מרחק נגיעה

מאמי לפי מה שאני יודעת........

אם יש לך חבר חלוני.....אז אני מצטערת לאכזב אותך.....את לא יכולה לקרוא לעצמך חרדית!!!!!!

ראה הודעה למעלה

אני חרדית. פתוחה לעולם. לא מנותקת, אבל האמונות שלי וההשקפות שלי מסגירים את היותי חרדית. המושג חרדית זו לא מי שסוגרת את הכפתור האחרון, ומעולם לא היסתכלה על בחור, ומנותקת מתקשורת. גם לחרידיות יש רגשות... גם לכאלה מבית יעקב

מאמי......

אז את פשוט בורחת מהאמת....וממה שאת רוצה להיות....חרדית זאת בדיוק זאתי שסוגרת את הכפתור עד ללמעלה...וחרדית זאת בת שאולי כן הסתכלה על בחור אבל מעולם לא ניסתה להתחיל לדבר איתו.....אפילו שהוא ניסה היא לא נענתה לו!!!!!! בחורה חרדית זאת בת שלא יצרה קשר לעולם עם גבר(רק בשידוכים.....או כאלה!)שלא יודעת מזה "פורום תפוז"שלא יודעת מזה בכלל "מרחק נגיעה" שלא שומעת שירים חילונים שלא רואה סדרות או סרטים חילונים......וחלק פה בפורום יגידו מה זה.....זה הסגר זה ככה וככה וככה......מבחינתי זאת בת חרדית......בת ששומרת על עצמה מכל זה.......ושומרת את עצמה רק לבעלה!בלבד!!!!!!!!!!!!!!כי מתוקה ההשקפות באות מהדרך שבאה את הולכת ומההנהגות שלמדת מהבית שלך....!אי אפשר ללכת ב2 דרכים.......יש רק דרך אחת לבנ"א שבו הוא יכול ללכת!!!!!!(ודרך אגב...........אני בת!!!!!!!!!!!!)

חמודה,

אנחנו לא ביימי הביינים ואני מיצטערת להגיד לך, שאני לא היחידה שקוראת לעצמי חרדית ושומעת שירים לועזים!כל בתי הספר בית יעקוב כיום כ50% מהבנות הסגורות ביותר נחשפות לכל 'התואבה' שרצה ברחובות. מה שאת הגדרת כחרדית זו ילדה סגורה ומנוזרת מהעולם הרחב. זו לא חרדית! בחורה שלא יצרה קשר עם העולם זוהי נזירה! זאת לא השקפה של בת ישראל שגדלה בבית יהודי כשר ומאמין. ומיצטערת להגיד לך שבחורה ששומרת על עצמה, זו דוקא מי שכן חשופה ופתוחה לעולם הרחב, לתיקשורת ולכל השאר ויודעת מהי אהבה ויש לה דרך לקשר עם בחורים ובכל זאת יודעת להגיד "לא" ולא להיתפרפר עם כל אחד, לדעת לסנן ולהגביל את עצמה ולא להישחף ולהרחיק לכת. זוהי בחורה ששומרת על עצמה.

אני מסכימה איתך../images/Emo45.gif

ואגב מאוד איתך... אני בחורה חילונית לגמרי... כמעט ולא מכירה את העולם החרדי... למרות שזה עולם שמעניין אותי מאוד והיום אני באמת מנסה ללמוד עליו עוד יותר... (לא בכוונה של לחזור בתשובה... אלא בתור שלהבין מה מסתתר מאחורי הפנים האלו ושוב לא במטרה לחטט אלא לנסות ולהבין אותם כי אני באמת לא מכירה). הסדרה מאוד עזרה לי אגב במסגרת ההסתקרנות שלי.. עד לפני שהתחלתי ככה יותר לשים לב לדברים ולחקור... גם אני הייתי ככה מקובעת... לא ממש סבלתי את העולם החרדי והוא ניראה לי הזוי ומוזר... אף פעם לא הבנתי את הראש... אבל היום ממש שמחה לדעת שיש לא מעט חרדים שהם פתוחים... שהם לא פוסלים את הדברים החילונים... (ובמיוחד הבנות... אצל הבנים כמעט ועדיין לא נתקלתי בדבר כזה) אני מאוד שמחה למשל שאני רואה את סיון רהב מאיר בערוץ 2 ועוד כל מיני כתבי טלויזיה שהם חרדים אבל חרדים פתוחים... ובקשר לחבר שלך.... מצטערת עם כל האכזבה.... גם אני לא חושבת שקשר כזה יכול להתקיים... יש לי דוד דתי (לא חרדי) שנשוי לאישה חילונית וזה קטסטרופה... סלחי לי...

