מריחים את הסוף

גליזה

New member
מריחים את הסוף

עברנו כבר את רובה של השנה, וחופש פסח יקצץ לנו עוד יותר מהזמן שנשאר.
אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? האם זה קל או קשה? האם זו באמת השנה הכי קשה? מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך?
יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם?
כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? וכמה בשנה הבאה? ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. ומשם..לאן
אתם לא חייבים לענות פה על הכל. זה סתם משהו שהיה חשוב לי לציין. לא להמשיך כאילו כלום. לעצור לרגע ולחשוב מה עבר עלינו השנה, ומה נעשה כדי לסיים אותה בצורה הכי טובה שיש. אתם מוזמנים להוציא כל מה שנראה לכם נכון לומר. בהצלחה בהמשך, לכולנו, וכמעט - מעבדות לחירות - שמח לכולם

tttttttttt1

New member
ohh well ../images/Emo13.gif

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? - מדהים..פשוט מדהים!!!
האם זה קל או קשה? אממ..לי היה קל... האם זו באמת השנה הכי קשה? אממ..זה ממש אינדיוידואלי...אבל זאת שאלה שאתם לא יכולים לענות עליה כי יש לכם עוד שנה, ויכול להיות שיב' תהיה לכם הכי קשה... מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? מה מצפה? טקס סיופ...מתכונות..בגרויות.... יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? היום שאני אסיים בו את בית ספר - רק לידע כללי - זה עצוב...והרבה מאוד חושבים על זה, כי יצא לנו ככה בינינו לדבר על זה...זה עצוב.... מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? זה גם עצוב, יש מורים שאני אתגעגע אליהם....די הרוב..אני מסתדר עם כולם..חחחחח כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? כל מה שנשאר ..חחחחחחחחחח וכמה בשנה הבאה? ---------------------- עם מה התמדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? התמודדתי עם הכל מעולה....
האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? ממש לא... מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? חחחחחח....בעיקר רישיון יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. אם לך יוצא,הרבה...תחשבי עלי
ומשם..לאן - לצבא אני מניח...

Simply Blonde

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo68.gif

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? חמוד אתה מרגיש שליטה בבצפר אבל חרא מבחינת לימודים האם זה קל או קשה?קשה האם זו באמת השנה הכי קשה?אין יל שמץ.אני לא פונקציה כי מכיתה ז' עד י"א לא באתי לשיעורים והכל ולא למדתי ורק השנה התחלתי טיפה.. מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך?חרא והיי עוד חרא
יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ?כן,וואי וואי היום בו אני אסיים תהיה חגיגה.חופש. חו"ל וואו אני רק מחכה לרגע מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם?אני אגיד למורים ביי גברים
ואראה אותם אחרי להשלים בגרויות
כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה?ספרות,הסטוריה ב',מת',אנגלית,תושב"ע,גמרא וכמה בשנה הבאה?לאדעת לא מעניין אותי כרגע.אבל אני צריכה להשלים מכתה י' כמה.. ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי?שאני אנסה לחהתמיד והכל ולעשותא ת כל הבגרויות אבל כמו שאני רואה ביי ביי ליאורה. הלך השכל. הלכו החיים חח עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל?חרא
הרבה ממנו אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו?עבר מהרררר ומעבירים אותו בלסטול וללמוד האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות?לפעמים האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות?חח לא מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? איזה רישיון,רק בשמינית.ועבודה אני מחפשת בנרות!!!
אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם?לא הרבה איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם?לא נלחצתי מכלום תכלס

SheWillBeLoved

New member
עונה:)

