הפרק בהודעות. חלק א'.
שעות וימים חלפו בזה אחר זה, בּבְליל של שקיעות אדומות וזריחות תכלכלות שרצדו על פני שמשת החלון. לילי עקבה אחר מניין הימים מאז חטיפתה ביסודיות אפיינית, אך חוסר הוודאות ואיומיו המעורפלים, החוזרים ונשנים של וולדמורט, כרסמו לאט את חומות התקווה והבטחון מאחוריהן בצרה את עצמה. לילי ישבה על אדן החלון, ברכיה אסופות אל גופה, וצפתה בשמש השוקעת מעבר לפסגות המשוננות. את השעות הראשונות בבוקר שלאחר החטיפה, בלתה בניסיון לקבוע היכן היא. לא הייתה שום וודאות כי הנוף הנשקף אליה בעד לחלון המקומר איננו אשליה מכושפת, אבל מהיכרותה הקצרה עם הלורד האפל (ומהמעט שצליחה להסיק בנוגע לכוונותיו), נטתה לילי להניח כי וולדמורט לא יטרח לשקר לה. כמויות הגשם שירדו במקום והנוף הפראי, בנוסף לקרבתם של ההרים וריחו המלוח של הים שהגיע לאפה מדי פעם בפעם, הובילו את את לילי להניח כי היא נמצאת אי שם בצפון וויילס. מזג האוויר היה חמים מזה שבהוגוורטס. לא היה שלג שיכסה את הבתא הנמוכה שהשתרעה מעבר לחלון, והטמפרטורה מעולם לא ירדה מתחת לחמש מעלות. אף על פי כן, היה לה קר. קור תמידי, עוטף, כמו אצבעות של קפאון ויאוש שהתגנבו מתחת לבגדיה, מתחת לעורה וחפנו את לבה של לילי ביד רפאים צוננת. היא שנאה את המקום. לחות פעפעה בעד לכתלי האבן, מלווה בתחושה מעורפלת יותר, אבסטרקטית, של זעם עתיק יומין, חולי ומרירות. נכחותו של וולדמורט, שהיה מתעכב בחדריה - לרגעים חטופים או שעות ארוכות - לא שיפרה את הרגשתה של לילי. היא הקיצה לתוך חדר רחב ידיים, מרוהט בפאר מרקיב שהעיד על עושר שחלף זמנו. זאת, במקום להתעורר בצינוק החשוך לו ציפתה. לעיתים היה לה נדמה שהיא מעדיפה את הצינוק. היא חכתה לעינויים, ובמידה מסוימת, הייתה מוכנה לעמוד בכאב, אבל ביקוריו של וולדמורט היה סוג אחר של עינוי, כזה שלילי לא ידעה כיצד להתמודד עמו. היא יכלה להתמודד עם הקרושיאטוס. הכאב היה בלתי נסבל, אבל האקט עצמו היה צפוי ומתקבל על הדעת. העונג שמלא את וולדמורט ברגעים הללו, הוא שהחריד אותה באמת. הסדיזם שלו היה הדבר שלילי התקשתה לתפוס. זה, והחיבה היתירה, הלא-טבעית, שהלורד האפל נדמה לרכוש לה. קיננה בלילי התחושה המעורפלת כי הוא מוקסם על ידיי עזות המצח שלה. וולדמורט היה מוקף באומרי-הן, וסרבנותה של לילי... עוררה אותו? סקרנה אותו? היא התקשתה לומר בוודאות. הוא התפעל מיופייה, ולילי חשבה כי אולי הכיעור שלו עצמו משך את וולדמורט אליה. היא העלתה את השאלה, באחת משיחותיהם הכפויות, ונענתה בצחוק גבוה, מתגלגל. וולדמורט הרים את ידו העכבישית, וכשהוא מעביר אותה על פניו ברפרוף, התבונן בלילי מתוך פנים שהיו שונות לגמרי ממסיכת המוות הלבנה שניבטה אליה ברגיל. היא צמצמה את עיניה, מביטה בוולדמורט בחשדנות. לילי זהתה קסם ללא-שרביט, אך לא הבינה מה תכליתו הפעם. "מי זה? מה עשית?" "זה הוא... טום רידל." לילי הביטה בתווי-הפנים שספק