משבר אמון

משבר אמון

אני נשואה לאיש 4 שנים וחצי. סה"כ 7 שנים יחד. יש לנו 2 ילדות קטנטנות (אחת בת 4, שניה בת 5 חודשים). זוג מושלם שכזה, הכל מצויין וטוב. הזוג הנוצץ של החבר'ה. המושלם ממש. התחתנו מאהבה גדולה, מחיבור מצויין, פיזי, רגשי וחיצוני, התאמה הכי טובה שאפשר למצוא. לפני 3 חודשים וחצי האיש בא לספר בדמעות ובהיסטריה ממש, שהוא התאהב באחרת. הוא ניהל איתה רומן רגשי אינטרנטי וטלפוני במשך 3 חודשים וחצי. התאהבות והתמסרות, המון מכתבים וסיפורים ועוד כל מיני מחוות רגשיות שעשה למענה. כל זה החל משהייתי בחודש השמיני להיריון ועד חודש וחצי לאחר הלידה. הם לא נפגשו מעולם, קבעו פעם אחת ובעקבות משהו שקרה הפגישה בוטלה, אח"כ הוא כבר הבין שעדיף לא להיפגש ולא נפגשו. בא לספר בדמעות כי אמר שאוהב אותי, לא הפסיק לרגע, הוא רוצה רק אותי. ניסה להפסיק את מה שהיה שם ולא הצליח ולכן בא לספר, כדי שזה יגמר ודי. כי אני הבר היחיד שהוא רוצה בעולם והוא פוחד פחד מוות לאבד אותי. ממש במילים האלה. וזה נגמר. באותו יום הוא ניתק הכל ומחק את כל התכתובות, התמונות וכל השאר. היום הוא כבר ממש אחרי זה, מבין שלא היה שם כלום, שהיא היתה פנטזיה וירטואלית ושום דבר לא היה אמיתי ובטח שלא אהבה. שהיא היתה ממש סתם וכל כך לא אכפת לו ממנה או ממה שקורה איתה. הוא מצטער עד עמקי נשמתו. הוא מתבייש - בעצמו, מתבייש במי שהתאהב ומכה על חטא יום יום. והוא עושה הכל הכל כדי לתקן ולגרום לי להרגיש שאוהב ורוצה אותי ושאכפת לו ממני ורק ממני. הולכים גם לטיפול זוגי. אבל הפגיעה... אני לא מצליחה להרפות. אני לא מצליחה להפסיק להרגיש כעס וזעם וטינה. אני מרגישה שבכל פעם שבה אני נותנת לעצמי קצת להינות ממה שהוא עושה, ליהנות מהמגע שלו או מהאהבה והנתינה שמרעיף, אני חוסמת את הרגשות שלי וחוזרת אחורה. משחזרת שוב ושוב, מה הוא עשה, מה אמר לה, איך בחר לפעול כשהיה שרוי במשבר רגשי, שהחליט לפנות לאישה אחרת ולהתאהב בה במקום לעמוד מולי עם הבעיות. שויתר עלי והלך לאחרת שתספק אותו רגשית. אני לא מצליחה לשחרר את העלבון, את הפגיעה. אני מחייה אותה שוב ושוב, יום יום. אני יודעת שיש משמעות לזמן שיעבור אבל אני לא רואה איך משהו יכול להשתנות כשאני חוסמת את עצמי כל כך. אני תוהה מה טוב בכלל בזוגיות ארוכת טווח? למה להיקשר כל כך רגשית למישהו אם עלולים להיפגע ממנו בצורה כל כך אנושה? למה להיקשר חזרה למישהו שכל כך פגע? אני יודעת שאני צריכה לתת לרגשות מקום ואני נותנת להם ה-מ-ו-ן מקום. אנחנו גם מדברים ומשתפים, גם בבית וגם במסגרת הטיפול הזוגי. אבל אני גם מרגישה שיש גבול שבו צריך להפעיל קצת הגיון ושיקול דעת ואני לא רוצה לעשות או להחליט דברים שאתחרט עליהם. אשמח לתובנות