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? לא קל. ידעתי תקופות יותר קלות בחיים שלי
. האם זה קל או קשה? קשה יותר מידי,אבל יהיה בסדר,אוטוטו נגמר
האם זו באמת השנה הכי קשה? לצערי
לפחות אני הרגשתי קושי יותר רב מכל שנה אחרת. ועוד לא התחילו הבגרויות, אז בכלל:S מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? מה עברנו? עברנו מבחנים, ועבודת מחקר באנגלית[אאוץ'],בחנים וכו' וכו', מערכת מוצפת וגדנ"ע שהתבטלה[וזה ממש כאב
אבל ממש
] אמממ וסתם כאלה בקטנות. יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? בוודאי. מלא..וגם מה שיעבור עליי אחרי.. כי נמאס כבר להתעסק בהווה,מה.. היום שבו אסיים לימודים
מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? "שלום ולא להתראות"..בחיי. ולא,אין לי צורך לשמור איתם על קשר. מספיק 6 שנים בתיכון|: כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? אממ בואי נראה..~מחשבת בראש~ 4? יש מצב? בטוח שכחתי משו><" תנ"ך,אנגלית+אוראל,פיזיקה+מעבדה,הסטוריה[בעע] וכמה בשנה הבאה?4
ספרות,אזרחות,ספורט ומחשבים..ואולי גם מתמ', אם יהיה כוח לשפר;[ ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? האמת ששום החלטה שיכולה לתרום לעתיד. אני חושבת שמהבחינה הלימודית נשארתי אותה תלמידה עם אותן איכויות ואותם חסרונות. אני רק מקווה שיהיה טובP: עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? ברוך ה', הכל עבר חלק עד עכשיו. בקרוב יבוא מבול של מתכונות שיחריב לי את המצברוח, ויש כאלה שיהיה לי קשה להתמודד.אבל אני לפחות אנסה! אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? בחרישה אני מניחה. הבגרויות שיש לי השנה דורשות נטו לשבת וללמוד.[ע"ע הסטוריה, תנ"ך:S] האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? לא.פשוט לא יוצא. האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? ימים כן, בלילות אני ישנהP: לא מסוגלת ללמוד עד השעות הקטנות של הלילה, למה ללמוד בכוח?.מה גם שאם אני עייפה חבל לטרוח וללמוד.זה פשוט לא ייכנס.. מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? האמת שנישארתי כפי שהייתי גם בתחילת השנה
אני רוצה שנה הבאה לעשות תאוריה ובע"ה רישיון, ויאללה, השמיים הם הגבול. אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? התחלות חדשות?O: שום התחלה חדשה. איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? לא בטוח שנרגעתי, למעשה הלחץ האמיתי תכף מגיע
, זה לא שכבר סיימנו
,פשוט כלכך כיף לחשוב כאילו זה כבר ממשמש ובא.אבל לא.בגרויות :S איכ
יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. גם לי, בוודאי, מי לא חושב על זה?
זה החלום של כל אחד ואחת מאיתנו! ומשם..לאן
כמו שאמרתי..השמיים הם הגבול...נראה מה יתחשק. בטח אחרי הבצפר, אטוס לאיזה חור, אתבטל וכ'ו וכ'ו, ואז אתגייס, כמובן
אממ ואז אחפש את עצמי אני מניחה. אוני' וכו' בשלב מאוחר יותר כמובן. זהו! זה היה נורררררא נחמד. בהצלחה לכולנו
עוד קצת קצת

