משבר אמון עם חמותי

רעות 282

New member
משבר אמון עם חמותי

שלום לכולן,
אני חייבת לשתף אתכם, במשבר אליו אני ובעלי נקלענו ביחסינו עם חמותי (מתנצלת מראש על האריכות).
יש לי בן בכור בגיל שלוש. מהרגע הראשון שהוא נולד, נתפסתי ע"י חמותי (ובאופן מסוים גם על ידי הגיסים-האחים של בעלי) כחרדתית/היסטרית/דאגנית בקשר לאופן בו אני שומרת עליו ומגדלת אותו.
מנגד, לאורך השנים, היו כל מיני מקרים, בהם חשתי כי חמותי לא שומרת על בני בצורה מספיק מוקפדת ובטיחותית.
כאשר הוא היה תינוק בן יומו, היא שמרה עליו, ובזמן שהוא ישן, היא קפצה לקנות ירקות למספר דקות (כשאין אף אחד בבית כמובן). לי זה מאוד הפריע, וחשתי חוסר אחריות מצידה.
זה המשיך באירועים נוספים, כמו אי הקפדה להחזיק את ידו כשהיא הולכת איתו ברחוב (כאשר היה בן שנה וחצי-שנתיים). לעתים כשרצתה ללכת להסתובב איתו, ביקשתי שתיקח טיולון ותשים אותו, והיא הסתייגה (בדרך כלל בסוף הסכימה לקחת, אך הייתה לפחות פעם אחת שהיא לקחה את הטיולון ולא השתמשה בו).
האירוע המשמעותי ביותר, התרחש לפני כשלושה חודשים, היינו בשבת אצל חמותי, היא יצאה עם בני לזרוק את הזבל, ולאחר מספר דקות, נכנסה לבדה, ואמרה שהיא באה להודיע לי שהם נמצאים בגינה אז היא רצתה להודיע לי שלא אדאג.
שאלתי אותה כשאני המומה ונסערת, היכן הילד, והיא השיבה לי שהוא נמצא בגינה, והיא אמרה לו להמתין ושהיא כבר חוזרת.
מדובר בגינת שעשועים הנמצאת בסמיכות לבניין בו מתגוררת חמותי, כאשר בין הבניין לגינה מפריד חניון של הבניין ושל בניינים סמוכים, מדובר בגינה פתוחה, אשר אפשר לצאת ממנה בכל רגע (כמובן שלא היה לה קשר עין איתו).
רק עצם המחשבה, שבמהלך 3 הדקות שהיא השאירה אותו בגינה ללא השגחה, הוא יכול היה לצאת ולהיפגע מרכב בחניון, או חלילה להיתקל באדם זר וכך הלאה, לא נתנה לי מנוח, ומבחינתי זה היה הקש ששבר את גב הגמל. בעלי עוד העיר לה למחרת, אך היא הקלה ראש בכך, והשיבה שהיא אמרה לבני להישאר על המגלשה ולא לזוז, ומדובר בזמן קצר, ואין עם זה שום בעיה. כמובן שגם תשובתה המבטלת אף העצימה את תחושותיי.
מאותו הרגע, איבדתי את האמון ביכולת שלה לשמור על הילד בבטחה.
מדובר בחשש שהיא תסתובב איתו מחוץ לבית ופחות כאשר היא נמצאת איתו בבית.
שיתפתי את בעלי בתחושותיי, והוא הזדהה איתי סך הכול. הוא אומנם לא איבד את האמון שלו באימו כפי שאני, אבל הוא בהחלט היה שותף לחששות שלי.
סחבתי את זה מספר שבועות בבטן, כשבתוך תוכי כבר ברור לי שבמצב הדברים הקיים אני לא מוכנה לאפשר לה להסתובב עם ילדי מחוץ לבית. לא הייתי יכולה להגיד לה את זה בצורה ישירה, אז ניסיתי להתמודד עם זה בצורה עקיפה.
לדוג', כאשר היא הוציאה את הילד מהגן, הגעתי יחד איתה לגן, כדי "לפקח" עליה שהיא שומרת עליו כמו שצריך (לדוג' מחזיקה לו את היד ליד כביש וכך הלאה). היא כמובן לא הייתה מודעת לכך.
אלא שהפיצוץ היה כנראה בלתי נמנע. היא הגיעה לבקר את הנכד לפני חודשיים, ואז הציעה לצאת להסתובב איתו. היא הציעה מספר הצעות, ולאחר כל הצעה שהיא העלתה, השבתי: "עדיף שלא", כי הרי לא הרגשתי נוח להגיד לה אני לא סומכת עלייך. בסופו של דבר שהיא העלתה תמיהה מדוע אני מסרבת, השבתי שאני רוצה שהיא תישאר איתו בבית ולא תצא איתו.
