משבר

yalagala

New member
זה בדיוק מה שאעשה

וזה גם נעשה בעבר, רק שזה תופס רק תקופה מסוימת עד להדרדרות הבאה. לצערי הוא לא בשל ליעוץ, אחרת הייתי לוקחת אותו. יותר קל לו להתרחק ממני ולהרים ידיים.

החשצ

New member
עוד משהו קטן....

אני אמנם רק בת 25 וקשה לי להשוות את עצמי למצב של נישואים וכו, אבל לפני שנתיים בערך היה לי חבר שהתעלל בי למשך תקופה של שנה וקצת (לא פיסית כמובן..) לאחר שנה וקצת, עזבתי אותו- לאחר שהבנתי בדרך הקשה שזה לא הולך להשתנות, למרות שהוא ידע לומר לי שהוא אוהב אותי.. (חשוב להזכיר שעזבתי אותו כביכול בעל כורחי בגלל שאהבתי אותו בטירוף..) לאחר שבועיים הוא התקשר ורצה שאחזור ושהוא מרגיש שיש לו תחושות של התאהבות אליי וכו. הפואנטה של הסיפור היא שבסוף, כנראה הוא יבקש ממך לחזור, ודבר שני שהוא הרבה יותר חשוב, מה שהוא עושה לך, נובע רק מבעיות שלו עם עצמו, וסביר להניח שבאיזו שהיא דרך הוא תלוי בך (זה מה שלי נראה אחרי שיצאתי ממע' היחסים עם הנזכר לעיל..). הוא יודע שאת הרבה יותר חזקה ממנו, הוא לא מרגיש טוב עם זה, ומרשה לעצמו להתעלל אם מישהו היה מתעלל בך פיסית- כלומר- מכה אותך, היית נשארת איתו? למה התעללות נפשית בעיני כולם נראית פחות גרועה מהתעללות פיסית???.....

dl2505

New member
אותו מצב בדיוק

גם אני נשואה 8 שנים ומה שאת כותבת כאילו נכתב עלי אני רוצה לומר לך שאת יכולה לנסות שיחות ייעוץ אישיות ומשותפות. במקרה שלי בעלי הגיע למצבי בגידה ועלבון קשים ביותר אם אכתוב לך את סיפורי לדעתי את תראי את עצמך במראה מפני שכשקראתי את מה שכתבת ואני בטוחה שכתבת הכי מתומצת שיכולת. אני פשוט יכולה לראות מולי אישה שמחקו את האישיות והביטחון שלה לגמרי. אני פניתי למרכז לאלימות במשפחה הם מטפלים גם באלימות מילולית, בעלי אחרי 2 שיחות מסרב ללכת יותר בטענה שהוא לא אלים אני מביאה אותו למצב הזה (נשמע לך מוכר?) ולי לעומת זאת השיחות ממש עוזרות. אם לדעתך קלעתי למטרה ותרצי לשוחח איתי אני מאוד אשמח. אם טעיתי בך אני מבקשת את סליחתך. אלימות מילולית הורגת!!!!

yalagala

New member
תודה על העצה

לא חשבתי על המרכז לאלימות במשפחה. זה גם רעיון. המעניין הוא שאין לי ספק שבחיים הוא לא יגיע לאלימות פיזית, מה שכמובן לא מפחית מחומרת האלימות המילולית. הוא דווקא אדם מתורבת ועדין אם הוא רוצה, מוערך ומכובד ע"י סביבתו, התחנך על ערכים "בריאים", אם כי שוביניטים משהו. ועוד דבר. הוא עצמו מאשים אותי באלימות מילולית, למרות שאני הרבה יותר שולטת בדבריי ממנו, לא מקללת, לא מנבלת את פי. אני רוצה להביא אותו להבנה שאם נשארים ביחד, הוא חייב לקחת אחריות על הקשר, לפעול לשיפור המצב, לכבד אותי ולהכיר בצרכים שלי. כולנו פולטים אמירות לא נעימות מדי פעם, שלא ממש התכוונו אליהן, אבל זה לא צריך להפוך למגמה.

dl2505

New member
אלימות מילולית היא אלימות לשמה

גם בעלי אינו אלים פיזית אבל אלימות מילולית היא אלימות מוכרת במרכזי האלימות. אני הולכת כבר למספר שיחות שבהן עוזרים לי לבנות מחדש את האני שלי ואת הביטחון העצמי שלי. בעלי לעומת זאת הלך לשיחה ולדבריו נמצא שהוא אינו אלים ואין צורך בשיחות נוספות. לדברי המטפלים הוא פשוט מסובב את המציאות לפי ראות עיניו ואי אפשר לחייבו בטיפול. במקרה שלי אני זזתי קצת החוצ מה"משחק הזוגי" ביני לבין בעלי ונתתי לו זכות בחירה מוחלט של 100% לגבי המשך היחסים בינינו. היות ואני לא מספיק טובה ולא מוכנה להשתנות לטענתו אמרתי לו שאני רוצה לנסות לשקם עם ייעוץ זוגי. הוא שאל מה אני מעדיפה עניתי לו שאם אבקש שישאר הוא יאמר שאני לא נותנת לו ללכת ואם אבקש שיעזוב הוא יאמר שגרשתי אותו ולכן השארתי את הבחירה בידיו. במשך שבוע ימים הוא אמר שיעזוב ושישאר באותה נשימה ובסוף הוא בחר ללכת. וזה קשה והמערכת הזוגית גם מבחוץ מלאה מסכת של השפלות אבל הטיפול עוזר אני רק בתחילת הדרך אבל את צריכה לקחת בחשבון שלפעמים בעלים משפילים מפני שהם רוצים לעזוב ומפחדים לעשות את הצעד הראשון (זה מה שהסביר לי העו"ד שלו) גם מחוץ לבית יש לו תלונות עלי בלי סוף אבל על האלימות המילולית אפשר לשלוט רק מבחוץ. בהצלחה.

למעלה