משהו לא מובן

משהו לא מובן../images/Emo58.gif

או שאני פשוט לא זוכרת נכון... בפרק a slugish memory דמבלדור מראה להארי את הזיכרון "המשוחזר" ו"מתוקן" של סלגהורן שבו טום שאל את סלגהורן על יצירת הורקרוקס וסלגהורן תיקן את הזיכרון ו"השתיל" (כאילו) את המשפט שאין לו מושג מה זה, ושלא ישאל אותו שאלות על הנושא. דמבלדור אומר להארי עד כמה חשוב שהארי ישיג מסלגהרון את הזיכרון המלא והאמיתי כיון שמאוד חשוב להבין מה זה ההורקרוקסים, שעליהם טום שאל. כשהארי מגלה מה זה (ובעצם גם אנחנו) הוא מספר את זה לדמבלדור, ודמבלדור אומר שכך הוא הרס את יד ימינו, בניסיון להרוס את ההורקרוקס שהיה בטבעת.
מכך נובע: שדמבלדור כבר ידע מראש מה זה ההורקרוקסים, מה הם עושים, ושצריך להשמיד אותם. אז למה בעצם היה כ"כ חשוב להשיג את הזיכרון המלא של סלגהורן
הרי דמבלדור ידע כבר מה זה הורקרוקסים.. עובדה שעוד לפני תחילת שנה"ל הוא יצא להשמיד את הטבעת. ובכלל למה מוזכר שדמבלדור ענד את הטבעת כשהוא לקח אותו מהדרסלים, ובעוד מקומות מוזכר שהוא ענד אותה או לא ענד אותה , או היא היתה במשרד שלו במקום מסויים, ואז כתוב שהיא לא היתה מה החשיבות של כל זה

../images/Emo58.gif

היה חשוב לראות את כל השיחה על ההורקרוקסים. רק ע"פ הזכרון דמבלדור הבין שוולדמורט יצר 7 הורקרוקסים.

אותה השאלה...../images/Emo58.gif

למה דמבלדור לא אמר להארי מה שהוא (דמבלדור) יודע על ההורקרוקסים...

2 Mיכל

New member
כי-../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

1. דמבלדור לא נוהג לחלוק מידע. 2. אולי הוא רצה שהארי יוכיח נכונות... קשה לסרב לשיעורים פרטיים עם מנהל ביה"ס, אבל צריך לרצות מספיק להשיג את הזיכרון כדי להצליח.

עניין של דיעה או פרשנות../images/Emo58.gif

לגבי 1 הייתי מצפה שדמבלדור ילמד מטעויות שלו בעבר, וכן יתחיל לחלק מידע (אוף הוא פשוט מרגיז לפעמים במיסתוריות המעצבנת שלו
) ולגבי 2 דעתי היא שאילו הארי היה יודע מה זה הורקרוקסים הוא היה יותר מדורבן להשיג את הזיכרון, והיה יודע יותר טוב איזה שאלות אולי לשאול את סלגהורן. ומשני הדברים יחד עולה הטענה שלי שככל שיש יותר מידע כך אפשר להצליח יותר במשימה. דמבלדור "כאילו" רוצה שהארי יצליח, אבל בדרך שם לו מכשולים, או משחק איתו במשחקי כח ובמשחקי כאילו... כך זה נראה לי

הלדין

New member
../images/Emo58.gif אלה היו שיעורי בית

דמבלדור מנסה לראות עד כמה הארי תלמיד טוב. דמבלדור לא חלק עם הארי את המידע לגבי ההורוקרוסים משום שהוא היה צריך משהו שידרבן את הארי להשיג את הזכרון. דמבלדור היה מאד מאוכזב שהארי לא הצליח 'להכין' את שיעורי הבית.

ToryMaster

New member
לדעתי ../images/Emo58.gif

דמבלדור מוביל את הארי באף אל זה שהוא ילחם נגד וולדמורט לבד בסופו של דבר, לכן הוא מכריחאותו לעשות כל כך הרבה דברים בעצמו, במקום פשוט להאכיל אותו בכפית. ידע זה לא מספיק.

הממ ../images/Emo58.gif [+שאלות משל עצמי]

בקשר לחלק הראשון של השאלה, דמבלדור כנראה הניח שמה שהוא השמיד היה הורוקרוקס, אבל יכול להיות שהוא בכל זאת היה צריך אישור לזה. דבר שני, בלי הזיכרון הוא לא היה יכול לדעת שלוולדמורט יש 7 הורוקרוקסים ולא רק אחד או כל מספר אחר. והשאלות שלי הן:
1. הפורטריט של דמבלדור, הוא לא מדבר? ידוע שהתמונות של שאר המנהלים כן מדברים ואיכשהו קיים בהם חלק ממה שהם היו פעם, אבל כשהארי היה במשרד שלו הפורטריט לא אמר כלום... יכול להיות שזה בגלל שדמבלדור מת בהפתעה לפני שהוא עזה את הוגוורטס והיכולות של הפורטרייט מצריכות קסם שאי אפשר לעשות כשהקוסם לא בחיים? [אני לא מתנסחת מאד טוב, אבל זה מה יש
.] 2. למה בקטע הבא יש הבדלים [שלמען האמת די משמעותיים] בגירסאות?
"He told me to do it or he'll kill me. I've got not choice." "Come over to the right side, Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine. What is more, I can send members of the Order to your mother tonight to hide her likewise. Your father is safe at the moment in Azkaban...when the time comes we can protect him too...come over to the right side, Draco...you are not a killer..." Malfoy stared at Dumbledore. (HBP UK Edition pg 552) "He told me to do it or he'll kill me. I've got no choice." "He cannot kill you if you are already dead. Come over to the right side Draco, and we can hide you more completely than you can possibly imagine. What is more, I can send members of the Order to your mother tonight to hide her likewise. Nobody would be surprised that you had died in your attempt to kill me -- forgive me, but Lord Voldemort probably expects it. Nor would the Death Eaters be surprised that we had captured and killed your mother -- it is what they would do themselves, after all. Your father is safe at the moment in Azkaban...When the time comes we can protect him too. Come over to the right side, Draco...you are not a killer..." Malfoy stared at Dumbledore. (HBP US Edition pg 591)

