"מרגנית"

"מרגנית"

לכל בעלי הילדים שבינכם, או בעלי ילד פנימי, או חיצוני...אני מאוד ממליצה להתחיל לחרוש על ספרי הוצאת "מרגנית". ספרים קלאסים ויפים אחד אחד, שובים לב וחמודים להפליא. טרם קראתי ספר בהוצאת מרגנית שאיכזב אותי. (מותר להזכיר שגם "מר אל, כאן אנה" הוא בהוצאת מרגנית). כרגע סיימתי לקרוא את "ילדת הגבעות" (גם כן, כמובן, בהוצאת מרגנית)- ספר מאוד מאוד חמוד, רק מעט מקורי, אבל בכל זאת חמוד וחביב ואף מרתק! והנה שאלה לי אליכם: האם חברת ההוצאה של הספר משפיעה על בחירת הספר שתקראו? האם יש חברת הוצאה שאתם מחבבים במיוחד? האם יש הוצאה שבחיים לא תקראו ספר שיצא ממנה? ועוד שאלה- מישהו במקרה מכיר את "קינדלקראקס"? (כן, אני מכורה לספרי ילדים
הם כל כך חמודים!
)

דוסטו

New member
את "מר אל כאן אנה"

קראתי ביחד עם בתי כשהיתה בגילך. לא זוכר הרבה מעבר לכך שקראתי אותו בנשימה אחת עמוקה. פעם, לפני מלאן ת'לפים שנים, כשספר היה ספר וסופר היה סופר היו גם הוצאות שהן הוצאות. היום כולן עושות מסחרה ובין ספר טוב אחד לשני מפרסמות ספרי בשול, ספרי נסיעות, ספרי "עשה זאת בעצמך" שלא לדבר על זיבלונים של כל מיני כתבלבים שנושאים את שם המקצוע סופר לשווא ומיצרים חבילות דפים כרוכות שכל מה שנותר זה לשפוך עליהן דמעות בגין יערות הגשם שדולדלו כדי ליצר מהם נייר להדפסת הדברים המיותרים הללו.

Rivendell

New member
"מרגנית" נפלאים.

הם גם אלה שהוציאו את "צ'רלי והשוקולדה" בעברית. הנה ספר שזכה אצלי לתהילת עולם, בתור מכורה לשוקולד ואוהבת ספרים
רק מלחשוב עליו אני מתחילה להזיל ריר!

Danial***

New member
במרגנית יש גם את

"טאק לנצח" המצוין של נטלי באביט. מאוד מומלץ! בכלל, מרגנית באמת נפלאים, הרבה מספרי הילדים בהומאה הזאת הם מהאהובים עלי

ferlio

New member
אם גם את

מכורה לשוקולד (לספרים - ברור לי שאת מכורה) ואם את אוהבת ספרים שמשלבים בתוך העלילה שלהם מתכונים של כל מיני תבשילים,בעיקר מתוקים, הרשי לי להמליץ לך על ספר חמוד מאוד שנקרא "כמו מים לשוקולדה" של סופרת מקסיקאנית בשם לורה אסקיוול. זהו סיפור אהבה בלתי אפשרי עם כל הפאטוס ההיספאני שמשולבים בו כל מיני מתכונים של מעדנים (עשויים משוקולד, מפירות ןכד'). אומנם זה הוא ספר קליל, מאוד ססגוני ומאוד חושני - הייתי אומרת שנחמד להעביר איתו ערב חמסיני.

Rivendell

New member
מעורר תיאבון ../images/Emo67.gif ולגבי הוצאות

בהחלט יש לי העדפות. אני למשל מאוד אוהבת את "הספרייה החדשה", בגלל מנחם פרי. משום מה אצלי הוא לחלוטין לא מעורר אנטגוניזם, ואת רוב הספרים בעריכתו מאוד אהבתי. גם הוצאת "קשת" של רם אורן משתבחת לה עם הזמן, ואת צרויה שלו אני אוהבת בעקביות כבר כמה שנים, כך שיש לי חיבה אליהם. ההוצאות שאני לא אוהבת הן אלה שה"סופר" משלם להן כדי להוציא את ספרו (את אוסף הדפים שלו, ליתר דיוק), הוצאות שיוציאו הכל בלי שיפוט ובלי עריכה. נכון, אף פעם אל תגיד אף פעם, אבל לי היה רק נסיון רע עם הוצאות כאלה. אם זה ישתנה אני אודיע

