משהו לא מסתדר

משהו לא מסתדר

שלום! יש לי בעיה עם התרגיל הבא: sqrt(x-2)+sqrt(2x-5)+sqrt(x+1)-sqrt(2x+10)=0 sqrt- מייצג שורש. אשמח אם מישהו יראה לי מה הטריק פה כי זה לא הולך בדרך קונבנציונלית. תודה מראש.

לא יכול להיות!

אני מקווה שפשוט אף אחד לא שם לב אלי,אחרת זה אומר שאף אחד לא הצליח לפתור את התרגיל

אינני מבין מה הבעיה

אתה מעביר את 2 השורשים הימניים לאגף ימין ומעלה בריבוע. יהיה לך שורש של ביטוי ריבוע שווה למינוס שורש של ביטוי ריבוע ועוד מספר. תעלה שוב בריבוע ויהיה לך [לאחר צימצומים] שורש של ביטוי ריבועי שווה מספר ושוב תעלה בריבוע ותקבל משוואה ריבועית. סתם תרגיל מייגע.

Fingertip

New member
נכון. בגלל זה אנחנו מנסים לחשוב על

דרך קלה יותר לעשות את זה. אהד.

הבעיה היא

ניסיתי את מה שאמרת ואפילו ניסיתי כל פעם להעביר שורשים אחרים לאגף השני אבל לאחר שאתה מעלה פעם שנייה בריבוע יוצא לך שבאגף אחד יש לך Xים שליליים ואז אתה לא יכול להעלות בריבוע.ולמרות זאת העלתי בריבוע ובסוף הגעתי למשוואה ריבועית שהדלתה שלה קטנה מאפס כך שנכון שזה תרגיל מייגע אבל גם לאחר כל העבודה השחורה לא יצא לי,אולי יש פה איזה פטנט(לא יודע אולי כפל בהופכי או אלוהים יודע מה) שבעזרתו אפשר יהיה לפתור את התרגיל.

Fingertip

New member
ובכן... לא ראיתי את זה עד עכשיו...

אבל התחלתי לפתור (העלתי שלוש פעמים בריבוע) וזה נהיה ממש מגעיל. בכל מקרה, אם זה עוזר, הצלחתי לנחש שפתרון אחד הוא 3... אהד.

באמת תודה רבה!

כנראה לפעמים מרוב בדיקות חוזרים על אותה טעות חישוב כמה פעמים. תודה רבה לך שהצטרפת לעבודה השחורה איתי.אני כנראה לא רגיל "ללכלך את הידיים"וחשבתי שאולי יש איזה פתרון יותר פשוט.

תודה רבה

אבל במתמטיקה תמיד אמרו לי שניחושים זה לפילוסופיה,אז... אבל אני באמת מודה לך.אני ינסה אולי ללכת בכיוון ההפוך ולראות איך מהפתרון שלך מוצאים את הדרך

Fingertip

New member
לא תמיד לפילוסופים!

דוגמה: תסתכל במשוואה: 3x^3 + 3x^2 - 9x + 5 = 0 אם אתה מצליח לנחש את הפתרון x=1, אתה יכול לחלק פולינומים ולקבל שזה למעשה: (3x^2+4x-5)(x-1) ואת זה כבר אפשר לפתור... אהד.

לא רוצה לעצבן אבל

יש לך טעות בדוגמא,אבל הבנתי את המסר.פשוט פילוסופיה במתמטיקה זה עוד לא ברמה שלי!

Fingertip

New member
כמובן...

כתבתי פעמיים 3... זה צריך להיות 3x^3 + x^2 והשאר כמו שכתוב. אהד.

למעלה