מרטינגל

jgut

New member
אים אני לא טועה זה דומה ל

סטנדינג מרטינגל תסתכלי פה, זה יכול להתחבר בין החגורת בטן\חזיה לנוסבנד, ומחזיק את הסוס עם הראש למטה.

למען האמת

זה לא מדוייק. המרטינגל אכן עוזר לשמור את הסוס במסגרת נמוכה, מסודרת ומאורגנת יותר וכביכול מונע ממנו להרים את הראש גבוה. למה כביכול? כי בתכלס אין לסוס שום בעיה להרים את הראש גבוה, אבל בגלל המתח שנוצר בין המושכות למרטינגל נוצר לחץ בפה של הסוס והוא נמנע מלעשות את זה. אבל למעשה התפקיד שלו הוא לשמור את המתג נמוך בפה של הסוס בזמן הקפיצה. ז"א לרב הסוסים אין את יכולת לשמור את המרטינגל במקום הנכון בפה (למטה) ובזמן הקפיצה הוא עולה להם לחלק העליון של הפה, מה שמביא לנחיתה מפוזרת יותר (הסוס לא מוצא את המתג/לא נוח לו בפה), התנגדות מצד הסוס לתגובה מהירה לפי בקשת הרוכב (ולפעמים הבקשה באמת מהר מאוד, בג'אמפ אוף למשל) בגלל שהמתג לא מונח נכון, ועקב כך לעיקוב ושבירה של התנועה והחיבור בין הרוכב לסוס. אשמח לשמוע תיקונים

מרטינגל לקפיצות

אני לא יודעת אם הסיבות לשימוש במרטינגל לקפיצות שנאמרו פה נכונות או לא. אני משתמשת במרטינגל לקפיצות משום שהם משאירות את המתג בחלק התחתון של הפה [במקום שבו נמצאת השליטה והקשר] גם בזמן הקפיצה, המטרה היא שלא יהיה נתק ושהקשר ימשך מתחילת המכשול ועד סופו. לי יש סוס צעיר ובגלל זה אצלו זה חשוב ביותר. ככה לפחות הסבירו לי...

אה ו...

זאת גם הסיבה שרוכבים ברמות הגבוהות משתמשים במרטינגל. כמעט כולם, שימו לב.

תםטםOHIO

New member
מרטינגל

מונע מהסוס להרים את הראש צריך לשמור שהידיים לא יעלו גבוה מדי, חוץ מזה רגיל יש מרטינגל עומד ומרטינגל רץ העומד מחובר לחגורת בטן ולחוטמית, ברץ יש טבעות שמרכיבים על המושכות מחירים תבדוק בחנויות יש גם חזיית אוכף שהרבה רוכבי טיולים וסיבולת משתמשים בה, נראה לי אולי יתאים לך במקום מרטינגל

תםטםOHIO

New member
עוד משהו

במרטינגל רץ צריך לתפוש סטופרים על המושכות עם מרטינגל עומד אסור לעלות על הסוס כשהוא מחובר, קודם עולים ואז מישהו מחבר לך את התפס לחוטמית. המלצה עבורך - מרטינגל רץ או חזיית אוכף

תםטםOHIO

New member
לא

ההבדל בינהם שלמרטינגל עומד יש חגורת עור סביב הצוואר של הסוס, הטיידאון בא ישירות מחגורת בטן עד לחוטמית

ה צ י ף

New member
עוד כמה שאלות..

האם מרטינגל עוזר לשלוט בסוס?(למשל לעצור ) הבנתי שזה מכנס את הסוס ומהידע שלי שסוס מכונס יותר קל לשלוט בוא וזה יותר טוב לו מבחינה גופנית אז בקיצור עדיף לרכב עם מרטינגל או לא? אשמח עם תוכלו לעלות תמונות של סוגי המרטנגלים ומה זה חזייה? כאילו אני יודע אך זה נקרה אבל אף פעם לא הבנתי מה זה נותן בעצם

חזייה מונעת מהאוכף ללכת אחורה..

והמרטינגל לא גורם לכינוס הסוס ולהפך בכינוס הסוס יותר קל לעבוד איתו כי הוא יותר מחובר ומקשיב...

