משהו טעים לבקר !

אפי 7

New member
חיוך באמצע הלילה../images/Emo6.gif

בדיחה אולי מוכרת אך תמיד מעלה חיוך. הטרדה מינית? אחרי כשבוע של עבודה ניגש הבוס לפקידה החדשה ומביע את שביעות רצונו מתפקודה ואז הוא שואל: אם אני אתן לך שוקולד, זו הטרדה מינית? הפקידה שתמהה על השאלה עונה: אני חושבת שלא. חודש אחרי הוא ניגש להביע שוב את שביעות רצונו ....ושוב הוא ושואל: אם אני אתן לך חפיסה גדולה של שוקולד, זו הטרדה מינית? הפקידה: לא נראה לי שזו הטרדה מינית עובר חודש נוסף והבוס מגיע עם סלסלה גדולה של ממתקים. אם אני אתן לך את הסלסלה זו הטרדה מינית? הפקידה: אני ממש לא חושבת שמדובר פה בהטרדה מינית. אחרי מספר ימים פוגשת הפקידה את חברתה הטובה. נו, איך במשרד החדש? מה אני אגיד לך, ממש נחמד לי. ואיך הבוס החדש? נו, מה אני אגיד לך, עד שהבוס הזה ישכיב אותי אני אקבל סכרת.....

pazi66

New member
לאה שלום הטיול שלך ברומניה הזכיר לי את

טיול השורשים שלי שם מ - 2007 . אז ערכתי סרטון של כ-45 דקות. מפאת גודלו לא ניתן להכניסו ל-You Tube. You Tube מקבל סרטונים עד 10 דקות בלבד. קיצצתח אותו ל-10 דקות ,רק טעימות קטנות מכל דבר....מקווה שיזכיר לך מקומות שראית. לכל הטיול הצמדו מלווה רומני דובר עיברית עם רכבו, וכל לילה ישנו במקום אחר בדרך, יצאנו משדה התעופה בבוקרסט, 10 ימים ,עברנו במספר מחוזות של רומניה, כל מחוז והיופי שלו, המנהגים והלבוש, וסיימנו שוב בבוקרסט. המטרה שלי היתה לבקר את הקבר של סבתא שלי (מצעד אימי) בעיר מולדתי יאסי במחוז מולדובה ואת הבית בו גדלתי בבוקרסט מגיל שנה עד 12 שעזבתי לעלות לארץ.

emmy5

New member
חבל שאני חולה ,ולא יכולה להנות מרומניה../images/Emo10.gif

מעמוד השדרה לוחץ על עצב ויש לי כאבים נוראיים. מה שהיפריע לי ,זה לא הארמון לא של דראקולה ... זה ארמון פלש בסינאיה של המלך קרול רומניה יפיפיה , לפזי תודה ,יופי של מצגת

אממי ,הצטערתי לשמוע שיש לך כאבים

כאלה, אני מקווה שאת מקבלת טיפול מתאים ! חזרתי עכשיו מהרופאה, יש לי וירוס, נוסעת עוד מעט לעשות בדיקות ! ואח"כ מתחילה לקחת אנטיביוטיקה לשבוע ! חובה לעשות זריקה נגד דלת ריאות , שעדיין לא עשיתי ! יצאתי ממנה עם כל מיני הוראות נוספות !! לא משעמם !

יוליקה

Member
מנהל
אממי ../images/Emo24.gif כואב לשמוע שכואב לך../images/Emo7.gif

לאה, גם לך איחולי החלמה

pazi66

New member
אממי,מאחל לך החלמה מהכאבים,יפה

שזהית את את ארמון פלש , יש לי צילומים של החדרים בתוך הארמון, בהזדמנות אני אביא לך את הדיסק של הביקור כולו, ושם יש המון מה לראות.

בוקר טוב, היו אצלי להחליף חסכמים, אז

ככה: יש לי כבר, שילמתי עבורם ועבור החלפת המנגנון באסלות. אבל הוא בכל זאת רצה להחליף. אבל מה? הקציבו לכל משק בית חסכם אחד לכיור, אחד לאמבטיה ואחד למקלחת. אז איפה ההיגיון בדיוק? ואם יש בבית כמה כיורים? וכמה חדרי אמבטיה? זה מה שנתנו לו. יותר מזה - במקלחת לא יוכל היה להחליף לי כי הרכיבו ראש אחר..... מישהו אומר שאנחנו חכמים? שיבדוק שוב.

