משהו חדש...

nirc2

New member
משהו חדש...

2 חברים שלי (יותר נכון, חבר שלי וחברה שלו...) בלי רפרנס.

שכנה

New member
לא. זה טרייסינג

רפרנס זה היעזרות כלשהיא בתמונה (או בדוגמן חי, לצורך העניין) לצורך האיור. אם אתה מסתכל על תמונה של ירושלים כדי לצייר את ירושלים, זה שימוש ברפרנס. אם אתה מסתכל על תנור כדי לצייר תנור, זה גם רפרנס.

leshemAmit

New member
רגע רגע רגע...

ואם מסתכלים על פיתה בשביל לצייר לחם בליל הסדר. זה רפרנס, טרייסינג או סתם חמץ?!... :) אני אישית סולד מרפרנס ומין הסתם מטריסינג... נכון לעכשיו התחלתי להשתמש ברפרנס בתמונות של רחובות ועמודי חשמל ותאורה וכאלה, זה הרבה יותר מורכב ממה שזה נשמע ועד לאחרונה לא התעמקתי מזה וזה די חשוב לי לכל מיני פרוייקטים. לפי דעתי, כמה שאתה יודע יותר מהראש ככה אפשר לחשוב על יותר אפשרויות. אבל אנשים אני רק מצייר מהדמיון והזיכרון. אני רואה את זה כ"יצירה שלמה", מההתחלה ועד הסוף זה רק ממני. לכל מי שזה חשוב לו, אני ממליץ למצוא איזה ספר אנטומיה. באותה הזדמנות נראה משהו שעשיתי היום עם דיו וצבעי מים. מחר נשתף אתכם ביצירה המוגמרת.

Sp00nk

New member
לא מסכים לחלוטין.

טרייסינג הוא בהחלט משהו טיפה חסר, העתקה פשוטה. לא נשמע משהו כלל וכלל, ולכן גם אני לא ממליץ. אבל רפרנס? אני אישית מעדיף לקרוא לזה "מקור". ובשבילי ה"מקור" הוא כמעט תמיד קיים בצורה כזו או אחרת. האם "מקור" שנמצא בתמונת זכרונך הוא בסדר לשימוש, ומקור שהוא בצילום לא? או שמא מקור שהוא חי הוא בסדר לשימוש, ומקור שהוא מצולם כבר לא? לדעתי כל מקור הוא מעולה עבור הציור ואני לעיתים רחוקות מצייר ללא מקור. העניין הוא, שמקור בדרך כלל זה כמו ניצוץ ראשון עבורי. מהר מאוד אני מוחק אותו וממשיך. לעיתים קרובות הציור שלי כלל וכלל לא דומה למקור. פעם חבר שלי ביקש ממני לראות כמה מקורות, והוא לא הצליח להבין את הקשר שבין הציור לבין המקור. הוא לא הצליח להתאים אותם אחד לשני. וזה רק מראה שמקור הוא מעין אש קטנה להצית את הדמיון. הקווים הראשונים שאחרי זה תוכל להשתולל עליהם. לפעמים אני לוקח מקור ומעוות אותו בכוונה, לפעמים בטעות. אבל גם ה"עיוות בטעות" - זה ביטוי שלי. זה הטאץ' האישי שלי לאותו מקור, אני מרגיש שהוא עובר דרכי ומקבל את הנגיעות ואת התחושות, ואת האני העצמי לפני שהוא מועבר דרכי לדף. חלק ממני מועבר יחד איתו ורואים את זה. אז לבוא ולפסול מקורות באופן כללי, זה פשוט טיפשי, אם תשאל אותי, ואתה מגביל את עצמך. נסה דבר כזה: חפש תמונה בגוגל בצורה רנדומלית (אגב, ככה אני מתחיל ציורים חדשים) - וחפש אותה בכוונה שתהיה בגודל של 300x300 פיקסלים. תפתח דף A4 חדש עם רזולוציה של 150dpi. או אפילו דף A3. עכשיו תצייר את המקור. אתה תראה שהוא קטן מדי כדי לתת לך פרטים לצייר: את זה אתה משלים בלעדיו. ומהר מאוד אתה מבין שכל מה שהמקור בעצם נותן לך הוא רעיון וכיוון כללי להשתולל בו. תנסה, אתה תראה שזה מועיל ביותר. ------------------- ולבסוף, לומר שלצייר ללא מקור זו "יצירה שלמה" - נו באמת. לצייר ללא מקור, זה לצייר דברים שסוטטו עמוק בתוך הזיכרון שלך, בגלל חזרה על הדברים האלו פעמים רבות, או חשיפה גבוהה לאותם מראות, או עוד גורמים שגרמו לאותם תמונות להישמר טוב יותר בזיכרון. אז למעשה אתה עדיין משתמש במקור, רק שאתה מגביל את עצמך בכל ההגבלות של הזיכרון האנושי. לזה אתה קורא שלם? אני לא רואה הרבה הבדל. -דן.

שכנה

New member
ואם אתה צריך לצייר סמוראי

מהמאה ה-16? חייל פיני ממלח"ע 2? מיג רוסי? אשה שנושאת תינוק במנשא מסוג "תינוכיס" (מעשה שהיה)? אדם מפורסם שצריך שיהיה ברור שהוא זה הוא? תצייר הכל מהזכרון? תגיד לעיתון "תראו, חיים יבין לא יצא כמו שחיים יבין נראה כי שימוש ברפרנס זו לא יצירה שלמה בעיני?"

leshemAmit

New member
צודקת, התכוונתי לאנשים כללים.