גליזה

New member
טוב אז, הגיע זמן פילוסופיה

לדעתי להיות שביעיסט זה דבר שכרוך בהמון לחצים. שום דבר בלתי ניתן להשגה, ובכל זאת - העלייה החדה בדרישות פתאום, הנוקשות שמגיע משום מקום, מציקה. מתי אני לא חושבת על י"ב? כל הזמן כמעט. אני בת אדם כזאת, שכל הזמן חושבת על החיים מכל מיני זוויות. בעיקר על הזמן שעבר. אני בכלל טיפוס נוסטלגי.. מה שעצוב לשמוע אולי זה שאני לא בטוחה שאני אשמור קשר עם אנשים מבית ספר. אנשים בשכבה שלי. אולי מעט. החברים היותר יקרים לי הם מבחוץ. נשארו לי כל הבגרויות, כי אני עושה מועד ב' במתמטיקה. אני לא מתמודדת טוב עם לחצים, אני יודעת, אבל זה מה יש. שנה הבאה? ה' גדול. מה שבטוח - זה יהיה לי מוזר. בקרוב אני אתחיל לחפש עבודה, ואעשה תיאוריה בעז"ה. כמעט ולא יצאתי בסופי שבוע, אם בכלל. שזה קצת לא נחמד, אבל לפחות הייתי המון בת"א בימים רגילים. מחכה עוד הרבה, ואולי הסוף לא כזה רחוק כמו שהוא נראה. עזבתי את מגמת מחול וזה הדבר שהכי קשה לי להשלים איתו עכשיו. עכשיו שיעורי ספורט, עכשיו לעשות מחויבות אישית, עכשיו נשארתי עם מגמה אחת בלבד. יהיה טוב, לא?

Come Alive

New member
../images/Emo194.gif בדיוק חשבתי על זה אתמול..

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? הממ.. הכי קשה שאי פעם היה לי האם זו באמת השנה הכי קשה? אוווו כן.. מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? אני עברתי הרבה מאוד.. עברתי תהפוכות בחיים שלי.. חבר מדהים שהיה לי, אהבה ראשונה, פרידה כואבת, דכאונות, עוד חבר, עוד פרידה, חרם כיתתי, להיות "מלכת הכיתה", איומים מביה"ס על העפה, הברזות, לחצים, מבחנים, לחץ לחץ לחץ. וואחד שנה. מה מצפה לי בהמשך? עוד כאלה דרמות + מגנים ובגרויות בהמונים
יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? וואו, כ"כ הרבה.. ואז - צבא!! וזהו כאילו בלי לחץ בלי מבחנים וכאלה, בלי מסגרת נוראית של תיכון.. מעולה. מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? אני בטח אקלל חצי מהמורים ביום האחרון
וכן, אני אשמור על קשר עם אנשים. כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? השנה יש לי עוד.. 2 בגרויות במתמטיקה, 3 בגרויות באנגלית, מגן אחד במתמטיקה, 3 מגנים באנגלית, מגן ובגרות בהסטוריה.. וזהו נראה לי
וכמה בשנה הבאה? וואו!!!! אמממ.. ספורט, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, תנ"ך, ספרות, חיבור.. זהו נראה לי.. ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? להשיג טוב בבגרויות, על הזין כל השאר.. וזהו. עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? אנגלית התמודדתי הכי טוב [חזרתי למואץ, נגיד].. לא התמודדתי בכלל עם מתמטיקה, לא באתי לבגרות מרוב לחץ. אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? נשאר עוד שבוע וחצי עד חופש פסח, ומאז לא באים לביה"ס.. ובשישי אני לא לומדת, כי יש לי מגן בע"פ.. קיצר מעבירים בשיא הכיף! האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? ברור! הכי בעולם האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? כמה שאפשר, מבלי להתחרפן מלחץ מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? הוצאתי רשיון, וואלה שכחתי לגמרי!
.. היו לי שני חברים מאז שעליתי לכתה י"א.. מצאתי אהבה.. ולמדתי להתמודד עם פרידות.. השתניתי לחלוטין בתור בנאדם השנה ועוד ועוד. אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? הנהיגה! חח.. ועוד
איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? לא נרגעתי עדיין.. המבחנים הכי הלחיצו אותי.. יוצא לכם לחשוב על הסוף? של השנה? בטח.. של ביה"ס? בטח גם. ומשם..לאן? מהסוף של השנה? לחופש הגדול, שיהיה ענק.. מהבגרות האחרונה שלי אוספים אותי ההורים שלי באוטו עם מזוודות ואנחנו טסים לניו יורק
מהסוף של ביה"ס? לחופש, לנסוע לאנשהו, לקפריסין או משהו.. להרגע קצת.. ואז לצבא..
אוהבת

