"מרגמות השלום"...

E טי

New member
דמגוגיה בגרוש.

כדאי מאוד שתתבגר... אף אחד לא טוען שמדינת ישראל צריכה להישאר במצב סטטי. ברור שצריך לעשות משהו. אבל להזכירך, אחרי "חומת מגן" היתה רגיעה, מה שלא נכון לגבי ההתנתקות. ואנחנו רוצים היום, מה שכבר הצענו. "חומת מגן 2". לצבא יש כבר תוכניות מפורטות בנושא, עוד מהימים שלפני הגירוש.

מה הקשר?

אני בסה"כ ליגלגתי על הניסיון להצביע על קשר של סיבה לתוצאה בין ההינתקות לאי-אילו אירועי פח"ע, כשלפני ההינתקות המצב לא היה טוב יותר. למעשה, הוא היה רע יותר. מבצע חומת מגן כתגובה לירי ספורדי של קסאמים? מזכיר במשהו את חודש מארס 2002?

E טי

New member
לא, הוא לא היה.

וכן, יש קשר ברור של סיבה ותוצאה. מה היה במארס 2002?

מעל 100 הרוגים ישראלים. זוכר משהו?

אני הייתי רוצה לראות נתונים השוואתים בין מספר ההרוגים לחודש לפני ההינתקות ואחרי. באמת שאין לי כח וזמן מיותרים לאנשים מסוגך. או שתתחיל לגבות את השטויות שאתה פולט פה בצרורות, או שתסכור פיך.

E טי

New member
כדאי מאוד שתלמד לנהל דיון.

ושוב, העובדה שיש כיום פיגועים וירי לעבר ישובים יהודיים, היא ההוכחה שהגירוש, שהיה אור למנוע את זה, היה טעות. אם במקום הגירוש המטופש היו עושים דברים יותר מועילים, כמו פעילות צבאית מקיפה בתוך עזה, לא היו לנו היום פיגועים.

יש לך הרבה מאוד הנחות יסוד סמויות

ההינתקות לא היתה אמורה לפנוע פיגועים או ירי לעבר יישובים יהודיים, אלא לצמצם אותם ככל האפשר. בינתיים, החיסרון היחיד שלה הוא הרחבת טווח הבדיחה הקרויה "קסאם" (וזהו חיסרון שאני לא מתעלם ממנו). מספר פיגועי ההתאבדות שיצא מעזה בין כה וכה היה אפסי. הרווח הוא בכך שהרסנו מעלינו את נטל החזקת היישוב היהודי בעזה, שעלה לנו הרבה, בין אם בחיי אדם ובין אם במיטב כספי המדינה. הטענה כאילו פעילות צבאית מקיפה היתה מבטלת אל הפיגועים כיום היא מעט יומרנית, אתה לא חושב? מבצע חומת מגן אמנם היה מועיל, אבל בוודאי שלא מנע את כל הפיגועים, עובדה היא שמדי פעם עוד יוצאים מפגעים בדיוק מאותן ערים בהן צה"ל ישב בכל המבצעים. הבעיה היא, מכל מקום, שאתה קודם יורה את החץ ורק לאחר מכן מסמן את המטרה. ברור שאם תצא מנקודת ההנחה שלהינתקות השפעה שלילית על המצב הביטחוני, גם המסקנה תהיה זהה. לכן, אני מבקש ממך להביא נתונים. ובמקום לגבות את דבריך בנתונים, דבר שבעיני לפחות נתפס כדרך הטובה ביותר לנהל דיון, אני מקבל ממך נזיפה על דרך הדיון שלי. טול קורה מבין עיניך, חבר יקר.

דאאאא

New member
אגב- היום הדלקנו חנוכיות במלון

סתם להזכיר שאנחנו עדין תקועים שם...

למעלה