היא נעלבה עד עומקי נשמתה מכך שאני מפקפקת ברמת האחריות שלה. בכתה במשך מספר ימים ללא הפסקה.
היא דיברה עם בעלי ושטפה אותו, איזה זלזול וחוצפה ורשעות הייתה בהתנהגות שלי, ועל כך שמה שאמרתי לה, לא הייתי אומרת בחיים לאימא שלי, ואיך אפשר להגיד שהיא לא אחראית, ואיך אפשר להתעלם מהמסירות שלה והאהבה שלה לנכדיה, ושזה לא היה מגיע לה. היא טענה שהבעיה נמצאת אצלי ולא אצלה, וכל מי שהיא מדברת איתו מצדד בכך שתגובתי הייתה מוגזמת ומופרכת, וכי לא נפל כל דופי במעשיה, ושסתם עשיתי סיפור מזה שהיא השאירה אותו בגינה.
בעלי נסע אליה לאחר מספר ימים, כדי לעשות סולחה, אבל לצערי, הפגישה נכשלה, והוא רב עם אימו. הבנתי ממנו, שהוא ניסה לגונן עליי וגיבה את התנהגותי, וניסה להסביר לה את נקודת מבטי, אך היא לא הייתה מוכנה לקבל כל ביקורת במעשיה, והמשיכה לחשוב שעשיתי זאת בצורה לא מכבדת וזדונית, וכי אין שום בסיס למסקנות שלי שהיא לא אחראית.
בחודשיים האחרונים יש נתק חלקי בינינו לבינה, נפגשים מדי פעם, אך הסיפור הזה מעיב על הקשר.
בעלי מדבר איתה מדי פעם, ומביע הזדהות עם עלבונה, ואומר לה שהוא מבין שהיא נפגעה כי זה באמת לא נעים לקבל ביקורת מכלתה, אך מצד שני, הוא אומר לה שהגיבה בצורה מוגזמת ודרמטית (בכתה שבוע, חשבה שעשיתי זאת מתוך רשעות וכך הלאה), וכי המסקנה שהגעתי אליה, לגיטימית מנקודת מבטי, והיא צריכה להבין שאני תופסת את השמירה וההקפדה על הילדים בצורה שונה, וצריך לגשר על הפער, אך היא לא מוכנה לקבל זאת, וטוענת בתוקף שהבעיה היא אצלי, ושהאחים של בעלי גם חושבים שאני דאגנית יתר על המידה (אגב, אין לגיסים שלי אין עדיין ילדים).
חמותי רוצה שנשב כל המשפחה, כלומר, אני ובעלי, היא, וגיסיי, ונלבן את הסיפור הזה כמו שצריך.
אני אומרת לעצמי, למה צריך לעשות מזה סימפוזיון? אי אפשר לפתור דברים כאלה בצורה בוגרת ולפתוח דף חדש? נדמה לי שהיא רוצה להוכיח אותי מול גיסיי, ולהראות לי שאני הבעיה ואני ממש לא מעוניינת בכך (וכמובן גם לא מסכימה).
היא ממשיכה להביא כל הזמן לבעלי דוגמאות שהיא שומעת מאנשים אחרים, כדי להמחיש לו עד כמה הבעיה היא אצלי. רק היום היא סיפרה לו איך גיסי לוקח בת של חבר שלו למימדיון ושגיסי בחיים לא היה חושב לקחת את בני כי ברור לו שאני לא אסכים. נראה לי שהבת של החבר של גיסי בכלל בת 5 ולא בת שלוש (הבדל משמעותי בעיניי), ובכל מקרה מה זה רלוונטי? לפי דעתי כל אחד ורמת הדאגה שלו לילדיו והיא צריכה לקבל את זה.
לפי דעתי, נקודת המבט שלה שונה, והיא לא הצליחה להפנים שזמנים השתנו מאז שהיא הייתה אימא. לדוג', כאשר בעלי היה בגן חובה, הוא היה חוזר לבד מהגן הביתה (הליכה של 10 דקות), האם היום זה עוד קורה?!!
חשוב להבין שבאותה הסיטואציה בה מנעתי מחמותי לצאת עם בני, ראיתי לנגד עיניי את שלום הילד שלי, וזה היה מבחינתי מעל הכל, ולא חשבתי על ההשלכות הקשות של הקשר איתה.
מה נראה לכן? אני אימא דאגנית וחרדתית כפי שחמותי מציגה אותי? עשיתי מעשה בלתי נסלח? עשיתי זאת בצורה מזלזלת? האם חמותי מגיבה בצורה טבעית ונורמלית או שהיא לקחה את זה רחוק מדי? מה אני צריכה לעשות?
שוב מתנצלת על על הטקסט הארוך, מקווה שהצלחתן לשרוד.. (-:

