מר. קינן שפי מזמן אותי

kripton

New member
אני לא מבכים איתך

שמע, אני לא עברתי את קינן שפי הזה, ולא שום מבחן בסגנון הזה - למרות שאני יודע על מה מדברים - כי קראתי פה המון על הדברים האלה, ומדי פעם אני חושב מה אני הייתי עושה? ואני אגיד לך את האמת? בתור אחד בעל דמיון מאוד מפותח ונסיון להיות יצרתי, אני הייתי משלים את המשפטים האלה בצורה הזויה לגמרי (אמא רעה בד"כ מקיימת יחסי מין עם הילדים שלה, אבא טוב מצטרף אליה וכו'), אבל מפה ועד להסיק עלי שאני עברתי התעללות נפשית, ולשחק אותה בגלל כמה משפטים סטייל צ'ארלס דרווין, ולהסיק כל מני מסקנות מטופשות, אני לא חושב שהיו קולעים עלי. אז אולי המיונים האלה הם כללים ויש אנשים כמוני שנופלים בין הכסאות, ובשביל האחוז הקטן הזה, זה באמת תסכול... לא?

People

New member
הבנת אותי לא נכון

יש סיבה מדוע המשפטים חוזרים על עצמם שוב ושוב.... אם תרשוב באחת הפעמים שכתוב מולך המשפט: "אמא רעה"- מכה אז לא יחשבו שאתה מוכה, כי סה"כ זה משפט נכון, אמא שמכה את ילדיה אכן לא אמא טובה.... אבל אם הפסיכולוגים רואים דפוס קבוע של אמא רעה - מכה ילד מפחד מ -אבא אבא טוב- לא נמצא בבית אמא טובה- כשתמות וכאלה- אז אני בטוח שהם יסיקו שיש לך בעיות.... אני למשל באחת ההשלמות רשמתי אני אובד עצות - "כאשר נותנים לי להשלים אלף משפטים טפשיים". ובכל זאת קיבלו אותי...

kripton

New member
אוקי - יש התקדמות

אתה צודק - בד"כ שמים לב לדפוס התנהכותי קבוע, כמו מבחן 300 במודיעין, אני משער. אבל שוב - גם אם אני אכתוב שאמא טובה היא אמה זונה, ב20 צורות שונות, עדין אין לפסיכולוגים שום זכות לטעון עלי שאמא שלי זונה. זה הכל.

People

New member
ברור- אבל זה מצביע על איזו שהיא

בעיה... עם זה אתה חייב להסכים- לא? הרי לכתוב דברים מאוד מופרכים ושטותיים בשאלון מכריע היא התנהגות מוזרה- לא? ומכאן יסיקו הפסיכולוגים מה שבא להם... (אי רצינות, או כל דבר אחר ממה שהם למדו) אני לא מתלהב מהשאלון הזה- ועוד יותר לא מתלהב מהציורים המטופשים אבל אני חושב שהמטרה שלהם היא לאבחן מקרים ספציפיים של בעיות קשות אשר לא נחשפות בצורה ישירה (כמו התעללות מצד משפחה, נטיות אובדניות וכו') ולא ממש לאבחן מי אתה ומה כישוריך. את זה הם עושים באמצעות שאר הפעילויות.