chenby

New member
התובנה שלי

לדעתי את צריכה לשחרר את הפגיעה הזו. נתחיל בזה שבאותם 3 חודשים לא ידעת על הסיפור והכל היה בסדר והיית מאושרת וחשבת שהכל טוב.. אז הוא לא פגע בך אז... הוא בא וסיפר לך משבר שהוא עובר - הוא בא לספר לך כי הוא סומך עלייך והוא רוצה להפסיק את זה לפני שזה יגלוש למקומות שהוא יתחרט עליהם כי הוא לא ויתר עלייך. ואת חושבת לעצמך - הוא ויתר עליי - כלומר שאת פגועה משקר שאת מספרת לעצמך. זו התובנה שלי. לדעתי ישי לך בעל שאוהב אותך, והוא עבר משהו והוא היה כנה עם עצמו ואיתך מספיק כדי לפתור את זה. עכשיו תורך לבדוק מה עבר עליו ומה היה חסר לו באותו הזמן ותקחי גם אחריות על העניין. בסופו של דבר השאלה היא מה את רוצה- האם את רוצה זוגיות טובה עם בעלך? האם יש לך ילד חדש ומשפחה שאת שמחה ואוהבת? תוקירי אותו על האומץ שלו לבוא ולספר לך, תוקירי את המשפחה האוהבת שלך ותתמקדי בזה. תכניסי שמחה במקום להכניס פגיעה שקרית. הוא לא ויתר עלייך הוא בחר בך וממשיך לבחור בך, אל תהיי קורבנית. כשתפסיקי להיות קורבנית תפסיקי לחסום אותו. תקני את הספר - לאהוב את מה שיש - של ביירון קייטי - או שתיכנסי לאתר שלה - www.thework.com ותעשי את העבודה שהיא מלמדת שם - זה בדיוק לענות על 4 שאלות. זה לדעתי יפתור לך את העלבון והפגיעה מהר מאוד. ואם את רוצה הכוונה את מוזמנת לפנות אליי במסרים. חן

אני מאוד מתחברת לתגובה שלך

רק שלא מצליחה להבין איך אני יכולה להאמין לו שלא יעשה לי את זה שוב. שלא יםגע בי כל כך חזק כשיעבור משבר רגשי. למרות העבודה הזוגית הקשה במסגרת הטיפול הזוגי, אני רואה ביום יום שלנו שקל לחזור אחורה לדפוסים הזוגיים שהביאו אותנו לבגידה הזו. איך אני יכולה לסמוך עליו? להאמין לו שהשתנה. קשה לי להאמין לו בכלל, בשום דבר. ממש משבר אמון. עכשיו אני יכולה להבין את משמעות הביטוי.

chenby

New member
זה בדיוק העניין

עם הספר הזה את תתחילי להבין שאת צריכה לסמוך על עצמך. את לעולם לא תדעי מה האחר חושב, את יודעת רק מה את חושבת. את יודעת לאיזה מחשבות את מאמינה והמחשבות שתאמיני להם - תמיד יהיו בסופו של דבר הוכחות חיות במציאות שלך. לכן חשוב להרגיש טוב, לכן חשוב מאוד לאן הולכת תשומת הלב שלך. את יכולה להמשיך להתסכל ברע, לאן זה יוביל אותך? רוצה לראות עובדות? הוא לא בגד בך לשנייה. הוא הראה רק כנות ואהבה ועד שהוא לא בא ואמר לך את זה גם לא הרגשת שמשהו לא בסדר וקיבלת אהבה.. אלה הם העובדות. את פגועה ממה שאת חושבת על המציאות או על העבר. אז קודם כל - את לא יכולה לשנות את זה אז שחררי שליטה זה כבר קרה. דבר שני, תסתכלי מי האדם שעומד מולך - האדם האמיתי ולא האדם שאת חושבת שהוא. המשבר אמון שלך הוא בעצמך. הוא רק אדם שעומד מולך ויש לך ציפיות עליו ומחשבות עליו. המחשבות האלו הם שלך. באות ממך, רק את יכולה לפתור אותם אצלך. הן אלו שגורמות לך סבל לא בעלך. לכן המלצתי לך על הספר כי הוא מדבר בדיוק על זה ונותן הסבר מפורט איך עושים עבודה. את גם יכולה להכנס לפורום שלה בתפוז, ואת יכולה להכנס לאתר שכתבתי לך ולחקור קצת. זה לא עולה לך שקל וזה משנה חיים.

