מר. קינן שפי מזמן אותי

Cvoog

New member
תגובה לגג23

תראה, אני חושב שלא הבנת - מי שאמר שמורידים ציון על חיטוט באף אמר את זה בתור בדיחה. אף אחד לא באמת יודע על מה הפסיכולוגים מורידים או מעלים חוץ מהפסיכולוגים עצמם. אני מבטיח לך שכשהם באים לראיין אותך עומדים לפניהם עשרות אומדנים שונים לגביך בהמון תחומים והם צריכים לקבוע עפ"יהם ציון. הם מאומנים לעשות את זה כמה שיותר נכון. סמוך עליהם. בקשר למבחנים - הם לא נועדו לבחון רק מוטיבציה (שנמדדת בעיקר בראיון), אלא גם יכולות שחשובות לעתודאי בשירות - כגון עבודה בצוות, ואיזושהי גרסא של מבדקי קצונה - בהנחה שהצבא מעוניין שהעתודאי יתאים לקצונה.

גג23

New member
טוב, משהו אחרון בנושא

אתה אומר דברים מאד יפים וכל זה, ואני בטוח שאותם פסיכולוגים מאומנים טוב מאד ויש להם אלפי אומדנים... כן, כל פסיכולוג שם יוכל למצוא בכל אחד את הפגמים הכי קטנים שבגללם הוא לא יתקבל לעתודה... כבן אדם אומר: " אני חושב שהעתודה הוא מסלול טוב..." אז הפסיכולוג מבחין בזה מיידית ותוך שנייה מנתח את המשפט, ומגיע למסקנה שבגלל שהשתמשת בביטוי "אני חושב" זה מראה שאין לך ביטחון. ובגלל שהשתמשת במילת התואר "טוב" זה מראה שאתה לא מספיק סגור על מסלול העתודה. ועכשיו ברצינות, עשינו סקר בפורום והרוב חשבו שהמבחנים האלו מיותרים. אם היית מספק לי נתוני אמת על כך ששיטת מיון זו אכן עובדת ואכן מנפה מועמדים שבעתיד היו פורשים באמצע הלימודים או משהו, אז הייתי סותם את פי לעד ולא אומר עוד מילה אחת. מאחר ולא מפורסמים סטטיסטיקות לגבי פרישת עתודאים לפני השימוש בקינן שפי ואחריו אז אני מניח שלא יהיו לך הנתונים האלו. העניין הכי מהותי בעצם שלא התיחסנו אליו, הוא שלא אכפת לי עד כמה המבחנים טיפשיים, אלא עצם העניין שמבחנים אלו מנפים בצורה לא הוגנת מועמדים שבהחלט מתאימים למסלול - וזה הקושי. אני מאמין שקינן שפי לא תרם ולא ייעל את סינון המועמדים וגרם לכך שיפרשו פחות. נ.ב אני ממש ממש לא סומך על אותם פסיכולוגים מאותן הסיבות הנ"ל שהזכרתי.

qet1

New member
תחשוב על זה ככה: אם הפסיכולוגים

היו מודים שכל המבחנים האלה זה שטויות........הם היו מובטלים!

גג23

New member
וזה קשור ל....???

מה אכפת לי מה הפסיכולוגים היו מודים ומה לא... אני בטוח שהם גם חושבים שאלו מבחנים דפוקים ולא יעילים , אבל למה שיהיה אכפת להם הם רק עושים את העבודה שלהם ומקבלים כסף. אולי יתכן שהם חושבים שהם באמת מנפים בצורה יעילה, אבל זה ממש לא משנה. למה בכלל העלת את הטענה הזו , היא לא קשורה לכלום. כל הויכוח היה האם המבחנים האלו יעילים או לא? כאשר אני טוען שלא, וחברי CVOOG טוען להיפך...

qet1

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק מה שאני אומר! המבחנים האלה הומצאו רק בשביל לעשות $$$

Cvoog

New member
תראה - זה בדיוק כמו פסיכומטרי

הוויכוח הנצחי - האם הוא יכול לנבא הצלחה באוניברסיטה. מה הוא בודק? י-ד-ע ק-ו-ד-ם, ועמידה בלחץ בעיקר. רק שלעניות דעתי המבחנים בקינן שפי מסוגלים לבדוק באמת האם אתה מתאים למסלול העתודה על ידי בדיקת מוטיבציה, כושר הסתדרות בחברה והתאמה לקצונה. אתה צודק כשאתה אומר שאין סטטיסטיקה רשמית על אחוזי הפרישה לפני ואחרי קינן שפי, אבל אני מניח שהם שונים ולו רק בדיקת המוטיבציה בראיון האישי (שאתה מסכים לה!!!). חוץ מזה אני רוצה להדגיש, אתה נשמע מאוד מפוחד שכל דבר שתעשה (או עשית במקרה זה) במבחנים יתפרש ע"י הפסיכולוגים כנתון שלילי שיפסול אותך - אבל אם תחשוב טוב טוב על יום המבחנים... אצלי לפחות בעבודה בקבוצות כל אחד עשה או אמר משהו שהיה בהחלט נקודה רעה משמעותית (ואני מדבר על דברים הרבה יותר חמורים מאשר משפטים שמביעים חוסר ביטחון) - ועדיין, אני מסופק אם כל הקבוצה שלי תיכשל במבחנים. הפסיכולוגים מודעים לעובדה שאתה בן אדם והם לא מצפים ממך שתגיד הכל פרפקט ובגלל זה הם גם לא יכולים עפ"י הצהרה בודדת שלך לפסול אותך. יש כאן הרכבה של תמונה הרבה יותר גדולה מנתונים קטנים מאוד מאוד, וזה נאמר גם בהקשר לציורים ולהשלמת המשפטים (שכנראה הם החלק הכי מיותר ביום הזה אבל מהווים חלק ממבדקי קצונה סטנדרטיים שמעביר צה"ל). אני לא חושב שזהו המקום להכנס למדוע הפסיכולוגים ממלאים את תפקידם ואם עומדים מאחוריהם אידיאלים או דולרים.

lepidus

New member
בואו ואספר לכם משהו על השלמת משפטים

עבדכם הנאמן זומן למבחנים ליחידה יוקרתית, בה בין השאר הוטל עליו להשלים משפטים בטופס שכולם מכירים (וזאת בפעם השלישית בחייו) את המשפט "אני רוצה להיות ____" הוא השלים למשפט "אני רוצה להיות טיס" יש לציין שבראיון הפסיכולוגית התעכבה על נקודה זו, שאלה אם הבחור באמת מתכוון למה שכתב, וכשגולל בפניה את יחסיו המורכבים עם מדור צוות-אוויר נכנסה הפסיכולוגית היקרה לפארנויות, שמא אותו בחור יחליט באמצע השירות באותה יחידה יוקרתית "לברוח" לקורס טיס (והיו תקדימים, מסתבר). המועמד הסביר והבהיר במשך שעות ארוכות כי הפסיכולוגית היקרה מודאגת לשווא, ועודו תקווה שמאמצי השכנוע שלו נשאו פרי. כך מילה קטנה בת 3 אותיות שהשלים המועמד כמעט ועלתה בקבלתו ליחידה. מוסר ההשכל: לקחת ברצינות כל משימה ומבחן שמוטלים עליכם, כי הצד השני מתיחס אליהם ברצינות תהומית, ומה שאתם חושבים על המבדקים הנ"ל ממש ממש ממש לא רלוונטי...

למעלה