נומלה

New member
יש כאן שני דברים שדורשים התיחסות

הראשון הוא שזכותך המלאה שיהיו לך הסטנדרטים שלך בעניני בטיחות הילד. אין מה לעשות, צריך לומר לחמות באופן ישיר, אדיב ותקיף שאלה הסטנדרטים, שהאחריות הסופית לשלום הילד היא עלייך (ועל אישך) ולכן אתם קובעים ולא היא. ואם היא מוכנה לעמוד בסטנדרטים האלה אין מניעה שלא תהיה עם הילד.

הדבר השני איננו תלוי בחמותך. לדעתי הבחירה בין "לא נעים לי מחמותי" לבין מה שאתם תופסים ככללי בטיחות הנוגעים לילד, היא חד משמעית. בטיחות הילד באה במקום הראשון ואין על זה ויכוח. השאלה האם את חרדתית או לא, בכלל לא רלונטית. את האחראית ואת קובעת.

shelycat

New member
הסוגיה היא פשוטה

את אולי היסטרית, אבל היא לא מכבדת את הסמכות ההורית שלכם ומפרה אותה פעם אחר פעם,
היא לכך ובהתאם לזאת החלטתם לא לאפשר חרות מסויימת שהיא היתה מעוניינת בה, עשית זאת בדרך נעימה ולא פוגענית
ככל שיכולת ובסופו של יום עדיין עשתה מזה מטעמים.
בהחלט איפשרת לה לראות את הילד ולבלות עימו רק בסביבה מבוקרת.
אז יכול להיות שהיא תביא מיליון עדויות לכמה את "היסטרית" אבל הדבר היחיד שאתם צריכים להגיד
הוא אין פה מקום לשיחה, פעם אחר פעם נהגת בדרך שנוגדת את הגבולות שלנו, הגבולות האלו לא ישתנו עד שאנחנו נחליט אחרת,
רוצה לקבל חזרה את זכויות הסבתא המורחבות תתחייבי לעמוד במגבלות ובגבולות הבטיחות שלנו. לא רוצה? לא צריך בין ארבע קירות זה גם טוב.
כאמור אין פה שום מקום לשיחה בעיני מעבר לאיך בונים אמון חזרה.
כי תכלס גם אני כהורה לא משאירה ילד לבד ברחוב או בבית והיה והייתי זאת החלטה הורית זה לא נתון בשום שלב לשיקול דעתה של סבתא.
סבתא היא לא אמא.
סבתא היא לא מחנכת.
סבתא זה לכיף ואהבה אבל אם סבתא לא בכושר או שגילה פוגע בשיקול דעתה סבתא תקבל עזרה בזמן המשותף שלה עם הנכדים.
&nbsp

ayaht

New member
את צודקת ושלא יבלבלו לך במוח.

