משהו חריג

אמאדובה

New member
כנראה שבאמת טעיתי - סליחה

אולי זה מה שניסו למכור לי בקופ"ח
.. אחרי גיגול קצר אני רואה שיש תת התמחות כזו.

אין תת התמחות כזו

ז"א זו לא תת התמחות רשמית של משרד הבריאות
כמובן שיש כירורגים שיותר עוסקים בכך ולמדו בתחום בעיקר בהשתלמויות ארוכות בחו"ל
אבל זה לא כמו שיש רופאי ילדים שעושים תת התמחות רשמית שאנדוקרינולוגיה ולכן יש להם תעודת מומחה באנד' ילדים.
(אגב- גם פרוקטולוג מבחינת מומחיות הוא כירורג....)

אמאדובה

New member
תודה! חשבתי שטעיתי כי ראיתי הרבה רופאים

שמציגים עצמם ככירורגים מומחים עם רשימת תת התמחויות, וביניהן גם כירורגיית שד.

מאי261

New member
אני הלכתי בוולפסון

במרכז הרפואי שם, דרך מאוחדת. אני לא זוכרת איך קראו לכירורג שד שהייתי אצלו שם אבל אם תרימי טלפון למרכז הם כמובן יוכלו לענות לך וגם לקבוע לך תור.

נונה17

New member
מוסיפה קצת

כירורג שד הוא רופא שבודק בדיקה ידנית - רצוי ללכת פעם בשנה משנות ה-20 לחייך. כאמור - זה יכול לקרות גם אז, גם ללא היסטוריה משפחתית וללא גורמי סיכון וכשזה קורה בגילאים כאלה גילוי מוקדם הוא ממש ממש ממש קריטי. ממוגרפיה זו בדיקה באמצעות קרינה שחודרת את רקמת השד. בישראל ההמלצה היא מגיל 50 פעם בשנתיים, לא ברור אם כדאי להתחיל בגיל צעיר יותר (בכל זאת קרינה ובגיל צעיר רקמת השד צפופה יותר והבדיקה יעילה פחות). יש גם בדיקת אולטרסאונד שהיא לא פולשנית או מסוכנת אבל לא יעילה כבדיקת סקר - שולחים רק אם מגלים משהו.
רצוי גם למשש את עצמך פעם בחודש במקלחת - כשבוע אחרי המחזור - הרופא יסביר לך איך.
כל הנאמר לעיל רק אם אין לך גורמי סיכון ידועים כמו היסטוריה משפחתית. אם כן - לכי לרופא, אתמול.

אביטלתל

New member
מצטרפת להמלצה

ולקחת בחשבון שלפעמים התור שמקבלים הוא מספר שבועות קדימה ולא מעכשיו לעכשיו

שלולי ת

New member
רק להוסיף לגבי בדיקת שד בטבעון

מתנדבות בטבעון מארגנות בדיקות של כירורג שד פעם בחודש בסניף טיפת חלב במרכז טבעון. כל אחת יכולה להגיע, בלי קשר לקופת חולים, והבדיקה נערכת בחינם. צריך רק לקבוע מראש את התור. אני לא מוסרת כאן פרטים, כי מדובר בטלפון האישי של המתנדבת שמארגנת את זה, אבל מי שמעוניינת יכולה לפנות אלי במסר.

כבר עשיתי שם שלוש בדיקות (פעם בשנה), והבדיקה מהירה מאוד ולא כואבת, הרופאים סימפטיים ומקצועיים. ממליצה מאוד.

אצל ד"ר ברודסקי הייתי בעניין אחר, בבדיקה מביכה למדי, וגם היא היתה מקצועית ונחמדה מאוד.

רחלילי

New member
תתקשרי למוקד מכבי *3555

תבקשי כירורג/ית שד.
לי נתנו הרגע לעוד שבוע. אמנם לא בקריות, אבל תחפשי דרכם.

מה שטוב

New member
אני פשוט שאלתי את רופאת המשפחה שלי

והיא בדקה עבורי אילו מהכירורגיות עושות בדיקת שד.
במקרה שלי זה התברר כקל"ב ממש. הייתי לפני שנה, ויש לי תור לעוד שבוע.

ואם כבר - גם בדיקה תקופתית אצל רופא עור היא חשובה מאוד!

נונה17

New member
רושמת לעצמי

בכל מקרה התכוונתי בחודש הבא, אחרי שעברה כמעט שנה מהממוגרפיה האחרונה שלי. אני מאלו שצריכות להיבדק כל חצי שנה והתחלתי ממוגרפיות בגיל 35 וההיסטוריה המשפחתית שלי תלויה מעליי כמו חרב... ובכל זאת כמעט שנה לא נבדקתי וחשוב חשוב.
גם אמא שלי חלתה בגיל 34 והגיעה לגיל 40 וזהו. מקווה שלי זה לא יקרה. לפחות את גיל 34 חציתי בלי לחלות.

כירורג השד שאצלו אני נבדקת - בדעה אחרת

הוא בדעה שהעיקר הוא להיות מודעים על בסיס יומיומי לשינויים במבנה של השדיים, לא פעם בשנה. פעם בשנה יכולה לעלות על הגידול כשהוא קטן, ויכולה גם ליפול אקראית בתזמון מאוחר מדי.

למעלה