משהוא יודע למה אין פרס נובל לביולגיה?

משהוא יודע למה אין פרס נובל לביולגיה?

נכון יש פרס ברפואה אבל אני מתכוון לתגלית מדעית בביולגיה מחוץ לרפואה

deathcaster

New member
תגובה

באותה מידה שאין פרסי נובל למתמטיקה, זו הייתה ההחלטה כאשר החלו עם פרסי הנובל, והקביעה הייתה שכל נושאי הביולוגיה ייכנסו תחת התחום של רפואה או כימיה. עובדה, עדה יונת איננה רופאה, היא קיבלה פרס נובל.

שאלת הבהרה אם נניח שבזמנו של דרווין היה פרס

נובל אז הוא היה מקבל פרס נובל לרפואה? או לכמיה ? או לא היה מקבל בכלל?

אז יש כאן עיוות גדול של הפרס הזה

כי אם נניח שדרווין היה מפרסם את מוצא המנים בזמן שאיישטיין פרסם את תורת היחסות אז איינשיין זכה דרוויין לא היה זוכה זה עיוות גדול כי מוצא המינים של דרווין שנה לגמרי את הביולוגיה ממש כמו שאיישטיין שינה את הפיסיקה

שתי בעיות עם ההצהרה הזו:

1. איינשטיין לא קיבל פרס נובל על תורת היחסות. 2. אם אתה רוצה שיתחילו לתת פרסי נובל גם רטרואקטיבית, אז למה לעצור בדארווין? ניתן גם ללואי פסטר! לניוטון! לגלילאו! לאפלטון! לישו! למשה רבנו! העובדות הן כדלהלן: אלפרד נובל ציווה בצוואתו להעניק פרסים מדי שנה בקטגוריות מסויימות ולא אחרות, לפי קריטריונים מסויימים, ולאנשים חיים בלבד. הוא נתן את הכסף, אז זה מה שעושים. אם יש לך השגות על כך, אתה רשאי להקדיש במותך את כל הונך העצום להקמת "פרס איש האמת 1" שיעניק פרסים לפי קריטריונים שאתה תבחר.

תיקון טעות אכן איינשטיין זכה

על האפקט הפוטואלקטרי אפרד נובל כתב בצווואה שלו שהפרס הם בפיזיקה, כימיה, פיזיולוגיה או רפואה, ספרות ושלום. בשנת 1969 נוסף פרס בכלכלה ואני לא אמר שצריך לתת פרסים לאנשים מתים אני אומר כמו שהוספו בכלכלה צריך להוסיף גם בבילוגיה(שזה יותר חשוב מכלכלה)אני חושב שצריך למעמיק את הפרס הזה כדי לקדם את המדע בעולם (במיוחד מול נחשולי פנודמיתלזם הדתי שהעולם חוווה בעשרות השנים האחרנות) וגם ניתן כמובן כבוד כלזוכים אבל נזכור גם את האחרים שלוא זכו אבל תורמים לעולם לישו ולמשה רבנו(אם הם היו במצאות) מתאים אולי פרס האוסקר לצערי הרב אין לי כזה הון

אני בכלל לא בטוח

שביולוגיה חשובה יותר מכלכלה. וחוץ מזה, אם כבר עושים שיקולי " מה יותר חשוב", אז אולי גם נציע פרס נובל במוסיקה (יותר חשוב מספרות!), פרס נובל במשפטים, פרס נובל בטכנולוגיה, פרס נובל בבישול... בתכל'ס, מי שמבצע פריצת דרך חשובה בביולוגיה, בדרך-כלל מתאים לאחת משלוש הקטגוריות של רפואה/פיזיולוגיה/כימיה, כך שלא נראה לי שיש לחץ מיוחד על ועדת הפרס להוספת קטגוריה נוספת. אני גם לא לגמרי מסכים איתך ביחס ל"נחשולי הפונדמנטליזם הדתי", אבל זה כבר סיפור אחר.

למעלה