משהו חריג

גוליגל

New member
וגם בדיקת לחץ תוך עיני

מסתבר שצריך גם את זה לבדוק אחת לשנה בערך. אני לא חושבת שגלאוקומה יכולה להרוג אבל היא חרישית ויכולה לעלות במחיר יקר.

אדנא

New member
בדיקה מאוד חשובה!

עושים אצל רופא עיניים בקהילה בעזרת מנורת סדק ולרוב הרופא יבקש גם הרחבת אישונים כדי לבדוק משתנים נוספים. מעל גיל 40 מומלץ פעם בשנה, אם יש סיפור משפחתי - מאז שיודעים על כך. גלאוקומה מתקדמת ללא סימפטומים מורגשים ופוגעת בעצב הראייה, עד לעיוורון מוחלט, בגלל זה גם נקראת - הגנב השקט של הראייה.

ולפני גיל 40 לא צריך ?

בינתיים אני בדכ הולכת רק לאופטומטריסט.
מגיל 40 יהיו לי עוד כמה בדיקות לעשות

Es Ti

New member
למדתי מחברה לעשות את זה ביומולדת

כל שנה ביום הולדת שלי מתקשרת לקבוע רופא שיניים, כירורג שד, גניקולוגית, רופאת עור, בדיקת ראייה (וזהו בינתיים, ב עם השנים תגדל הרשימה).

עדיקים

Active member
עשיתי ממוגרפיה אולטרסאונד ובדיקה אצל רופא

לפני כחודש.

דחיתי ודחיתי אבל אחרי שקראתי את איריס ועם המון פחדים וחששות הלכתי לבדיקה.
יש לנו עבר משפחתי ולכן הפחד גדול עוד יותר אבל אני יודעת שגילוי מוקדם מאוד מאוד חשוב.
הכל תקין אצלי.
מעכשיו כל חצי שנה בדיקה אצל רופא ואחת לשנה ממוגרפיה ואולטרסאונד.

T i k t a k i t

New member
מותר לשאול בת כמה את?

כי גם אני עם היסטוריה משפחתית -אמא שלי החלימה מסרטן שד -ונבדקת פעם בחצי שנה, אבל נדמה לי שממוגרפיה אני אמורה לעשות בתדירות נמוכה יותר, אז אני תוהה האם פספסתי משהו בהנחיות .

עדיקים

Active member
באתר של אחת מתשע יש המלצות

לכל טווח גיל.
כתוב מעל גיל 30 שמומלץ לעשות ממוגרפיה ואולטרסאונד אחת לשנה.
הקופות מתקמצות על בדיקות
לצערי הרב.
אני הגעתי לרופא ממש דוחה לבדיקה (לא מתכוונת לחזור אליו, ראיתי המלצות באחת מתשע ואחפש שם אחד אחר לפעם הבאה) ולפי מה שהוא אמר לי הבנתי גם שלא בטוח שהוא ישלח אותי אחת לשנה לבדיקה למרות שבגילי עם העבר המשפחתי שלי מומלץ מאוד לעשות בדיקה אחת לשנה.

T i k t a k i t

New member
הקופות מאוד מתקמצמנות

לפני 10 שנים אמא שלי עברה םרוצדורה מסוימת שבעקבותיה ההמלצה הייתה לבצע ממוגרפיה פעם בשנה . כיוון שהייתה בת פחות מ50 אז, בכל פעם מחדש היה צריך לשלם -לכתוב מכתב -לקבל תשובה שלילית -לערער אצל הרופא המחוזי- לקבל אישור, ולחזור על זה שוב. נמאס להם אחרי כמה מכתבים ואישרו לה מראש לעוד שנה או שנתיים שנותרו עד גיל 50

מזל שהיא התעקשה לעשות את הבדיקות האלה, ככה הסרטן התגלה מוקדם מאוד וטופל וגורש.

ליאת +

New member
הקופות מתקמצנות

אבל זה עולה 150 ש"ח לעשות את זה פרטי. זה כל הסיפור. פעם בשנתיים 150 ש"ח זה משהו שרובנו יכולות לעמוד בו.

עדיקים

Active member
למזלי הרופא נתן לי הפנייה עם טופס17 בלי בעיות

אבל הוא אמר שהוא לא בטוח שיצליח והצליח.
אצלי גם קבוצת סיכון וגם גיל אז כנראה הצליח לו
.

אם לא היה מצליח זה ממש לא היה משנה לי כי הייתי הולכת כמו שאת אומרת פרטי.
גם בעלות יקרה יותר הייתי משלמת. אין ספק שלא המחיר הוא מה שימנע ממני לעשות את הבדיקה.

michali278

New member
איך קובעים פרטי?

אני מרחובות. איפה כדאי?
אשמח לבדיקת ממוגרפיה פעם בשנה בלי לפחד אם הקופה תאשר או לא.

ליאת +

New member
האמת שכל הדיון הזה משגע אותי!

כותבות כאן כמה עשרות נשים אינטליגנטיות, מודעות, מחוברות לעולם- והנה אף אחת לא מצליחה להבין בדיוק מה ההנחיות, ואיך עושים את זה.

מדוע אין הנחיות ברורות? מדוע הקופות לא מפרסמות בצורה ברורה איך ומה? מדוע אין אחידות כלשהי בין המלצות של רופאים שונים?

איך מצפים שנשים יבדקו אם הכל כזה עמום?

[הכעס כמובן אינו מופנה אליך]

לשאלתך- אני פניתי עם הפניה של רופאת נשים (של הקופה שלי- מכבי), רק שמשמעות ההפניה היא שאני צריכה לשלם על הבדיקה בעצמי וזאת מכיון שאני לא נכללת בקרטריונים של הקופה לממוגרפיה.

את הבדיקה עצמה עשיתי במרפאות של מכבי ביגאל אלון בתל-אביב.

michali278

New member
בדיוק ההנחיות מאוד לא ברורות

והקצת שיש פתוח לאינטרפטציה אינטרסנטית של הקופות

אני אישית ממש מבקשת מנוח לעצמי מהפחד המשתק מפני המחלה
ממש רוצה להבדק קבוע, אבל בלי להכאב ראש ולהתחנן.

חייב הפניה מרופא המשפחה ספציפית לממוגרפיה?

עדיקים

Active member
באתר של אחת מתשע יש הנחיות מסודרות

איזה בדיקות מומלץ לעשות בכל קבוצת גיל.

גם אותי זה משגע וחייבת לספר כאן שפעם כשהייתי במכון של הקופה שמעתי מזכירה אומרת במפורש לפציינטית מבוגרת (מעל 60) שאין כל צורך באולטרסאונד ומשהו לגבי ממוגרפיה שלא כדאי לעשות בטווח הזמן שהיא מבקשת ושאלתי את עצמי איך מזכירה יכולה לתת כאלה הנחיות לא נכונות למישהי תמימה שלא ממש מבינה מה היא צריכה לעשות וככל הנראה תוותר על הבדיקה.
מה יקרה אם חלילה תגלה פתאום גוש מאוחר מידי
.
פשוט מחדל.
תאירי את תשומת ליבה שזה יעלה לה פרטי אבל כדאי ואפילו מומלץ לעשות אבל להגיד שלא צריך
.

אמאדובה

New member
זה לא מה שכתוב שם

מומלץ שם על בדיקת כירורג שד פעם בשנה, ממוגרפיה/א"ס "בהתאם להמלצת רופא".
רק מגיל 50 מומלץ לעשות ממוגרפיה באופן סדיר למי שאין לה גורמי סיכון אחרים וגם אז זה פעם בשנתיים.

למעלה