משבר

yalagala

New member
משבר

שלום לכם, אני נשואה כ-8 שנים. היחסים עם בעלי מאופיינים בהרבה עליות וירידות. המצב שהכי קשה לי להתמודד איתו הוא שיש לו פתיל קצר והוא יכול להתרגז משטות, ואז הוא מדבר אליי מאוד לא יפה. בעבר הייתי מפגינה את עלבוני, בוכה, לא מדברת איתו, ולפעמים הוא היה מתנצל. היום הוא מפגין חוסר רגישות מוחלט וגם כועס עליי כי אני מתפרצת עליו בחזרה. יש לנו 2 בנות כך שלא קל לפרק את החבילה, ואני גם לא רוצה. אני רק רוצה שיכבד אותי ויבין אחת ולתמיד שיש גבול שלא עוברים אותו, כמו שברור שלכל אדם אחר הוא לא יתייחס ככה. בכלל, איך אפשר יום אחד לאהוב אותי וכמה ימים אחר כך להגיד לי "לא סובל אותך, דוחה" וכו.., ועוד בגלל שטות? ולמה אני סולחת לו? איך לזעזע אותו כדי שיבין את גודל הפגיעה ויכבד אותי? ואל תגידו לי לסלק אותו או להסתלק. אני רוצה התמודדות עם הבעיה, לא בריחה ולא הצגות. תודה

boaz 057

New member
משבר

מצבך זהב מול מצבי , אשמח להמשיך לדון בנושא מחר .

את מובנת מאליך בשבילו...

זה מאוד מעניין - את עצמך כותבת "איך לזעזע אותו כדי שיבין..." מצד אחד, את מבינה שרק זעזוע יגרום לו להבין, אבל מבקשת לא להגיד לך לסלקו... יש כאן פער מובן, בין ההבנה שלך בצורך בזעזוע לבין החשש מהאופציה היחידה כנראה המעשית כדי לזעזע אותו... יש לך לעניות דעתי, שתי אפשרויות - או לדחות את הקץ (שלא יהיה מנוס ממנו, זה רק עניין של זמן) או לזעזע אותו וכאן כמובן שאת לוקחת סיכון מסוים, אך אם הוא אכן אוהב אותך באמת כפי שאת חושבת, את תזכי בכל הקופה, כיוון שזו הדרך היחידה המוחשית והאמיתית לבחון את הדברים, כיוון שאת מבינה שהבעייה היא בכך שהוא מתיחס אלייך כאל מובן מאליו. שום דבר בחיים לא מובן מאליו,אפילו לא החיים עצמם... החיים הם סיכון אחד גדול. מי יתן ויהיה בך הכח והתבונה לעשות נכון לך - רק את...

seeyou

New member
../images/Emo54.gif-שיש לו -../images/Emo108.gif-פתיל קצר!

A good way to change somebody's attitude is to change your own. הייתי אומר שלרוב הזוגות יש פתיל קצר מדובר בני אנשים זרים אשר מחליטים לחיות ביחד הרבה שנים על בסיס דברים משותפים נכון -חוזר על אנשים זרים-לכול אחד יש את החלומות שלו אפילו שיושנים ביחד באותה מיטה! "היום הוא מפגין חוסר רגישות מוחלט וגם כועס עליי כי אני מתפרצת עליו בחזרה" למה את חייבת להחזיר לו? כאשר כלב נובח עלי אני לא נובח בחזרה כאשר צד אחד עצבני השני חייב לשטוק באותו רגע-ולהגיד מה שיש לו להגיד מאוחר יותר נו-אז היחזרת לו -צעקתם אחד לשני--כאשר בכלל לא הקשבתם מה הבעיה האמיתית מה הרווחת בזה? בצעקות לא פותרים בעיות-רק מחמירים אותם לכולנו יש מסכות לא רק בפורים כאשר עושים אהבה לובשים מסכה חגיגית לעבודה מחליפים ובשעת ריב משליזים את הציפורניים תחשבי את מה את יכולה לעשות מבחינתך לשיפור המצב-לא איך להכניס לו מתחת לחגורה -Good WORDS cool more than cold water.