תםטםOHIO

New member
אוקיי

מרטינגל לא יעזור לך לעצור הוא ימנע מהסוס לנפנף את הראש אם לסוס שלך יש הרגל לזרוק את הראש למעלה. החזייה טובה לך בטיולים שאתה עושה כי היא תמנע מהאוכף להחליק בעליות וירידות. אם תכנס בקישור שהורסלאבר נתנה יש שם תמונה של מרטינגל רץ. עכשיו אלירן, לפי מה שאתה כותב על כינוס וכו' יש לי הרגשה שאתה מתבזבז עם היכולת שלך, ואני מציעה שתתחיל לקחת כמה שיעורים בביס' לרכיבה, אין לך מה להפסיד...

ה צ י ף

New member
תאמיני לי שאני יודע את זה טוב מאוד

(על היכולות שלי) אני לא רוצה להשתחצן אבל הרבה אנשים שרואים אותי רוכב נשארים עם פה פתוח ואומרים שאני מתבזבז עם זה הרכיבה שלי או הקשר שלי עם הסוסים או שאני רוכב על סוסים עם בעיות(תמיד מביאים לי את הסוסים המופרעים) וכמה אנשים כבר ביקשו ממני לרכב להם על הסוסים אבל אני ילד בעייתי אני לא מתחבר לאינגליש ואני לא אוהב את הווסטרן כי אני אוהב סוסים חמים ואקשר ולדעתי ווסטרן זה רגוע מידי(עם המושכות ארוכות כזה וזה..) אני רוצה לקחת שיעורים ולהמשיך לפתח את היכולות שלי אבל אין לי לאן..

תאמין לי, ווסטרן זה לא כזה סגנון

רגוע. קח ריינינג לדוגמא. אבל בשביל להגיע לריינינג צריך שיעורי רכיבה, צריך להגיע לרמה מסויימת. אז תרכב שיעורים רגועים, אבל יגיע הרגע שבו כבר יהיה פחות רגוע.

תםטםOHIO

New member
../images/Emo9.gif

לא מכירה ילדים שהם לא בעייתים... חלק מתהליך התבגרות זה להתמודד מול הבעיות שאנחנו מציבים לעצמנו. ולפתור אותן זאת העבודה האמיתית, לדעתי זו לא קלישאה שלדעת את הבעיה זה חלק גדול מהדרך לפתור אותה. בכל אופן, זאת היתה הצעה מכל הלב ואני מקווה שתמצא מקום שתוכל באמת להסתדר שם וגם להתקדם. סליחה אם קצת נסחפתי מהשרשור עם המרטינגל.

בשביל להצליח צריך סבלנות.

הצלחה באה עם עבודה. אתה יכול, במקום להחליט שאתה בעייתי, להתחיל לרכב ולהחליט לא שאתה מנסה להגיע לרמה הזאת. אלא שאתה יכול ותגיע לרמה הזאת. ואז תראה שאתה ילד פחות בעייתי. למשל אני במתמטקיה השנה לא מזמן לא הבנתי כלוווום פשוט כלום. זה היה סינית בשבילי. וחשבתי והייתי בטוחה שאני לא אצליח, אני בעייתית במתמטיקה, אני ומתמטיקה לא הולכות ביחד. ואז, החלטתי שאני עכשיו יושבת ולומדת כל מה שאני לא ידועת ועשוה את השיעורים ומכוננת למבחן כי אני יכולה ומסוגלת. והצלחתי. עכשיו אני יודעת, שאני זאת שגרמתי לעצמי להיותב עייתית. גם אתה גורם לעצמך להיות בעייתי. אתה זה שחוסם את עצמך. אתה יכול בכל שנייה להוריד את החסימה, ללכת ולהתחיל לרכב, ולעמוד בהחלטה שלך. להצליח ובגדול. כי אתה מסוגל! אתה יכול!אתה תצליח!

ה צ י ף

New member
מתמטיקה ו סגנון רכיבה זה שני דברים

שונים לגמרה כי מתמטיקה את צריכה ללמוד וווסטרן או אינגליש את לא צריכה ללמוד בקיצור נתתם לי עכשיו איזה חיזוק וחומר למחשבה יכול להיות שאני יעשה עם עצמי משהו או שאני ימשיך בדרכי ואולי עוד שנה וחצי שנתיים אני יעבור לכיוון הג'וקי עם אני יהיה במשקל המתאים או מאמן סוסי מרוץ כי את זה אני באמת אוהב

למעלה