kripton

New member
זה כבר עניין של השקפה

אם אני מקבל כזו תשובה מבחור - שלאחר שיחה אישית נעימה איתו, שבה כל הזמן הוא חייך ודיבר בגובה העיניים - אז אני רואה פה בסה"כ בחור עם השקפת עולם הומוריסטית, ובחור שיודע גם לשמור על התכונות הטבעיות שלו, וחוש ההומור במצבי לחץ. אחר יכול לפרש את זה כ"קפיצה מעל הפופיק", אחר יפרש את זה כילדותיות וחוסר בגרות, אחר יגיד זה נסיון לתשומת לב. שמע, עם כל הכבוד לפסיכולוגיה בגרוש הזו - תנסה לחפש ציורים שלך כשהיית ילד. מכיר את התאוריה הזו שילד שמצייר את אבא שלו גדול עם ידים גדולות וכו' הוא ילד מוכה? אז זה כנראה נכון, אבל לתת לבחור בן 17-18 לצייר עץ, בית ואיש, ואם אני אצייר איש גדול מאוד עם ידיים גדולות - זה לא אומר שהייתי ילד מוכה - אלא כי יש לי ידיים טובות לעבודה סיזיפית. (וכל הסוטים בפורום יכולים לחגוג על זה - ראה את השרשור של סללום וקרמר).

People

New member
נכון- אתה צודק, ובגלל זה אני לא

חושב שיש עוצמה והשפעה כל כך גדולה לדברים האלה... ולכן אני חושב שאנשים מלחצים מזה סתם. הפסיכולוג קורא את השאלון ורואה את הציורים לאחר שהוא כבר שוחח איתך והתרשם ממך מספיק... אני מניח שהוא יכול להבחין שפשוט כתבת בהומור. אבל תאר לעצמך שהפסיכולוג מדבר עם אדם שלא ממהר לספק תשובות, מופנם ועם בטחון עצמי נמוך ואז רואה איזשהו דפוס בשאלון שלוש מאות של התעללות ובציורים רמזים להתעללות אז כמובן שמכאן הוא יסיק שהאדם עבר התעללות. הטיעון הכללי שלי היה שאין צורך להתכונן לשאלון ולציורים כי זה מגוחך ולמעלה הסברתי למה זה מגוחך- כי פשוט זה לא כזה חלק מרכזי מהיום והמטרה שלו מאוד ספציפית. אני מניח שרוב הפסיכולוגים יודעים לעשות את ההבחנה בצורה מספקת, ולהבדיל בין הומור ורצינות. בכל מקרה- ראיתי פריקים של העולם שהתקבלו במחזור הזה לעתודה כך שבכלל אין לאנשים מה לדאוג...

kripton

New member
לא לא לא לא!!!!!! ../images/Emo31.gif

אני לא צודק!!! אסור שאני אהיה צודק - כי לפי התאוריה הזו - אני אישה. מצטער. אני לא צודק.

Slalum

New member
../images/Emo6.gif

קריפי והייחודיות שלו...

טל212

New member
לגבי שאר השטויות

א. אני חושב שדווקא ילד מוכה ינסה להסתיר את זה שהוא מוכה ולא יכתוב דברים כאלה ב. אם יש ילד שעבר התעללות, ילדה שנאנסה וכדומה האם זה סיבה לפסול אותם מהעתודה? אם ככה הצבא חושב אז חבל מאוד

People

New member
לא, זו הסיבה האחרונה לפסול

מעתודה, הקטע הוא שדברים כאלה משפיעים מאוד לרעה על הבנאדם דבר שיכול לערער את בטחונו האישי ויציבותו המנטלית והצבא לא יכול להרשות לעצמו חיילים עם נטיות אובדניות וכו', כמובן שלא קצינים. אני בטוח שאם הפסיכולוגים מזהים מקרה כזה יש להם פרוצדורה לטיפול בבעיה ואיבחון רציני יותר.... נכון- גם אני חושב שילד מוכה ינסה להסתיר את זה, ובדיוק בשביל זה הציורים, הסיפורים והשלמת המשפטים- העובדה שהוא מוכה פשוט תבלוט החוצה בלי שהנבחן יתכוון לכך - זו אני חושב המטרה שלהם!!!!

