משבר כלכלי..

Litalxo

New member
משבר כלכלי..

בעלי ואני נשואים פחות משנה, אנחנו מאוהבים ויש ביננו קשר מדהים, אבל לצערי, מצבנו הכלכלי מכביד עליי. כשהחלטנו להתחתן בעלי כבר היה סטודנט ואני בדיוק נרשמתי ללימודים. הוא לומד 5 פעמים בשבוע מ8 בבוקר עד 18-20 בערב.. כך שזה משאיר לו רק את סוף השבוע לעבוד. ולאחר שגרנו יחד כמעט שנתיים כשאני המפרנסת העיקרית, החסכונות שלנו התחילו להסתיים. וכשעשיתי כמה חישובים הבנתי, שאם גם אני אלמד חמישה ימים בשבוע, לא תהיה לנו אפשרות לשלם שכר דירה. אז בכאב לב, הקרבתי את הלימודים למען החיים המשותפים שלנו. אבל הכאב הזה לא נמשך זמן רב, הבנתי שיעוד שלי הוא להיות מדריכת רכיבה טיפולית על סוסים (בילדותי רכבתי במשך 7 שנים, ותפאום נזכרתי שזה הדבר שגורם לי הכי הרבה אושר)! והכסף שקיבלנו מהחתונה הספיק בדיוק לממן לי את הקורסים! בעלי היה תומך ומבין, ואפילו עודד אותי להשתמש בכל הכסף. הקורס הוא חד שבועי, כך שנותרו לי שישה ימים אחרים בשבוע לעבוד (עובדת גם בשבת). הכל התחיל ממש נהדר, אבל העבודה שוחקת אותי. קשה לי להיות מפרנסת יחידה בבית. ומתברר, שלחזור לעבודה עם סוסים אחרי 8 שנים זה לא קל, צריך הרבה תרגול ותרגול דורש זמן וכסף שאין לי... לפני שלושה שבועות בעלי יצא לחופשת סמסטר, קיוויתי שעכשיו ימצא עבודה (הוא מרוויח פחות מאלף ש"ח בחודש), שיוריד קצת עול מהכתפיים שלי! ושאספיק לתרגל לפחות בשבועיים שלפני המבחנים. אני לא ישנה בלילות ונמצאת בסטרס כל הזמן..שאר חברי לקורס מתרגלים בערך 5 פעמים בשבוע, ואני אפס.. סיכויי לעבור את המבחנים במעשיים הופך לקלוש, אבל אני חייבת לשלם חשבונות. אחותו מתחתנת בחודש הבא וחברתי הטובה עומדת ללדת, אני כבר חושבת על לקחת הלוואות בשביל לתת להן מתנה, דבר שמעולם לא עשיתי.. ובעלי, הוא קורא ספרים כל היום והולך לחזרות של הלהקה שלו (שם הוא נמצא ברגעים אלו).. חזרות שאנחנו משלמים עליהן, יותר נכון, שאני משלמת... התחלתי לקבל כאבי בטן חזקים, יכול להיות שזה אולקוס. אני רק בת 26.. אני בוכה ומתחננת שימצא עבודה, אבל הוא, מעולם לא התאמץ בשביל משהו.. הוא לא יחפש עד שהעבודה תיפול לו על הראש! וטוען שהוא לא יודע מה הוא יכול לעשות! הוא אדם אינטליגנט שתמיד עסוק בפרוייקטים שלו, הוא לא עצלן, אבל כשזה מגיע לעבודה, לא בא לו לעשות משהו שהוא לא אוהב!!! הוא לא מוכן למלצר או לעבוד בשמירה! ולאיזו עוד עבודה יקבלו סטודנט בחופשת סמסטר? מי בכלל אוהב את העבודה שלו?? זה לא פייר, שאני קורעת את התחת (סליחה על הביטוי) 7 ימים בשבוע בשביל לתת לו קורת גג, להאכיל ולהלביש אותו... בקושי יש לי מנוחה והוא קורא ספרים ומשנה סטטוסים בפייסבוק כל היום! הוא אהבת חיי, אבל רק אני מקריבה.. אני מרגישה כמו אם חד הורית... אינני רוצה לדמיין חיים בלעדיו, אבל כמה אוכל להמשיך לעשות הכל בבית הזה? אינני יודעת מה אעשה אם אכשל במבחן.. כל מבחן חוזר עולה 300 ש"ח שאין לי.. אולי אני נכשלת במבחן של החיים.... האם הלוואה היא באמת פתרון? כי ברגע שמתחילים, כל החיים לא יוצאים מזה האם כאבי לב בנושאים כלכליים הם חלק בלתי נפרד מהחיים הבוגרים? האם המועקה הזאת היא תחושה שכולם אמורים לחיות איתה? בכל ערב אני הולכת למיטה בפחדים שיחזור הצ'ק של השכירות, שלא נגמור את נהחודש... והוא, אין לו דאגה אחת על הלב.. אולי רק יבין שהוא עלול לאבד אותי, הוא יזיז את התחת שלו מהספה

אני מציע לך

להתחיל להתאים את רמת החיים שלכם לרמת ההכנסה - יש לכם מחשב וחיבור לאינטרנט, זה ברור, ומן הסתם גם - שני ניידים, רכב, מכונת כביסה, מדיח כלים, מזגן, מדפסת, טלפון קווי, טלויזיה + מנוי לכבלים/לווין, מייבש, מנוי לח. כושר ועוד כהנה וכהנה הוצאות לא חיוניות. תתחילי בלנתק את ספק האינטרנט - אני מבטיח לך שברגע שבו הוא ינסה להיכנס לפייסבוק שלו ויתקל בהודעת שגיאה 404 היחס שלו למצב הכלכלי שלכם ישתנה.

