מרווח בין מדרגות

אמא של ל

New member
מרווח בין מדרגות

מהו המרווח הראוי בין מדרגה למדרגה במדרגות פנים בבית, העולות לגג האם מרווח של 18 ס"מ הוא מרווח ראוי? המטרה היא שהמדרגות תהיינה נוחות לעליה ולשימוש תודה לעצתכם

רשר

Well-known member
מנהל
17 גובה 27 רוחב

אם לשימוש לא יום יומי אפשר להעלות. יש אצלי בבית טעות במהלך המדרגות שגרמה לאובדן מדרגה, נו טוב עד השיפוץ הבא נחיה ונטפס גם על 22 ואפילו אחת של 24. לא טוב וכל אורח מייד מרגיש ושואל אבל בני הבית התרגלו. 18 נראה לי סביר בהחלט. רן

לא הייתי אומרת...סליחה...יש יחס

ברור בקשר לתכנון מדריגות: פעמייפ רום + שלח = 63 ס"מ זאת אומרת 18X2 = 36 > שלח= 27 אבל זה לא ממש נוח, עיקר לרדת! כי גודל הרגל ברוב המקרים גדול מ-27 ס"מ. כמובן, תלוי בצורת המדריגות, אבל בבית משותף, שרוב הזמן עולים-יורדים במעלית, 17 רום > 29 ס"מ שלח סביר. בתוך הבית, מאוד מומלץ לרדת לרום 16 ס"מ ואז השלח = 31 ! הנוסחה בנוייה לפתיחת הרגליים של בן אדם בגובה ממוצה. לא פחות מ-63 ס"מ, כי כבר הדור שלנו גבה יותר מאשר הורינו, ובונים לעתיד.... מדריגות, שהרום שלהם פחות מ-10 ס"מ לא נותנים הרגשה נעימה לעלות-לרדת, מעל 18 ס"מ מקסימום לגלריה-שינה לילדים מתבדרים כדאי לעשות.

לא ! לפני מאה שנה אולי זה הייה טוב,

היום בטח לא נכון, אפילו שבחוק הישראלי זה ככה! לא פחות מ- 63!

םעמיק

New member
סליחה-שכחתי שאווה יודעת הכל-כל

המחוקקים, כל האדריכלים וכותבי הספרות בארץ ובעולם לא למדו בהונגריה, הם כותבים עברית ללא שגיאות ולכן הם לא שווים כלום. רק אווווווווווה

Rשף

New member
דייייייי- שניכם !

אתם מדברים על משהו חשוב, דברו בנימוס ונסחו את ההודעות בצורה הולמת: אווה-"יקירי, לדעתי ומניסיוני שימוש בערך של 61 סנטימטרים יגרום למדרגות לא נוחות" םעמיק-"חברתי המלומדת, לדעתי את טועה כי אני יודע שמשתמשים בערך הזה בכל הספרות והתקנים"

קודם כל על תצעק עלי! Rשף! ../images/Emo11.gif

הסברתי את סיבת הנוסחה: פתיחת רגל של בן אדם ממוצה! במאה השנה האחרונה, בכל מדינות המפותחות גדל גבה הממוצה...סבים שלנו בממוצה היו 155-165 ס"מ, היום זה לפחות 10 ס"מ יותר...זו הסיבה, שכבר אי אפשר להשתמש ב: 61 ס"מ, אפילו שבספרות מקצועי ישנים זה כך. חוק תכנון הבניה, בארץ, אחד מהגרועים ביותר בעולם - לא רק אני אומרת, אלה אחרי אוסלו, האמריקאים דרשו לעשות סדר, כי דברים בלתי אפשריים נמצעים בחוק...הייתי בכנס של אדריכלים, לפני שנים. לקולגה הנכבד! חוץ מלקראו את החוק, מותר גם לחשוב! בארץ, שורה של מדריגות ציבוריות יכולה לתת לך, לבדוק, כמה אבסורד בנו אותם. כאשר בן אדם חלש, במקום להתמודד עם מהות השאילה, קל יותר לעשות צחוק מצד השיני....זה אופייני לגברים מסויימים...לא מתרגשת מזה. דרך אגב, לימודים המקצועיים בהונגריה, קצת יותר רצינים, מאשר הטכניון - גם את זה לא אני גיליתי, אלא אדריכל ידועה, שהכיר מקרוב את שתי המקומות...אבל כל זה לא העיניין. כאשר מתכננים עם ראש, ולא עם ספר חוקים ביד, אז גם יודעים, שמה שמתכננים היום, זה ישמש לפחות עוד 50 שנה - ןלא רק מותר, אלא חובה לנו לחשוב על העתיד גם.

Rשף

New member
היי אני בעדך !

לא אמרתי שאת לא צודקת, להיפך , פשוט הטונים של שניכם מיותרים. בבקשה נהלו דיון תרבותי !

סליחה, מה אמרתי, שלא תרבותי?

שזה אולי לפני מאה שינה הייה נכון? נו במאת Rשף... לא מוכנה לכתוב סכור סכור בגלל נפש רגיש של גבר...סליחה, אין לי זמן לשתויות!

Rשף

New member
ניסוח, ניסוח !

חשבתי שמה שכתבתי היה ברור- את צודקת (כנראה, אני לא יודע בוודאות) ויש לך נימוקים משכנעים, םעמיק ציטט את התקן בלי שום נימוק אחר. לא ידעתי שההונגרים חמי מזג (במשפחה שלי הם דווקא רגועים למדי
) נראה שדווקא את שבעד גישה "אירופאית" יותר תקפידי על תרבות דיון כל צד מביע את דעתו בנימוס ובהקשבה לצד השני. את לא צריכה ללכת סחור סחור, ואין קשר שהצד השני הוא גבר-הוא טען שהחוק אומר ככה וככה, היית צריכה להסביר שהחוק מיושן ולמה, ולא לזנק ישר לוריד בצוואר

../images/Emo31.gif אווה תמיד שואלת למה?

כי כל דבר בעולם מתקדם, אפילו בארכיטקטורה! אלו היית קורא את כל הודעתי, גם הסברתי למה... לא יודעת מי אתה, כי אתה חסוי לכל הכיוונים, אבל אם אתה מתכנן רק לפי החוק הישראלי, לא הייתי רוצה להיות לקוחה שלך...גם מפני שבן אדם מלכלך את השיני, לא הטעם שלי!

למעלה