צ'ארלי והשוקולדה../images/Emo99.gif

שדי נהרס על ידי הספר השני בסדרה
(צ'ארלי ומעפפולית הקסמים
). אבל אני ממש התאהבתי בו, ספר פשוט...מתוק! תרתי משמע! מישהו ראה את הסרט "שוקולתה"? מי שראה, בטח אהב. בכל אופן, גם "ג'יימס והאפרסק הענק" בהוצאת מרגנית, ו"בית ספר לקסמים" (ספר נפלא! למרות שנשמע לא מקורי- הוא מקורי לחלוטין! פשוט יפייפה- של מיכאל אנדה), גם מומו, וספרי קלאסיקות אחרים שבהחלט ראויים לשבח. גם הוצאת "פרוזה לא רעה", אבל יש לה מספר מפלות קשות.

Rivendell

New member
דווקא לי השני ממש לא קלקל.

נכון, הוא לא הראשון, אבל אני לא זוכרת שנשארתי עם טעם רע בגללו. ומיכאל אנדה זה קלאסי ללא כל ספק
ומה פרוזה הוציאו? רענני את זכרוני עם כמה שמות.

hadasbaril

New member
אני בהחלט קוראת ספרים לפי הוצאה

וגם שופטת אותם (בבל=הרבה זמן פנוי לחשוב). אני אקח מהמדף ספרים של מרגנית, ספריה לעם, הספריה החדשה ובבל. יש גם משהוא של הקיבוץ המאוחד אבל שכחתי איך קוראים לה. הסיפור עם ספריה לעם הוא פשוט- הישנים יותר כבר הפכול קלאסיקות (העבד שיצא מחדש). גם שאני מחפ ספר לבית ספר אני יודעת שתמיד מאשרים לקורא ספרים של ספריה לעם. ככה זה אצלנו, מצד שני הפסקנו לשאול..... ועד משהוא- מה?!דע (ככה כותבים)- קראתי אחד טוב אז גם השאר יגיעו....

פרוזה??../images/Emo12.gif

בראש ובראשונה- את הארי פוטר..שזו הצלחה מסחררת לטובתם. שנית כל- גם את הממלכה של קנסקי וא..אויש..עוד ספרים נחמדים שאני לא זוכרת. אני אבדוק ואחזור אליך כשאמצא מספיק. אני זוכרת שגם "אל תקראו לי חרות" זה מפרוזה-עשרה..אבל אני אישית לא אוהבת ספרי נוער.

Rivendell

New member
מודה ומתוודה -

עדיין לא קראתי את הארי פוטר, אפילו שיש לי בבית את שני הכרכים הראשונים - גם באנגלית וגם בעברית (לא אני קניתי. אחת מתולעי הספרים האחרות כנראה). אבל איכשהו עוד לא הגעתי לזה. בהזדמנות
ומה רע בספרי נוער? יש המון כאלה, שמתוכם יש המון מוצלחים. אולי אנחנו מגדירות ספרות לנוער באופן שונה ואולי את פשוט נוער של דור אחר ממני (זה בטוח, האמת)... תפרטי מה זאת "ספרות נוער". לי זה מתקשר עם אסתר שטרייט-וורצל, עם דבורה עומר, וכו'.

siv30

New member
הארי פוטר- גדול, במשך חודשים חיפשתי

את השרביט

ferlio

New member
ריוונדל, you must!!!!