אם *את* היית חלילה משאירה את הילד שלך, תינוק בן יומו, לבד בבית והולכת לקנות ירקות, היית מסתבכת עם הרווחה.
גם אני הלכתי בזמנו לגן לבד, כי ככה היה מקובל אז.
גם אז זה היה סכנת חיים וחוסר אחריות, היום כבר יודעים יותר טוב.

חמותך עושה פה מטעמים וטלנובלה.
מביאה את החמולה שישפטו, טוב שהיא לא הולכת לבית הדין בהאג...

אין לך מה לפחד ממנה.
חד משמעית את לא משאירה אותה עם הילדים שלך לבד ושיתהפך העולם.

עדיף שהיא תבכה ותיעלב, מאשר שאתם חלילה תבכו כל החיים.

יש דברים חשובים קצת יותר מהאגו של הגברת.
את האמא של הילדים, לא היא וכדאי להזכיר לה את מעמדה.

לא הבנתי בן כמה הילד היום...

לא חושבת שאת חרדתית, וגם אם כן, זכותך להיות ככזאת ועליה לכבד זאת.
&nbsp
אני כן הייתי יושבת איתה לשיחה אבלבפורום מצומצם יותר שכולל אותך, בעלך והיא...
הגיסים לא קשורים למצב....
&nbsp
בהצלחה

mykal

New member
לטעמי יש כאן ערבוב מושגים.

1)חרדתית, דאגנית--זה הילד שלך ואת קובעת מה נכון מבחינתך לשמירה עליו.
היא יכולה לבחור כל כינוי מאפין שלך --למה את נבהלת, מותר לה,
זה לא אמור לפגע בך.
2)למה בעלך צריך להגן עליך? אם הוא בעצמו חושב שאסור להשאיר ילד לבד בגינה,
למה הוא לא לקח 'אחריות' על המקרה, ואמר לה--את גידלת אותנו בתקופה אחרת.
ואני (הבן שלך ) לא מסכים להתנהלות עם הילד שלי.
הרבה דברים היו נחסכים בדיון הזה.
3)עוד מושג מבולבל--אוהבת את הילד, אני בטוחה. לא מקפידה על כללי בטחון,
לא קשור לאהבה לילד, למה לא מסבירים לה את זה?
4)למה את מחכה להזמנה עם הגיסים ועם הלא חשוב מי... תלכי אליה בלי הילד,
ותגידי לה, את בכית? גם אני בכיתי--אני חרדתית--אז מה? זכותי, את גידלת איך שרצית--
עכשיו תורי--זה סיבה לריב? את גדולה ותפסיקי עם שאלתי ואמרו לי. גם אני שאלתי ואמרו לי.

הגזימה ובגדול.

galiya212

New member
את לא חרדתית ולא היסטרית

את אמא שלוקחת במלוא הרצינות את אחריותה לשלומם ולביטחונם של ילדיה

קראתי רק את שלוש הדוגמאות הראשונות שנתת לחוסר האחריות של חמותך, והזדעזעתי מאוד מהתנהגותה החפיפניקית עם הפעוט
אני לא הייתי משאירה איתה ילד מתחת לגיל 18, אפילו לחצי דקה. ואם היא גידלה כך את הילדים שלה, אז נס גדול שלא קרה להם אסון

