משבר לחברים

משבר לחברים

כשהתגרשתי חשבתי על המשבר שאני והילד נעבור. בהמשך הבנתי שגם המשפחה במשבר, בהתחלה לא כ"כ הסכמתי לקבל שהם במשבר, בכול זאת... אני זו שעוברת את כול הקושי, איך זה שהם במשבר, אבל היה גם שם משבר. עכשיו אני פתאום קולטת שגם החברים היו במשבר כשהתגרשנו. יש המון סיבות והסברים למשבר שלהם, אבל הוא שם. היום קצת חבל לי שלא הבנתי את זה אז.

לא מאוחר מדי

שתפי אותם, את אלו שבא לך כמובן. ותראי - אולי תזכי בכמה חברים חדשים-ישנים. שווה. החברים שלנו עברו משבר קשה מאד יחד איתי. ואצל חלקם זה התבטא בהתחלה בחוסר יכולת לשמור על קשר איתי. אבל איכשהוא היה לי דיי ברור שמאיפה זה נובע. אחד אפילו אמר לי אחרי כמה שנים, שלא היה מסוגל להכנס לבית שלנו. היום אני בקשר עם כולם, ללא יוצא מן הכלל, וזה כיף לא נורמלי. מוסיפה לך עוד משהו קצת יותר אישי, במסר
ויום קסום לך

ואני גיליתי ../images/Emo141.gif

מי מהחברים שלי היה איתי בגלל מי שאני, ומי היה איתי רק כחלק מזוג "ייצוגי", כזה שאפשר להתנחל אצלו בערב שבת.

חלק מזוג

גם על זה חשבתי. היו כאלה שהכירו אותי רק בגלל האקס שלי, ובאמת עבורם הייתי חלק מזוג. מה שלא שלל את העובדה שהם גם היו חברים שלי. לא יודעת איך להתיחס לזה, לא יודעת עם בגלל המשבר הזה נכון להיחס אליהם כאל מי שלא היה חבר אמיתי שלי. אולי אני, בתור חברה אמיתית, הייתי אמורה לזהות גם את הקושי שלהם? ובכלל.. לא בטוחה אם זה נכון לשלול חברות ולקרוא לה לא חברות אמיתית בגלל אי עמידה במשבר. כאילו.. אנשים מרגישים ולפעמים גם נשברים. גם זו אמת לא?

תזמון

השבוע פגשתי מישהיא ששיכת לחברים שלו. ראיתי את חוסר היכולת שלה להתמודד. זה לא היה זדון, היא פשוט לא ידעה איך לנהוג. והאמת... לא בטוחה שאני ידעתי איך.

R a c h e li

New member
מעניין מה שכתבת....

אני לא חשתי אנשים סביבי במשבר....ולהלן הדוגמאות..... הוריי......יצאו בהצהרה....."שמגיע לי " יכול להיות שזו תגובה של משבר
חברים תמיד היו לצידי....הם חלו שינויים במיוחד את שלי .... אך לא חושבת שזה היה משבר....... ילדיי ואני כן כן עברנו את זה, ובגדול...... איך הקפה הבוקר
......
.......

../images/Emo25.gif

גם אני לא חשתי את המשבר של החברים. בימים האחרונים אני מתחילה לחשוב אחרת.

יערית

New member
תמונה גדולה

שבה נמצאים כל הנוכחים בחייך ניגזרת,סביר להניח שהיא כבר לא תהיי שלמה כמו בעבר.משפחה עוברת יחד איתך את המשבר מהסיבה שלהם.כואב לאמא לראות את הבת שלה מגיעה לזה,ובטח לראות אותה עוברת גרושין קשים,גם האחים מזדהים בתחושות, חברים משותפים קצת לא מוצאים את עצמם,מצד אחד עוזרים מצד שני לא רוצים לקחת צד,מצד שלישי הם בוחרים צד בסופו של דבר. כולם נירטבים בגשם הזה,ואפשר גם אחרת.. ההורים והמשפחה שלי הבינו שאיתו לא אחיה לאורך זמן, זה רק היה עיניין של זמן,שזה הדבר הנכון לעשות. חברים,רק מי שהיה לפני הרבה לפני הנשואים נשארו עד עצם היום הזה,הגרושים לא מנעו מהם את החברות.

חברים של זוג

ומה עם החברים שהיו שם כשהייתם זוג? איך הם התמודדו עם הגירושים שלכם?

יערית

New member
לא חסרים לי

הוא שמר בקנאות על החברים שלו לאורך כל הנישואים ,כשהיתגרשנו הוא לקח אותם איתו,אני נשארתי עם החברים שלי. חלוקה מאד צודקת

GOG 1

New member
היה מקרה

יש לי חברה אחת שהיא בטראומה עד היום, כל שיחה שניה שלנו היא מספרת לי איך היא משקיעה בזוגיות כדי שלא תדעך לה, אמנם קצת הסטרי לטעמי לארגן כל כך הרבה חופשות, יציאות, ערבים מיוחדים בתדירות שלה רק כדי שלא ייברח לה לבגוד, אבל כל אחת והדרך שלה. היא בהחלט זוכרת את מה שאני עברתי ולא מוכנה לרגע להסיר את מבטה ממנו, לכי תסבירי לה שזה לא קשור בכלל (תרתי משמע) בקיצור הטראומה שלה זה הפניקה לא להפוך אני

חמש דקות אחרי שפתחתי הספר

{על גרושים ומשמורת}החלטתי הפוך,ולא יעזור כלום...גרושים הינם גרושים.לא יותר לא פחות.בדיעבד גרוע פחות מגיוסי לצבא,פרידה מחברה ראשונה,או אפילו ניתוח תוספתן...לא איבדתי כלום שהיה מגיע לי לשמור.ולא קרה דבר שלא יכולתי {גם שלא}לראות אותו בא...

maof

New member
לא בדיק מבין את המשבר....

מי שהיה חבר/ה שלי נישאר חבר/ה. ומי שלא היה קודם אין שום סיבה שישאר, חברים זה לא בדיוק רכוש של.... מעוף

משבר כמו משבר

זה בכלל לא קשור לרכוש ומכאן גם לא לחלוקה. זה לא מי צריך אותם, או הם לא ראויים לי. זה בכלל לא משנה עם מי הם נשארו. זה עניין אנושי. זה להבין שגם הם, בדרכם שלהם, עברו משבר. זה רק לראות את זה.

למעלה