../images/Emo42.gifבקר טוב בקר אור. חסכמים התקנו

בכוחות עצמינו כבר לפני שנה או שנתיים. אם יבואו ליציעו להחליף - לא נתלונן. נחדש כמה חסכמים - לפי הכמות המוקצבת לדירה ולא נתלונן. זו בעצם מתנה שאנו מקבלים - מתנה שתועלת בצידה - גם לנו גם למדינה. ומימון המתנה? מכספינו כמובן. כמו השי לחג שאנו מקבלים מועד העובדים....

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב חמים

היתה הפסקת חשמל בלילה...התחברות והפסקות מספר פעמים... המאוורר הפסיק לפעול...החום העיר אותי. בענין החסכמים אני לא מעוניינת כי בלאו הכי זרם המים אצלי בבית חלש ואני לא אוהבת להכניס אלי הביתה אנשים שלא אני הזמנתי אותם ושלא תאמו איתי את הביקור...

mati40

New member
בוקר טוב אולי כבר צהרים../images/Emo42.gif

אצלי בהבית כבר שנים יש חסכמים חוץ מאשר בברז אחד שחתני אמר שאין אפשרות לחבר אליו מאחר וזה ברז איטלקי קשה לי לקבל את הספור שזה ללא תשלום החסכמים עולים ממש פרוטות ואם יהיה צורך להחליפ אקנה לבד ולא אתן לאדם זר להכנס אלי לבית ביחוד שאני לבדי,גם עכשיו סדרתי מנעול חדש שבכדי לסגור אין לי צורך במפתח,אלא יש שם מי כפתור כזה הנועל את הדלת,נראה לי יותר בטיחותי אז לכולנו חברים אנו חייבים להיות זהירים משני זהירות כי היום מסתובבים כל מיני אנשים חייכנים ולא אמינים חיוך הוא הקו העקום היחידי שיכול ליישר כל דבר בחיים אהוב ויאהבו אותך

mati40

New member
כל כך היה ברור שהם הולכים לעשות מסחרה מהחסכמי

יוליקה

Member
מנהל
פזי!!! כרגע ראיתי איך מכינים פאפאנש

אצל צחי בוקששתר, ביקרו ברומניה והכינו במסעדה פאפאנש גבינה.... נזכרתי שפעם הראת לנו איך מכינים...מממממ מעורר תיאבון

פזי שולחת לך חיבוק עבור המצגת !

הרבה מקומות שמופיעים במצגת שלך , אנחנו ביקרנו !! אבל הכל על קצה המזלג, בכל זאת ניתן להתרשם מהיופי של הארץ הזו ! המקומות בהרי בקרפטים דומים להרי הטירולים שבאוסטריה ! והנופים הם שם דבר !!! ממש הופתעתי מהמצגת ! גם היום הייתי חוזרת לבקר בהרי הקרפטים וכל הסביבה. מה שטוב היה אצלינו, ששהינו באותו מלון מפואר כל השבוע, רק לילה אחד ישנו בבוקרסט, כדי שלמחרת נוכל לנסוע ולבקר בעיר הגדולה הזו !! ראינו את הבניה של סרשסקו וממול את הבתים החדשים שבנה עבור כל שרי הממשלנה שלו !! , הוא בנה לעצמו חדר נגד אטום, וגם מילוט עד הרכבת, במקרה ויהיה צורך, אבל צחוק הגורל, תפשו אותו בהליקופטר, לפני שהצליח לברוח !!! הבניה ארכה 5 שנים ,עבדו שם ב- 3 משמרות, ללא הפסקה! פזי, לא זוכרת את המרשם של הפאפאנש גבינה, האם יש לך אפשרות לשלוח עוד פעם את המרשם !! בתודה מראש !!! כל המאכלים שאכלנו שם היו בטעם של עוד !!!