Amyrlin Seat

New member
אני לא בטוחה שיש כאן שני נושאים שונים

ואפילו חייבת לחדד ולומר שחמותך פשוט חסרת אחריות, ושבניגוד למה שמשפחתך חושבת את דווקא מגלה סובלנות רבה ואריכות רוח, כי מי שהיה משאיר את אחד מהילדים שלי כתינוק קטן לישון לבד בבית פשוט לא היה זוכה יותר להיות בתפקיד המבוגר האחראי לפחות עד שהילד היה מספיק בוגר להיות אחראי בעצמו (כלומר לא לפני גיל 8).
כמעט בכל נושא שבעולם אני מוכנה לנהל שיחה פתוחה ולשמוע את כל הצדדים, לא בנושא בטיחות הילדים שלי ! כשמדובר בבטיחות של הילדים אני המילה האחרונה היחידה והאבסולוטית (טוב, גם לאבא שלהם אני מאפשרת להשחיל מילה אבל הוא כבר יודע שאני הרבה יותר מחמירה ממנו ופשוט מקבל את זה) ומי שלא מסוגל לחיות עם זה בעיה שלו.
יותר מזה, חמותך שכנראה הבינה שהיא לא בסדר עכשיו מנסה תוך מניפולציות קשות ודרמות שלא מהעולם הזה להסיט את תשומת הלב מכך שהיא פשוט סיכנה את הילד, וזה עוד יותר גרוע, מילא היתה אומרת אופס לא חשבתי סליחה לא יקרה שוב, עוד היית יכולה להחליק אבל עם כל מה שהיא עושה זה הרי ברור שגם בפעם הבאה היא תעשה בדיוק מה שבא לה ותשים עליך X גדול.
אני בכלל לא הייתי פותחת את הנושא הזה לדיון אם היא רוצה לדבר שתכנס את כולם ואת תודיעי להם חד משמעית שאת אכן אמא היסטרית שזה בדיוק התפקיד שלך במערכה הזו, לשמור ולהגן עליהם, הם לא חייבים להסכים איתך הם כן חייבים לפעול בדיוק כפי שאת רוצה, לא רוצים לא צריך אבל אז שלא יתבכינו שהם לא זוכים להיות לבד עם הילד.
עם בעלך תדברי קודם נשמע לי שהוא בהחלט מבין ומצדיק אותך אז רק חשוב שהוא יבין שאת לא מתכוונת להתקפל, ובזה זה נגמר, לעולם אל תתפשרי על מה שאת רואה כנושא בטיחותי, חס וחלילה יקרה משהוא ואת תבכי על זה כל החיים.

shirleyshani

New member
זה די פשוט, למען האמת

בטיחות מעל הכל.
להשאיר תינוק לבדו בבית, כשאין מי שידאג לצרכיו, זה חמור.
מבחינתי, זה היה שם סוף לשאלת היכולת שלה להיות עם הילד לבד.
אני מסירה בפניך את הכובע שהגעת עד גיל שלוש...
להשאיר ילד לבד בגינת השעשועים, אחרי ש"אמרו לו לא לזוז מהמגלשה" זו סכנת נפשות.
אני לא מורידה את העיניים מהבנות שלי, בנות שלוש וארבעה חודשים, כשאנחנו בגינת המשחקים, כשאני הולכת לשירותים, הן נכנסות איתי לתא (!), קל וחומר שלא אשאיר אותן לבד בגינת המשחקים.
חמותך עושה דרמה כי היא חושבת שזה יפטור אותה בלא כלום, היא לא תצטרך להתאמץ לעמוד בסטנדרטים שלך, כל העולם יגיד שאת רעה והיא קורבן, ובא לציון גואל. כמה חבל, שבנה חושב כמוך, ושהיא לא המחליטה פה.
אני, הייתי מבהירה לה חד וחלק, שאת אמונכם היא תצטרך להרוויח מחדש, ושהאגו שלה מאד משני ביחס לבטיחות ולחיים של הילד שלכם.

הדסהש1

New member
אני מזועזעת מחוסר הבטיחות שהסבתא

הוכיחה ..אני סבתא ל 9 נכדים.לא מורדה את עיני מהם שהן ברשותי,לרגע...שהייתי אמא מעירה ולא היו לנו את הנוחות של היום
בנותי היו איתי בכל מקום...למכולת.לקניות...לא משאירה אותן
בלי השגחה....

