מרים קליין

XמX של Wון

Well-known member
מרים קליין בן יוסף היא פעילה ויזמת חברתית ישראלית, מייסדת בית השנטי. כלת פרס ישראל בתחום מפעל חיים - תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת ה'תשפ"ב

"בית השנטי" הוצג כשטח הפקר בו גבולות המותר והאסור מטושטשים וקליין מתהלכת בו כסוג של גורו. בית המחסה הסגור, שאוסף צעירים אבודים משולי החברה, הוא אמנם מקור של ביטחון ובית חם עבור חלקם, אבל לפי התחקיר גם עולם חשוך עבור אחרים

אז מגיע פרס ישראל או לא?
ימים ספורים בלבד אחרי שזכתה בפרס ישראל למפעל חיים, תחקיר "עובדה" חשף אתמול צדדים חשוכים באישיותה של מריומה קליין, מייסדת "בית השנטי". מי שטיפחה במשך 38 שנה דימוי של האם תרזה שכולה אור, אהבה ונתינה לילדים ונוער בסיכון הצטיירה בתחקיר כטיפוס מגלומן שזקוק להערצה.
דעתכם. IMG-20220512-WA0015.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל
ימים ספורים בלבד אחרי שזכתה בפרס ישראל למפעל חיים, תחקיר "עובדה" חשף אתמול צדדים חשוכים באישיותה של מריומה קליין, מייסדת "בית השנטי". מי שטיפחה במשך 38 שנה דימוי של האם תרזה שכולה אור, אהבה ונתינה לילדים ונוער בסיכון הצטיירה בתחקיר כטיפוס מגלומן שזקוק להערצה.
דעתכם.
לא יודע מה "חשף" תחקיר עובדה, אבל יודע מנסיון שלא מומלץ להסתמך על תוכניות כאלה כדי לגבש דעה על אנשים.

על סמך מה שכתוב כאן בלבד, לא מצאתי בעיה מיוחדת בכך שהגב' זקוקה להערצה. שיהיה לה לבריאות. אם היא הקימה מפעל חיובי ומועיל, בהחלט מגיעה לה הערצה, בין אם היא נזקקת לו פסיכולוגית ובין אם לאו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מרים קליין בן יוסף היא פעילה ויזמת חברתית ישראלית, מייסדת בית השנטי. כלת פרס ישראל בתחום מפעל חיים - תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת ה'תשפ"ב

"בית השנטי" הוצג כשטח הפקר בו גבולות המותר והאסור מטושטשים וקליין מתהלכת בו כסוג של גורו. בית המחסה הסגור, שאוסף צעירים אבודים משולי החברה, הוא אמנם מקור של ביטחון ובית חם עבור חלקם, אבל לפי התחקיר גם עולם חשוך עבור אחרים

אז מגיע פרס ישראל או לא?
דעתכם. צפה בקובץ המצורף 47531
מגיע לה פרס על מעשיה.

שמלת תחרה1

Well-known member

אז מגיע פרס ישראל או לא?
היא תרמה הרבה , ואם מחפשת שומי, שתחפש, החיפוש אינו גורע מתרומתה.

stavanit

Well-known member
היא תרמה הרבה , ואם מחפשת שומי, שתחפש, החיפוש אינו גורע מתרומתה.
זה נכון אם במידה והיתה מתנהגת עם כולם אותו דבר,,לא רק אלו שנתנו לה תשומת לב,,ילדים עזובים זה משליך על התמהגותם כלפי השני
אבל לא לקחה זאת בחשבון,שהם ילדים בעיתיים ולא כולם יתנו לה תשומת לב,היות והם שצריכים את תשומת הלב, הם לא ילדים רגילים,

