מרווחי צלילים

ועוד תוספת - סתם שיהיה-

אנחנו היינו מזהים את המרווחים (בצורה מלודית) ע"י התחלות של שירים. זה מאד עוזר בהתחלה... הנה מבחר קטן ממה שאני זוכרת, כמובן שיש עוד אופציות- סקונדה קטנה - "נר לי" סקונדה גדולה - "התקווה" טרצה קטנה - "ה-ה-יום יום שי-הי-שי" טרצה גדולה - "שיר היונה" (גבוה, מעל המגדלים...) קוורטה - "שנה טובה" טריטון - "מריה" (מ"סיפור הפרוורים") קווינטה - "ABC" (או "בין שמיים לענן מנצנץ כוכב קטן"...) סקסטה קטנה - "חורשת האקליפטוס" סקסטה גדולה - "גינה לי" ספטימות - אתם מוזמנים לנסות. נדמה לי שפעם מצאנו שיר בספטימה קטנה, אבל עכשיו אני לא מצליחה להיזכר... אוקטבה - "Somewhere over the rainbow"

תיקון קטן.

המרווח הפותח את השיר חורשת האקליפטוס: הוא קוינטה זכה! אקוטבה - אלי, אלי (חנה סנש) טרצה קטנה - אומרים ישנה ארץ, מעל פסגת הר הצופים. סקונדה גדולה - על הדבש ועל העוקץ. קוורטה זכה - מחר, אלעד ירד אל הירדן.

דוייק

New member
לפי דעתי

זאת לא שיטה טובה כל העניין הזה עם השירים... כי בסוף צריכים לזכור את המרווח בראש כמו שצקיך, ואז מה שקורה זה שבהכתבות מלודיות הכיתה הופכת למין "איזור זמזומים" של שירי ילדים וכדומה...

האמת שנכון - לא בהכתבות מלודיות אלא

אצלנו זה היה בהכתבות של מרווחים בצורה הרמונית (אם אפשר לקרוא כך למרווח של שני צלילים..). המורה לסולפג' הייתה מנגנת את שני הצלילים ביחד, ומיד היית שומע זמזומים רבים כל כך של שירים משל נכנסת לכוורת מוסיקאלית במיוחד... בכל מקרה, כשמדובר במרווחים לא הייתה לי (ולרוב האנשים) לזכור אותם גם בלי הזמזומיישן, הקשיים מתחילים מבחינתי בהכתבות של מהלכים הרמוניים...

התכוונתי לפזמון של חורשת האקליפטוס

"חור-שת ה-א-ק-ליפ-טוס"...
ולקוורטה יש מלא מלא מלא שירים, כי המון שירים מתחילים במהלך דומיננטה-טוניקה. כמו כן - סקונדות גם הן נפוצות בהתחלות של שירים ובכלל בשירים מהסיבה שזהו מרווח שקל ל"עמך" לשיר - בלי קפיצות יותר מדי גדולות...

שאלה + תוספות

הסקונדות והטרצות = ממש לא נשמע ככה, אבל אולי זאת רק השמיעה הדפוקה שלי? ספטימה גדולה - מריה... בעצם טריטון + ספטימה שניהם מריה, רק צריך לשמוע מתי יש עליה יותר גדולה. סקסטה קטנה - אמי אפתה לביבה קוורטה - Auld Lang Syne (זה השיר של ערב ראש השנה הנוצרי). ברגע שמכירים את השיר *ממש* קל לזכור.

לא הבנתי בקשר לסקונדות וטרצות-

מה לא נשמע לך? השירים? אני מדברת כמובן על שני הצלילים הראשונים (נ-הר לי-הי נר לי... כ-הל עוד בלבב...) ***אין משתמע מהודעה זו שיש לשיר "נ-הר לי-הי"! זו לא דיקציה נכונה וזה נכתב רק כדי להבהיר את הנקודה***

למעלה