דעתי היא שלא משנה כמה הזויים הם הכללים שהיית רוצה לקבוע

גם אם היית מחליטה שהילד חייב ללבוש בגדים כתומים עם מצנפת ורודה.
כל עוד את האמא שלו, את קובעת את הכללים. מי שרוצה לשמור עליו מוזמן לכבד אותם.
והיות שהכללים שאת קובעת הם הגיוניים לפי כל קנה מידה, אז בטח שמצפונך יכול להיות נקי לגמרי.
מי משאיר ילדון לבד בגינה? לברוח לכביש לוקח שניות. גם לפדופיל לוקח בדיוק רגע לזהות שהתינוקי הזה לבדו. אפילו על המקרה הכי פשוט שהילדון נופל ומקבל מכה. לא מגיע לו שמישהו ירים אותו וינגב את דמעותיו?
מי משאיר תינוק לבד בבית?
(מכירה מישהי שירדה 'לרגע' לירקן והשאירה תינוק ישן. הגיע במקרה דוור עם דואר רשום וצלצל. התינוק התעורר ובכה. הדוור זיהה קול של תינוק אבל אף אחד לא פתח. הזמין משטרה והם פרצו לבית. ההיא כנראה קנתה המון מלפפונים בזמן שכל זה הספיק להתרחש. בכל אופן, היא שילמה על זה בתקופה ארוכה של ביקורי הרווחה בבית שלה. את יכולה גם לספר את זה לחמותך המופלאה)
בקיצור, החמות יכולה לקפוץ לך. הגיסים בטח שלא קשורים. וגם אם הם היו, נשמע שהיא משטרת המחשבות בבית הזה. כאילו שהם היו מסוגלים לומר מילה בעדך במעמד כזה, אם על מילה שלך היא בכתה שבוע.
ממליצה להתרחק קצת, ולמצוא בייביסיטר אחרת.

newgirl78

New member
היחסים בינכן טובים תחשבי טוב טוב מה את עושה- לא לפורום הזה!

לא רק שאני לא מזועזעת כמו אלה שמעלי מאיך שהסבתא מתנהגת אלא שזה פחות רלוונטי כשמסתכלים על מכלול היחסים בינכם.
&nbsp
מלקרא את הדברים כפי שכתבת נראה במכלול היחסים בינכן הוא מתחשב ואתן חיות די בשלום אחת עם השניה. וזה מה שחשוב!
ברור מהדברים שאת כותבת שמקרה מסויים מציק לך , את לא יודעת איך להציג אותו, ומצד שני את לא רוצה לפגוע בה.
וזה יפה. וזה לא משהו שאפשר להתיחס אליו כלאחר יד. במחי שטות שאדם אומר או עושה יחסים שלמים בין אנשים קרובים נגדעים.
לא כל יחסים הם טובים אבל ממה שאת מציגה כאן את כן מציגה משהי שהיא נוחה ואפשר לחיות איתה.
&nbsp
האנשים בפורום הזה הם לא פסיכולוגים , הם לא עברו הכשרה מקצועית , ודעתם היא דעתם האישית בלבד. אני חושבת שנושא המשפחה הוא רגיש דיו וחשוב דיו על מנת להעלות שאלות כאלו מול אנשי מקצוע.
&nbsp
אולי את היסטרית אולי את לא, אולי היא אשמה, ומה שבטוח זה שאם תגידי את מה שאת רוצה לא נכון - המסר יעבור בצורה שתפגע בך. ללמד להעביר מסרים ולדבר לאנשים זו אחת האומנויות המסובכות בחיים (ואני עוד אומרת את זה כאשת מרקטינג- זה המקצוע שלי), כי השאלה היא לא מה אתה אומר אלא איך זה מתקבל אצלם ואיך אתה מעוניין שהם יקבלו את זה.
ההמלצה הכי טובה שלי- לכו ליעוץ תלמדו לדבר אחת עם השניה כי היחסים שלכן ישפיעו עליכן לאורך שנים

kuki im buzuki

New member
מדוע האחים של בעלך הם חלק מהעניין? אתם חיים בחמולה?

