משבר אינסופי

ורד 2306

New member
משבר אינסופי

בסיפור שלי לא המצאתי את הגלגל, אבל נחרדתי לגלות שאני ש"יודעת הכל" לא יודעת להתומדד עם זה... אנחנו זוג אוהב ואפילו מאוד כבר שנה וחצי.יש לנו תינוקת מתוקה בת חודשיים מתוכננת לחלוטין. היינו אמורים להתחתן לפני מספר חודשים וביטלנו את החתונה (כן כן, אולם , שמלה והכל) חודש וחצי לפני וליתר דיוק יום לפני יום הולדתי :(. יש לנו שלוש בעיות עיקריות ואלך מהקל אל הכבד: (סליחה על חוסר הצנזורה) בן זוגי אוהב סמים. ככה. הוא נמנה על הברנז'ה התל אביבית המסיבתית שחובבים קריסטל. לפני שאני נכנסתי לתמונה, היו ערבי "קרחנה" בחמישי ומתמסטלים למוות. לא ידעתי ולא היכרתי את העולם השחור הזה אבל ירדה איכשהו התדירות. הסכם ממון: הסכמתי להסכם ממון, אבל הוא רוצה הסכם חולני... אם חוק יחסי ממון אומר 50% מה כ ל אחרי שמתחתנים, הוא רוצה לקבוע סכומים אחרי שמתחתנים. לא מעניין אותו מה החוק אומר ובאמת שזה לא מרוע לב או קמצנות, הוא חושד כל הזמן ומפחד שכל מה שנה במו ידיו מחר ייעלם. רדוף פחדים. והבעיה שכולנו מכירים לצערי, ההורים שלו. הוא עוד מעט בן 40, הם לא משחררים והוא לא משחרר. הם חושבים שאף אחת לא מספיק טובה בשבילו וזו זכותם, אבל הם שולחים חיצים לאורך כל הדרך. הוא מכבד אותם מעל ומעבר, שזה משהו שיקרין לחיוב על הזוגיות, אבל לא... הוא כל הזמן מנסה להכניס אותם בדלת האחורית. הוא יודע שיש איתם בעיה , הוא הולך לפסיכולוגית כדי לדעת איך להתמודד עם החנק שלהם אבל רוצה שאתנהג כאילו אני הבת שלהם. הוא לא מבין שאי אפשר להתקרב יתר על המידה שמנסים לפגוע בך כל הזמן, את הזוגיות של האח הגדול הם הרסו כבר, וכולם יודעים את זה. אני חושבת שנמאס לי להתמודד עם זה. נמאס לי שהם מקנאים שאני בחופשת לידה ואמי איתי, נמאס לי שמתערבים לי במוזמנים לבריתה, נמאס לי שיש נסיון לכפות אותם עלי מצידו. נמאס לי להיות חולה ובמקום לקבל עזרה מבן זוגי, הוא רץ למשפחתו כדי שלא יהיו ריכולים.. אני מפונקת? לא מעריכה את מה שיש לי? למה אני צריכה לסבול כ"כ? אני רוצה רק להנות מהאושר שלי. כ"כ רציתי תא משפחתי בריא, עם אבא בבית, דמות גברית אבהית לילדים שלי, אבל כנראה שנכשלתי. מה דעתכם?

chenby

New member
אני חושבת

שבשנייה שידעת בתכנון מדוייק שאת הולכת להביא ילד עם אדם שבגיל 40 חובב קריסטל ומועדונים, יכולת לדעת למה לצפות. דמות אבהית - הוא בטח לא - גם סמים, גם ההורים שלו עדין קובעים לו בחיים -והילד בן 40. הכשלון היחידי שלך אם קיים באמת דבר כזה כשלון- הוא בבחירה שלך ובציפיה שדברים ישתנו. את יכולה לקבל החלטה עכשיו לקחת את כל האחריות על הילד ולעשות מה שאת בוחרת. את לא חייבת לשאול אף אחד. וכאם הוא שואל למה - אז תגידי לו שזה כי הבאת ילד כדי שאת תוכלי לגדל אותו בעצמך ולא כדי שתקבלי עוד זוג הורים שישלטו עלייך. את לא חייבת להתמודד איתם - את לא חייבת לתת לאף אחד דין וחשבון. מה שכן, תתבגרי ותיצרי את שליטה על חייך ותיצרי את את התפקידים שלך - אחרת - יצרו אותם עבורך...