אין לי ספק שאני כאן הבעייתית

אני נסגרת ולא מאפשרת לעצמי ליהנות מההווה הטוב. הוא באמת לא יכול כרגע לעשות יותר ממה שהוא עושה. אני יודעת את זה. וברור לי שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. אני רוצה לשחרר את זה. להניח מאחור, להמשיך את חיי, אבל לא מצליחה. איך את חושבת שאני כן צריכה לראות את מה שהוא עשה? הרי הוא בהחלט עשה מעשה רע ולא הגון בזוגיות. הוא הסתיר ושיקר. אני לא מצליחה להבין איך, להשקפתך, אני אמורה לראות את הדברים האלה. איך לסמוך על עצמי שלא אפגע שוב? מנגנוני ההגנה אומרים לי: "אל תאמיני לאף אחד, אל תסמכי על אף אחד, תנהלי לעצמך את החיים לבד וזהו" נכנסתי לאתר ואף עניתי על השאלות. האמת היא שהסתבכתי. אני צריכה לעבור על הכתוב עם יותר פניות רגשית ונפשית.

chenby

New member
לכן עכשיו

תקחי את עצמך לסטימצקי או צומת ספרים או כל חנות ספרים שהיא - ותרכשי לעצמך את "לאהוב את מה שיש" הספר הזה יפיל לך את כל האסימונים. אחר כך תצפי שוב וזה יסדר לך את העניינים. גם יש לה המון קטעי וידאו שהיא מסבירה שם את העבודה.

seeyou

New member
מה טוב בכלל בזוגיות ארוכת טווח?תשובה-משכנתה

כול זוג מושלם משלים במוקדם או במאוחר. לפחות מהכתוב את לא אשמה במה שהוא עבר. כול עוד המערכת שלכם מתפקדת גם במישור האינטימי לא הייתי ממליץ לך להיפרד אף אחד לא יוכל להבטיח לך נאמנות 100% בתוספת למה שאת מקבלת ממנו. יש לכם ילדים-יש לכם אחראיות מעבר לשאלות הנכונות אך שייכות לרווקים.(לדעתי) אני מניח שעם הזמן ועבודה עצמית תוכלי לעבור את השלב של כעס-זעם וטינה. לפני כ-500 שנה כתב הפילוסוף הצרפתי,מונטין, "אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש" יוסי

תראי

הבעיה היא כזאת, אם תלחצי את הנושא הזה יותר מדי- יכול להיות שימאס לו ללכת על ביצים לידך. אם תפסיקי לדבר על זה- את תמלאי את עצמך בבאסה. הפיתרון הוא לשבת עם עצמך ולשאול איזה מהסנריו עדיף. האם עדיף היה שלא היית יודעת והמצב היה נגמר מבלי לשתף אותך? האם עדיף היה שההתאהבות הוירטואלית הייתה עוברת לשלב הבא (בגידה ממשית)? או האם היה עדיף שבאמת הוא היה מתאהב בה ומפרק את המשפחה? ברור שעדיף שהמקרה לא היה קורה בכלל אבל הוא כבר קרה.. לפני שתהפכי לאישה ממורמרת תזכרי שהוא בא וסיפר לך הוא היה כן איתך וזה אומר שאת יכולה לסמוך עליו (פחות או יותר).

BlackUnicorn

New member
אני אשאל אותך שאלה אחרת שאולי

לא נשאלת בד"כ. את מכירה אותו הרבה שנים. האם הוא אדם שלומד מהלקחים שלו? או שהוא טיפוס שחוזר על הטעויות שוב ושוב? זו השאלה המרכזית שאת צריכה לשאול כאן כדי להיות שקטה. אם הוא אדם בוגר, ואת מצליחה לזכור מקרים שבהם הוא טעה, למד ולא חזר על טעותו אף פעם (למרות שהיו לו אופציות לחזור), ואני מדברת על תחומים אחרים לגמרי - אם זה בניהול הבית, בעבודה, במשפחה וכו' - אז את יכולה להיאחז בזה. שנית, את צריכה לעשות עם החלטה עם עצמך. מה שווה לך יותר? להמשיך הלאה או להרים ידיים? לכל צד יש את היתרונות והחסרונות. לפעמים קל נורא לראות את הדשא של השכן, אבל במקרה הזה הוא צהוב, צהוב מאוד. תחשבי על זה קצת.

אף פעם הוא לא נדרש לכזה דבר

אין לי שום מושג לגבי הפקת לקחים. בכל מקרה, העניין כאן הוא מאוד רגשי. גם מה שגרם לו ללכת ולמצוא אחרת וגם הפגיעה שלי. הוא הרשה לעצמו להיות נשלט ע"י רגשות בלבד, ללא שום מחשבה מעבר. אין לי שום דבר שאפשר להשוות לזה כדי לדעת, האם בפעם הבא שיהיה במשבר רגשי, יפעל אחרת ולא יבגוד בי.

yellow feather

New member
אבל הוא "לא מצא אחרת".

