משבר גיל ה-28?

ori 6

New member
משבר גיל ה-28?

שלום לכולם, מה שלומכם?
החלטתי לשתף כל מיני מחשבות / חששות שעוברים לי בתקופה האחרונה, לא בטוח אם זה יהפוך למקשה אחת ברורה, אבל זה היתרון של הפורומים..לא? :)

- אני מתקשה למצוא את ה'דרייב' שלי, את הדבר הזה שמניע אותי ואני אוהב. יש קשת רחבה של דברים שאני חושב עליהם שיכולים להשפיע, אבל פשוט קשה, אני מרגיש כאילו אני במעין מירוץ שלא נגמר כדי 'להנות מהחיים', קשה לי לשבת סתם ככה בבית, אני כל הזמן צריך להיות בתנועה, ובסוף היום אני נותן ציונים - "היה לי כיף היום מספיק?" "מה אני אעשה מחר?", בשורה התחתונה אני לא מצליח באופן כולל להנות מהרגע, חסר לי קצת שלווה. זה משהו שמתעורר כל תקופה מסוימת, לא הצלחתי למצוא מוטיב שמאפיין את התקופות, הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שלאחר הרבה שנים של לימודים סופסוף היה לי ממש חופש בחגים האחרונים, ולא כ"כ ידעתי איך להתמודד עם זה ולנצל את הזמן שלי.

- באותו עניין אני מניח, אני עושה סיבובי הליכה / ריצה עם מוסיקה, אני עושה לא מעט מהם סיבובים של 'בחזרה לילדות', עובר דרך הבית הישן שלי, בית הספר היסודי שלי ועוד כמה מקומות שנותנים לי זכרונות נעימים כך שאני לא כ"כ מרגיש את המאמץ. באחד מהסיבובים האחרונים פשוט חשתי געגוע לתקופה צעירה יותר שהכל היה יותר פשוט, סדר היום היה פחות או יותר מוכתב, ורק חיכיתי להשתחרר כבר מהצבא להגיע 'לחיים האמיתיים'.

אני מרגיש שזה יצא הרבה פחות חזק ממה שאני חווה את זה, אבל קשה להביא תחושות בצורה מדויקת לידי כתב,
אבל משהו בתקופה הזו (אחרי תואר ראשון, בתוך שנת התמחות ולפני מבחנים סופיים להסמכה), של חוסר מודעות, של ידיעה שכל החלטה עלולה להיות גורלית, פשוט כנראה שם אותי במקום לא הכי טוב.
תודה שאתם פה כך שאפשר לשתף. שבוע טוב!

מה הייתי נותנת על מנת לחזור לגיל 28

גם אני סיימתי את התואר הראשון בגיל 28+- ויצאתי לדרך...
זוכרת שהכול היה אז "לזרום"
אצל חברה בירושלים התפנה חדר אז יאללה עוברת לגור שם
רגע יש הצעת עבודה מפתה באילת, טוב אז אני כבר על אוטובוס דרומה
צריכה קצת לנקות את הראש "קופצת" עם חברה לסיני
היום בגילי המופלג
+ ילד + משכנתא זה כבר לא אותו דרייב
אני משערת שבכל גיל יש געגוע "לעבר" וזה הרי רק טבעי
העבר מוכר לנו ואילו העתיד לוט בערפל ורק אנחנו ניצוק תוכן לתוכו...
ב ה צ ל ח ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בנתיים הכל נישמע די רגיל...

לגילך ולחברה שאנחנו חיים בה...

חברה שמחנכת אותנו לא לשבת בשקט אף רגע.
חברה שמעודדת את ההורים שלנו לנטוש אותנו מול טלוויזיות
מלאות גירויים בלתי פוסקים בזמן שהם מתרוצצים לעניינים שלהם.

רוצה שקט? תחליט לעשות דברים שונה חלק מהזמן.
תחליט על שעות בלי מחשב למשל או אתה יכול להחליט שבשעות
מסוימות ביום אתה לא ניכמע ללחץ של התרוצצות בלתי
פוסקת ועושה דברים אחרת. חושב שאתה מסוגל?

למעלה