מעריצה אותך

ואת היכולת שלך לנסות להבין דברים ולא להיסתייג מהם, לקבל, ולא לשפוט ולהטיח אשמות ודעות. אני מעולם לא ביקשתי להחזיר אנשים בתשובה אלא ביקשתי שיבינו אותי ויקבלו אותי כפי שאני וישיפסיקו לעשות מהחרדים פאנטים ולא מבינים מהחיים שלהם. תבינו שגם אנשים עם דת הם בני אדם! ואפשר לדבר על כ"כ הרבה נושאים חוץ מדת. (נסיון מהחבר) אני מנהלת שיחות עם אנשים שמנותקים מהדת, וכשאני אומרת שאני חרדית, הם המומים, לא כי דיברנו נושאים שנוגדים את הדת, אלא כי פתאום גם חרדים יודעים להביע דעות בתחומים שונים... ובקשר לחבר, אנחנו לא ניתחתן. אנחנו ראלים מידיי בשביל לחיות בתוך חלום.. ואנחנו מנסים להיתגבר על הרגשות ולהפעיל את השכל כדי לדעת לאן לנווט את היחסים בניינו...

מור 0221

New member
אני יכולה לשאול עם את

שומרת נגיעה, כי אם יש לך חבר חילוני איך זה מסתדר?? משהוא פה לא הגיוני לי

אז ככה,

מתי תבינו שחרדית ודתיים לא מלאכים! גם לנו יש יצרים! דת זו אמונה, ודרך חיים. יש הבנה ורצון לדבוק בה וללכת עפ"י אורחותיה, אך לפעמים יש מיכשולים ונפילות, אך כל עוד, אתה מאמין באל אחד, ורוצה לשמור מצוותיו, ואתה יהודי שומר תורה ומצוות, יש לך פונטנצאל לסור מין הדרך ´הרעה´ ´ולחזור בתשובה´ גם דתיים חוטאים וצריכים לעשות תשובה. אך הם עדיין דתיים כי הם דוגלים בדיאולוגיה שלהם. כל עוד הם משייכים עצמם לשם הם דתיים. הלבוש, הדיבור, והחברה שאתה נמצא איתה, הם לא אלו שעושים אותך דתי, אלא רצון פנימי הבנה, והיזדהות אישית... ברגע שיש לך פנימיות ונשמה דתית, השכל מבין שעליך ליישם בפועל דרכים, פעולות ´מצוות´ שהדת גורפת. מקווה שלא חפרתי. תשאלי כל דבר שלא מובן לך. לא מבטיחה שיש לי תשובות, אך זה לא אומר שאין תשובות. (שיהיה ברור, אני לא מחזירה אנשימ בתשובה, אני קודם צריכה להחזיר את עצמי בתשובה...) אבל זה מקביל לעיניין של שכל ורגש. יש הבנה שיכלית כי זה לא צריך להיות כך, אך במקום שהשכל והרגש ניפגשים, הרגש גובר. ואני אתן אנלוגיה, כמו שכתוב על חפיסות סיגרות :"מישרד הבריאות קובע כי העישון מזיק לבריאות". יש הבנה שיכלית, הוכחות בורות, הזהרות, אך עדיין אנשים מיתמכרים וממשיכים לממן את חברות ליצור סיגריות. זה בערך ככה. כאשר יש קונפליט מסויים, קשה מאוד לגבור על כך, ולמרות הידיעה יש דפחים בלתי ניתנים לשליטה. בעצם ניתנים, אבל קשה מאוד לשלוט בהם.

מעריצה אותך

ואת היכולת שלך לנסות להבין דברים ולא להיסתייג מהם, לקבל, ולא לשפוט ולהטיח אשמות ודעות. אני מעולם לא ביקשתי להחזיר אנשים בתשובה אלא ביקשתי שיבינו אותי ויקבלו אותי כפי שאני וישיפסיקו לעשות מהחרדים פאנטים ולא מבינים מהחיים שלהם. תבינו שגם אנשים עם דת הם בני אדם! ואפשר לדבר על כ"כ הרבה נושאים חוץ מדת. (נסיון מהחבר) אני מנהלת שיחות עם אנשים שמנותקים מהדת, וכשאני אומרת שאני חרדית, הם המומים, לא כי דיברנו נושאים שנוגדים את הדת, אלא כי פתאום גם חרדים יודעים להביע דעות בתחומים שונים... ובקשר לחבר, אנחנו לא ניתחתן. אנחנו ראלים מידיי בשביל לחיות בתוך חלום.. ואנחנו מנסים להיתגבר על הרגשות ולהפעיל את השכל כדי לדעת לאן לנווט את היחסים בניינו...

מאמי.......

