זו לא תשובה.
>"קיוויתי שחיילים יתפסו מה הם עושים ויעצרו את עצמם. מסתבר ששטפו להם את השכל יותר מדי קודם לכן" אצל כל פנאט, כשהצד השני לא מסכים איתו הוא "שטוף-מוח", וכשחבריו כן מסכימים איתו הם מחונכים למופת. אולי החיילים לא שותפים לדעותיך הפוליטיות-אמוניות, הם חשבו על העניין וההתנתקות היא כנראה לא ביג דיל בשבילם? א. אין קשר בין לזה לשיפור הקסאם. ב. הרישא לא קשור, הסיפא אולי כן (בכך שיש להם יותר חומר גלם לטילי ניסוי, אבל לא נראה לי שבשביל זה הם עטו על שאריות המתכת). ג. לא קשור. על שדרות ירו קסאמים עוד לפני ההתנתקות, השיפור בטווח שלהם היה רק עניין של זמן. >"תאמין לי שלמחבל יותר נוח לשגר פצמ"ר וקסאם על שטח יהודי שקרוב אליו מאשר לשטח יהודי שרחוק ממנו" אין לי סיבה להאמין לך, כי אם היו בידי קסאמים ומשגר, והייתי רוצה לטווח בכמה שיותר יהודים, הייתי יורה לשטח הצפוף ביותר האפשרי, ולא לשטח הקרוב ביותר. >"מאז שהיישובים היהודיים פונו, ירו רק כלפי חוץ, ובכמות גדולה הרבה יותר (אני חושב שהם כבר עברו את ה-200 קסאמים)" מעניין למה ירו כלפי חוץ...רצע"ז היא יודנריין, לא? הכמות הזו לא נראית לי גדולה הרבה יותר, בהתחשב בכך שאמרת שגוש קטיף ספג בזמנו 6000 מרגמות (קצב הרבה יותר גדול בהתחשב בכך שהקסאם קיים רק שנים ספורות).