חדשה ../images/Emo9.gif

גם אני בי"א אלה מהצפון
גם לי מתחשק לענות... אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? די נחמד, הסוף קרוב וזה בונוס. האם זה קל או קשה? די באמצע, נוטה קצת לקשה. האם זו באמת השנה הכי קשה? לא יודעת, דברו אחרי שנה הבאה מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? נשאר מלא, בגרויות מתכונות, רישיון, תיאוריה, פסיכומטרי... יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? בטח, מלא מהידידים שלי מסיימים השנה אז זה מרגיש לי נורא קרוב. נצא לחגוג!!! מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? למורים? שהם לא בחרו במקצוע הנכון, ושאין להם מושג בחינוך
. כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? יותר מידי - 7!! מתמטיקה, אנגלית, אזרחות, תנך, ביולוגיה, תולדות האומנות ויסודות העיצוב. וכמה בשנה הבאה? בין 8-12. לא סגורה על זה ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? כמה להשקיע... עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? עומס (משני הכיוונים). אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? דווקא עכשיו צריך הכי להשקיע ולנוח בזמן שלא משקיעים. האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? ואוו, כן! האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? חחח הלוואי ויכולתי... לא מהאנשים האלה שיכולים לשבת על התחת ולחרוש, אבל כן, ניסיתי כמה שיותר, מודה
מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? רישיון, לא... רק ביום שני היה לי 16.5 (כן, אני מהקטנים) מקווה לעשות תאוריה בפסח (בין כל המיליון ימי ריכוז שנקבעו) ורישיון ביומולדת! אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? הרבה מאד אופציות... הרבה בחירות איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? לא היה זמן להירגע האמת
זה עבד לידי... הכי הלחיץ? הרגעים שלפני המבחן ומרגישים שלא יודעים כלום. יוצא לכם לחשוב על הסוף? כן... והרבה! ומשם..לאן? אני מניחה שלנוח... לבלות...

Grey Faerie

New member
סוף סוף סוף

איך זה בעצם, להיות שביעיסט? האמת, לא כזה גרוע. מכירים כבר את ביתספר, כבר לא מפחדים פחד מוות מהבגרויות (גם המורים לא מצליחים להפחיד אותי יותר), סה"כ בסדר. האם זה קל או קשה? לא קל. אבל גם לא כל כך קשה. האם זו באמת השנה הכי קשה? כן. היא וי"ב. מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? אוי נו זה חפירה:( יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? וואו, מלא מלא זמן השנה העברתי רק במחשבות על היום בגרויות האחרון, על הטקס סיום, על ה20 ביוני האחרון. מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? למורים? כלום. קשר- עם החברים שלי כן. חלק יותר חלק פחות. כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? מתמטיקה (005 ו-006), אנגלית (E), כימיה, תנ"ך, היסטוריה ב', מחשבת ישראל וזהו. 7 בגרויות. יאי. וכמה בשנה הבאה? הממ. ספרות,חיבור,אזרחות, מתמטיקה(007), אנגלית (F ו-G), אומנות, כימיה, מחשבת ישראל. 8 סה"כ ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? אוי, החלטות לא משהו. להגביר כימיה התברר כטעות איומה, אבל הייתה החלטה להמשיך:p, החלטתי גם לא להשקיע במתמטיקה בשיט, מה ששוב התברר כצעד לא חכם. חוץ מזה החלטתי לא ללמוד לשום מבחן ולהוציא מעל 90. אז זה טוב. עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? עם כימיה ומתמטיקה התמודדתי רע, עם כל השאר מצוין. אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? מתמטיקה!!!!!11 חרישה מטורפת לקראת הבגרות והמגן. אמא:( האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? את רובם אכן כן. האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? לא ממש :0 מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? לא:( עוד לא התחלתי ללמוד נהיגה ועבודה הייתה לי בקיץ :( אז זה לא נחשב. לא עשיתי כלום כאילו. אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? הא? איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? אלכוהול והרבה. הכי הלחיץ? כלום בעצם, תמיד אפשר לשפר. יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. ומשם..לאן אכן, כן... הודגש באמצעות מדגישומטיק