Litalxo

New member
אנחנו מתשדלים לחסוך במה שאפשר..

ניידים יש, חיבור לאינטרנט יש, אבל בלי טלפון, מכונת כביסה יש.. רכב אחד-דייטסו שנת 93 ושאר כמו טלוויזיה ומזגן מעולם לא היו לנו.. בלי אינטרנט נצטרך לקנות עיתון

Litalxo

New member
וגם אין מסעדות, אין יציאות לפאבים

או לסרטים.. או בילויים מכל סוג ובדגים חגשים ונעליים... עוד הקרבה מצידי

הרעיון הוא

לא לחסוך, יותר לגרום לו לשלם מחיר - לגברים אין, בעיקרון, הרבה צרכים אבל הצרכים שכן יש להם הם בעלי משקל רב - אם הגבר שלך מבלה את רוב זמנו בפייסבוק, ניתוק מהאינטרנט יחולל אצלו מהומה גדולה ויתכן מאוד שיניע אותו לפעולה. השאלה האמיתית היא, כמובן, אם זה מחיר שאת מוכנה לשלם ועל זה כבר נאמר - אוטוריטה קונים באמצעות הנכונות לשלם מחירים.

reko

New member
איפה מצאת אותו תגידי לי? סליחה על הבוטות?

כל העול עליי,ך כל הכלכלה עלייך ,(אם אני מבין נכון)? יציאות לבלות אין בכלל מה לדבר. מה זה הדבר הזה? תפסי איתו שיחה דחופה וצפופה, ותגידי לו שככה זה לא יכול להמשך. או שהוא תופס את עצמו ביידים, או שאת בורחת לו מבין הידיים. לא לאמין איזה בחורות טובות, ומסורות יש, והבעלים מזלזלים בהן. את האמת! קראתי וכואב לי הלב עלייך.

reko

New member
ושכחתי עוד משהו לכתוב מרוב אני היתי מכנה אותו

נעלי
ולא בעלי.

Litalxo

New member
מוכן לצחוק על האירוניה? הכרנו בעבודה

הוא היה אחראי המשמרת שלי, כך הכרנו.. וכשהתחיל ללמוד היו מאוד גמישים איתו בעבודה. אבל העסק נסגר לפני יותר משנה, בדיוק לפני החתונה שלנו... מאז הוא בקושי עובד

reko

New member
צוחק? את רואה אותי צוחק?

אני כל כך כועס, על בעלים כאלה שמתנהגים כך לנשים שלהם. בחוסר אכפתיות. זה הדבר האחרון שהיתי רוצה לקרוא. שאת לא מרגישה טוב בגללו? למה? שמישהו יתן לי סיבה בעולם מדוע הפרזיט הזה לא יוצא לעבוד כמו רוב הבחורים?. חסר עבודה? מי שרוצה לעבוד ולהתפרנס מוצא עבודה. עכשיו לא חשוב מה שהיה היה, והוא שיהיה לטוב ולרע, וכל זה תלוי אך ורק בך, והוא צריך לדעת ולהבין את זה. והבחירה היא בידך, לחיות כך אומללה,(סליחה שאני כותב את זה) או לחיות כמו רוב הזוגות הנשואים שחיים כמו שצריך לחיות. ולא צריך לפרט מה, מי, איפה, ולמה!!! אני משתדל, לכתוב בפשטות, כדי שעוד חברות פורום, שנמצאות בסיטואציה דומה לשלך, ישכילו לדעת.

אייבורי

New member
חוק שימור הדאגה

אבל לפני ההסבר כמה שאלות מה היה קורה אם לא הייתם נשואים ? איפה הוא היה גר ומי היה משלם שכר לימוד? בכלל אני חושב שהגיע הזמן שתפרידו חשבונות, שכל אחד יהיה אחראי להביא לפחות חצי מהכסף למחיה. או שלחילופין, תעברו לגור אצל ההורים (שלו שלך) עד לסיום הלימודים. אני חושב שפרשת הסוסים מיותרת, את צריכה ללמוד את מה שתכננת מלכתחילה. בעניין חוק שימור הדאגה, כל עוד את דואגת הוא באמת יכול להיות רגוע. את על המשמר ואין טעם לשני שומרי מאהל. כאשר תעבירי אליו את האחריות לשלם שכירות אזי הוא ידאג ואת תוכלי לנוח על הספה.