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים עם כל מילה של חן. ואוסיף:

בעיני, הדילמה שלך צריכה להיות איך לאזן בין שני צרכים: - הצורך שלך ליצור בטחון לך ולבתך, על ידי יצירת גבולות ברורים סביב שתיכן, שישמרו עליכן מהקריסטל ומחוסר האיזון הנפשי של בן זוגך (שזה בפני עצמו לא דבר קל ליישם) - הצורך של שתיכן בבן אדם הזה - את צריכה אותו לעצמך כבן זוג, כי מגיעה לך זוגיות, ובתך צריכה אותו כאבא. שני הצרכים הללו מתנגשים ויתנגשו עוד יותר ככל שהמתח יעלה. הוא ירצה שלא יהיו לך גבולות, כדי שתתאימי את עצמך לצרכיו (במילה "צרכיו" אני כולל גם את הוריו). ואילו את תצטרכי גבולות אלו, אבל לא תרצי שהם יהיו בלתי חדירים, כדי לא לאבד אותו מראש. את הרי לא רוצה להתגרש. איך עושים את זה? שאלה גדולה. את צריכה להשתמש בכל הכוחות והכישורים שלך כדי לרקום סביבה כזאת. עזרה מקצועית בהחלט יכולה לבוא בחשבון. האם הוא עשוי להשתנות? כמובן שכן, כל אדם יכול להשתנות. אבל חשוב שתזכרי (ונראה לי שאת יודעת את זה היטב) שזה לא בשליטתך. זאת המיטה שבחרת להיכנס אליה, ועם חכמה ואומץ תוכלי גם למצוא את דרכך בה.

seeyou

New member
משבר אינסופי ../images/Emo45.gif הבעיה שהחיים הם לא../images/Emo4.gif

כול הסיפור לא שווה לדעתי למרות היתרונות שלא ציינת אותם בהבלטה יוסי

ורד 2306

New member
ראשית, תודה לכם!

הביטו, עשינו לו רצח אופי ולא ! אני לא מסנגרה. חן, האמת שהוא אבא נפלא, ואמרה זאת הפסיכולוגית שלי. הוא כמה לילד והוא כ"כ מסור אליה ומטפל בה ואילו מקלח אותה :) אמיתי, אלו עובדות, ראית ממכתבי הקודם שאני לא מייפה מציאות. עם הסמים למדתי להתמודד, הבנתי שאני לא קשורה לעולם הזה שכ"כ הרבה מחוברים אליו ובעזרת הפסיכו' עברנו את השלב הזה. זו הייתה דילמה, בניתי חומה בעניין. מה שכן, עם ההורים שלו, זו בעיה שאני מודה קשה לי ואולי לא יכולה להתמודד. מריוס, היינו בייעוץ (אני קצת היסטרית בעניין ויש לי כהנת:)), אך בן זוגי לא מקבל את הפתרון שלה - התרחקות מהגורם הפוגע. החידוש האחרון, ללכת לבית הוריו לבד עם בתי ולשבת שם על כוס קפה. הסברתי בעדינות שהם לא משפחתי, איתו בשמחה אלך, לבד אין לי מה לעשות שם, על אחת כמה וכמה שאי אפשר לדעת מאיפה תנחת המכה. אני לא טיפוס חסר ביטחון, אבל במקום שידי כבולות ואין לי אפשרות להתגונן, אני בבעיה. תודה רבה רבה לכם, וסליחה על האורך!! חג אורים שמח!

וואו, ממש מקלח אותה?

מודה ומתוודה, נפלתי מהכיסא. אבל גם אם הוא אבא מסור ונפלא עדיין מדובר בבן זוג מחורבן - הסמים, הפחדים, החשדנות, התלות בהורים, הצורך הכפייתי בשליטה - טוב לא ייצא מזה. יש לך ילדה - קחי אותה ולכי למקום אחר, תגיעו להסדרי ראיה ומזונות סבירים ושלום על ישראל. את תישמחי, הילדה תישמח, ההורים ישמחו, הוא יהיה קצת עצוב אבל לא נורא - קצת קריסטל, חיבוק מנחם מאמא והחיים שוב מחייכים.

yellow feather

New member
כנראה שכחת את אלי פימשטיין

אחרת לא היית ממליץ על הסדרי ראיה סבירים אלא על הסדרי ראיה תחת פיקוח
חוץ מהפרט הזה, אני מסכימה איתך לחלוטין.

