מרפאת בה"ד 15

BoR|S

New member
האם זה ישנה את העובדה?

אתה זה שמתרברב פה ומדבר הרבה שטויות באוויר. אתה לא חובש, אין לך באמת מושג בכל הנושא, הדבר היחיד שאתה רואה לנגד עינך זה העובדה שהיה איזה שפריץ מסכן של דם. אגב, בנוגע להסמכה פיקודית, אז גם כזאת יש לי. ויש מצב שהיא תהיה עוד יותר פיקודית, בעתיד.

New member
יניב, לדעתי אתה קצת מגזים.

אני חובש במד"א וגם בצבא ובנוסף לכך גם יוצא לי מידי פעם להכשיר אנשים לפתוח ורידים. אתה יכול לטעון שחובש אמור להיות חייל אולטימטיבי שאינו טועה לעולם, אבל ברור לך שהצבת רף גבוה שכזה לא רק בלתי אפשרית אלא גם בלתי יעילה. את הטעיות שחובש (או כל בעל מקצוע) עושה יש לחלק לטעויות קריטיות ולא קרטיות. טעות קריטית היא טעות שיכולה לגרום לנזק בריאותי או לעוגמת נפש רבה לחולה. מבחינת חובש טעות כזו יכולה להיות כניסה לעורק במקום וריד מבלי לשם לב למצב ולהזריק את התרופות לעורק, טעות שמקבילה לחייל שלא נצר את נשקו לאחר בדיקה. הטעויות האחרות הן טעויות קטנות שלא גורמות נזק והטעות שהזכרת היא טעות כזו, היא יכולה לקרות גם לאדם מיומן והיא ממש לא חמורה, ראיתי מספיק אנשים שהתעלפו לאחר בדיקת דם גם כשהחובש\האחות עשה את הכל בסדר (וכן הם לא טיפוס שמתעלף בד"כ מבדיקות דם) ויכול להיות שזו תופעה שנובעת מהרבה גורמים אחרים. להפתעתך טעיות כאלה קורות גם במד"א (וראיתי הרבה) וגם לי קרה לא פעם לשגות במהלך פתיחת וריד, וטעויות שכאלה קורות גם לרופאים, גם לאחיות וגם לפאראמדיקים. הבעיה האמיתית שאני רואה בסיפור שלך הוא היחס, כשמקרה כזה קורה לי, אני מסביר את הבעיה שהתרחשה ומתנצל בנימוס על האירוע. אף פעם אף אחד לא ביקש ממני את הפרטים שלי אבל אם מישהו יבקש אותם לא אהסס לשנייה ואתן אותם כמו שהחובש בסיפור היה חייב לעשות (גם במילא כל מי שיבחן כזו תלונה יבין שהיא לא משהו שצריך להעניש את החובש לגביו). בכל מקרה, אני מקווה שהחייל, שאני באמת מאמין שהוא הרגיש רע בעקבות המקרה, מרגיש טוב יותר ואין שום טעם לנפח את העניין מעבר לפרופורציות. אתה בהחלט צודק כשאתה אומר שיש מקרים רבים של טיפול רפואי רשלני ולא מקצועי בצבא (ולא רק באשמת חובשים אלא גם הרופאים הצבאיים לא מזהירים במקצועיותם) ובהחלט ראוי להתלונן על כל מקרה שכזה, אך דווקא במקרה הזה אני חושב שהחייל קיבל טיפול באותה רמה שהוא היה יכול לקבל ממתרים דם במד"א או מאחות בקופ"ח. ואגב, הכשרת החובשים במד"א קצרה יותר באופן כללי וגם מכילה במידה ניכרת פחות תרגולים של פתיחת וריד לעומת ההכשרה בצבא. בברכה, אבירם

יניב100

New member
אם במד"א עיניינו

לגבי הכשרה על ריזה קורס אתה מדבר 88 מע"ר בכיר או קורס חובש רפואת חירום?

New member
מע"ר בכיר זו הכשרה שנעלמת.

מד"א התחיל מגמה להפסיק להכשיר מע"רים בכירים ולהכשיר את כולם בתור חובשי רפואת חרום. כך או כך גם הכשרת חובש רפואת חרום (192 שעות, עכשיו מגדילים ל200 ומשהו) כוללת פחות אימונים על פתיחת וריד (בין 2 ל 6 בתלות בקורס, במדריך ובזמן שיש). לכן ניתן להגיד שמבחינת פתיחת ורידים ההכשרה של צה"ל עדיפה ובצדק כי במתאר אזרחי חובש רופאת חרום פותח וריד לעיתים נדירות ואילו חובש צבאי פותח ורידים כעניין שבשגרה. אבירם

יניב100

New member
נעלמת טוב

תמיד הציעו לי לעשות את ההכשרה הזו כי צריך להתחייב לפחות זמן. לגבי מס' השעות: מס' השעות בקורס חובש רפואת חירום הוגדל לפני שנה ומשהו כשבררתי עליו.

