כמה שאלות לי, לאור דברייך.
ראשית, אני בטוחה שעוברת עליך כעת תקופה איומה. אני רוצה, כמו שאר חבריי כאן, לחזק את ידייך, ולהאמין שתוכלי לצאת מכך - מחוזקת עוד יותר ממה שהאמנת על עצמך. ולגבי דברייך, התעוררו בי מספר שאלות: 1) האם באמת הוא התאמץ כל-כך להסתיר, או שאת היית זאת שהתאמצה לא לראות, ולא להתעמת עם העובדות (עד אשר הוא הניח אותן לפנייך, באופן בו אי-אפשר להתעלם מהם יותר) ??? 2) ההתרשמות שלי, והניסיון והאמונה שלי טוענים, שכאשר בני זוג הם אכן כ"כ קרובים אחד לשני - הסיכוי להסתרה הוא קטן - לא מהצד המסתיר, אלא דווקא מהצד שזה מוסתר ממנו. האם ייתכן, שכפי שאמרת, היו ביניכם יחסים נהדרים, על פני השטח, וכלפי חוץ, אך מתחתיהם, בעצם, לא היתה הקשבה אמיתית, קירבה אמיתית, אינטימיות איכותית ?!? - ואולי גם לך היה חשוב כל השנים לשמור על שלמות המשפחה והבעל, ובחרת שלא להתייחס, אולי, לחשדות, ולא להתעמת איתו על דברים שעולים במוחך ?! קשה לי להאמין, שאם היתה קירבה אמיתית ואינטימיות איכותית - לא היית "עולה" על בגידה שנמשכה שנתיים....לדעתי, העובדה שהוא בכל-זאת הצליח לנהל רומן ממושך של שנתיים, ועוד כמה מזדמנים, והעובדה שא ת לא הבחנת בדבר מכל אלו - אומרת דרשיני, ומצביעה על כך, שלמעשה - לא היתה שם הקשבה אמיתית. לא היתה שם אינטימיות איכותית. לא היית שם באמת !!! כי כל אישה שמכירה היטב את בן-זוגה, תוכל לחוש בניואנסים קטנים, וגם בשינויים גדולים...(ואת עצמך אומרת שהוא אדם שונה....אני מניחה שהוא לא השתנה ביום. את פשוט לא שמת לב לשינוי, או שבחרת להתעלם ממנו...) לסיום, אשתף אותך במשהו אישי - לא לגמרי דומה, עליו מבוססים דבריי הנ"ל. בעלי ואנוכי גם עברנו משבר עמוק לפני כמספר חודשים, במהלכו, הוא התוודה בפניי על בגידה בעבר. התחלנו טיפול זוגי, שבמהלכו נשאלתי ע"י המטפל: "איך לא הבחנת בכך ? איך המשכת לחיות באותו בית עם אותו אדם בלי להבחין בכלום ???" ובאופן הכי טבעי וספונטני עניתי: "לא יודעת. זה כנראה פשוט לא עיניין אותי....לא עיניין אותי כל-כך מה קורה איתו...לא הייתי עסוקה בזה. לא הייתי עסוקה בו." - לא חשבתי על התשובה הזאת, עד שהתבקשתי להשיב עליה....וכלפי חוץ - גם אנחנו נראינו כזוג מושלם - יפה, מרשים, משכיל, חברותי....מסתבר שזה היה בעיקר כלפי חוץ. אז - סתם, נקודה למחשבה... מחזקת שוב את ידייך. נסי לחשוב על עצמך. איפה את בסיפור הזה. ומה את רוצה להשיג כאן !! למרות המחשבות המרצדות - נסי להתמקד... שולחת לך חיזוק ענק. ואנחנו כאן תמיד !!!