הוא חי בפנטזיה משך 3.5 חודשים, זה הכל. אני מזכירה לך שמרבית הקשרים שהחלו במישור וירטואלי התפוגגו אחרי פגישה אחת או שתיים, גם אם לא היה מדובר באנשים שהיו מויבים למשפחה, אלא בשני רווקים שחיפשו קשר. אז היו לו 3.5 חודשים קשים מבחינה נפשית (סוף ההריון שלך ותינוק חדש במשפחה) והוא מצא מקלט בפנטזיה, אז מה? מה שאני לא מבינה זה למה בכלל הוא טרח לספר לך על הבגידה שלא הייתה. את, כשאת הולכת ברחוב את לא רואה פה ושם מישהו שאת חושבת שהיית עושה אותו? לא בא לך פה ושם איזה סבוב עם מישהו אחר? קוראים לזה פנטזיה וכל עוד לא מבצעים - אני לא חושבת שיש בזה בעיה מהותית. אם הוא היה רוצה לבגוד בך, הוא היה בוגד. נקודה. הוא לא היה מחפש פורקן ביחסים וירטואלים שלא מסכנים את אורח חייו, הוא היה מוצא מישהי מהרחוב, מהחניה, מהמסעדה, מהעבודה או מאיפה שלא יהיה ובוגד בך. עובדה שהוא לא בגד, הוא רק קצת התנהג בטפשות בזה שהוא "התוודה" על מחשבות שהיו לו. אז חלאס, תעברי הלאה
.

הוא סיפר כי רצה להפסיק את זה ולא הצליח

לבד. אולי חשש שלא עמוד בפני פגישה איתה שתהיה נקודת אל חזור. בדיעבד, אולי סיפר כי רצה להפסיק לחיות בשקר, להיות אמין, לתקן את מה שלא בסדר אצלנו ולקבל ממני חזרה א מה שהיה בנינו פעם (זכר חסד נעורים
). אני מוכרחה לציין שהשרשור הזה עשה לי טוב. למדי פה הרבה, גם מהציניקנים. תודה לכולם

yellow feather

New member
אבל בפועל הוא קיבל ממך חוסר אמון...

ובינינו, לו הוא היה חושב 2 דקות לפני שהוא פתח את הפה - הוא היה מגיע לבד למסקנה שזה כל מה שהוא ישיג - יגרום לך להתחיל לחשוד בכל תנועה שלו מעתה ועד לסוף חייכם המשותפים. בקיצור - חכם גדול הוא לא. ומה? "לא הצליח להפסיק לבד"? למה, מה הוא תינוק? ואיך בדיוק הוא חשב שתעזרי לו להפסיק? תעברי לשמירה אישית לוחצת? תתחילי לחשוד בו? תתרחקי ממנו? תעלבי? תיפגעי? בקיצור, ברכותי, אין לך רק 2 ילדים, יש לך 3. ואני מקווה שהשניים הצעירים יגדלו להיות בעלי תבונה גדולה יותר....

I C E M A N 7

New member
לא העפרון הכי חד בקלמר

הבנאדם החליט שהוא מסיים את ההתאהבות, בשביל מה היה צריך לספר לך על זה? לנקות את המצפון? את יכולה להרפות. יש לך בעל אמין. טמבל, אבל אמין.

אייבורי

New member
לא ממש טמבל

העביר את רגשות האשם אליה או שקיווה שתזרוק אותו כבר ואז ירוץ למאהבת.

וואו, איזה דרמה -

נשבע לך, אני עדיין רועד מעוצמת המעמד - איך הוא התאהב! וכמעט נפגש! אבל בסוף לא! ובא להתוודות! וניתק כל קשר! ועכשיו הוא מתבייש! ומכה על חטא! יום יום! ועכשיו תורך - איך את משחזרת! ולא מצליחה לשחרר את העלבון! וחוסמת! עכשיו תקשיבי, מותק - אתם שניכם דרמה קווינס, הדרך היחידה שאתם מכירים לתקשר זה ללחוץ אחד לשני על הכפתורים והמינון, כמו בכל סוג של התמכרות, הולך ועולה כל הזמן - תארי לעצמך, ביום שתצליחי "לשחרר", כבר לא יהיה לכם על מה לדבר עד שמתחיל "מבט"! זה הזמן שלך למצוא לעצמך מאהב, מותק - להכין את ההצגה הגדולה הבאה.

למעלה