אז ככה,
מתי תבינו שחרדית ודתיים לא מלאכים! גם לנו יש יצרים! דת זו אמונה, ודרך חיים. יש הבנה ורצון לדבוק בה וללכת עפ"י אורחותיה, אך לפעמים יש מיכשולים ונפילות, אך כל עוד, אתה מאמין באל אחד, ורוצה לשמור מצוותיו, ואתה יהודי שומר תורה ומצוות, יש לך פונטנצאל לסור מין הדרך ´הרעה´ ´ולחזור בתשובה´ גם דתיים חוטאים וצריכים לעשות תשובה. אך הם עדיין דתיים כי הם דוגלים בדיאולוגיה שלהם. כל עוד הם משייכים עצמם לשם הם דתיים. הלבוש, הדיבור, והחברה שאתה נמצא איתה, הם לא אלו שעושים אותך דתי, אלא רצון פנימי הבנה, והיזדהות אישית... ברגע שיש לך פנימיות ונשמה דתית, השכל מבין שעליך ליישם בפועל דרכים, פעולות ´מצוות´ שהדת גורפת. מקווה שלא חפרתי. תשאלי כל דבר שלא מובן לך. לא מבטיחה שיש לי תשובות, אך זה לא אומר שאין תשובות. (שיהיה ברור, אני לא מחזירה אנשימ בתשובה, אני קודם צריכה להחזיר את עצמי בתשובה...) אבל זה מקביל לעיניין של שכל ורגש. יש הבנה שיכלית כי זה לא צריך להיות כך, אך במקום שהשכל והרגש ניפגשים, הרגש גובר. ואני אתן אנלוגיה, כמו שכתוב על חפיסות סיגרות :"מישרד הבריאות קובע כי העישון מזיק לבריאות". יש הבנה שיכלית, הוכחות בורות, הזהרות, אך עדיין אנשים מיתמכרים וממשיכים לממן את חברות ליצור סיגריות. זה בערך ככה. כאשר יש קונפליט מסויים, קשה מאוד לגבור על כך, ולמרות הידיעה יש דפחים בלתי ניתנים לשליטה. בעצם ניתנים, אבל קשה מאוד לשלוט בהם.