yalagala

New member
קיבלתי

והאמת שלרוב כך אני משתדלת לנהוג כשהפתיל שלו קצר. לא להגיב מייד, לחכות לעיתוי טוב יותר כדי להגיד מה הרגשתי, לא לרדת לרמה שלו ולהגרר, לא לריב על מה שלא חשוב, אבל מסתבר שמה שלא הולך בטוב גם לא הולך ברע. כלומר, זה גורם לו להתנהג אליי כמובן מאליו. מצד שני אם אני מחזירה לו באותה מטבע, הוא מזדעזע אבל לא מבין שהתנהגתי כמוהו, ומתרחק. אם אנקוט צעד יותר קיצוני, כמו להסתלק מהבית, נראה לי שלא תהיה דרך חזרה, מה שאני לא רוצה. זה גם יתן לו תקדים לעשות את אותו הדבר, מה שאני לא רוצה. זה בדיוק המלכוד. שום דבר לא עוזר. כנראה שאני צריכה לשנות את הגישה שלי, לא לנסות לשנות אותו, אבל מה לשנות בגישה? אני לא מוכנה להתעלם מדברי עלבון כי זה נותן אור ירוק להמשיך בדרך הזו. הוא אפילו לא מתנצל, גם אם הבין שפגע. הפכתי למטרה קלה.

seeyou

New member
לא מוכנה להתעלם מדברי עלבון ../images/Emo45.gif

מי אומר לך להתעלם מדברי עלבון? זה לא חשוב מה שהוא אומר לך כעלבון... חשוב מה שאת חושבת על דברים שלו! אם הוא יגיד לך שאת היפה שבעולם -תאמיני לו? אם יגיד לך שאת טיפשה-תאמיני לו? למה את נותנת למילים להרוס את השפיותך? החיים הם קצרים על מנת לבזבז על סתם מילים! תוכלי בבקשה לתת דוגמה לעלבון שממש מדליק לך את הפיוזים?

yalagala

New member
דוגמה לעלבון

לא סובל אותך דוחה עופי לי מהעיניים טיפשה נמאס לי ממך דוגמה להתפרצות מיותרת: הייתה איזו בעיה עם המנורה במקלחת, היא השתחררה מהקיר והוא ניסה לתקן. שיתפתי אותו בדאגתי שחוטים חשופים במקלחת עלולים להיות מסוכנים. מזה הוא התעצבן כאילו אני מאשימה אותו במצב שנוצר ואמר שאני ממררת את חייו. לעומת זאת אין לו בעיה לעשות סקנדל בגלל שכמה חולצות שלו נשארו על החבל...

seeyou

New member
מניסיוני-גברים לא אוהבים ביקורת!../images/Emo22.gif

במיוחד מהנשים שלהם! יש לאותם גברים הרגשה של השפלה של לא מוצלחים! וזה בגלל הטון בו נאמרים הדברים!!!!!!!! (" הוא התעצבן כאילו אני מאשימה אותו במצב שנוצר") אני חושב שאם היית שואלת :האם אתה חושב שצריכים לפנות לחשמאלי מוסמך-מאחר ואסור לגעת בתיקונים הקשורים לחשל בבית-אני חושב שהוא לא היה מתפרץ לא סובל אותך ? באיזה הזדמנות? דוחה(?)הייתי עונה לו...אתמול שהיינו ביחד לא הייתי דוחה? עופי לי מהעיניים?באיזה מיקרה? טיפשה? מהו פסיכולוג? את באמת מרגישה טיפשה?לה זכית בטריוויה? נמאס לי ממך ? באיזה מקרה? גם אני הייתי נעלב אילו היו אומרים לי אותם הדברים--אך לא היום-התבגרתי-מקבל את המילים בצורה אחרת - אני לא עבד למילים!

yalagala

New member
זה מעניין לדעת מה גבר חושב על זה.