wissenly

New member
כמה תשובות../images/Emo58.gif

1. פורטרייטים יכולים להגיד רק כמה משפטים מתוכנתים ולא יכולים לחלוק בדעותיהם וכו', בסה"כ, הן רק תמונות יפות ולא יועצים. 2. לא ממש הבנתי את הניסוח, אבל אם התכוונת למה שזה משנה, זה בעצם בסיס להנחה שדמבלדור לא מת ושסנייפ טוב

אמ ../images/Emo58.gif

1. הפורטריט של פיניאס ניגלוס דווקא כן מביע את דעתו, ואאל"ט גם של דיפט דיבר כמה פעמים
2. כן, קראתי את התיאוריה ההיא... אבל זו רק תיאוריה, וזה בכל אופן לא מסביר לי למה טכנית בגרסא אחת הוסיפו דבר כזה ובשניה לא. תודה על התשובות

ToryMaster

New member
אם אני זוכרת נכון ../images/Emo58.gif

בגרסה האמריקאית משום מה הכניסו קטע [בשיחה של דמבלדור ומאלפוי] שבבריטית הורידו. זה ככה רק במהדורה הראשונה, במהדורו תהבאות יורידו את זה.

wissenly

New member
זאת תיאוריה ארוכה ומסובכת..../images/Emo58.gif

בוא נגיד בקיצור שהעובדה שדמבלדור מזכיר היעלמות של אנשים והתחזות למת כביכול מזכירה את מה שהוא יכול לעשות בעצמו, ולכן רולנג הוציאה את הקטענ הזה מהספר, כדי שלא יחשדו יותר מדי שזה בעצם מה שהוא עושה

rds15

New member
../images/Emo58.gif

החשיבות של הזיכרון היא לדעת שוולדמורט עשה 6 הורקראקסים, מה שדמבלדור לא היה יכול לדעת בלי הזיכרון הזה. הוא כבר ידע שיש 2 הורקראקסים[היומן והטבעת], אבל הוא לא היה יכול להיות בטוח שיש רק את אלה.

בסדר ../images/Emo58.gif אז למה

דמבלדור לא אמר/הסביר להארי מה זה הורוקרוקס, כי את זה הרי דמבלדור ידע, הוא עדיין היה יכול להגיד לו, חשוב לשחזר את הזיכרון הזה, כדי שנוכל לדעת את כל מה שסלגהורן אמר לטום על ההורוקרוקסים. יש המון תיאור איך הוא והרמיוני מנסים לפענח מה זה הורקרוקסים, כי הארי לא יודע איך להוציא את המידע הזה מסלגהורן... בקיצור זה עדיין מוזר לי...

G e o r g i a

New member
יכול להיות שהוא רצה שהארי../images/Emo58.gif

ישיג קודם כל את הזיכרון, ואז להסביר לו... הוא רצה להראות לו את כל התמונה (שהייתה שלמה כשהושג הזיכרון של סלאגהורן), לא לספר לו את מה שכנראה נכון.

הבעיה זה שדמבלדור ../images/Emo58.gif

היה צריך ללמוד מהעבר (ספר 5) ובמקום להסתיר מהארי את העובדות, כדאי לשתף אותו. בספר 5 הוא לא שיתף את הארי בכך שיש שיש לוולדמורט אפשרות כנראה לחדור למחשבותיו של הארי, ועל כן הארי לא ראה את החשיבות בלימודי הלטת הכרה, ולא השקיע בהם. דבר שהיה יכול למנוע את כל מה שקרה במשרד הקסמים ובדיעבד את מותו של סריוס. דמבלדור בעצמו עושה את הקשר הזה, ומדבר על כך בסוף הספר. בנוגע להורקרוקסים הוא לא שיתף אותו ולא סיפר לו מה זה, עד שהארי הצליח להשיג את הזיכרון האמיתי ובשלב כלשהו דמבלדור אפילו כועס עליו שלא הדיג עדיין את הזיכרון, וזאת מבלי שהוא הסביר לו מה שהוא חושב או יודע על ההורקרוקסים - מתוך הספר נראה שדמבלדור לא יודע מה זה, עד שהארי מגלה מה זה. אילו דמבלדור היה אומר לו את הקצת שהוא יודע, יתכן שהארי היה משיג את הזיכרון עוד קודם. (לא שזה היה משנה הרבה) אבל הייתי מצפה שאחרי הסיום של הספר הקודם, דמבלדור ישתף את הארי יותר במה שקורה, ובסיבות מאחורי הדברים, וזה לא קורה. הוא גם לא משתף אותו בזה שהוא יודע שלמאלפוי יש משימה והיא להרוג אותו, וזאת למרות שהארי ממשיך לחשוד בו ולעקוב אחריו... הוא אינו משתף אף אחד בסיבה שבגינה הוא סומך על סנייפ, ובעצפ לוקח איתו את הסוד הזה... בקיצור, קצת מוזר (ואפילו מרגיז) שדמלבדור עושה עצמו לא יודע, ובעצם הוא כל הזמן ידע, אבל הוא לא ממש פועל תוך שיתוף פעולה...

למעלה