מרפאות אישיות גבולית ציבוריות שלא מוגבלות לפי איזור מגורים

אסף1122

New member
מרפאות אישיות גבולית ציבוריות שלא מוגבלות לפי איזור מגורים

הבנתי שיש באיכילוב ובתל השומר.
1. האם יש עוד?
2. רשמים מן המרפאות הללו למי שהיה?
3. האם מי שזקוק והמרפאה מסכימה שיש צורך בכך - מקבל יותר מפגישה אחת בשבוע עם המטפל (אישית)?

בתודה, ההנהלה! (סתלם אני לא מההנהלה)

שלום לך אסף

נעלמת לנו לכמה שבועות...
איך אתה מרגיש?

אני לא מבינה במרפאות של הפרעת אישיות גבולית ואני אשמח שתשתף אותנו במידע שיש לך, זה יכול לעזור לחברים פה

לאיזה אזורים מיועדות המרפאות שציינת? הטיפול בהן חינמי?

אני מקווה שמישהו פה יודע יותר ממני ויתן לך תשובה שתעזור לך.

מסקרן אותי לדעת למה אתה שואל? חשבתי שאתה מרוצה מהטיפול הדינאמי.

אתה לגמרי מוזמן לשתף מה שלומך

אסף1122

New member
היי

מה שלומכם? (לענות אחד אחד.. לא כולם ביחד.. חח סתם)
אז ככה:
ממה שדליתי, אין הרבה מרפאות שיש בהן דיביטי, ואלה שיש - מוגבלות לאיזור מגורים. המרפאה הציבורית היחידה בארץ שפתוחה לכל קהל הסובלים מאישיות גבולית מבלי קשר למקום מגוריהם היא מרפאת אדווה בתל השומר. הטיפול בה חינמי למיטב ידיעתי.

אני שואל כי לא הייתי מרוצה מהטיפול הדינאמי. היו בו חסרים שתי הצדדים של המשווא שכלכך חשובים לי ושהם עקרונות מנחים בדיביטי: מצד אחד - אמפטיה ותוקף לרגשות שלי.

הצד הראשון של המשוואה - אם לדוגמא נציגת שירות לא היתה מרכוזת בדבריי בשיחה, ותוך כדי קראה במחשב וקטעה אותי באמצע דבריי וניכר שהיא עובדת לפי איך שהראש שלה עובד ולפי איך שהיא רגילה לחשוב ולא לפי הצורך שלי ולפי הבעיה שאני מתאר - אז זה סוף העולם וזה משפיל וזה נוטש וזה נוראי וזה לא צודק וזה מתסכל וזה מכעיס (שלמרות שחמש פעמים חזרתי על הבעיה והיא לא היתה קשובה ומרוכזת). כלומר מתן ולדיציה לרגש העוצמתי ביותר שלי, מה שאנשים רגילים לא נותנים - כי אצלם לא מתעורר הרגש הזה.

הצד השני של המשוואה הוא הגבול: אוקיי אסף - למרות הרגשות הללו - אין מה לעשות זו המציאות - עזוב את זה - אל תיכנס עכשיו למלחמת עולם עם החברה למשך חודש עד שתשיג התנצלות אישית ממנה והודאה והסבר מה קרה שם בדיוק ולמה היא לא היתה מרוכזת ושהיא תכיר דרך זה מי זה אסף פרי ועד כמה הוא חשוב ומיוחד - לך לחדר כושר (לדוגמא) כמו שתכננת, אחר כך לך לחברים כמו שתכננת. שחרר!

בטיפול הדינמאי לא היה לי את זה ולא היה לי את זה. הוולידציה לרגשות היתה כמו של אדם מן הרחוב - לא מבין ולא מתחבר לעוצמות הרגש וישר בורח לזה שזה "לא כזה נורא" וכו' - על סף ביטול שלהן... וגם מבחינת הגבולות - לא היה את האיכות הקואוצ'ית (אימון) של קביעת גבולות, הגדרה ברורה ותחזוקה שלהם (הן במיקרו כמו שתואר והן במאקרו - הגדרה של מקלחת יומית (בגלל ההרס וההזנחה העצמית זה לא משהו מובן מאליו אצלי), הליכה לחדר כושר (חשוב בגלל המחלה שלי) X פעמים בשבוע.. וכו')

מצד שני - וזה מאוד מאוד חשוב - DBT קלאסי, שמייצר מוצר "עצמאי" לאחר שנה שנתיים, שעומד בפני עצמו ולא זקוק לטיפול - לא מתאים לי, משום שגם אחרי שנה שנתיים אני מתמודד עם מחלה כרונית מבאסת וקשה, ולכן לא יעזרו כל הטכניקות בעולם - עדיין אני צריך תמיכה חיצונית להתמודדות. כמו כן DBT קלאסי הוא טיפול של פעם בשבוע פרטני ופעם בשבוע לימוד מיומנויות. אני צריך "מינון" של 3 פעמים בשבוע, 3 פעמים בשבוע של מקום שמכיל אותי - מאפשר לי להכיל את קשיי החיים ולשמור על יציבות. פעמיים לא מספיק כי המרחק בין הפגישות גדול מדי והדברים שאני צריך להכיל ולספוג בין הטיפולים רבים יותר ממה שאני יכול "לפרוק" ולהיטען מחדש בפגישה, מנסיון.

זו הסיבה שאני צריך מטפל ששולט ב"שפת ה DBT", אך שמשתמש בה כשפה ומיומנות טיפולית אך לא נצמד לפרוטוקול שלה, ושיוכל לתמוך בי בהגדרת טיפול כרוני קבוע, 3 פעמים בשבוע.

למרבה האירוניה, יש סיכוי שמצאתי מטפלת כזו, באופן הכי פשוט שיש. הקשתי פשוט DBT פתח תקוה, ומצאתי עו"ס שגם מטפלת ב DBT, גם שולטת בסכמה טרפיה (משהו שגם הומלץ לי בחיפושיי), וגם מסכימה לתפיסת הטיפול שלי כפי שתיארתי. זה היה אתמול. אני צריך להתחיל להיפגש איתה נקווה שזה יילך!

golan2072

New member
אני מכיר רק את אלו שמוגבלות לפי אזור מגורים

כלומר, תחנות לבריאות הנפש שגם מטפלות באנשים עם הפרעת אישיות גבולית.

למעלה