משבר בעם

Alister

New member
משבר בעם

יש כיום משבר בעם עקב ההתנתקות. אנחנו בצומת שיכולה להשפיע על עתיד ישראל, האם ההתנתקות תעבור בשלום או שתגרום למלחמת אחים וקרע שיהרוס את העם. להזכירכם מה קרה בפעם האחרונה שנוצר קרע בישראל (ארץ יהודה VS ארץ ישראל) זה גלות אשור. אנא פנו זמן והעלו זבח ותפילה לה' שהולך ככה: מלאו כלי קעור ועגול בחול (מאדמת א"י). תעשו תעלה עגולה בתוך החול ומלאו במים מהברז (חשוב שיהיו מהארץ ולא מים מינרלים מחו"ל) במרכז הצלחת תדליקו נר ותגידו כדקלמן: "אדוניי דשיימא, עמך דסגולא אשקא דרספך חריב ביתר אתרע מזלו. בדחילו ורחימו כי אין בוקה ומבוקה ומבלקה בעלמא, אמן."

RainBird

New member
תרגום גס. "אדוניי דשיימא, עמך דסגולא אשקא דרספך חריב ביתר אתרע מזלו. בדחילו ורחימו כי אין בוקה ומבוקה ומבלקה בעלמא, אמן." אדוני השמיים, עם הסגולה שלך.... ..... [חריב] מהמילה חורבן? איתרע מזלו- דייהנו מזלו נהיה רע. בדיחלו וברחימו= ברחמנות כי אין- .... הביטוי משמעו זדון כנראה. אמן. הבנת בערך?

PurpleFilth

New member
למיטב ידיעתי

"בדחילו ורחימו כי אין בוקה ומבוקה ומבלקה בעלמה" בדחילו וברחימו - בפחד ובכבוד בוקה ומבוקה ומבלקה - תוהו ובוהו, כאוס, חושילינג לאכול כאפות בעלמא - בעולם. כלומר: אדון השמיים, אתה כלי עולם. בבקשה בבקשה שלא תעשה לנו בלאגן בעולם. אמן.

לא יודעת..

אבל טקסים צריכים לבוא מעצמך. אי אפשר לפרסם טקס ולהודיע לכולם לעשות אותו. ואם כן, מה היעילות של כזה דבר..?

ToryMaster

New member
המ

טקסטים יכולים להיות יעילים יותר כשהם באים ממך, אבל לפעמים הם לא פחות יעילים כשהם באים ממישהו אחר.

Alister

New member
תרגום

משמעות הטקס עצמו הוא לערבב את ארבעת היסודות (אדמה, מים אש ורוח) בשביל אנרגיה. להזכריכם גם מזבח הכהנים נבנה על עיקרון 4 היסודות - על המזבח שפכו אדמה ועליה מים ועליה שרפו חיה כשבחיה יש את הרוח. משמעות המשפט, ה' שבשמיים, עם ה"סגולה" שלך סובל ממזל רע בימים אלו, תרחם עלינו ותעזור לנו כי אנחנו לא רוצים תוהו ובבוהו בעולם אמן. המשפט הזה דווקא בארמית כי אני מאמין שזאת שפת הקודש האמיתית, והכתבים הקדושים כתובים בשפה שקרובה הרבה יותר בשפה הזו מאשר בשפה העברית של ימינו.

Yuval Y

New member
נשמע מעניין...

אכן, המצב בעייתי, ויש סכנה של קרע בעם, אם כי קשה לדעת, אולי הפעם האנשים יתעוררו והשפיות (?) והליברליות יובילו. הפעלתי את הדמיון למקרא הטכס, יצא לי בערך... קח קערה, לך לארגז החול הקרוב, או לשפת הים, מלא אותה בחול והיזהר לא ללכלך את הידיים תוך כדי, לך לברז הקרוב ותודה על כך שאתה לא צריך לשתות את המים, תקע נר בתוך הבוץ, ותאמר איסטרה בלאגינה קיש קיש קאריה, ובדחילו ורחימו תשתדל שלא לצחוק... לא'דע... אני יותר משתדל לראות את הטוב בחיים, מאשר לעשות טכס שכזה, מה גם שאני לא בטוח שאלוהים זוכר את הארמית... אולי זה גם מזכיר לו אנשים שהוא לא ממש רוצה להיזכר בהם, אשר 'בשמו' מקיימים טקסים בעייתיים, מוציאים אנשים מן הכלל, וכן הלאה...

למעלה