באיזה מקרה? קצת מסובך לפרט ואני לא נזכרת כרגע, אבל בכל מקרה הבן-אדם לא הבין שיש מילים שהשימוש בהן לא הולם. יוצא שהוא מרשה לעצמו לפלוט שטויות ואני צריכה לדרוך על ביצים ולהתקפל. בכל אופן, הזמנתי אותו ליציאה ביום שישי, תמיד אני זו שמפייסת, ואנסה לדבר אל ליבו. מעבר למה שנאמר, חשוב לי מה הוא מרגיש. אם הוא אוהב אותי, למה הוא מתייחס אליי ככה? ואם יוצא לו סתם לומר דברים רעים, למה לא יוצא לו לומר סתם דברים טובים?

seeyou

New member
אני חושש שהוא קצת מפחד ממך

כנראה שהוא חושב שהתקפה היא ההגנה הטובה ביותר---באהבה זה לא הולך אני מניח שיש בך שינוי גדול בהרבה מובנים ביחס לתקופה שאתם היכרתם ייתכן שכול התחושות שלי זה סתם שטויות תפעילי את החוש הנשי שלך תנסי בזהירות לראות מה מציק לו באמת זה לא אומר להשפיל את עצמך חבר זה אותו אחד-אחת שבא כאשר צריכים אותו לא רק לבילוי תנסי להיות גם חברה שלו לא רק אישתו- זה לא ילך? כול הדרכים לפניך

yalagala

New member
מוכנה לנסות.

אני מניחה ששנינו השתנינו, קשה לי לומר אם הרבה. אני באמת אנסה לברר מה באמת מציק לו. אני תמיד חברה שלו, מקשיבה, מתעניינת, מייעצת אם הוא צריך. אולי בגלל זה העלבון שלי כה גדול. כי אני מרגישה שאני משתדלת לרצות אותו, מתאמצת בשבילו, חושבת איך לשמח אותו, והוא הרבה פחות מתחשב בצרכים שלי. הוא בכלל לא רגיש לצרכים שלי, למצוקות שלי.

boaz 057

New member
משבר

ערב טוב לך .חזרתי !!! אז בואי ננסה להתעמק מעט יותר, אם תוסיפי מעט פרטים . מה גילכם , מוצאכם ,השכלה ,

yalagala

New member
פרטים נוספים

שנינו מתקרבים ל-40. אני ממוצא אשכנזי. הוא חצי חצי. שנינו אקדמאים. הוא מנהל בכיר. אינני עובדת כבר יותר משנתיים, למרות מאמצים מרובים. פוטרתי מחברת הי-טק. סיימתי ללמוד לא מזמן ואני מקווה להשתלב בתחום החדש (תרגום) בקרוב.

boaz 057

New member
משבר

שמחתי מאוד על חזרתך . אני אמנם אנני אקדמאי אך בוגר אונ' החיים . לדעתי : 1. חלק מבעייתכם נובעת מהבדלי מנטליות ואפילו הקטנים . 2. האם חשבת פעם על רומן שאולי הוא מנהל מהצד,שמוציא אותו מאיזון ? קצת קשה לי לכתוב משום שהאותיות מחוקות במקלדת . אבקש מהילדים להחליפה מחר ואז יהיה יותר קל . בנתיים לילה טוב , והחזיקי מעמד אשרי לי רק במסר קצר מסר זה לילה טוב

סליחה על ההתפרצות לפורום ולשרשור

אבל הייתי חייבת. למה הייתי חייבת? אז ככה, אני מנהלת שותפה בפורום "מה נשים רוצות". קיבלתי כבר כמה וכמה הודעות, איך נקרא להן? כעוסות, פגועות, ממורמרות, מגברים שטוענים שנשים תמיד יצטיירו בתור המסכנות והתמימות ותמיד הבעל הוא מניאק ובוגד. והבנתי אמיפה נובע הכעס הזה וניסיתי למתן אותו. ופתאום להיכנס לפה ולראות הודעה של גבר שאחד הדברים הכי טבעיים שיש לו להתנהגות הלא מקובלת של הגבר המדובר, היא בגידה. למה? הוא לא יכול להיות סתם בן אדם עם הפרעות אישיות בלי להיות בוגד?