אתה סתם מסבך את עצמך ../images/Emo95.gif

תרגע, אם אתה מתעד לרפואה בטח עברת כבר ראיונות לרפואה באוניברסיטאות שונות (היית בבן גוריון?) אז זה אמור להיות קטן עלייך! מה זה עוד ראיון?? הרי בטח שאלו אותך כבר את השאלות למה עתודה וכל זה אז מבחינת ראיון אתה מוכן יותר מאחרים לזה כי עשית כבר משהו בסגנון. נכון? לגבי השלמת משפטים: תרשום אימא רעה בדר"כ לא מתייחסת לילדים שלה. ואבא טוב מחנך את הילדים שלו. ויהיה טוב :)

בוא אני אנסה לענות על השאלה שלך

קודם כול כך כל מה שאני כותב לך עכשיו בערבון מוגבל, זה מה שאני חושב/יודע מהענין שאני מגלה בפסיכולוגיה וזה לא בהכרח נכון. אז ככה בעיקרון קשה מאוד לקבוע דעה מוצקה ומבוססת על בן אדם מרעיון איתו אפשר לקבל כיוון כללי אבל לא באמת לקטלג את הבן אדם ברעיון של עשר דקות, בגלל זה אתה מקבל את השאלון,הציורים והסיפורים. מכול אלה הפסיכולג מקבל תמונה כללית עליך ואחד הדברים החשובים שהוא בודק, היא האם הבן אדם שמצטיר מכול אלה הוא אותו אחד. מהסיבות האלה כל כך חשוב שתעשה את זה לבד ולא תשאל אותנו מה עושים, כי אם מהציורים ומהסיפורים הפסיכולוג יקבל מושג מסוים לגביך, ומהשלמת משפטים יווצר אדם שונה לחלוטין, אז במקרה הטוב הוא יבין שאתה עובד עליו ובמקרה הרע הוא סתם יחשוב שיש לך פיצול אישיות.

ice007

New member
אחי אל תלחץ

גם אני קראתי את כל המאמרים על קינן שפי ובסוף הגיע היום ופשוט החלטתי לא להתחייס לכל מה שהיה כתוב ופשוט להיות אני ותאמין לי לא יודע עם עברתי או לא אבל היה ממש סבבה שם החבר'ה היו 10 והרצנו צחוקים בקיצר אין מה להלחץ פשוט תהיה אתה

גג23

New member
סוף הויכוח:

קינן שפי אלו המבחנים הכי מפגרים שיש , הכי לא מועילים והכי שטותיים. הם יותר יעילים בלבדוק אם מישהו אוהב פיצה מאשר בבדיקה האם מישהו מתיאם למסלול העתודה ועד כמה הוא חפץ בו.

Cvoog

New member
אני לא הייתי פוסל אותם בהינד עפעף

המיונים שעברת בקינן שפי מבוססים על נסיון שהצטבר במשך הרבה מאוד שנות ניסיון. הסוג הזה של המיונים הוכיח את עצמו בעבר והוא מיועד לתת תמונה כללית על הטיפוס. נכון שלך מהצד זה נראה דבילי, שטותי וחסר הגיון, אבל עובדה שהמיונים האלה מצליחים לנפות ולקבוע. והרבה גופים ידועי שם משתמשים בדיוק באותם מבחנים... אני לא חושב שיש מקום לזלזל בצורה כזאתי במבחנים האלה.

כל מה שאתה אומר כבר לא אקטואלי

היום, בזמן שלכולם יש אינטרנט וכולם יודעים שמתי שמציירים עץ צריך שיהיו לו שורשים גדולים ופירות, כל העניין הזה כבר מאבד מהחשיבות שלו ומהיכולת שלו לקבוע ולמיין בצורה טובה. הקטע של הראיון אולי קצת יותר אמין, אבל גם הוא מאבד מהאמינות שלו שילד נכנס לאינטרנט ומבין שאסור לו להגיד שהוא רוצה עתודה כי הוא מפחד מקרבי אז הוא אומר שהוא רוצה עתודה כדי לתרום למדינה.

Cvoog

New member
אז זהו. שלא.

