משבר

PsY RooTs

New member
משבר

רציתי לשתף אתכם במשבר קטן+ שעובר עליי בימים האחרונים... מאז ומתמיד חונכתי בבית ציוני... טיולים ברחבי ארץ כל שבת, אהבה למדינה ונתינה לה... גם כאשר חברים שלי ראו את עצמם מגדלים משפחה בחו"ל, אני תמיד ראיתי את העתיד שלי רק כאן... כי אני אוהב את המדינה הזאת, וגם אם קשה בה תמיד הרגשתי שאני אשאר כאן כדי להלחם עליה... אבל בתקופה האחרונה, בעקבות ידע הולך וגדל של מה שהולך במדינה הזאת, אני מרגיש בשבר בנוגע לסוגייה... כרגע אני בצבא, ובניגוד לפעם, כשידעתי שאחרי השחרור אני הולך רק לטייל ולחזור, אני כבר לא כ"כ בטוח אם אני באמת אחזור... המדינה הזאת נהפכת יותר ויותר לגזענית, מפלה, אנטי-סוציאליסטית וסותמת פיות... הסיפורים האחרונים של הצעת החוק ליישובים יהודים בלבד ופרשת 3 הימים למסיק זיתים רק חידדו לי את ההרגשה ואת המשבר... אני עכשיו מתקרב לאמצע השירות שלי, כך לשנתיים הקרובות אני עוד בארץ... אבל מה אחר כך?! ההרגשה של להשאר כאן ולהלחם על המדינה שאני כל אוהב (גם זו סוגייה במשברון האמתי), הולכת ונעלמת לי וגבר הרצון לברוח מכאן לקיבינמט... לצערי, אני יודע גם שאני לא היחיד שמרגיש כך... רק רציתי לחלוק איתכם... יומטוב!

levikon

New member
../images/Emo13.gif

תסע, תטייל בעולם, תראה ארצות ומקומות, אבל בסופו של דבר תבין - אין כמו בארץ. זה הבית שלך. ואתה תראה שתרצה לחזור לפה ותתגעגע. אז תשמור עלינו ביינתים, ותן לנו אחר כך לשמור עלייך.

Alexco

New member
אלא אם כן אתה מתנחל

לא ברור לי בדיוק איך הוא שומר עלייך

croovy

New member
נראה לי שהוא התכוון לזה שהוא בצבא

למרות שזה לא ממש היה קשור להודעה שלו.

eviv

New member
חשבתי על זה לא פעם...

ואת האמת התשובה היא מסובכת, אני נולדתי פה, גדלתי פה החברים שלי פה, אנשים שאני אוהב ופחות אוהב. לא יודע יש לי קשר לכאן, לאיזורים בהם טיילתי, הגליל , הנגב והשטחים. ועוד אמת אחת, לא גדלתי כל כך בבית ציוני, כלומר הורי ציוניים אך לא עברנו חינוך ציוני בראיה למשפחתי עברתי דיי חינוך של כבוד אדם אחריות וכו'. גם אני חשבתי על לעזוב את המקום הזה, כאילו מה יש לי לחפש כאן, רוב גזעני, אנשים שפועלים נגד עצמם, כותרות מזעזעות יום יום של ילדים מתים ילדים רועבים בני אדם שכואב להם ומה לא... בינתיים הגעתי להחלטה עם עצמי שזה המקום שלי, זה המקום אותו אני אוהב וזה החברה שאליה גדלתי- בחברה לא מערבית במזרח התיכון. אני לא רודף איכות חיים ואני עדיין מאמין שאני צריך להילחם על העיוותים שקורים כאן וזה שאני יעזוב לא יעזור לעניין זה ההפך הוא הנכון. זהו פיסת מחשבה שגם אני שיחררתי לחלל העולמי של האינטרנט...

PsY RooTs

New member
זה מה שחשבתי והתכוונתי לעשות כל חיי

ובגלל זה בדיוק המשבר... שעכשיו פתאום, בניגוד לכל חיי עד כה, אני כבר לא בהכרח מרגיש כך... זאת הרגשה של מעין הגיעו מים עד נפש, ונמאס... זה כמו להלחם ברוח, בלתי אפשרי וללא כל סיכויים לנצח... ובכך, המשבר נמשך... מקווה שיסתיים עוד שנה-10 כשאני משתחרר, או לפחות לפני שאני צריך לחזור לצבא ביום ראשון...

ערב רב

New member
הייתי מפציר בך להשאר אילולא הייתי

מבין מהודעתך שאתה למעשה מחזיק בעמדות אנטי-ציוניות ועל-כן אין לך מה לחפש במדינה היהודית.

PsY RooTs

New member
מה?!

כנראה שהציונות שלי ושלך שונות זו מזו... אני אנטי-גזעני ולא אנטי-ציוני... אני לא מבין מה ציוני ביישוב ליהודים בלבד, תחשוב שזה היה קורה בגרמניה, כל העולם היהודי ברחבי העולם היה זועק! ומה ציוני בלהגביל מסיק זיתים לאנשים שזאת כל ההכנסה שלהם?! אם זאת ציונות אני לא רוצה להיות חלק ממנה! זאת גזענות ואפליה! בדיוק על זה אני מדבר... המוסר של העם הזה התדרדר... פעם עוד היה לי את הכוח להלחם נגד זה ועל מה שאני מאמין.. אבל אני מתחיל להרגיש שזו מלחמה חסרת סיכוי... תודה, באמת עזרת לי... רציני...