seeyou

New member
All womens problems begin with

Man!!!!!!!!! Menstruation, menopause, mental breakdowns... מתוך העיתון מעריב של היום(7.8.2003 ) גיליון- 16991 עמוד אחורי ג'ניפר לופז ביטלה את האירוסים אחרי שגילתה שאפלק בגד בה עם חשפנית!!! למה תמיד הגברים בוגדים עם נשים אחרות ולא עם בת זוגם? האם ללופז אין מה שיש לחשפנית??? כנראה שלא! עם השחקנית הוא חייב להיתאמץ-עם החשפנית היא מתאמצת!!! יחסי מין מספקים הם לא חד כוונים!! על מנת שאישה תקבל את סיפוקה יש צורך לפעמים במאמץ לא קטן מצד הגבר!! הוא נוהג!!מרוכז לדרך-הוא לא יכול להביט לכול הצדדים-נופים כמו שזאת היושבת על ידו! היא יכולה לנמנם אפילו מרוב נחט גבר בוגד כאשר חסר לו את הכבוד בבית-עם מאהבת לרוב הוא מצליח להוכיח שהוא גבר למה צריכים להוכיח את זה? זה דיון אחר Marrying a man is like buying something you've been admiring for a long time in a shop window. You may love it when you get it home, but it doesn't always go with everything in the house.

נוגה נ

New member
אהה,ונשים לא?

נשים לא מנהלות מערכות יחסים מחוץ לנישואין? נשים תמיד מסופקות מבן הזוג שלהן? לא חסר להן הכבוד או הרגישות בבית? אנחנו חיים באירן במאה ה-15? מה עם רעלות?עדיין לובשים אותן על הפנים?
בוקר טוב,נוגה.

boaz 057

New member
משבר

בוקר טוב לך כנראה שלה הבנת את כוונתי סביר להניח שמה שקורה כאן יש לא בסיס,ואותו כדאי לחפש ו ל נ ס ו ת לשנות ולתקן ואולי אפילו עבור היישג קטן ביותר , היא רוצה לשמור ולא לפרק את החבילה , יש ילדים . כלל אנני מצדיק התנהגות כשלא,ואני אפילו יותר ממבין מה זה . כמו שפתחתי, אני בוגר אונ' החיים .

אוקיי

הנקודה היא לא אם הבנתי נכון או שלא. הנקודה היא שבחורה שמגיעה למצב שהיא כותבת הודעה בפורום "זוגיות במשבר" היא במצב לא טוב [ולא משנה כרגע מהי הסיבה], היא מחפשת עזרה, והיא תחשוב על מה שאנשים אומרים לה. בחורה מעורערת [ולא משנה מהי החומרה או הבדלי המינים], שיגידו לה שאולי בעלה בוגד בה, תנסה לבדוק את זה, תחשוד בבעל, ותוסיף עוד צרה לצרה שהיא באה לפתור פה. כמובן שלא כולן/ם ככה, אבל צריך להיזהר במילים שכאלה בפורומים שכאלה.

yalagala

New member
זאת רק אפשרות

ולא ברור מה עדיף, בגידה או הפרעה נפשית. משהו מפריע לו בי, זה ברור, וצריך לברר מה. פעם לא היו ילדים בבית והיו יותר פרטיות ויותר פנאי לדבר וללבן. עכשיו צריך להזמין בייביסיטר בשביל זה. בעלי הוא לא מהסוג ה"פרפרי" אבל אף אחד לא מחוסן, מחשבות על בגידה יכולות להיות לכל אחד. ברור לי שאם לא יהיה לו טוב בבית ותיווצר הזדמנות, הוא עלול לנצל אותה, אבל לא נראה לי שהוא עצמו יזום משהו כזה, רק יהיה פתוח יותר לאפשרות. אבל גם אז לא בטוח שהוא ינצל את ההזדמנות.

למעלה