שים לב - מי החליט שצריך לצייר עץ עם שורשים? אני קראתי באינטרנט דווקא ששורשים מסמלים קשר תלותי למשפחה. אולם במאמרים כתוב שצריך לצייר שורשים.. הממ.. מה עושים?! והנה התשובה - זה לא מדע מדוייק! הציור נותן לפסיכולוג התרשמות כללית, אין פה חוקים פרוידיאניים נוקשים - אם לעץ יש מספר אי זוגי של עלים אז הוא אוהב חצילים. זה פשוט לא עובד ככה! אז נכון שהאינטרנט הורס חלק מאלמנט ההפתעה בשביל הבוחנים, והנבחנים יודעים מראש מה ישאלו אותם ומה יהיו המשימות - אבל התגובות אמורות להשאר זהות. בגלל זה אני לא מסכים עם כל מיני עצות שמוצאים באינטרנט לגבי המבחנים האלה - מה להגיד בצו ראשון או איך לצייר עץ, ממש לא חשוב... אחרי הכל - דברים כאלה כן פוגעים באמינות המבחנים.

victorr2

New member
בקשר להשלמת משפטים..

יש לי ספר של מכון נועם הכנה למבחני מיון בקינן, אז שם היה רשום א) להיות רציני ולא לכתוב את אותו דבר כל משפט. ב) לחשוב "אני מכבד אותו" לפני כל משפט, כך שהמשפט יהיה פוזיטיבי. ואני באמת לא יודע איך משלימים את האמא הרעה שהיא בד"כ... :)

גג23

New member
תגובה ל-Cvoog

חוץ מהראיון אישי, שהוא הדבר היחיד במיונים האלו, שעוזר להכיר את האדם כל שאר המיונים שם לא שווים כלום. דווקא העובדה שאני אדם רגיל, ולא פסיכולוג וללא תואר, ועצם העניין שכל המועמדים שהייתי איתם באותו יום נראו לי נורמלים ומתאימים לעתודה, דווקא זה מחזק את דעתי בנושא. זה מחזק את דעתי, משום שאותם פסיכולוגים או מה שהם לא יהיו, יפסלו או יתנו ציון נמוך לאדם מסוים בגלל דברים שטותיים, שלא מעידים על כך שהאדם לא מתאים למסלול. מישהו כאן אמר שלא כדאי לחטט באף , כי אותם פסיכולוגים רואים ורושמים את זה. אני מודה שאותה פעולה, זו לא פעולה מנומסת וכו' , אבל על זה להוריד לאדם ציון...או לכתוב איזו הערה מפגרת במחברת... הרי אותו אדם יכול לסיים בהצטינות את לימודיו באוניברסיטה, להגיע לצבא , לקבל אפילו תפקיד חשוב ולעשות אותו בצורה מעולה ויעילה ויש לי ספק מאד גדול אם אותו חיטוט באף הפריע לו לאורך כל המסלול או בגללו הוא לא יצליח בלימודים ובצבא.. הקיצר, לגבי בדיקת המועמדים למסלול העתודה, צריך רק לוודא שהם רוצים ללכת למסלול מרצונם האישי ולא בגלל לחץ של הורים או משהו כזה ושהם מודעים לכך שהלימודים הם מאד מאד קשים ודורשים השקעה רבה ושיתכן שהשיבוץ בצבא לא יספק אותם ואולי לא יענה לצפיותיהם וזהו!!! ומה יהיה אותו דבר חדש שיחליף את קינן שפי ויבדוק את הדברים הנ"ל? אני אישית יסתפק בכך שבחוברת ההרשמה הכחולה והיפה ירשמו: " תבחר במסלול העתודה בגלל שאתה רוצה ולא בגלל לחץ חברתי/הורים. הלימודים מאד מאד קשים ודורשים השקעה רבה. יתכן שהשיבוץ בצבא לא יענה לדרישותיך ולצפיותיך " שלוש השורות האלו עדיפות פי כמה וכמה על מבחני קינן שפי העלובים.

למעלה