ערב רב

New member
באמת מה ציוני ביישובי העליה השניה?

והרי אתה יודע היטב שאלו היו יישובים שהוקמו ע"י יהודים ולמען יהודים ושאלת הערבים אפילו לא עלתה על הפרק. הנסיון להציג מעשה שכזה, התישבות יהודית, שהוא לא ליבה של הציונות, כבלתי-חוקי, הוא אכן מגוחך והייתי אפילו צוחק.

PsY RooTs

New member
אתה חייב לעשות את ההבדל...

אין לי שום בעיה ביישוב שמתפתח להיות יישוב עם תושבים יהודים בלבד... לא זאת הבעיה שלי, זה טבעי שיקרה... הבעיה שלי היא שכחוק, זה גזעני... ברגע שזאת התפתחות טבעית של מקום, זה בסדר וזה קורה, אני לא טוען שצריך להיות מוסלמי או נוצרי בכל יישוב שהוא ברחבי הארץ... אבל לצאת בהכרזת חוק כי אסור ללא-יהודים לגור ביישוב כלשהו זאת גזענות! וההשוואה בין תקופת העליה השנייה להיום לא מתאימה בכלל... המצב היה שונה... הרבה דברים שעשו אז לא ניתן לעשות היום, ולהיפך... ומה עם ההשוואה שלי? אם בגרמניה, או לצורך העניין בכל מקום אחר ברחבי העולם, היו מחוקקים חוק כי יהודים לא יכולים לגור איפה שהוא רוצים, היית זועק אנטישמיות בכל כוחך! אז מה? לנו מותר ולהם אסור כי אנחנו העם הנבחר?! דו-פרצופיות...

ערב רב

New member
מדובר ברצף היסטורי שאינו ניתן

להפרדה, של התיישבות יהודית במהלך כל המאה האחרונה בארץ-ישראל. כשאתה זועק "זו גזענות!" אני מניח שאתה מתייחס לנדבך הערכי של העניין ולא לעניינים פורמליים כאלה ואחרים. המציאות בארץ היא שהתיישבות יהודית היא מאבני היסוד של המפעל הציוני. בעבר לא נדרש חוק כי הדבר היה מובן מאליו, אלא שבשנים האחרונות בג"צ והתארגנויות ערביות מאיימות על ההתיישבות היהודית ומנסים בכח להשתלט על היישובים החדשים שמוקמים. לכן נדרש החוק על מנת לשמר את המצב הקיים ולמנוע את הדרדרות הערכים האנטי-ציונית שאנו עוברים בחסות בג"צ. כאן כמובן לא מדובר בחוק נגטיבי אנטי-ערבי אלא בחוק פוזיטיבי שמאפשר הקמת יישובים חד-לאומיים. אני מבין כמו שאמרתי קודם שאתה שייך לחוגים האנטי-ציוניים הרואים בכל המפעל הציוני גזענות לשמה ולכן אין בדעתי לכפות עליך להשאר עמנו במדינה היהודית.

PsY RooTs

New member
הסקת הדברים שלך לוקה בחסר לגמרי...

כנראה, כמו שכבר אמרתי מקודם, שהציונות שלי ושלך שונות זו מזו... לפי תורתך, מדינתנו צריכה להיות מדינת אפרטהייד עם הבדל והפרדה בין יהודים לשאר הלאומים... לדעתי, אין שום הבדל וסיבה להפרדה בין הלאומים השונים החיים במדינה הזאת... לדעתך אני אנטי-ציוני, לדעתי אתה פשוט גזען. ובכך אתה רק מוכיח את הטענות שהכניסו אותי למשבר הזה מלכתחילה... שהגזענות גדלה ופורחת כאן במסווה של טענות כאלו ואחרות (ציונות, ביטחון)... רק היום דווח כי מתנחלים תקפו מוסקי זיתים פלס', אך למה לפגוע במתנחלים? ישראל החליטה פשוט למנוע מהפלס' את מסיק הזיתים באותו האזור. כבר אין פגיעה בפוגעים, אלא רק בחפים מפשע...

ערב רב

New member
קל לדבר גבוהה גבוהה במונחים

משפטיים ומוסריים בינ"ל אבל התיישבות יהודית היא ערך ציוני וכנראה שאתה אינך ציוני.

צודק חלקית!

הכל נכון אבל מה רע במדינה אנטי סוציילסתית?!! איזה השגים הביאו לנו הסוסיליזים עד היום? קצבאות?! בטלנים? פרזיטים? אוכליי חינם?! דאגה לחרדים! ולא לחלשים באמת! תראה את ארצות הברית מדינה קפיטליסטית אם מצב כלכלי יותר טוב מישראל! כל העולם נהפך לקפיטליסטי תתחיל להיתרגל!!! סוסילזים זה אידיאולוגייה של זקנים!!

למעלה