מרפסת

boni68

New member
מרפסת

שלום אני חדשה כאן. אני גרה בקורה שלישית בבית מגורים כאשר הקומה השניה הפכה (ברשיון) את המרפסת שלהם לחדר. עכשיו אני מעוניינת להפוך את גג החדר החדש שלהם למרפסת עבורי. 1) האם אני זקוקה לאישור העירייה? 2) האם אני צריכה להחתים דיירים? 3) האם אני צריכה ארכיטקט/אדריכל/מהנדס? עצות יתקבלו בברכה.

אני לא קופצת, אבל משתדל לענות:

1. לפני כל, אתה צריך לבדוק את זכויותך, במחלקת הנדסה, של רשות נמקומית. 2. לא שאלתה דבר לא מבוטל: אם יש לך זכות להשתמש בשטח, שנוצר מבניה של מישהוא אחר, ללא תשלום? על זה יכולה להגיד לך, שאם אתה רוצה להיות בשכנות טובה, עם מי שבנה את תוספת החדר, וכך נוצר לך שטח למרפסת, הייתי מומלץ לפנות אליהם...אולי עם קצת נימוס, התחשבות בהם יחסוך לך כסף, הקלה בתהליך האישורים... 3. ברוב הרשויות, שטח לא מקורה, אבל מרוצף, למטרת מרפסת שמש, לא תהליך מסובח, אם אין התנגדות שכנים, אבל, שהשטח הזה יהיה ברשותך, בטוח אתה צריך לקבל אישור, אפילו רשום בתבו...

את צריכה אישור בניה מהעיריה

ולצורך קבלת אישורי הבניה את צריכה להגיש תוכנית לכן.. פני לפחות לקונסטרוקטור (מהנדס) לצורך השגת האישורים כמו כן את צריכה לשלם לבעל הדירה שמתחתייך עבור : עלות חצי מהיסוד עלות חצי מהרצפה מדובר אך ורק בשטח התוספת אם מתעורר ויכוח לגבי גובה הסכום אותו הוא דורש.. ישנו מחירון במשרד הבינוי והשיכון.. עליכם לגשת יחד ולברר בכל אופן.. השכן אינו יכול להתנגד לבניה אם תסכימי לשלם לו לפי מחירון משרד הבינוי חצי מהיסוד והרצפה

אוופס.. חשבתי שאת רוצה

לבנות חדר מעל התוספת של השכן בכל אופן את צריכה את אישור השכן כיוון שאת משתמשת ביסוד ובתקרה שעלו לו בממון נסי להגיע איתו להסדר

מסעוד, למה כל-כך שלילי אתה היום...

אולי הוא יכול לשבת עם השכן, על יד קפה, לסגור עיניין. לרשויות צריך לפנות, אבל לא היתר בניה רגילה, אלא דרך יותר פשוטה, עיקר בגלל רשות השימוש... חוץ מזה, שמחה, שחזרתה...

למעלה