מרכזיות IP

lilimeshi

New member
מרכזיות IP

שוקל להיכנס לעולם הזה אבל יודע עליו מעט מאוד

יש טיפים\שמיפים מבעלי ניסיון ? :)

תודה לעונים
 
Asterisk

אסטריסק היא מרכזיית הקוד פתוח המובילה היום

הספר Asterisk: The Definitive Guide הוא המקיף ביותר ויתן לך הרבה ידע על המערכת

יש כיום כמה פרוייקטי קוד פתוח שלקחו את אסטריקס והלבישו עליו ממשק web נוח להגדרה

freepbx הוא הידוע מביניהם ומאפשר הגדרת מערכת מורכבת מאוד בצורה פשוטה מאוד
elastix מבוסס על freepbx אך נותן לך פתרון כולל יותר out of the box כמו fax2mail וim ופיירוול

כברזלן מוסמך, סביר להניח שאתה מכיר את לינוקס, זו מערכת ההפעלה שעליה הכל עובד

ספר נוסף שמלמד את הבסיס של VoIP וספציפית לגבי אלסטיקס, הוא Unified Communications with Elastix שיש לו גם גרסת html בחינם
 

lilimeshi

New member
רוב תודות לך ידידי :)

ומה לגבי חומרה?

אם הבנתי נכון את השרשרת זה :

קו IP\PRI של בזק>כרטיס מרכזיה שכזה (משהו כמו DIGIUM?)>תוכנת ASTERISK או AST עם ממשק ELASTIX> הגדרות וכו'> SWITCH> מכשירי טלפון IP בPOE או שנאי חשמל רגיל?
 
ההבדלים

PRI הוא קו דיגיטלי פיזי שמגיע עד למרכזיה שלך, מכיל 30 ערוצי שמע ומצריך כרטיס מיוחד בשרת

SIP הוא קו וירטואלי, המרכזיה שלך יכולה להתחבר לקו סיפ של ספק שירותי תקשורת באמצעות האינטרנט או באמצעות תווך יעודי
 

DuuGi

New member
הערה חשובה לגבי SIP + חומרה

SIP פרוטוקול שעובר על האינטרנט, גניבת שיחות היא משהו שבשגרה אם המערכת שלך לא מאובטחת טוב. מכיר אנשים ששלמו עשרות אלפי שקלים בגלל פריצה כזאת.

לגבי חומרה- http://www.xorcom.com/
טלפונים של SNOM הם מותג מוכר וטוב
 
עקרונית זה נכון

בפועל, כמו שאתה יודע להגן על מידע חשוב אחר שאתה מעביר דרך האינטרנט, תדע להגן גם על המידע הזה.

עקרונית PRI יותר יציב, פחות מועד לתקלות.

ישנן חברות תקשורת שמציעות לך חיבור SIP שאינו עובר דרך האינטרנט אלא דרך סיב אופטי ישירות אליך
 

ddolphin

New member
בנושא הפריצות ....

מכיר גם מישהוא שקיבל תביעה על עשרות אלפים, הוא הגיש כתב הגנה והתביעה בוטלה בגלל שיש סעיף בחוזה של החברות מול משרד התקשורת מול הספקיות, שהם צריכים להכניס מערכות ומניעת גנבות.
למשל, אם אתה במשך 5 שנים לא התקשרת למדינות ערב, ועכשיו רוב השיחות שלך למדינות ערב ... כנראה שיש כאן בעיה.
 

lilimeshi

New member
בגלל שאני בשלב ניסויים

מאיפה אפשר לרכוש איזה שניים שלושה קווי סיפ לאיזה חודש משהו )יש דבר כזה? (
אני רוצה להתנסות קצת עם הקלטת שיחות, התממשקות לcrm וכדומה
 
A

adorah

Guest
צריך המון סבלנות ללקוחות והשוק כעת מאוד קשה

כמי שעוסק קרוב ל12 שנה בהטמעת מערכות מבוססות אסטריסק, הייתי ממליץ שתחפש לך עיסוק אחר (ולא לא חושש מתחרות - יש מספיק ועוד אחד לא ישנה..).