pazi66

New member
לאה למה השיטה שלך יותר טובה ? לצאת מאותו מקום

ולהחזור לאותו מקום, בזבוז זמן ......השיטה שלי אוטו ונהג מחכה בשדה, מכניס המזודות לאוטו, הנהג כבר תיאם את כל הלינות בפנסיונים עם ארוחה כלול, אוכל רומני ביתי, בבוקר קמים וממשיכים בטיול ליום נוסף ,לקראת הערב מגעים למקום הלינה הבא. הנהג , אוכל ויושן איתנו, פרט מברשוב מקום מגוריו שם קפץ לישון עם משפחתו. הינו 3 זוגות, התחלקנו בהוצאות על הרכב והנהג, ועדיין עלה לנו הרבה הרבה פחות ממלונות 4-5 כוכבים. הנהג עבד בזמנו בארץ, דיבר מעולה עיברית, מכיר ישראלים, יודע מה הם אוהבים, היה חבר טוב ודאג לנו כמו אבא, הכיר מצויין את רומניה, ידע את כל הטריקים ,תאם כל הזמן ביו הרומנים ואנחנו, היו לו מכירים בכל מקום וזכה ליחס טוב......אני היחידי שידעתי רומנית בין 6 המשתתפים בטיול. הספקנו לראות חלק גדול מרומניה עברנו במחוזות מחוז אלבה Judeţul Alba מחוז בקאו Judeţul Bacău מחוז בוטושאן Judeţul Botoşani מחוז ברשוב Judeţul Braşov מחוז בראילה Judeţul Brăila מחוז קלוז' Judeţul Cluj i מחוז יאשי Judeţul Iaşi מחוז מרמורש Judeţul Maramureş מחוז נאמץ Judeţul Neamţ מחוז סאטו מארה Judeţul Satu Mare מחוז סיביו Judeţul Sibiu מחוז עירוני בוקרשט ......וזה רק מה שאני זוכר.....יכול להיות שהיה עוד......

פזי מה שאני לא אוהבת זה

לעבור יום יום למיטה אחרת, ! ולארוז מזוודות, וגם קשה בגילי למצוא עוד זוגות שירצו מה שאני רוצה, ככה בטיול מאורגן נראה לי יותר קל בשבלינו ! אבל אתה בהחלט צודק ! אולי בפעם הבאה. איפה מצאתם את המדריך הזה?

פזי. תודה עבור המירשם !! לפי המרשם

נזכרתי שאכלנו את העוגה הנפלאה הזו באחת המסעדות כקינוח., זה קצת דומה לסופגניות שלנו, אבל יותר פריך !

pazi66

New member
לאה הטיול המאורגן, מאורגן על ידי החברה

על פי מקומות ידועים שנוהגים להביא לשם תיירים ומסעדות שמשלמות כסף למובילי התיירים להביא את התיירים אליהם. המדריך הרומני שלי קיבל מאיתנו את מספר המקומות שאנחנו רצינו להיות בהם ואת המסלול הוא בנה על פי נסיונו שמבוסס יותר על המקומות האמיתים של החיים עצמם ברומניה, תושביה, החיים הספציפים בכל מחוז ומחוז, ומסעדות שבהם אוכלים הרומנים ולא התיירים. הוא גם בחר מקומות לינה ומנוחה עם יחס אישי ,אוכל בישול ביתי ואוירה ביתית ולבבית, בצימרים מאווזרים היטב כמיטב המסורת בארצות אירופה המפותחות.לא היה כל צורך להוריק מזוודות או לארוז, אותם, הוצאנו בכל מקום מספר דברים והמזוודות נשארו ברכב. הרכב בדרך כלל חנה בתוך החצר של בית האירוח. לגבי המדריך יש תמיד באתר "למטייל" סקירות של אנשים שמבקרים בחו"ל עם המלצות וחוות דעת שאני תמיד קורא לפני כל תכנון טיול. היו שם חוות דעת מצויינות על המדריך ומספר טלפון נייד שלו. התקשרתי אליו, שוחחנו מספר פעמים, היה מייד קליק בינינו, סגרתי איתו הכל והוא חיכה לנו בשדה בבוקרסט. גם את שתי הזוגות לטיול איתרתי ב"למטייל", הם חיפשו עוד זוג, זה היה זוג מנתניה וזוג מרמת אפעל, נפגשנו אצלי לפני הנסיעה, ונשארנו חברים עד היום. עם זוג אחד מהם יצאנו אחרי כמה זמן לטיול לבודפסט, באותה שיטה, מצאתי מדריך הונגרי דובר אנגלית עם רכב, סגרנו איתו מהארץ טלפונית והוא חיכה לנו בשדה בבודפסט עם רכבו.הפעם גרנו במלון בבודפסט וכל פעם שרצינו לצאת לטיול הוא היה בא ולוקח אותנו נוסע איתנו ומחזיר אותנו למלון. יום אחד לקח אותנו גם לאוסטריה - וינה ...... הטיול לבודפסט היה קצר יותר וכלל רק את סביבות בודפסט אז שיטת "הכוכב " התאימה יותר.

למעלה