אייבורי

New member
טיעון הזוי

האם בגלל אלי פימשטיין אחד, כל הגברים בעולם צריכים לסבול הסדרי ראיה תחת פיקוח ? לא מזמן רצחה בחורה אחת את ילדה (הטביעה אותו כמדומני) להלן הפיתרון לשיטתך כדאי שכל הילדים יגדלו בבית היתומים הקרוב למקום מגוריכם.

yellow feather

New member
לא כל הגברים, רק חובבי הקריסטל שביניהם

ואני ממש לא מתכוונת, לאספני כלי הקריסטל הכפייתים (הייתי פעם כזו, זה אומנם תחביב מוזר, אך לא מזיק
). וזה ממש לא משנה לי מי מההורים חובב סמים, לדעתי, אין שום סיבה להפקיד ילד בידי אדם העלול להתמסטל כשהילד בהשגחתו, או שהמוח שלו כ"כ שרוט מהסמים עד שהוא עלול להחליט שהילד הוא התגלמות השטן ועל כן צריך לשרוף אותו, גם אם זו האמא. לדעתי אין שום סיבה שבעולם לתת לה לפגוש את הילד ללא פיקוח כל שכן להותיר את הילד במשמורתה. יותר מאם אחת הטביעה את ילדה וכן, יש נשים שלא מסוגלות לגדל ילדים, וכן - כשיש נורות אזהרה דולקות (כגון - אדם תלותי, המשתמש בסמים), עדיף להרחיק את הילד גם מהאמא, גם אם היא "רק" אובדנית, ולא משתמשת בסמים.

שילה1

New member
מסכימה איתך,לבד מהסדרי ראייה.

סליחה-האיש נרקומן!כן פשוט כך.בנוסף,יש לו בעיות נפשיות.שני אלו יחד,מתכון בטוח להרס עצמי,והרס הסביבה הקרובה. ואגב-החומר שלו יקר מאוד מאוד.יגיע יום שיעדיף את החומר על בתו,אלא אם יעבור טיפול גמילה רציני. לדעתי? קומי,קחי את בתך יקירתך,ועזבי.התחילי לך חיים חדשים,עם כל הקושי שבדבר.

את לא חייבת לסבול....

לדעתי, הסבל שלנו לרוב נגרם מזה שאנחנו מתנגחים עם המציאות ולא מצליחים ללמוד ממנה.... מחשבות בסגנון "זה לא צריך להיות ככה" כאשר זה ככה במציאות - הן הגורם העיקרי, בעיני. הכוונה היא - שאם את מרגישה שבנסיבות הנוכחיות את סובלת- זוהי אחריותך הבלעדית לזהות איזו מחשבה/אמונה מדוייקת גורמת לך לסבל, ואז לקחת אחריות על זה. או לשנות את האמונה/מחשבה, או לקבל אותה ולהפסיק בהדרגתיות עם השיפוטיות העצמית ו/או של אחרים. יכול להיות שתביני בסוף שלא מתאים לך, ותיפרדו, יכול להיות שתמצאו דרך להישאר שותפים לחיים.. מה שחשוב, זה שאת תדעי מה את רוצה, למה את רוצה את זה ומה את הולכת לעשות בנידון. גם אם זה רק לשנות גישה כלפי סיטואציות או אנשים, או לסיים פרק ולהתחיל חדש.. הייתי ממליצה לך בחום לנסות את העבודה של ביירון קיטי על הרגשות והמחשבות שלך בסיטואציה הנוכחית. אם את לא מכירה- הספר "לאהוב את מה שיש" מכיל הסבר מפורט ודוגמאות. כמובן, ליווי של איש מקצוע תמיד עוזר. הרבה הצלחה ומשאבים נפשיים!

היא לא חייבת לסבול אבל יש לי הרגשה שהיא

נהנית מזה (ויעידו על כך הפוסטים שלה בהמשך ובהם היא מהללת ומשבחת את השרץ)

sivani10

New member
לדעתי נכשלת רק בדבר אחד

בבחירת בן זוג עם דרך חיים לא בריאה שלא יוכל לתת לך תא משפחתי בריא

I C E M A N 7

New member
בלי קשר לנפלאותו כאדם, כבן זוג וכאבא

לגבי הסכם הממון, ובכן זה נחמד שהחוק לא מעניין אותו, אלא שאת החוק לא מעניין מה מעניין אותו.