משתפרת1

Well-known member

אז מגיע פרס ישראל או לא?
התחקיר התבסס על ראיונות עם כאלה שנפלטו מבית השאנטי.
עכשיו בואו וניזכר מי בכלל מגיע לשם: בני נוער שנזרקו לרחובות או ברחו מבתיהם לרחובות. כלומר בני אדם מסובכים מכאן ועד הודעה חדשה, שחולצו מתנאים שקשה לנו לדמיין (חיים ברחוב!). לא ניתן לצפות שבכל אחד ואחד מהתרחישים תהיה הצלחה בבית השאנטי. עשרות רבות השתקמו שם, השלימו לימודים, התגייסו, שינו את חייהם והפכו לאזרחים מועילים. חלקם הקטן סולק אפילו מהמקלט הזה. אז גם אם הסיבה היא שמריומה לא אהבה את אותו אחד שסולק, וסילוקו שיפר את האוירה או את התפקוד שלה עבור שאר עשרות הנערים- זה שיקול שאפשר להבין.
הדבר שאינני מבינה זה כיצד עבריין מין מורשע קיבל את אישורה להמשיך לעבוד במקום, לא משנה באיזה תפקיד.

Harrington

Well-known member
מנהל
הדבר שאינני מבינה זה כיצד עבריין מין מורשע קיבל את אישורה להמשיך לעבוד במקום, לא משנה באיזה תפקיד.
לא מכיר את פרטי המקרה (וגם לא את המקום ברוך ה'), אבל בל נשכח ש*, מוזר ופסול ככל שזה יישמע, יש עברייני מין מורשעים ויש עברייני מין מורשעים. בימינו ההגדרה הזאת גורפת מכדי לדעת במה בדיוק מדובר או עד כמה הבן אדם מהווה סכנה, אם בכלל. לא חסרים הרשעות שמובילות להגדרה היבשה הזאת מבלי שאיש מאיתנו יראה בהתנהגות שגרמה לכך משהו פסול ברמה שמצדיקה בהכרח את ההגדרה הזאת. זאת כמובן עוד לפני שאנחנו מדברים על האפשרות שבן אדם השתקם וכו'.

* סתם סקרנות, נכון לכתוב כך מבחינה תחבירית-לשונית? זה נראה לי שגוי, אבל זולת בחירת מילים שונה לחלוטין, לא ברור לי כיצד כן הייתי צריך לכתוב את זה.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
לא מכיר את פרטי המקרה (וגם לא את המקום ברוך ה'), אבל בל נשכח ש*, מוזר ופסול ככל שזה יישמע, יש עברייני מין מורשעים ויש עברייני מין מורשעים. בימינו ההגדרה הזאת גורפת מכדי לדעת במה בדיוק מדובר או עד כמה הבן אדם מהווה סכנה, אם בכלל. לא חסרים הרשעות שמובילות להגדרה היבשה הזאת מבלי שאיש מאיתנו יראה בהתנהגות שגרמה לכך משהו פסול ברמה שמצדיקה בהכרח את ההגדרה הזאת. זאת כמובן עוד לפני שאנחנו מדברים על האפשרות שבן אדם השתקם וכו'.

* סתם סקרנות, נכון לכתוב כך מבחינה תחבירית-לשונית? זה נראה לי שגוי, אבל זולת בחירת מילים שונה לחלוטין, לא ברור לי כיצד כן הייתי צריך לכתוב את זה.
לא בדקתי מהי עבירת המין בגינה הורשע. יש בחוק איסור על העסקת מי שהורשע בעבירת מין (בלי להבחין בין העבירות השונות) במקום שמטפל בנוער בסיכון.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא בדקתי מהי עבירת המין בגינה הורשע. יש בחוק איסור על העסקת מי שהורשע בעבירת מין (בלי להבחין בין העבירות השונות) במקום שמטפל בנוער בסיכון.
אני יודע. דיברתי באופן כללי. לא אשכח את המקרה בו גבר צעק שיקצע או משהו כזה לעבר בחורה ברכבת הקלה בירושלים, והורשע בהטרדה מינית. וזאת סתם דוגמא אחת מיני אפשרויות רבות בתחום הזה. פעם יכולת לדעת שאם מישהו הורשע בעבירה הזאת, בעבירת מין בכלל, ברמה מאוד גבוהה של סבירות מדובר בנבלה שפגע במישהי חלשה ממנו באופן -בדרך כלל- אלים וכו'. היום? בלי לבדוק לעומק אין שום דרך לדעת. ממילא, אם אני שם לרגע את החוק היבש בצד, אני לגמרי יכול להזדהות עם מעסיקים שכן מבררים את הסוגיה (בהנחה שהם עושים זאת כדבעי) ולא פועלים יותר באופן גורף נגד מורשעים כאלה.

