מרתון סימולציות

Eladsamocha

New member
מרתון סימולציות

שלום
אני לומד עצמאית לפסיכומטרי למועד דצמבר הקרוב...
בעוד מספר ימים אני אתחיל לעשות כבר סימולציות..
אני רוצה לעשות את ה6 שנמצאות באתר של המרכז הארצי וכן עוד 5 של ניב רווח שאני אקנה בקרוב..
הבעיה שלי זה איך לגשת לסימולציה בתנאים שהכי קרובים לתנאי הבחינה האמיתית?
ומה אתם ממליצים לעשות, איך לפתור את 6 הסימולציות מהאתר? אפשר פשוט לקחת דף ריק לסמן תשובות ולעבור עם העכבר ובאותו זמן לעבוד עם הסטופר או שחובה להדפיס?
בבחינה עצמה הבנתי שצריך לבוא רק עם אפרונות ומהסוג השני.. זה נכון?
כמו כן על הבחינה עצמה אפשר לרשום את כל החישובים והדברים שאני עושה ליד השאלה או שחייבים בדף טיוטה נפרד?
אם יש לכם עוד טיפים ודברים מה לעשות בזמן הבחינה האמיתית ואיך לפתור סימולציות בבית אני ישמח לשמוע..
תודה ענקית לעוזרים!

niruzu

New member
שלום

1. אתה ניגש לזה בדיוק איך שתיגש לזה בבחינה האמיתית. בלי מחשב. הכל מודפס, סטופר, ודף לסימון תשובות.

2. אתה צריך עפרונות לבחינה כן, ואתה תעשה בעיפרון גם את הסימולציות

3. אסור דף טיוטה!! הכל על דפי הבחינה

4. טיפים ליום הבחינה תמצא בשפע מחיפוש בהודעות נבחרות בפורום או סתם חיפוש בשורת חיפוש.

5. בכללי ממליץ לפתור כסימולציה גם את הבחינות הישנות של המרכז הארצי. בנוסף, עדיף לפתור יותר מ 11 סימולציות. לטעמי כדאי לפחות 4 בשבוע, במשך שלושה-ארבעה שבועות. יש רבים הממליצים על סימולציה ביום, כלומר לפחות 21 סימולציות לפני הבחינה האמיתית.

6. פתור סימולציות של 8 פרקים- המבחנים מופיעים כ 6 פרקים, הדבק להם 2 פרקים נוספים ממבחן אחר.

foremost

New member
סימולציות בבית

מצטרף לניר, אתה צריך לעשות הכל זהה 1 ל-1 לבחינה כשאתה פותר סימולציות בבית.

חלק גדול מהעניין בסימולציות הוא לא רק לתרגל פתרון בחינה מההיבט המקצועי (את זה אתה מתרגל כבר, אני מניח, בתרגולים רגילים) אלא גם מההיבט הפסיכולוגי, ה"לוגיסטי" ועוד... אתה צריך לשאוף להגיע למצב שכלום לא יפתיע אותך בבחינה האמיתית, כלומר לעשות ממש הכל זהה לבחינה.

בבחינה השאלות מודפסות, כותבים רק בעיפרון, בגיליון תשובות נפרד, ובלי דף טיוטא? (והתשובה, כמובן, היא כן). אז גם בסימולציות בבית תעשה ככה. שתתרגל לצורת סימון התשובות בגיליון נפרד ולא על הטופס, ותתרגל לקשקש ליד השאלות ולא בדף נפרד. אגב בעיני לקרוא את הבחינה מהמחשב יפגע לך בזמנים לרעה, בפרקים שבהם צריך אחרי השאלה לחזור ולקרוא דברים מהקטע.

בבחינה אי אפשר להכניס פלאפון כשעון? אז גם בסימולציות בבית אל תשתמש בו. שים אותו בצד השני של החדר על שקט, ותשתמש בסטופר. שלא תגלה פתאום בבחינה שהסטופר בכלל לא עובד, או שהוא עושה רעש מעצבן, או כל דבר אחר.

