהם התעללות מינית בילדים, יותר מסוכן בבית.

מסכים ומסתייג

סליחה על הכותרת התגובה שנשמעת כמו תוכנית דיון על פרשת השבוע בערוץ שבע... אני מסכים שאכן לגברים יש קשיים בהתמודדות עם החיים ,במקרים מסוימים יותר מנשים ,אבל בקשר לבלבול על שוויוניות שיש לגברים. אני חושב שגברים (רובם) לא מבולבלים בכלל ,הם יודעים בדיוק את זכויותיכן אבל הם גם דורשים יחס שווה בחזרה + החלטיות בשוויון, הבלבול נמצא אצליכן ,אתן מנסות לתמרן בין שוויון זכויות לרומנטיקה של לאישה יש צרכים משלה.

sista

New member
לא חלבי ולא בשרי. בקיצור, פרווה

לא בעד ולא נגד, לא גאה ולא מתביישת, לא רצה ולא יושבת. למה את כל כך מפחדת להתחייב למשהו? אולי תהיי קצת מחוייבת לעצמך? תגידי, היי! אני אישה, אני זה מה שאני ואני גאה בעצמי. יש למישהו בעיה עם זה? סתם תרגיל להתחלה

soulbird

New member
אני לא מתביישת

שאני אישה . אני רואה זאת כעובדה . וכן אני מאמינה שיותא קל להיות גבר . אין לו את "החברה" החודשית שבאה לבקר אין ציפיות ממנו לגבי התנהגות שלגבר יש בטן זה חמוד שלאישה יש בטן או שהיא בהריון או שישר דיאטה. בקיצור יותר קל להיות גבר

sista

New member
קל יותר להיות עצמך

נכון, זאת עובדה. נולדת אישה ומן הסתם לא תתאמצי לשנות את זה בעתיד הקרוב. להיות אישה ולהיות גבר אלו דברים שמחייבים אותך לתופעות ביולוגיות וחברתיות שונות ומשונות. כמו שלהיות "אישה" במאה אחוז זה קשה, גם להיות "גבר" זה מאוד קשה ומחייב בדרכים אחרות. למשל, אישה חלשה ותלותית נחשבת מושכת וגבר חלש ותלותי נחשב פשוט פתטי! אז העניין הוא, לפי הפתגם, better the devil you know. או: אהבי את עצמך בתור אישה. או: זה מה שיש.

soulbird

New member
טוב אני אישית

לא רואה סיבה להתגאות בזה אבל גם לא להתבייש בזה . מקבלת את זה כעובדה. לא תראו אותי צועקת ברחוב Im woman hear me meow !/roar

sista

New member
טוב, אני טוחנת פה מים

תמו ניסיונות השכנוע שלי. את רוצה להיות בכל עניין "לא בעד לא נגד", בבקשה.

soulbird

New member
ישנם נושאים

שיש לי דעה בהם כגון פורנו (ראי שירשור ). ושיש לי דעה אני יודעת להביע אותה .

soulbird

New member
כמו שאמרתי יש לי

דעה ופעלתי לפי הדעה שלי כתבתי הודעה בפורום תפוז און ליין. אבל בנושא פורנו כתעשייה אני באמת חושבת שאין סיכוי לשנות כי יש לזה ביקוש.

למעלה