מעבר למאבק בענקים עם תקציבי שיווק ופרסום לא מוגבלים כמעט, כדאי שתדע: שוק המרכזיות במגזר SOHO SMB ספג מכה קשה מאוד מהרפורמה בסלולרי. יש המון סיבות לרכוש מרכזיה אבל בעלי עסקים קטנים ובינוניים חיפשו מרכזיות מתקדמות גם כדי לחסוך בעלויות השיחות היוצאות. כשבכמה עשרות שקלים לחודש אתה מקבל שיחות ללא הגבלה ממכשיר סלולרי, כבר אין את העניין של חיסכון בהוצאות. חברות גדולות יותר נמנעות משידרוגי ציוד מחשבים ומרכזיות כבר קרוב לשנתיים כי יש מיתון בשוק ומכל מקום לא תמהר להגיע אליהן..

בתחום עצמו: מרכזית IP בניגוד למרכזיה דיגיטלית, תלוייה לא רק בתשתיות שלה ובקווי הטלפון אלא בתשתיות רשת מקומית נתבים ופיירוולים שנמצאים במקום וחיבורי אינטרנט. כל פעם שיש איזו בעייה ברשת במחשב האישי או באינטרנט קודם כל פונים אליך.

אתמול למשל נסעתי שעתיים ללקוח בצפון שמחובר לשני קווי אינטרנט. באחד הDSL נפל (ולא היתה לי גישה מרחוק). השני שמחובר לתשתית אינטרנט של המשק עבד אבל הפקידה לא יכלה להיכנס למייל ולפייסבוק אז מבחינתה "אין אינטרנט". כשהגעתי הסתבר שבזק ביקרו במקום ונתקו כמה קווי DSL שאחד מהם היה קו עצמאי עבור מרכזת האסטריסק, בלי שהודיעו לאיש. ואשר לקו השני, האינטרנט עבד כל הזמן אבל יש לגברת בעייה במחשב, יתכן שהדפדפן התחרבש או משהו כזה..אף אחד לא משלם לך על נסיעה כזו של 300 ק"מ הלוך ושוב - שלא לדבר על הזמן.

אתה נתקל בתשתיות גרועות, אנשי מחשבים מקומיים לא מיומנים שמחרבשים את הרשת ואתה אובד עיצות. מבחינת הלקוח הטלפון לא עובד. אתה אשם.

ודבר נוסף, המליצו לך לקרוא את הספר המקיף על האסטריסק. זה לא מספיק. צריך ידע בטלפוניה "מסורתית" בVOIP, ברשתות באינטרנט במחשבים מעבר להבנה בלינוקס. כמה מלקוחותינו הם לינוקסאים שמרימים פלטפורמות מורכבות בכל העולם. הם הבינו שטלקו זו התמחות בפני עצמה. לנו לוקח כ600 שעות להכשיר איש שירות התקנות ותמיכה.

בכל אופן - בהצלחה
 
עקרונית אתה צודק

אבל לדעתי חברה שנותנת שירותי מיחשוב עבור עסק והטלפוניה היא אחד מהשירותים שהיא נותנת (כמובן, בהנחה שהיא מקצועית בענין), יכולה לחסוך את רוב הבעיות שאתה מדבר עליהם
 
A

adorah

Guest
"בהנחה שהיא מקצועית בעניין"

יש לקוחות בודדים שאנחנו מספקים להם שירות כולל. יש לקוחות שאין להם כלל שירותי מיחשוב מסודרים ואנחנו מספקים להם נתב איכותי ונכנסים גם לנושא הרשת..יש לקוחות שהגענו אליהם דרך אנשי המיחשוב וגם איתם זה מסתדר.

ברוב המקרים ללקוח יש כבר אנשי מיחשוב או חברת מיחשוב שנותנים לו שירותים ואנחנו צריכים להסתדר איתם. רוב ספקי השירות בארץ מקבלים פריחה רק מהמילה לינוקס. רובן לא רגילות לשלם את העלויות של אנשי הטמעה ותמיכה מולטי-דיסציפלינריים בתחום טלפונית הרשת. לכן הן פונות למרכזיות וירטואליות, אם הן נכנסות לתחום.

לכאורה האינטגרציה של שירותי מיחשוב וטלפוניה מתבקשת בעידן של טלפוניה מבוססת מחשבים ורשתות. בפועל זה תחום בפני עצמו עקב המורכבות של הידע הנדרש לצורך כך.
 
למעלה