אצלי בכל מקרה באותו יום בו היא השאירה תינוק בבית ללא השגחה היו שתי אופציות, או להציע לה טיפול נפשי כי זה לא עניין נורמלי להשאיר תינוק בבית ללא השגחה שלא לדבר על כך שזו עבירה פלילית
או להסביר לה בעדינות ותקיפות גם יחד שהיא לא נשארת איתו לבד

את לא דיברת איתה, לא הבהרת לה את הנושא ולמעשה למען שלום בית עם בעלך ושל בעלך עם אימו הקרבתם כלכם את שלום הילד על מזבח הלא נעים לנו

מזל שהוא ניצל בינתיים מכל שרשרת החוסר אחריות של המבוגרים סביבו
בהצלחה בהמשך

רעות 282

New member
זה לא כך פשוט

את רושמת שהתנהגנו בצורה לא אחראית כשהשארנו את הילד ברשות חמותי. המקרה הראשון קרה חודשיים-שלושה לאחר הלידה, הערתי על כך שהיא השאירה אותו לבד, אבל לא הייתי מסוגלת בשלב הזה לאסור עליה להישאר איתו לבד, מה עוד שחשבתי שמדובר במקרה נקודתי. רק כשהיא השאירה אותו בגינה לבד, הבנתי סופית שקיימת סכנה בהתנהלותה.

kuki im buzuki

New member
שלומו של הילד מעל הכל, מעל חמותך ומעל בעלך

לא מתפשרים על החיים שלו, הוא לא יכול להגן על עצמו, את ובעלך ההגנה שלו ואם אתם לא תשמרו עליו כנראה שאיש לא יעשה את זה עבורכם

ornme

New member
כאימא, סבתא וחמה,

אין ספק שאת קובעת את כללי הבטיחות של ילדייך.
לא חמותך.
אם היא רוצה לקחת את הנכד לטיול, היא חייבת להקפיד על קיום הוראותייך.
כאשר אני יוצאת עם נכדי אני מקיימת בדיוק נמרץ את הוראותיה של כלתי. אני מקשיבה לה בתשומת לב ומבצעת כרצונה.
לא חושבת שאת זקוקה שבעלך "יגן עליך". את הקובעת כאן, ולא היא.
את ממש לא חרדתית. זכותך המלאה לדאוג לילדך.
בעיני זה איום ונורא להשאיר ילד קטן בגינה פתוחה סמוכה לחניון, במקום בו הוא עלול להידרס, ללא כל השגחה.
בעיני זה לא מקובל להשאיר תינוק לבדו.
להשאיר ילד שלי עם אישה שברור לי עלולה להתרשל בשמירה עליו, לא לתת לו יד בכביש ומי יודע מה עוד, זה משהו שלא הייתי יכולה לסבול.
ובחיים לא הייתי מסכימה לשיחה בה הגיסים שלך משתתפים ... כי גם את יכולה לדרוש שהורייך ואחיותייך כולם יהיו נוכחים בשיחה שכזאת, למה רק צד אחד? ומדוע לא להציג לחמותך את הזדעזעות כל צד המשפחה שלך מהתנהגותה?
הייתי שוקלת לקחת אותה לשיחה עם מישהו מיקצועי, מטפל משפחתי, שיגשר ויבהיר את הנושא. אם לא ילך - בעיני אפילו ניתוק יחסים עדיף על מצב בו ייגרם נזק לילד כתוצאה מחוסר השגחה.