אנשים זה כנראה הדבר הראשון שרוב האנשים מתחילים לצייר, מן הסתם אם צריך משהו מדוייק שאתה לא מכיר אתה צריך לדעת איך הוא נראה. אבל כמה פעמים את צריכה לצייר מיג רוסי עד שתכירי אותו בעל פה? נכון שבני אדם שונים אחד מהשני אבל יש להם אותם חוקים. לכל קמט בפנים של זקנה יש סיבה שהוא מתחיל בנקודה מסויימת ונגמר בנקודת מסויימת אחרת. ביד, מספיק לדעת את המקום של שלושה מפרקים ולאיזה כיוון וכמה הם מסובבים ואפשר לדעת איזה שריר בולט באיזה אופן ביחס לכמות השומן והשרירים של האדם ושרירים שמזיזים את האצבעות שמתחילים באיזור מהרפק ויוצרים שקעים לאורך חצי מהיד. וכמובן כל זה בלהתחשב במקורות האור. להשתמש בתמונות שמצולמות עם פלאש, או תמונות של דוגמניות שצולמו לפרסומות או שערים, מה שהרבה אנשים עושים, זה לא נכון כי האור לא טבעי ומעלים המון פרטים שלדעת הצלם ראויי שיעלמו. ויש אנשים שפשוט לא שמים לב שהם קיימים גם כשהם מציירים אותם ממודל ויש כאלה שאפילו לא ציירו ופשוט פיספסו אותם כי הם לא התמקדו מספיק בנקודה ההיא ולא ידעו מה לחפש. התהנוג הכי גדול שלי כשאני ברחוב זה להסתכל על אנשים ולמצוא איך הצל על הפנים והגוף, בעיקר בידיים, מבטא את שרירים ועצמות מסויימים שנמצאים מתחת לעור. אם צריך להעתיק משהו נקודה לנקודה, אז צריך להעתיק. אבל מבחינתי ציור באנטומיה ואנשים זה לא רק העתק. לכל שריר ועצם יש משמעות ואם מציירים את אותה דמות עם שינויים קטנים בתנוחה אז הכל מקבל משמעות חדשה. לדעתי ציור מקבל ככה יותר מהערך של לעשות כהה איפה שכהה. יש בו יותר מהמחשבה וההבנה של גוף האדם, ביטוי אמיתי של הדמיון וההבנה שלך. זה בערך כמו ההבדל בין אומנות קלאסית לבין כל זרם אחר. כמובן שדבר ראשון צריך לעמוד בדרישות של מי שמזמין ואם אומרים לך להעתיק משהו אז תעתיקי. אבל אם לא מביאים תמונה שצריך פשוט לשכפל עם העפרון, הראש יכול להוסיף הרבה עניין שלא תמצאי בתמונות.

j i m m y

New member
ידידי, כולם משתמשים ברפרנס

כולם כולל כולם. גם באקדמיות (ובאקדמיות במיוחד) מטיפים לשימוש ברפרנס. גדולי המאיירים והקומיקסאים משתמשים ברפרנס בלי הפסקה, אתה חושב שהם היו יכולים להגיע לרמה כזו של דיוק בלי רפרנס? אתה יודע כמה אלבומי - תמונות עם קליפינג של רפרנס יש לכל הקומיקסאים הגדולים ביותר? ד"א, גם פרנק מילר השתמש ברפרנס, בנוסף לכולם שמשתמשים ברפרנס. מצטער, אבל ככה זה בחיים.

j i m m y

New member
ד"א, אני אמרתי 'מצטער' כי גם אני

חשבתי כמוך עד לא מזמן, אבל כשגיליתי כשטובי האמנים 'מטיפים' להשתמש ברפרנס זה גרם לי להבין כמה דברים - כמו למשל 'איך הם מציירים כל כך טוב'.

pipidi

New member
זה לא משנה החוקים שיש לכל דבר

מה שחשוב זה לתפוס רגע מהמציאות, שיתכן ולא קיים בדימיון, לתפוס משהו קצת יותר אמין, פוזה מסוימת, הבעת פנים, ג'סטה. העניין הוא לא "להעתיק" מהרפרנס, אלא להשתמש בו לטובתך. גם אני חשבתי פעם כמוך, וגם גיליתי שזה רק עוזר, וכן, יצירה מהדימיון מאד מגבילה. נגיד יבקשו ממך לצייר ליצן, כמה ליצנים שונים אתה יכול לדמיין במוחך, האם זה הליצנים שכולם יציירו? יתכן ושימוש ברפרנס ימצא לך משהו קצת שונה ממה שנטמע בדימיון בין אם זה פוזה/הבעה/צבעוניות וכו'.... חבל סתם לסגור את הראש.

Claw of Death

New member
לפי דעתי צריך להשתמש ברפרנס

ככה אפשר ללמוד איך לצייר דברים מורכבים

leshemAmit

New member
לכל דבר יש את החוקים שלו.

אם אתה מכיר את החוק שגורם לו להיראות כמו איך שהוא נראה, אתה תדע איך הוא נראה. לדברים מסובכים פשוט יש יותר חוקים שצריך להכיר.

למעלה