אין מושג כזה בדת "ימי הבניים".......יש מושג שנקרא "ירידת הדורות" בגלל שיש 50% מהבנות החרדיות שירדו בדת והתקלקו אז את מכלילה את מי שכן שומרת על עצמה ומקיימת את מה שה' ציוה בתורה הקדושה בתור נזירה....אני לא מבינה אותך...את צריכה להתגאות בה ולהגיד זאתי בת חרדית.....שאפילו שיש לה את כל הנסינונות של גברים,ושרים,וסדרות,וסרטים וכאלו....היא שומרת על עצמה והיא כן מצליחה להתגבר וחלק מכך בא מהחינוך של ההורים שלה.......ואני נגד זה שהורים כופים על הילדים את הדת....כי זה הכי גרוע שיש(אני ח"ו לא באה נגד החרדים....אולי לא הבנת אותי).....אני רק רוצה שתביני שמי שקשה לה ולא עומדת בנסיונות.....לא שצריכים להדיח אותה ח"ו......אבל סלחי לי היא לא נקראת חרדית.....! את ואני מדברות אל אותה אחת....אני קוראת לה "חרדית"....ואת קוראת לך "בחורה ששומרת על עצמה"כי היא כן חשופה לעולם ויש לה את כל הנסיונות....והיא מתגברת עליהם היא נקראת חרדית.....וזה קשה ברור!!!!!!! את לא יכולה לבוא ולהגיד לי שבחורה חרדית סגורה בבית 24 שעות.......כי לא....היא חשופה לחוץ ולהכל....והיא עומדת בנסיונות ושומרת על עצמה.....!!!!!!!

עכשיו שאני קוראת תגובות שלך אז.....

אני מתחילה להבין למה התכוונת שאמרת שההשקפות שלך סותרות את הדרך שלך.......כאילו מתוקה את מלאה בידע רוחני....ואת אמורה לדעת שפשוט לא מתאים כל הקטע הזה עם החבר החילוני.......אם יש לך כוח ורצון....את יכולה להצליח.....ואת יודעת שזה לא מתאים שאת תפגשי איתו ותישנו אצלו.....ומן הסתם אתם לא שומרים נגיעה נכון?......אז למה לך....יש לך את הכוח והרצון....מה שלבנות אחרות שנמצאים במצבים יותר קשים,ואפילו קצת מהכוח והרצון שיש לך-אין להם.......אם הוא אוהב אותך.....הוא יבין אותך.......אולי הוא גם יחזור בתשובה בשבילך.......לא?

אני אתן לך את אותה תגובה-

מתי תבינו שחרדית ודתיים לא מלאכים! גם לנו יש יצרים! דת זו אמונה, ודרך חיים. יש הבנה ורצון לדבוק בה וללכת עפ"י אורחותיה, אך לפעמים יש מיכשולים ונפילות, אך כל עוד, אתה מאמין באל אחד, ורוצה לשמור מצוותיו, ואתה יהודי שומר תורה ומצוות, יש לך פונטנצאל לסור מין הדרך ´הרעה´ ´ולחזור בתשובה´ גם דתיים חוטאים וצריכים לעשות תשובה. אך הם עדיין דתיים כי הם דוגלים בדיאולוגיה שלהם. כל עוד הם משייכים עצמם לשם הם דתיים. הלבוש, הדיבור, והחברה שאתה נמצא איתה, הם לא אלו שעושים אותך דתי, אלא רצון פנימי הבנה, והיזדהות אישית... ברגע שיש לך פנימיות ונשמה דתית, השכל מבין שעליך ליישם בפועל דרכים, פעולות ´מצוות´ שהדת גורפת. מקווה שלא חפרתי. תשאלי כל דבר שלא מובן לך. לא מבטיחה שיש לי תשובות, אך זה לא אומר שאין תשובות. (שיהיה ברור, אני לא מחזירה אנשימ בתשובה, אני קודם צריכה להחזיר את עצמי בתשובה...) אבל זה מקביל לעיניין של שכל ורגש. יש הבנה שיכלית כי זה לא צריך להיות כך, אך במקום שהשכל והרגש ניפגשים, הרגש גובר. ואני אתן אנלוגיה, כמו שכתוב על חפיסות סיגרות :"מישרד הבריאות קובע כי העישון מזיק לבריאות". יש הבנה שיכלית, הוכחות בוררוות, הזהרות, אך עדיין אנשים מיתמכרים וממשיכים לממן את החברות ליצור סיגריות. זה בערך ככה. כאשר יש קונפליט מסויים, קשה מאוד לגבור על כך, ולמרות הידיעה יש דפחים בלתי ניתנים לשליטה. בעצם ניתנים, אבל קשה מאוד לשלוט בהם.

למעלה