מבינה כל מילה

אצלי אותו סיפור כמו אצלך. חמותי מתנהגת בהתנשאות כלפיי, וכל פעם שמתאים לה אומרת "אני יודעת לגדל" או "אני גידלתי ילדים, למה את גידלת פעם...". פשוט אוהבת להוריד את הביטחון לאחר בשביל להרגיש טוב עם עצמה (בכל נושא בעולם).
לחמותי אגו בשמיים ולא מוכנה להקשיב לאף אחד. עושה מה שמתאים לה, ומידי פעם גם משקרת בעניין. רק אם תופסים אותה בשקר, היא מתוודה ועושה מניפולציה על בעלי.
ההבדל ביננו, שבעלך תומך בך ומקשיב לך, כי הוא מבין שאימא שלו לא תחליט על המשפחה שלו. אלא רק את והוא ביחד. אצלי בעלי יכול להקשיב, אבל ברגע שאימא שלו תגיד לו מילה אחת, ישר ישחיל מילים שלה. עד כדי כך שאני מרגישה שאימא שלו חושבת שברגע שנולדה לי הילדה, התחתנתי איתה....
גם עליי חשבה שאני חרדתית והיסטרית ואיזה נזק אני עושה לילדה (כן...פנינים שכל אימא צעירה הייתה רוצה לשמוע), אבל לרגע לא חשבה שהדרך שלה לא מתאימה לנו. לכל אחד ההזדמנות לגדל את הילדים כמו שהוא רואה לנכון, ההזדמנות של החמות הייתה לפני מספר רב של שנים, וחושבת שעם דור צעיר היא תוכל לחזור על ההזדמנות הזו.
עכשיו שאני חושבת על זה, לחמותי יש נפש צעירה. היא עדיין רואה את עצמה כבת 20 ולא כבת 50+. כנראה כשהיא נמצאת בנוכחות של תינוקות וילדים זה מחזיר אותה אחורה. היא כמו פיטר פן מסרבת להתבגר ולחיות כמצופה מאישה בגילה.

davka1

New member
בסופו של דבר מי שהכי לא בסדר זו את

איך את, בשם לא להתעמת עם הסבתה, איפשרת לה להיות לבד עם בנך אחרי שהשאירה אותו לבד כשהיה תינוק בן יומו. זה בלתי נתפס, לא מהצד שלה ולא מהצד שלך. טוב שאת סוף סוף לוקחת את המחוייבות ההורית שלך בצורה רצינית ושמה את בטיחותו של בנך במקום ראשון.
תגדלי חוט שידרה, ותפסיקי להתעסק בתפל. הסבתא יכולה לקרקר, זה לא חשוב ואל תתני לה לגרור אותך לדרמות (שיחות בפורום משפחתי, העלבויות, הוכחות). שיחה לליבון העניינים איתה ועם גיסייך? איך היא לא מתביישת להציע את השטות הזו בכלל? אל תסכימי איתה שאת היסטרית ואל תבזבזי את זמנך עליה. תאמרי לה, "אני לא הסטרית, את חסרת אחריות ואת יותר לא נשארת לבד עם הבן שלי. זה לא נתון למשא ומתן. " לכל הצעה שלה (מפגש משפחתי ועוד שטויות) פשוט תגידי "אני לא מעוניינת". היא תתחיל לפרט מדוע את לא בסדר, ושוב תגידי רק "אני לא מעוניינת".

תתמקדי בעיקר, וזה הבן שלך. חבל שלקח לך 3 שנים להתעשת, אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

איזה סרט. כמה דברים:

1. אני לא מאמינה שנתת לה להיות עם הילד אחרי שהיא השאירה אותו לבד בבית כתינוק! לא פחדת?
2. גם אם היית מגזימה בטירוף, היסטרית ולחוצה שנמצאת באשפוז פעם בשבועיים בגלל התקף חרדה, ההורים של הילד מחליטים מה הכללים ועל חמותך לכבד את זה.
3. כשבעלך אומר לה "אשתי החליטה X אז יהיה X" הוא אולי מגן עלייך אבל ממש לא מגבה אותך. חשוב שהוא יגיד לה: "אני האבא, ואני מחליט X, בעצה אחת עם אשתי כי שנינו ההורים, אז יהיה X". לא להפיל את הנהלים עלייך, אלא במשותף.
4. את בסדר גמור, הדוגמאות שנתת כאן הן ממש לא מוגזמות או חרדתיות. מי משאיר ילד בן 3 לבד ליד חניון? אלוהים ישמור.

למעלה