אתה פשוט מתעקש להוכיח משהו
שהסכמתי איתך עליו כשאתה עולה חצי טון מעל לדו אני לא יכול לדעת אם זה דו דיאז או רה במול בייחוד לא כשאתה מנגן רק אותו. אין לי דרך לדעת. מאושר? יופי עכשיו אני רוצה שתבין משהו, זה גם טוב שתדע את זה בכללי למוזיקה, למרות שמגיטריסט אני לא מצפה הבנה יותר מדי עמוקה במוזיקליות (הם בד"כ עסוקים בלהסתיר את זה שהם לא יודעים לנגן בגרוש עם המון המון טכניקה חסרת ערך)- מוזיקה זה לא תווים נפרדים. מוזיקה מוכבת ממשפטים מוזיקליים. בין כל התוים במשפטים האלה יש קשר מסויים, הוא לא נוצר סתם ככה, יש לו סיבה. התפיסה שלך מתחילה בזה שתו זה תו. אתה טוען שבנגינה כל תו עומד בפני עצמו, ולכן אי אפשר לקשר אותו לשאר המלודיה. אדוני- אני מתפלא שאתה לא מדבר באותיות נפרדות ההבדל בין דו דיאז לרה במול לא נוצר בגלל שהם תווים שונים. למרות שהם כן, ואחרי כל מה ההבנה שהראת בפסנתר המושווה, אני מתפלא שאתה לא יודע שגיטרה זה כלי מושווה ולכן אין בו הבדל צלילי בין 2 התווים, אבל בכלים נדירים אחרים, כמו כינור לדוגמא, שהרי כמעט ולא היה בשימוש במוזיקה הקלאסית לדורותיה, בהם אין כיוון מושווה נגינת התווים האלה היא דוקא שונה, לא אני אמרתי את זה, אחד הכנרים הגדולים ביותר בעולם החיים כיום, אמר. אותו בנאדם במקרה היה המנחה שלי בבגרות במוזיקה, ואני מניח ששניהם מבינים הרבה יותר ממך וממני במוזיקה (מטעמי צנעת הפרט אני אחסוך מהפורום את שמו, אתה מוזמן לשאול אותי במסרים איך קוראים לו, ואני אפילו אעביר לך דיסק עם הקדשה אם תרצה) גם בכלי נשיפה ממתכת יש הבדל. בקרן יער (ואני מנגן בה כבר 13 שנה אז תסמוך עלי שאי יודע) אחזקת השפתיים בדיאז שונה מבבמול, אחרת ההבדל נשמע לנגנים בצורה מאוד ברורה. ככה גם בחצוצרה, שלא לדבר על טרמבון. עכשיו- בעולם המוזיקלי הצר שלך, שבנוי מגיטרה ופסנתר, לא קיים הבדל- בצלילים!. אני מסכים. אפילו אדיוט צריך פעם ב להסכים עם אדיוט אחר. אבל גם כאן ההבדל קיים. הוא לא בצורה שחיפשת, הוא בזרימה של המלודיה. להסביר את ה אני לא יכול, תחפש מישהו עם כוח אליך. לי אין כוח לחסרי סבלנות. יום טוב לך ואני מקווה שסגרנו את הנושא. ובהקשר למבחנים הקשים מאוד (פחה) ששלחת לי, אין לי מושג מה היתה המטרה בזה. איך ע"י לתת לי מבחן בחצי עברית על סולמות יסגיר אותי בתור לא-מוזיקאי אני לא מבין, אבל אם אתה חושב שהצלחת, אני שמח. והכיוון המשווה- אני מבין ששוב אתה רוצה לגרור אותי למאמר נוסף- שוב אין לי כוח. אני אתן לך תקציר נכון ב2 משפטים. חבורת אנשים מכנסיים לא נוחות ופיאות לא אהבו את העובדה שהם צריכים להשתמש באורגן אחר בכל פעם שצריך לעבור סולם. הם עמלו ועבדו וחיברו בין הצלילים עד שמ7 מקלדות עם 7 צלילים בכל אחד, הם הוציאו מקלדת אחת עם 12 צלילים שהכילה את כל הצלילים האלה בכיול מסויים. רוצה עוד משפט ליופי? זה לקח להם זמן. יום טוב ואני לא רוצה קבל תגובה על ההודעה הזאת, אם היא לא כוללת בה גידופים קשים, אמרות נאצה ותוכחה מוחלטת של מה שאמרתי, בהתאם למסורת שיחותינו. יום טוב