משאלות הלב

צביה.ש

Well-known member
האח הגדול ביקש מהדיירים לכתוב על בלון את המשאלה שלהם, כתבו לנו בתגובות מה אתם הייתם מבקשים 😍👇🏻

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1611434283990.jpg
    FB_IMG_1611434283990.jpg
    KB 101.3 · צפיות: 0

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
האח הגדול ביקש מהדיירים לכתוב על בלון את המשאלה שלהם, כתבו לנו בתגובות מה אתם הייתם מבקשים 😍👇🏻
הייתי מבקש להביא לבית העלמין בחולון את עצמותיה של סבתא שלי שקבורה במרוקו. :-/
בעצם שתי הסבתות שלי. |כלה||כלה|
צביה? אפשר שני בלונים? |תוהה|

קלייטון.ש

Well-known member
אם תהיי בריאה, קרוב לוודאי שתהיי גם מאושרת.
זה כל כך לא נכון שמדהים אותי כל פעם מחדש שאנשים באמת חושבים ככה.
לאושר אין קשר לבריאות, אין קשר לכסף, אין קשר לאהבה.
יש הרבה אנשים שהם בריאים, עשירים ונמצאים בזוגיות תקינה, והם אומללים.
לעומת זאת יש אנשים מאד חולים, שכבר יודעים שהם הולכים למות הרבה לפני זמנם, והם מאושרים.
אנשים יכולים לחיות ברחוב ולהיות מאושרים.
דווקא בריאות היא מסוג הדברים שאנשים בריאים לוקחים כמובן מאליו, כי הם רגילים להיות בריאים כל החיים, ולכן הבריאות שלהם לא מהווה עבורם שום שיקול באושרם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לעומת זאת יש אנשים מאד חולים, שכבר יודעים שהם הולכים למות הרבה לפני זמנם, והם מאושרים.
מעולם לא פגשתי אדם שהוא מאד חולה ויודע שהוא הולך למות לפני זמנו והוא בכל זאת מאושר עד השמים.
אם יש אחד כזה, אז כנראה שחסר לו בקודקוד איזה בורג או שניים. :)

קלייטון.ש

Well-known member
מעולם לא פגשתי אדם שהוא מאד חולה ויודע שהוא הולך למות לפני זמנו והוא בכל זאת מאושר עד השמים.
אם יש אחד כזה, אז כנראה שחסר לו בקודקוד איזה בורג או שניים. :)
אתה כנראה מסתובב בחוגים שונים משלי ונפגש עם אנשים מסוגים אחרים.

מ ש ה 53

Well-known member
כנראה, אך קיוויתי שבכל זאת תסביר לי, כיצד ייתכן שאדם שהולך למות הוא מאד מאושר.?
אבל תסביר.
במקום להסביר אתה שולח אותי להסתובב במעגלים.
תתפלא, אבל נושא זה עלה יותר מפעם בשיחותיי עם אנשים "מאמינים".
אלה החלו להסביר לי, שכאשר בע"ח סובל, הוא לא מטריד את עצמו במחשבות על כך שהוא סובל סבל מתמשך שיימשך גם הלאה, כי הוא למעשה סובל "את הרגע". הוא לא טרוד בסבל שממנו סבל רגע אחד לפני כן, והוא גם לא מודע לסבל שיסבול בעוד רגע, שעה, יום או שבוע.
אז היות שהאדם הוא יצור בעל זיכרון והוא גם מוטרד ממחשבות, הרי שהאושר "אובד" לאדם הנוטה למות.
אבל מכיוון שישועת האל באה כהרף עין, יש להתנתק מכל המחשבות הרעות ורק לייחל לישועתו.
אה. זה לא מתאים ל"אני מאמין" שלך?
גם זה בסדר. כי זה לא מתאים גם לזה שלי.
אבל רק שתדע, שכאן מדובר כבר באמונה ולא במחסור בברגים.
נו טוב. היה לי חבר, שטען כי אמונה היא עניין לבית הכנסת בלבד... גם זו זכותו.

שמלת תחרה1

Well-known member
תתפלא, אבל נושא זה עלה יותר מפעם בשיחותיי עם אנשים "מאמינים".
אלה החלו להסביר לי, שכאשר בע"ח סובל, הוא לא מטריד את עצמו במחשבות על כך שהוא סובל סבל מתמשך שיימשך גם הלאה, כי הוא למעשה סובל "את הרגע". הוא לא טרוד בסבל שממנו סבל רגע אחד לפני כן, והוא גם לא מודע לסבל שיסבול בעוד רגע, שעה, יום או שבוע.
אז היות שהאדם הוא יצור בעל זיכרון והוא גם מוטרד ממחשבות, הרי שהאושר "אובד" לאדם הנוטה למות.
אבל מכיוון שישועת האל באה כהרף עין, יש להתנתק מכל המחשבות הרעות ורק לייחל לישועתו.
אה. זה לא מתאים ל"אני מאמין" שלך?
גם זה בסדר. כי זה לא מתאים גם לזה שלי.
אבל רק שתדע, שכאן מדובר כבר באמונה ולא במחסור בברגים.
נו טוב. היה לי חבר, שטען כי אמונה היא עניין לבית הכנסת בלבד... גם זו זכותו.
|כן|

קלייטון.ש

Well-known member
כנראה, אך קיוויתי שבכל זאת תסביר לי, כיצד ייתכן שאדם שהולך למות הוא מאד מאושר.?
אבל תסביר.
במקום להסביר אתה שולח אותי להסתובב במעגלים.
אנשים בריאים הרבה פעמים, אם לא בדרך כלל, אינם מאושרים ואף אומללים כי הבריאות שלהם מאפשרת להם לאמץ כל מיני רצונות ושאיפות. חייהם נפרשים מולם לאינסוף והם רוצים להצליח, בעושר, קריירה, חברים ואהבה. יש להם הרבה תחרות - אנשים בריאים הם הרוב והם משתפים את אותן שאיפות ומטרות - וההצלחה באה קשה אם באה בכלל, הדרך לשם רצופה אכזבות, והאושר איננו.
מחלה קשה ומוות מתקרב משנים את תפיסת העולם. אנשים מבינים את חוסר התוחלת בשאיפות הנפוצות בחברה הכללית והבריאה. הם מתרכזים ביום יום, בדברים שאדם בריא מקבל כמובן מאליו. הדברים האלה שהם קרובים ומושגים יכולים להסב הרבה אושר.

למעלה