מר גלזר התחיל עם ג'וחה

מר גלזר התחיל עם ג'וחה

אז אני ממשיך ומזמין אתכם להוסיף שיהיה לנו שירשור ג'וחה: אישתו של ג'וחה כועסת כי הוא לא עובד ומציקה לו לבסוף הוא נשבר ומחליט לצאת לכפר השכן לחפש שם עבודה הוא נפרד מאישתו ומסביר שיגיע רק מחר בבוקר כי הכפר רחוק והוא ישן שם אצל חבר לקראת ערב הרגישה אשת ג'וחה מעט בודדה אז הזמינה שלושה גברים להנעים את זמנה. בעודם לוגמים משקה וצוחקים ,דפיקות בדלת, ג'וחה חזר. מיד מסתירה היא גבר אחד בעליית הגג,גבר שני בארון והשלישי מתחת למיטה. פותחת את הדלת ושואלת אם מצא עבודה וג'וחה ענה שלא, אז מה חזרת וכיצד תקנה לי השמלה שהבטחת לי? עונה ג'וחה יעזור לנו ההוא מלמעלה ומביט לשמיים, ומה עם נעלים חמות לחורף מוסיפה ומקשה האישה וג'וחה שוב משיב יעזור לנו ההוא מלמעלה. ומה עם לתקן את הגג הדולף ושוב משיב ג'וחה יעזור לנו ההוא מלמעלה ומביט לשמיים. לפתע צועק הגבר המסתתר בעליית הגג,"זה לא הוגן שהכל עלי, יש גם אחד מתחת למיטה ואחד בארון.

גוחא ואישתו...

גוחא שלח את אישתו לעיע רחוקה שם גרים הוריה. אישתו פחדה ללכת לבד, בכתה והתחננה שילך איתה," אני לא מכירה את הדרך, אלך לאיבוד". גוחא נשק לה ואמר: אל תפחדי, אני פה , בבית, אם תטעי בדרך, חזרי הביתה , אני אדריך אותך שוב עד שתגיעי לעירה ...

גוחא והחמור..

יום אחד בא שכן לגוחא ושאל: אתה מוכן להשאיל לי את החמור שלך? ידידי הטוב, אמר גוחא, הייתי רוצה לעזור לך, אבל, לצערי, החמור לא נמצא היום פה. רק סיים גוחא את דבריו, והחמור החל נוער:, אמר השכן: הנה התמזל מזלי וחמורך נמצא פה. מה? קרא גוחא, אתה מאמין לדברי החמור, ומטיל ספק בדברי?, אני שמבוגר ובעל חוכמה ונסיון?

אובי46

New member
ג'וחא מוכר בית

יום אחד מכר ג'וחא, גיבור ההומור העממי , את ביתו. הוא קבע מחיר נמוך עד כדי גיחוך, והעמיד רק תנאי קטן: "באחד הקירות יש מסמר, שאני מאוד קשור אליו. אני לא רוצה למכור אותו". הקונה הסכים. מה איכפת לו מסמר? כעבור כמה ימים בא ג'וחה לבית ותלה את מעילו על המסמר שלו. אחר-כך הביא מיטה וישן לידו. "המסמר כל כך יקר לי, שאני לא יכול להיפרד ממנו בלילה", הסביר. אחר-כך הביא את משפחתו לבקר את המסמר, וערך שם מסיבה. בסוף זה נמאס לבעל-הבית החדש והוא קנה את המסמר במחיר שעלה פי כמה על מחיר הבית כולו.

אובי46

New member
ג'וחא מחלק תפוחים

מספרים על ג'וחא, שישב פעם במרכז הכפר משועמם, ואז חמד לו לצון. הוא החל לקרוא בקולי קולות: אנשים, בקצה הכפר מחלקים תפוחים חינם! בזה אחר זה החלו אנשי הכפר ממהרים לעבר פאתי הכפר. צפה בהם ג'וחא ואמר לעצמו: אם כל כך הרבה אנשים רצים לשם, אולי באמת מחלקים שם תפוחים חינם? ומיד החל לרוץ גם הוא בעקבות האנשים.

למעלה