גברת, את חיה בסרט

רע, שסופו, לצערי, או שמא לצערך, כמעט ידוע מראש. אלך "מהכבד" אל "הקל" כפי שאת תופסת את זה, ואל נא תקבלי את דברי כשיפוט: ההורים שלו, יש לשאר המבוססים, אם דוחקים בו להחתים אותך על הסכם ממון דרקוני, לא רוצים "לחבל באושר שלך" ("האושר" שלך או "את", כאישיו, מעניינת אותם ככליפת שום), אם כי להגן על עושרם שלהם/שלו (שגם שלהם כי יש שם יחסים סימביוטיים לחלוטין) מאפשרות של "השתלטות עוינת" מצידך. הם כנראה לא ממש סומכים על "התכשיט" שלהם ועל שיקולי דעתו, שככל הנראה הוכיח התנהלות לא בוגרת ומסוכנת לאורך חייו עד כה, ולא נוסק בהם יותר מדי "בטחון" לשחרר אותו "לדרכו", ויתכן מאוד שתופסים גם אותך "כעוד גחמה" שלו, שהפעם "הסתבכה" - לעשות ילד "מתוכנן" אחרי חצי שנת היכרות בלבד? בתקופה שרק לומדים מיהו בן הזוג, ועוד לא ממש "רואים" אותו אלא רק מה שמפנטזים לראות? מבחינתם יש רק כמה אפשרויות למהלך כזה מצידך (הוא פטור "מאחריות", בדיפולט, שיהיה לך ברור) ואף אחת לא מחמיאה מן הסתם, שהסכם ממון בא לתת להן פתרון - או ש"תפרת" אותו עם הילדה כדי "למסמר" אותו אליך, בהווה, ו"לסחוט" אותו בהמשך (אופורטוניסטית), או שהיית נואשת לילד/ מסונוורת "מהלוקשים" שהוא "מכר" לך - יעני חלשת אופי שאפשר למנפל. אין חדש תחת השמש - אין אפשרות שלישית. הם מעבירים אותך "שבעה מדורי גהנום" בדרך למשפחה פנימה, כי אף אחת מהאופציות שמניתי לא מזכה אותך בשטיח אדום מכוסה עלעלים ורדרדים בדרך "אל האושר". הם דוחקים בך החוצה, או מגמדים אותך, "למזעור נזקים" - מה שיבוא קודם. לפי שעה זה השני, כי את נסוגה ונמנעת. הסמים שלו הם הסרט השחור הבא שלך. ככל שתעמיקו בקונפליקט, ואתם תעמיקו, הוא יברח לשם יותר ויותר. וזה לא החלום שחלמת כשרצית אבא בבית. מוטב שתפסיקי לחלום, ותתעוררי, לפני שיהיה מאוחר מדי. קחי אחריות על חייך וחיי ביתך, על אושרך ודרכך. איש לא אחראי עליהם חוץ ממך. וגם על האומללות שלך כעת, או בעתיד. אם יש בך את הכוחות לקבוע את מעמדך בתנאים הקיימים - עשי זאת בהקדם. ואם לאו - ברחי על נפשך!

שילה1

New member
צודקת,אלא שאני רואה את הסמים כבעיית הבעיות,

כילהפטר מהם זו דרך ארוכה וקשה,אם בכלל. וכשהאיש שלה משתמש בקריסטל,אין להקל בכך ראש,גם לא את הכיס...

צודקת, זו אכן בעית הבעיות

גם בטיעון שלי. אלא שורד רואה את זה כרגע כחלק "הקל" בסרט שאליו נקלעה. היא כרגע מרוכזת "בקשיים שמערימים ההורים" שלו בדרך "לאושר" שלה. אני אומרת - הם, במצב הנוכחי של יחסים, למעשה כרטיס המילוט שלה לחופשי
, בדרך יפה והגיונית, שלא מעוררת יותר מדי שדים רדומים (כמהה לילד בקלות הופכת, בעזרת חומרים כימיים מעוררי קוגניציה, וגם מצבים מסוימים גם בלעדיהם לאובססיה). אלא שהיא עצמה מסוממת קשות, בסם האהבה, ולא רואה את המציאות נכוחה - לא נותנת לעובדות "לבלבל" אותה (לאחרונה נחשפנו לורד אחרת, במצב אפס שונה, אך במובנים מסויימים דומה). כשתגיע להתפרצויות הזעם שלו, להזיות פרנואידיות, לאיומים ברצח, לניידות משטרה באמצע הלילה, רק אז יתכן ותבין ש"חוסר אהבה" מצד ההורים שלו זה באמת "כסף קטן" בסיפור שלה. ורד, יקירה, שלא תהיה לך טעות - זה לא משנה מאיזה מעמד חברתי - כלכלי מגיע המסומם! הפעולה על הגוף היא אותה פעולה. עייני ערך אסי דיין, ויפה שעה אחת קודם!

למעלה