New member
זה לא ממש משנה...

עדיף לעשות את ההכשרה של נהגי אמבולנס, כי היא שימושית יותר גם מחוץ למד"א. את ההתחייבות אף אחד לא אוכף ואני מכיר אנשים רבים שעשו קורס ונעלמו בלי שאמרו להם כלום. אבירם.

meiritamir

New member
ככה...

דבר ראשון, מדובר בח.ו., לא בח.ע. - רק מבחינת ידע, שתדע לעתיד. דבר שני - על טעויות משלמים, זה נכון. אם תוכל לומר לי באיזה יום אותו קורסיסט ביצע את בדיקת הדם, אוכל לברר בשבילך. צור איתי קשר במסרים.

BoR|S

New member
דבר ראשון זה חוסם ורידים, לא עורקים

דבר שני, אתה מוזמן להמשיך ולחפש את החובש הזה, גם אף אחד מהחובשים האחרים לא ישמח לעזור לך וגם לא תצליח לעשות כלום עם זה. הסיבה שאף אחד מהחובשים האחרים לא ישמח לעזור לך היא שיצאת ממש חומוס בכל העניין, כיוון שהדבר אינו גורם לנזק לגוף. הסיבה שלא תצליח לעשות עם זה כלום היא שגם בנקח"ל וגם במקרפ"ר במידה ותחליט לפנות אליהם (ואז אתה מוזמן לספר לי על זה, כי אני אשמח לצחוק על זה עם חובשים מכל רחבי הארץ) יצחקו עליך סביר להניח. במידה ולא כך יהיה הדבר, אני אישית אגיש את הקבילה כנגדך, בעיקר על הפיכת זבוב לפיל. תתבגר, זה לא כאילו הוא הזריק לחייל לידוקאין במקום סודיום כלוריד.

ranzz

New member
שיוא איזה תותח אתה

השתמשת בשתי שמות של חומרים שלמדת עליהם באופן שטחי וחלקי כדי להוציא את המנהל טמבל!!! |משתחווה| ילד דביל.

BoR|S

New member
אתה תתפלא עד כמה שטחי הידע שלי

הוא יכל היה להיות מאוד שטחי, אם הידע שלי היה מסתכם במה שלמדתי בקורס חובשים. ואם אתה מעוניין לבדוק את הידע שלי, אז קדימה. והבאתי את זה כדוגמא, כי בהודעה הבאה, בתגובה אליו, אני רוצה לספר על מה עושים לנו בתרגולים בקורס חובשים.

ranzz

New member
אהה אז זה היה תרגיל למעשה!

זה ממש לא רלוונטי לשרשור אם לא שמת לב. מצחיק איך רק חובשים מגנים על החובש הדביל הזה שהבהיל ת'חייל למוות.

BoR|S

New member
תתפלא כמה זה כן.

תרגיל שבה להדגיש כמה חשוב לשים לב למה שאתה עושה. אבל בין לשכוח להסיר ח.ו. לבין להזריק חומר אחד במקום חומר אחר, יש מרחק רב. אגב, סתם לידע כללי, כאשר אני מוציא את הוונפלון של העירוי, למרות שאני מתיר ח.ו., אני עדיין יוצר לחץ על הוריד. אם אני אצור את הלחץ הזה לא בסמוך למקום החדירה, אלא טיפה יותר למעלה, התוצאה תהיה זהה.

יניב100

New member
מנסה להוציא אותי מטומטם לא תצליח

החומר הראשון זהו חומר לאילחוש. את החומר השני אני מכיר מלימודי הכימיה בתיכון זה מלח שולחן. מה אתה רוצה להראות?

BoR|S

New member
לפני שאתה מזריק חומר, או בכלל מכין

מזרק וחומר להזרקה. אז אתה בודק איזה חומר אתה מתכוון להזריק שלא תהיינה טעויות. בתחילת הקורס נותנים לך אמפולה עם סודיום כלוריד (אין בעיה לעשות איתו הזרקה ולא תהיינה שום תופעות לוואי), אבל עליה יש מדבקה של חומר אחר, בדרך כלל לידוקאין (אזרקאין). ואז אחרי שהקורסיסט הלא כל-כך שם לב מזריק את החומר, אומרים לו שהוא הזריק את החומר הלא נכון ומעיפים גם אותו וגם את הנפג"ם למרפאה ואז אחרי 5 דקות שולחים אחריהם קורסיסט אחר שיספר להם שעבדו עליהם וזה היה במטרה שישימו לב. לא ניסיתי להוציא אותך מטומטם, אל תאזין לאנשים שרק מנסים לחמם ריבים. שאלתי אם אתה בכלל יודע מה ההבדל כדי להיות בטוח שהבנת את הכוונה בהודעה שלי.

למעלה