רחפו ספק נצמדו לפניו הנחשיות של וולדמורט. שיער שחור, עבה ומבריק כיסה את הקרקפת העירומה, נופל על מצח גבוה וחינני. העור החיוור כסיד לבש גוון נאה של שנהב. עיניים תכולות, מלאות חיניות, החליפו את אישוני החתול הארגמניים, והזרבובית הנחשית התחלפה בחוטם אריסטוקרטי. הוא היה יפה. לא היופי הקודר, האפלולי, של סיריוס בלק, כי אם יופי מואר, מלא חיים, שהזכיר לה... היא חשבה על התינוק שראתה בחלומה, אי שם לפני חודשים ארוכים, ונרעדה. וולדמורט חייך ברשעות כשפניו הנאים של טום ריידל התפוגגו לאיטם. "האם די בזה לענות על שאלתך?" היא נדה בראשה, מלחלחת את שפתיה. "כן... לא! אולי. זה תלוי..." "תלוי במה, לביאת גריפינדור שלי?" לילי שנאה את הכינוי. "תלוי ב..אם התכוונת לזה או לא," השיבה לבסוף. "שקר החן, הבל היופי..." ציטט וולדמורט כשהוא מניף את ידו החיוורת במחווה של ביטול. "טום רידל היה נער יפה מאוד," אמר וולדמורט, "מה שסייע לו להשיג דברים וללא ספק הקל על חייו. טום רידל מת. הנער שהיה צריך להשתמש במראהו החיצוני על מנת להקסים את דרכו אל לבם של אנשים, לא קיים עוד. לורד וולדמורט יכול לקחת כל מה שהוא רוצה. ללורד וולדמורט אין צורך ביופי חיצוני." הוא אמר זאת בגאווה, עיניו האדומות זורחות בנוגה ארגמני. "לורד וולדמורט מדבר על עצמו בגוף שלישי," ירתה לילי. הוא הביט בה בזעם. "קרושיו!" לילי צנחה על ארבעותיה, מתפתלת בכאב. קרסיי זכוכית משוננים, מחושמלים, פלחו את גופה, ואף על פי שהבטיחה לעצמה שלא תשמיע קול, מצאה את עצמה צועקת. "אתה... באמת... נהנה... מזה..." ירקה לאחר מכן, עדיין מתגוללת על הרצפה. עיניה של לילי היו עצומות למחצה, פניה חיוורים כפני המוות. "כן, יפתי," השיב וולדמורט באכזריות. "זה מהנה אותי עד מאוד." היא ראתה אותו רוכן מעליה, מתכווצת בחלחלה כאשר הרים אותה בזרועותיו. וולדמורט נשא את לילי למיטה הענקית בה נאלצה לישון מדי לילה. הוא היה קר. נטול חום אנושי של ממש. ידיו החשופות היו צוננות ולחות. עדיין חלשה מכדי לנוע, הניחה לוולדמורט להשכיב אותה על המיטה, עוקבת אחרי המאורעות בריחוק קריר, של צופה מן הצד. הלורד האפל רכן מעליה, עיניו הנחשיות, האדומות, קודחות לתוך שלה. -"מה אתה רוצה?" הוא גיחך, אצבעותיו מרחפות מעל עיקול צווארה. "תוריד ממני את הידיים המטונפות שלך," סיננה לילי. "צצצק צצק... אבא ואמא לא ירצו לשמוע את התינוקת שלהם מדברת בשפה כזו." "אני מתכוונת לזה, מפלצת שכמותך," היא נשמה בכבדות, עדיין חלשה מקללת הקרושיאטוס. "אל. תגע. בי." "ילדה טיפשה," נהם וולדמורט, מתכופף על מנת לקרוע את שורת הכפתורים בחזית חלוקה. "הייתי זקוק לך ולכן חטפתי אותך," אמר כשהוא מתנשף, מתאמץ לרסן את לילי שהתפתלה תחתיו. "אני רוצה אותך, ולכן את שלי. הפנים היפות שלך והשדיים הרכים שלך והכוס המתוק שלך. כולם שלי. שלי. ואם את טיפשה מספיק כדי לחשוב שתוכלי לעצור בעדי- נערה חסרת בינה-!"