מתלבטת32

New member
אחותו מתחתנת ואת תיקחי הלוואה? פרייארית

שהפרזיט יילך לעבוד או שלא תלכו לחתונה. לא ייתכן שהוא יישב בטן גב כל החופש ואת תממני אותו, את הלהקה, את המתנה לחתונה של אחותו. תבהירי לו שאם הוא לא יעבו דויביא כסף כדי לתת מתנה אז או שלא תלכו או שתלכו בידיים ריקות כי אין לך כוונה לקחת הלוואה כדי שהוא ימשיך להיות טפיל בזמן שהוא יכול לעזור. בקשר לחברה שעומדת ללדת? עם כל הכבוד מתנה נותנים לפי הכיס ולא לפי הפוזה. מעבר לכך את יכולה להוזיל את המתנה בכל שהפרזיט לא יבוא איתך ובמקום זה הוא יעבוד. לא רוצה לעבוד במה שלא אוהב? פרזיט, מדובר סה"כ בחודשיים.

Litalxo

New member
אחותו הביאה 1500 ש"ח לחתונה שלנו

והחברה הביאה לי 800.. אני לא יכולה לא לתת להן כלום
אני יודעת שלהן זה לא יפריע, אבל לא אהיה מסוגלת להסתכל להן בעיניים אח"כ... וטוב, הוא פרזיט... וגם לא טוב ל"בילויים" כפי שמישהו פה ציין, הוא טוב בלקרוא ספרי פילוסופיה ולנגן, את זה הוא יכול לעשות גם בלי חשמל בבית! נראה לי שהדרך היחדה היא לאיים להתגרש בגלל זה! ולזה אני לא רוצה להגיע! אני לא רוצה מצד אחד לשקר לו, ולהגיד שאני רוצה לעזוב.. מצד שני, לא יודעת כמה עוד אוכל לעמוד בנטל...

yellow feather

New member
כשירווח לכם, תוכלו להזמין את אחותו ובעלה

לטיול לחו"ל, או לבילוי בבית מלון, וכנ"ל את החברה. לא כדאי לך לשלוף בשלב זה את "נשק יום הדין" - קרי גט, כי ברגע שהנושא יהיה על השולחן כבר לא תוכלי להסיר אותו משם ואם תתחילו לזרוק את המילה "גירושין" בכל חילוקי דעות - אתם גם תגיעו לגט באמת וחבל. למה שלא יבדוק בספריה העירונית או במתנ"ס, אולי הם מעונינים במישהו שיעביר כמה הרצאות בפילוסופיה למבוגרים?

chenby

New member
לגבי החברה

תוציאי 800 שח לגבי האחות - שבעלך ישבור את הראש ותגידי לו את זה. כל מה שוינה כתבה לך למטה- אני מאמצת ואומרת לך בעצמי...

מתלבטת32

New member
לדעתי זה לא נכון

מצטערת, חתונה וברית/בריתה זה לא אותו הדבר ואין צורך במתנה כזאת. אנשים - פרופורציות. אי אפשר לתת מתנות מעל הפופיק ולהיכנס לחובות. בקשר לאחותו - תסבירי לה שאחיה פרזיט ואת לא יכולה לתת מתנה כי את לא תצליחי לעמוד בהלוואה בעוד כל מה שצריך זה שהוא ייצא לעבוד. וגם אם אחותו נתנה 1500 ש"ח, יופי לה, יופי לכם, אבל את לא יכולהל עמוד במתנה זהה וזה נקודת המוצא שלך. חתונה משמע - מתנה, קניית בגדים אולי איזה פן במספרה וכל זה בזמן שהפרזיט יושב בבית ומגרבץ. דרך אגב, איך הוא יוצא לבלות? מאיפה לו הכסף? אם ממך בהחלט הגיע הזמן שתורידי את השלטר על המזומנים. רוצה לבלות? שייצא לעבוד.

Litalxo

New member
אין בילויים.. חוץ מחזרות כלום

לא טלוויזיה, לא פאבים, לא שום דבר.. אנחנו לא יוצאים.. וגם אין מצב שנקנה בגדים לחתונה של אחותו.. או שאבקר במספרה בשנים הקרובות.. וואו, אני נשמעת ממש מסכנה
על דברים מהסוג הזה וויתרתי בקלות.. אינני אדם חומרני ולא מעוניינת במותרות. רק לעבור את החודש ולתת לאנשים מה שנתנו לי... לא כי הם מצפים לזה, הם ישכחו מזה אם לא יקבלו מתנה, לי זה ימשיך לשבת על הלב

נומלה

New member
מה זאת אומרת אין בילויים

אמרת שהחזרות עולות כסף. מה זה אם לא סוג של בילוי בשבילו?

שילה1

New member
והחזרות-המקום הציוד,לא עולה כסף?יקירתי-יש

המון עבודות לסטודנטים,בכל מיני שעות מוזרות. מי שרוצה לעבוד-ימצא. ואל אל תספרי שקשה-יש לי שנים כאלה,עובדים ולומדים ומחזיקים את עצמם. פרזיט-כבר אמרו לך?

התכוונת שלך אין בילויים

לבעלך יש את הבילוי שלו שאת מממנת ברוב נדיבותך. בעלך התחתן עם אמא ולא עם אישה

למעלה