רוצי, רוצי לקרוא את שני הספרים שיש לך ואני חושבת שתרצי לקרוא גם את השניים האחרים שיצאו. ספרים שכבשו אותי בסערה, אותי - שאין דבר רחוק יותר ממני מאשר כמו מדע בדיוני, פנטזיות איך שלא תקראי לזה. בלעתי אותם בשקיקה - באנגלית - ואפילו ראיתי יחד עם הבן שלי את הסרט הראשון שהיה עשוי טוב ומהנה אך אני בכ"ז מעדיפה את הספר. ריוונדל, את פשוט חייבת....... כל ספר מהסדרה הוא עבה יותר מקודמו אבל אני רוצה לאמר לך שאת בקושי מרגישה את זה, את כה שקועה בעלילה..... ועוד משהו, בתאריך 21/6/03, מתוכנן לצאת לאור הארי פוטר השישי, שמו "מסדר הפניקס". I AM LOOKING FORWARD TO IT!!!

ferlio

New member
ריוונדל יקירתי, זאת לא צעקה

זאת לחישה (בסולם פרליו, אני מתכוונת). סתם, מתלוצצת, אבל הספרים באמת מהנים.

suki da yo

New member
האמת, אני הייתי מפחיתה את הציפיות

אמנם אני מהתומכים הנלהבים של הארי פוטר (כמה מכות יש בנושא, לא תאמינו:)) אבל אני למדתי על בשרו של חברי היקר שהראשון והשני, כמו שניחשתי, הם לא מה שיעשה את זה לחובבי ספרות רצינית ( וברצינית אני לא מתכוונת לדיכאונית, אלא לרמה בינונית גבוהה). הארי פוטר יקיר ליבי הוא , בשני הספרים הראשונים, ספר ילדים פשוט, לא מתוחכם, לא מקורי במיוחד, ובטח ובטח שלא עובר את הבינוני. אמנם הוא זורם, בהחלט, וזה מה שהפך אותו לחביב הילדים, אבל אין לי מושג מה עשה את זה למבוגרים שקראו אותו. השלישי והרביעי, עכשיו זו ספרות. לא משנה מה יגידו לי , הארי פוטר השלישי והרביעי הם ספרים טובים, מרתקים, מעניינים, ובלה בלה בלה. אגב, אתם יודעים, בניסיון האחרון שלי לגרום לאח שלי לקרוא משה שהוא לא צמרמורת, הצעתי לשלם לו אם הוא יקרא את הארי פוטר. לרוע המזל, זה לא עודד אותו לעבור לספרים טובים יותר.... :)

Danial***

New member
יש גם עכשיו סדרה חדשה

לילדים ונוער של כתר. הם הוציאו בינתיים את "מכשפה" וגם את "חיי קסם" הנפלא אז התחלה טובה יש, ונקווה שהם ימשיכו ככה.

טוב..

אני אגיד לך מה: מאסתר שטרייט וורצל יש לי טראומה מ"נקודות האור" שכמעט הקאתי את הנשמה על הספר. מאז אני לא יכולה לדעת בספרים שלה...מבאס הא? אני הכוונתי יותר לספרי "אהבת נעורים".."אל תקראו לי חרות".."חבר חדש" כל מני דברים כאלו פוצים, קיטצ'יים ורומנטים להקיא..

Rivendell

New member
אז תגידי "רומן רומנטי" לנוער.

זה כבר סיפור אחר. רומן הרומנטי הוא זוועה, בין אם הוא לנוער או למבוגרים, תאמיני לי. אבל שטרייט-וורצל, לפחות המוקדמים שלה, נהדרת. לא יודעת מה זה "נקודות אור", אבל אני גדלתי עם "אורי" ו "אליפים" ליד המיטה. אח"כ הגיע תורו של "שחר" גם. את כולם יש לי עד היום איפשהו. בזמני סדרת "חלומות נעורים" היתה ה-דבר לבת ה 12 עם הראש הרומנטי הורדרד והאינטליגנציה הממוצעת ומטה. גם אני, שקראתי כל מה שעבר תחת ידי או לידה קראתי כמה מהם. זה היה כמובן בעת מחדלים (כשלא היה משהו אחר). אבל אני יכולה להבין את הסלידה שלך. אני שונאת ספרים שמזלזלים באינטליגנציה של הקורא.

suki da yo

New member
הרומן הרומנטי הכי מקסים שקראתי בגיל

שלך, אאווין, ( ולא שזה היה כל כך מזמן:)) הוא תפילת הנזיר של אסתר שטרייט וורצל. גם אני נפלתי באורי, שממש לא אהבי שלה אבל אליפי, שחר, שקראתי שלה כולם היו מעולים, ואם את רוצה רומים מקסים, לכי על תפילת הנזיר.

למעלה