מרטינגל

ה צ י ף

New member
מרטינגל

מה המרטינגל נותן? האם עם מרטינגל צריך לרכב אחרת או שהכל בידיוק אותו הדבר? כמה עולה בערך מרטינגל והאם יש כמה סוגים של מרטינגל? תודה מראש אלירן

עדימ

New member
מרטינכל משמש למש לעזור ללמד את

הסוס לעבוד עם הצוואר למטה וישר ומהגב ולא עם ראש מושך לעננים. זה בקצרה

dixie chick

New member
ההסבר הכי פלצני ששמעתי הוא

שהמרטינגל נועד לזה שהמסר מהמושכות יגיע תמיד בצורה אחידה ומאותו מקום, כלומר הוא מעין צינור שמעביר את בקשות המושכה דרך אותו מקום ומלמד את הסוס לבוא למקום מסוים.

עדימ

New member
הסברתי זאת הכי פשוט והכי אמין שאני

יכולה. אני מודה שלא הברחתי ביכולת הוראה/הסבר. ולגבי השימוש במקרה של הסוסה שהייתה לי לא הייתה ברירה אלא להשתמש במרטינגל כדי לעזור לה לעבוד מהגב.

כדי לעזור לסוס לעבוד מהגב

בד"כ מקובל לעבוד עם גומי/מושכות צד (למרות שזה עוזר גם, ואולי בעיקר, לפקס את הסוס)/גרמניות לפעמים וכו'.. דברים שבעצם עוזרים לסוס למתוח את הצוואר ולשחרר את הכתף, להגדיל את הצעד ולשחרר את הגב.

חייבתתתת

אני חייבת לשתפ, הסוס שלי עבר את בדיקת הקפיצות, אנחנו מתחילים לאמן אותו לקפיצות ותוך כדי אני אקח שיעורי רכיבה.
אתמול בערב שחררתי את הסוס שלי במנג' שיתפרק קצת, והוא היה כזה טיפשש (כרגיל) הוא רץ ושיחק עם עצמו טמבל שכזה..
בקיצור בכל המנג' שלנו מפוזרים מכשולים וקורות (שכחתי איך אומרים את זה) [נראלי קבלט עם אני לא טועה], היה מכשול של חצי מטר, והוא רץ וקפץ את זה לבד!!
אני הייתי בשוק, אחרי זה פיזרתי כמה קורות על הרצפה ורציתי לראות מה הוא יעשה.
בהתחלה הוא עשה בטרוט ודילג לו ואז על לקאנטר וקפץ ואני לא האמנתי.. כזה אני אומרת לאבא שלי-"אבא תגיד זה צ'מפיון??"
חח נקרעעתייי!! ישר שמתי לו מגנים והוא התחיל לרוץ ולקפוץ.
ד''א- קניתי ציוד חדש !
דורבנות,שוט,מגפיים,צ'אפסים,מגנים תחבושות! הכל ... מחר אנחנו כנראה נלך עם המדריך להחליפ את האוכפ.. [לספורט]...(כמובן שאני לא אשתמש בציוד עדד שלא אלמד להשתמש בו כראוי.) חוץ מהאוכפ מגפיים צ'אפסים.. והמגנים כל פעם על הסוס שהוא נכנס למנג'.... [אני לא סומכת על הטמבלולו..] עם באלו נכנס לו ג'וק לראש לקפוץ!

... ../images/Emo122.gif

דבר ראשון את לא חייבת להגיב בצורה כזו. את יכולה להעיר בנעימות. דבר שני, אני דיי חדשה בכל הקטע של הפורומים, ולאט לאט עם קצת תמיכה אני אסתגל לעניין. לא רציתי לפתוח הודעה חדשה.

בשביל להשיג שליטה טובה יותר../images/Emo107.gif

על הסוס. המרטינגל מונע מהם להרים את הראש מעבר לנקודת השליטה של הרוכב. אם תסתכלי בתחרויות קפיצות תראי שיש שם הרבה סוסים שמרימים את הראש גבוה.

jgut

New member
ומותר להתחרות עם מרטינגל?

אני יודעת שאצלינו בווסטרן אסור... אני גם לא רגילה שסוסים מרימים את הראש מעבר לנקודת השליטה של הרוכב (שוב ווסטרן וסוסים עם ראש באדמה...) ואים כבר פתחנו את הנושא: האים המתג משמש את הרוכב בקפיצות מעבר לכיוון הסוס (בקפיצה עצמה)?

בדרסז' אסור בשום פנים ואופן../images/Emo107.gif

להתחרות עם מרטינגל. בקפיצות מותר, ונראה לי שמגובה מסוים אפילו חובה (אבל אל תתפסו אותי במילה). בקשר לתפקיד המתג בקפיצות - המתג משמש הרבה מעבר לכיוון הסוס, זה גם שליטה על אורך הצעד ועל המהירות שלו.

אה, ובמירוצים משתמשים../images/Emo107.gif

במרטינגל אירי (תמונה). התפקיד שלו הוא לא למנוע מהסוס להרים את הראש, אלא לשמור שהמושכות לא יעופו מעבר לצוואר הסוס במקרה שהרוכב נופל...

תםטםOHIO

New member
בקפיצות

אין חובה להיות עם מרטינגל וגם לא עם מתג. מרטינגל עומד אסור בקפיצות. בקפיצה עצמה זה רק הניתור של הסוס. אבל אפשר (אם או בלי מתג) להפנות את הסוס המיומן מעל הקפיצה ולהרוויח זמן בסיבוב (טיפ) בתחרויות ווסטרן מותר טיידאון?

jgut

New member
האמת שאין לי מושג

אבל מכיוון שלא ראיתי מעולם שימוש בטיאדאון אז אני מנחשת שלא, אולי דיקסי תדע יותר טוב. ד"א בווסטרן אני אישית ראיתי שימוש רק ברנינג מרטינגל...

dixie chick

New member
בתחרויות ווסטרן לא אבל

ברודאו כן (כמובן לא בברונק ריידינג וסאדל ריידינג אבל כן במקצי חביות, POLES, רופינג וכ')

למעלה