משתפרת1

Well-known member
אני יודע. דיברתי באופן כללי. לא אשכח את המקרה בו גבר צעק שיקצע או משהו כזה לעבר בחורה ברכבת הקלה בירושלים, והורשע בהטרדה מינית. וזאת סתם דוגמא אחת מיני אפשרויות רבות בתחום הזה. פעם יכולת לדעת שאם מישהו הורשע בעבירה הזאת, בעבירת מין בכלל, ברמה מאוד גבוהה של סבירות מדובר בנבלה שפגע במישהי חלשה ממנו באופן -בדרך כלל- אלים וכו'. היום? בלי לבדוק לעומק אין שום דרך לדעת. ממילא, אם אני שם לרגע את החוק היבש בצד, אני לגמרי יכול להזדהות עם מעסיקים שכן מבררים את הסוגיה (בהנחה שהם עושים זאת כדבעי) ולא פועלים יותר באופן גורף נגד מורשעים כאלה.
במקרה הזה המדריך הזה היה אחד החביבים על מריומה. אחרי שהורשע היא אמרה שהוא מועסק רק בעבודות תחזוקה (אגב, גם זה אסור לו לעשות במוסד לנוער בסיכון), אבל בפועל עבד עם הנערים.

Harrington

Well-known member
מנהל
במקרה הזה המדריך הזה היה אחד החביבים על מריומה. אחרי שהורשע היא אמרה שהוא מועסק רק בעבודות תחזוקה (אגב, גם זה אסור לו לעשות במוסד לנוער בסיכון), אבל בפועל עבד עם הנערים.
כאמור, מחוסר היכרות עם המקרה לא יכול להתייחס אליו עניינית. דברי נכתבו באופן כללי לגבי הסוגיה הזאת.

stavanit

Well-known member
צריכה היתה הדרכה כיצד מטפלים בילדים עזובים ומסכנים,,צלחת מרק לא מספיק
ןילדים במצב שהיו ו היו צריכים לקבל הדרכה מפסיכולוגים,כיצד להתנהג
ברור שלא כל הילדים יתנהגו אותו דבר,,וגם מריומה לא תתנהג עם כולם אותו דבר

לפי מה שהבנתי היא היתה צריכה שכולם יקבלו מה שהיא אומרת וחושבת, ואלו קיבלו את אהבתה
ולא כל הילדים תמימי דעים אלו נזרקו-ולא היה להם לאן ללכת
אינני יודעת אם זה נכון,אבל אם כן, היתה צריכה לקבל את כולם אותו דבר , גם אם לא היו תמימי דעים איתה
בקיצור הטיפול בילדים נזקקים, לא היה צריך להיות בידי אדם שלא קיבל הדרכה ,כיצד לטפל בילדים עזובים ומסכנים ולהתחשב במה שעברו,
לא כולם מגיבים אותו דבר,,

מ ש ה 53

Well-known member
איני רוצה לשפוט את מריומה, אבל כן יש לי מה לומר נגד מוסדות המדינה. מקום שכזה, שפועל לאורך שנים ללא פיקוח של עובדים סוציאליים וללא השגחה על מה שקורה בתוככי המוסד מהווה התעלמות פושעת מזירה שעלולה להידרדר בקלות לכיוונים רעים. ועובדה... חוסים שונים "זכו" לקבל יחס שונה. מדריכים שסרחו המשיכו לעבוד שם ואף להדריך. החוסים נאלצו להוקיר תודה למריומה כתנאי לקבלת המובן מאליו, ואי מתן של הכבוד הראוי, הניב עונשים. מצבים שכאלה לא היו קורים (או שקורים בקנה מידה הרבה יותר קטן), אילו המוסד היה מפוקח. חבל מאד, שמוסד שכזה, שאולי כן נוסד למטרות נעלות, יכול היה להידרדר בצורה שתוארה ב"עובדה".

למעלה