מרפאת בה"ד 15

דבר אחד יש לי להגיד - ביזיון.

בתור מנהל הפורום, לרשום הודעה שבה נאמרים דברים כגון "מעשה שלא ייעשה" "חומרת המעשה שעשה".. תשמע , כפי שזה נראה ישר התפרצת פה ("עזרה דחופה") על דבר שעליו בכלל לא ביררת. זה שחובש לא שיחרר ח.ו זה לא אומר שום דבר, בטח שלא אם הוא חובש רע או חובש תותח. אם היית מבין משהו בנושא, היית מבין שזה ממש אבל ממש כלום!!! אם היית בקורס חובשים(וכן אני עברתי אחד כזה במקרה), היית רואה כמה שכיח ובלתי מזיק הדבר הזה. לדעתי, עצם העובדה שאתה בנאדם שאחראי פה על הפורום, זה ממש לא נאות לרשום מכתב בנוסח זה לפני שלפחות ביררת משהו בנושא. יום טוב.

יניב100

New member
תראה

יותר הכעיס אותי חוסר ההתנצלות + אם זה לא מזיק ושטויות אז למה פחד אותו חובש וחבריו למרפאה להגיד את שמו? מממה יש לפחד הרי לא יעשו לו כלום ? רק תענה לי על השאלה הפעוטה הזו. לכל דבר יש סיבה! אם מישהו מסרב למסור את שמו סימן שהוא יודע שעשה משהו שהוא יחטוף על זה. אז בבקשה ממך אל תסנגר גם אתה על התנהגותם של צוות המרפאה !!! זכותו של כל אדם לקבל את שמו של המטפל בו ואם הוא חושב שבוצע משהו לא תקין זכותו גם להתלונן.מי שפוחד לא נותן את השם ומסתתר מאחורי אמירות כמו זה שום דבר או אל תעשה מזה כזה עיניין.בניגוד לאדם כזה אדם שבטוח בעצמו לא יסתתר ויגיד :אתה יכול ללכת להתלונן אצל מ. המרפאה אבל דע לך שזו היתה טעות אני מתנצל על כך ובנוסף מבחינה רפואית זה כלום,אני יכול להכניס אותך לרופא שיסביר לך על כך.

תשמע

אני לא דיברתי על הקטע הזה-בקטע זה אתה באמת צודק והמטפל חייב למסור לך את שמו. אני דיברתי אך ורק על הקטע הרפואי שמבחינתי הגזמת בתיאור לפני שביררת. בקטע הבין-אישי לפי דעתי אתה צודק, ועל זה יש לך זכות להתלונן.

Roobie

New member
יכולות להיות מיליון סיבות

אולי גם ככה יש לו יחסים לא טובים עם מפקד המרפאה שלו (אני לא יודע איך זה הולך בבה"דים ובבסיסים כאלה באופן כללי, אבל אני מניח שמדובר באיש קבע) אז הוא לא רוצה שהוא ייכנס בו, או שהוא ממש ממש צעיר והוא חושב שזה אסון גדול, או סתם ככה שלחובשים שם אין זין לזה שיציקו להם על שטויות, גם זה הגיוני. בכל מקרה הסברתי לך בהודעה יותר למטה שאצלנו במהלך מקרה אמיתי (לא סתם שאיבת דם) קרה משהו דומה ולא עשו עם זה כלום.

Roobie

New member
אני לא מבין איך התפתח דיון על זה

כולה ח.ו. שלא הותר! זה נראה לכם מקרי שכל החובשים פה אומרים שזה שטויות? תאמינו לי, זה לא מתוך איזשהי אחווה דמיונית שמישהו כאן העלה, שכביכול יש בין כל החובשים... אחד הרעיונות המפגרים ששמעתי. כמות הדם שיכולה לצאת מהוריד בכמה שניות מדקירה של מחט לא עולה על כמה cc בודדים... אין מצב שיצא לו אפילו 10cc של דם! אם הוא התעלף זה רק מהפחד ולא משום דבר אחר! לפני כמה זמן חייל אצלנו התמוטט ואיבד את ההכרה וכשטיפלנו בו חובש שכח להתיר את הח.ו., דבר שגרם לבעיה אחרת (נוזל העירוי לא נכנס לוריד בכמה השניות הראשונות), ובתחקיר שנכתב על כך (נכתב תחקיר על "פציעת" החייל, לא בגלל הקטע של ה-ח.ו) הדבר צויין כמשהו שולי לחלוטין, טעות קטנה של החובש אבל בטח לא משהו קריטי! מיותר לציין שהוא לא קיבל כלא/ריתוק/נזיפה. בקיצור, תיכנסו לפרופורציות... באמת לא קרה כלום.

Roobie

New member
אגב, רק כדי שזה יהיה ברור -

כדי למלא את המבחנה שאבו לו הרבה יותר דם, אבל הוא פשוט לא נזל החוצה אז החייל הצליח להחזיק את עצמו ולא נבהל ממראה הדם. הסיבה היחידה להתעלפות שלו היא הפחד שיש לו מדם ולא שום דבר אחר.

slyu1984

New member
אם אותו חייל היה שוכב בזמן

שלוקחים ממנו דם אולי זה היה נמנע כל הסיפור (אני לא יודע אם הוא ישב או שכב אבל לפנ שלוקחים מבן אדם דם צריך לשאול אותו אם הוא רגיש לדם ואם הוא רוצה לשכב בזמן לקיחת הדם בכל זאת לדעתי אם הבן אדם שוכב אז במקרה כמו זה שום דבר לא היה קורה ...

ranzz

New member
מה זה רגיש לדם

אני לדעתי לא רגיש לדם, אבל מאיפה אני יודע איך אני אגיב אם פתאום היד שלי תשפריץ דם לכל עבר?!

slyu1984

New member
בקיצור צריך שכל מי שלוקחים ממנו דם

ישכב בזמן הביצוע ככה הכי טוב לכולם.

גיא1234

New member
וואי איזה שרשור מטומטם

וואי אם הייתי רואה אותך יניב הייתי מביא לך סטירה. אתה כזה סתום. פעולה מסכנת חיים? מה נסגר איתך?

Star Adder

New member
חחחחחחח

השבוע יצא לנו לתרגל את זה בקורס. בכל מקרה, זה לא כזה נורא, אז יצא קצת דם? סו ווט? קשה לי להאמין שבן אדם יהיה עד כדי כך כוסית ויתבכיין על דבר כזה.

למעלה