בבחינה אפשר לצאת לשירותים רק על חשבון הזמן של פתרון הפרקים? אז גם בסימולציות תעשה ככה, ותוסיף לעצמך "קנס" של דקה הלוך ודקה חזור מהשירותים (הרי בבחינה עצמה השירותים לא בהכרח יהיו צמודים לכיתה).

בבחינה עצמה הפרקים מגיעים ברצף? אז גם בבית תפתור אותם ברצף, בלי מנוחה של כמה דקות ביניהם. לנוח יהיה לך אחר כך.

בבחינה הכיסאות לא נוחים? אז אל תפתור סימולציות על כיסא מנהלים מתכוונן, מסתובב עם מסאז' מובנה וריפוד. כך כיסא רגיל.

בקיצור הבנת את העיקרון - תעשה הכל כמו בבחינה ואפילו תחמיר עם עצמך, כדי שבבחינה לא יהיה מצב שלא תצליח למצות את הפוטנציאל שלך בגלל דברים שלא קשורים לתוכן השאלות אלא לדברים "מסביב".
שיהיה בהצלחה

Eladsamocha

New member
שאלות נוספות

תודה על עזרתכם..
הבעיה שתישאר לי רק זה לחבר את הפרקים.. איזה פרקים אתם ממליצים לחבר לכל אחת מששת הבחינות המעודכנות?
ואני יזמין את ה 5 סימולציות של ניב רווח.. מישהו יודע אם כל בחינה שם היא של 8 פרקים או 6?
שאלה נוספת שלי היא ששמעתי שהבחינה שמצורפת לחוברת ההרשמה היא הכי מעודכנת ואותה יש לפתור יומיים לפני הבחינה האמיתית? זה נכון? אם כן לא קיבלתי שום בחינה שנרשמתי באינטרנט..
מה האפשרות הטובה ביותר כדי לחשב את הציון אחרי סימולציה?
סליחה על החפירה ותודה שוב לכל מי שעוזר

foremost

New member
תשובות

1. בקשר לחיבור פרקים, אפשרות אחת היא שתקח בחינה אחת מתוך הסימולציות במתכונת החדשה של 6 פרקים ותפרק אותה, כל זוג של שני פרקים תתן לבחינה אחרת וכך קיבלת תוספת ל-3 בחינות מלאות (6+2=8). החיסרון בזה הוא שאתה מפסיד סימולציות טובות. אפשרות אחרת היא להתפשר ולהדביק לכל סימולציה 2 פרקים מבחינות אמת במתכונת הישנה, עם התאמות (בגדול - הורדת שאלות או נושאים לא רלוונטיים). אפשרות נוספת היא להשתמש בסימולציות של מכונים מהמתכונת החדשה שמסתובבות ברשת כמאגר פרקים להשלמת בחינות ל-8 פרקים.

2. הסימולציות של ניב רווח מכילות 8 פרקים + חיבור. אגב הסימולציה החמישית מופיעה בחינם באתר שלהם.

3. הבחינה בחוברת ההרשמה מופיעה גם באתר של המרכז הארצי, בעמוד של כל שאר הבחינות משנים קודמות (נקראת PS1H). לא יודע אם היא יותר טובה משאר הסימולציות של המרכז הארצי מהמתכונת החדשה, אני באופן אישי פתרתי אותה כבחינת אמצע. לא נראה לי שזה משנה כל כך.

4. בקשר לחישוב ציון - בבחינות של המרכז הארצי יש בסוף כל בחינה תשובות וטבלאות לחישוב יחסית מדוייק של טווח הציון שלך לפי מספר הטעויות, בהתאם לנירמול שעשו לבחינה הספציפית. בנוגע לכל שאר הסימולציות הפרטיות - אין דרך לחשב בצורה אמינה את הציון כי אי-אפשר לדעת אם הסימולציה קלה/בינונית/קשה, אפשר לקבל אומדן כללי (יש באתר של ניב רווח מחשבון ציונים, מניח שיש בעוד אתרים).

למעלה