suti

New member
../images/Emo9.gif

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? מגעיל
האם זה קל או קשה? קשה האם זו באמת השנה הכי קשה?חוששתני שכן מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? עברנו צרות, מבחנים מבחנים מבחנים מבחנים ועוד קצת מבחנים, ונעבוא, לשם שינוי מבחנים מבחנים ומבחנים. יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? כמעט כל יום. מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? נשמור על קשר? בתקווה שעם חלקם, אבל אלוהי.ם יודע. כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? 7
וכמה בשנה הבאה?בערך 8. ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? עתידנו הלימודי
עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? עם כלום. אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? משתדלים להשאר בחיים?
מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? שום דבר
אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? התחלת הגיהנום איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? הכל הלחיץ, ולא נרגענו
יוצא לכם לחשוב על הסוף? סוף זו מילה כללית מידי.

m i c k e y 15

New member
ואוו..השנה עברה כ"כ מהר../images/Emo70.gif../images/Emo7.gif

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? חשבתי שיהיה כיף ומגניב..אבל זה ממש קשה האם זה קל או קשה? קשה נורא האם זו באמת השנה הכי קשה? עד עכשיו כן! מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? עברתי..אכזבות..והרבה..הברזות..מריבות עם חברות חברים..תקופות שהיו לי מאוד כיפיות ואח"כ בא הדיכאון..בבת אחת..אבל גם את זה עברתי.. ובהמשך יש לי את פולין שעם זה אני מקווה להתמודד טוב. יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? וואו הרבה..לחשוב שזה יהיה כיף לסיים ביצפר ולא ללמוד יותר אבל מצד שני זה יהיה באסה כי ביצפר זה המקום היחיד שהכרתי תמיד ובו הייתי עם אנשים שאני ממש מכירה הרבה זמן..עם כל הילדים מהשכבה שלי..שאני אזכור ושבילתי איתם כל כך הרבה שנים..וטיולים וחוויות..זה יהיה לי קשה. מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? אני אשמור על קשר מקווה נורא..יהיה קצת קשה בצבא וזה..אבל אני מאוד מקווה. ולמורים..אני אגיד..תודה..חח כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? לי אישית..5: תנך,לשון כי אני עושה שוב,מתמטיקה ועוד אחד במתמטיקה כי אני גם את זה עושה שוב.. ומגמה שזה אדרכילות. וכמה בשנה הבאה? 7: היסטוריה,אנגלית,מתמטיקה,ספרות,אדריכלות,ספורט,אזרחות ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? החלטות לא טובות לדעתי..חח לא ידעתי מה יהיה איתי..ולא ממש חשבתי על זה ת'אמת..לא גיבשתי דעה עדיין עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? לא התמודדתי טוב עם המקצוע שקוראים לו מתמטיקה..וזה ניכר נורא בציון בתעודה..לא התמודדתי עם אכזבות ופרידות כואבות..ובכלל כל מיני דברים שקשורים בחברים,חברות ומורים. אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר..איך מעבירים אותו? מעבירים אותו ברצינות! מעכשיו אני מבטיחה לעצמי שאני אנסה לעשות את מיטב יכולתי בכל מה שקשור ללימודים..כדי לסיים את השנה הזאת בציונים טובים האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? אממ כן האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? אפשר לומר מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? לא מצאתי עבודה עד כמה שניסיתי..כל מקום שהלכתי היו צריכים לבוקר או משו כזה..רישיון..אני די קטנה אז רק עכשיו ממש יכולתי להתחיל אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? כל מיני חח איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? איך אני נרגעת? מוזיקה..הדבר היחיד שבאמת יכול להרגיע אותי. הלחץ העצום הזה מהמבחנים ואם אני אצליח או לא..איזה ציון אני אקבל..איך יתנהגו אליי בביצפר.. יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. ומשם..לאן קורה הרבה..אני לא יודעת מה יהיה איתי..נחכה ונראה
.

נמנמ

אז איך זה בעצם, להיות שביעיסט? מטמטם. האם זה קל או קשה? מטמטם, יותר משני אלה. האם זו באמת השנה הכי קשה? יש בזה מן האמת, לא אכחיש. מה עברנו בכלל, השנה, ומה עוד מצפה לנו בהמשך? עברנו כלום, פשוט כלום, אפילו בגרות חורף אחת לא עשיתי
אז מה מצפה לי בהמשך? שלל בגרויות קיץ באנגלית, מתמטיקה, תנ"ך, תושב"ע, ספרות ומחשבת. יצא לכם לחשוב על כיתה י"ב? על היום שבו תסיימו את הלימודים במוסד הזה שנקרא "בית ספר" ? אני כל היום רק חושבת עד כמה זה מגעיל וגדול להיות בכיתה י"א, אז שאני עוד אשב ואגרום לעצמי להקיא ממחשבות על כיתה י"ב?
למרות שאני כל היום מפנטזת על סוף י"ב. מה תגידו למורים? תשמרו על קשר עם אנשים משם? למורים? פחח שלום שלום ואל תבואו לי בחלום. וחברות? אני מקווה שיישאר קצת קשר, לפחות בהתחלה, כי יהיה עצוב. וחברות קרובות יישאר קשר, אחרת לשם מה לחיות?
כמה ואיזה בגרויות עוד נשארו לנו השנה? הנ"ל. וכמה בשנה הבאה? בערך אותו מספר, בתוספת היסטוריה ואזרחות. ובכלל, איזה החלטות לקחנו השנה לגבי עתידנו הלימודי? לא לקחנו, וגם אם כן - עדיף לא להחליט כי במילא אני לא אחת שמיישמת את ההחלטות שלי, אני פשוט זורמת לי ממבחן למבחן, זה הכי בריא. עם מה התמודדנו הכי טוב ועם מה לא התמודדנו בכלל? לא התמודדתי עם כלום טוב, אין להכחיש, אבל אני בכלל בכלל לא מתמודדת עם מתמטיקה, וזהו
אז עבר לנו רוב הזמן, והזמן שנותר... איך מעבירים אותו? איך שאין לנו ברירה, כמובן. ביותר מדי לימודים, אחרי פסח. האם ניצלתם את סופי השבוע ליציאות? יותר בסגנון של כניסות היישר למיטה לשנת לילה ארוכה באמת. האם ביליתם ימים ולילות בלמידה למבחנים ובגרויות? לא ימים ולא לילות, אולי שעות ספורות, ובעיקר נסיעות באוטובוס. מה כבר הספקתם, בחייכם האישיים כשביעיסטים? הוצאתם רישיון? מצאתם עבודה? לא זה ולא זה, אבל בחופש אני ממש מקווה שכן, כי כמה גרושים לכיס התפרן שלי לא יזיקו בכלל. ומה הספקתי? פחח להשתגע יוםיום? אילו התחלות חדשות נפתחו בפניכם? ממ שאלה טובה. יותר בקטע של דברים נסגרו, אבל לא נורא. איך נרגעתם מהכל ומה בעצם הכי הלחיץ אתכם? אני בכלל לא רגועה, ורק דברים מחרפנים באמת החזיקו אותי ומחזיקים אותי, כי אם לא הייתי צוחקת כל היום בבי"ס, אני בספק אם הייתי שורדת [לימודים זה לא מצחיק בכלל, שלא תבינו לא נכון, חלילה]. יוצא לכם לחשוב על הסוף? כי לי כן, והרבה. גם לי. איזה סוג של סוף רק?
ומשם..לאן? בתקווה שלזבל? חח

למעלה