"מרגמות השלום"...

lithium1914

New member
נביא הזעם.

פעם טענת שהסרטים הכתומים הם "רוב בכביש", רוב בעם ושלא תהיה התנתקות, כי העם לא ייתן. כמו-כן, הקסאמים עוד לא הגיעו לת"א, מצטער.

noamgk

New member
והם בהחלט היו.

היה רוב בכביש, היה רוב בעם, והאמנתי שלא תהיה התנתקות (לאו דווקא בגלל שהעם לא יתן). איפה הנבואה בכל זה? הקסאמים אמנם עוד לא הגיעו לתל אביב (אגב, אני אמרתי שהם יגיעו לאשקלון - לא לתל אביב - והם אכן הגיעו. תל אביב תהיה על הכוונת אם ח"ו יתרחש גירוש נוסף), אבל הם בדרך לנתיבות, לאופקים ולקריית גת.

אם היה רוב בעם,

איך זה שאחוז כ"כ גדול בעם תומך בשרון עכשיו? תחבר את קדימה, ואת כל המפלגות השמאלניות (אני אתרגם בשבילך: סמולניות), ואני די בטוח שאתה עובר את האמצע.... ואל נא נשכח שיש גם מפלגות ימניות אשר תמכו בהתנתקות...

noamgk

New member
"היה" / "עכשיו". אתה מוצא את ההבדל?

שים לב שהרבה אנשים תמכו בשרון לפני שהוא הציג מצע אפילו. למה? כי עם ישראל נמשך לכוחניות. הוא מיואש, הוא רוצה שיקרה כבר משהו, ולא משנה אם קודם הוא חשב שהדבר הזה הוא לא טוב. שאלו אישה שגורשה מאלי-סיני למי היא תצביע בבחירות הבאות, והיא אמרה של"קדימה". למה? כי היא מיואשת. היא מאמינה שדברים חייבים לזוז, ולא משנה לאיזה כיוון. ואני בטוח שלפני שגירשו אותה מביתה - היא הייתה נגד ההתנתקות.

אז כנמראה שלא הייתה לה דעה מספיק

חזקה בנושא, אם היא עכשיו מצביעה לשרון. אני מודע לעובדה שהכריזמטיות של שרון משכה גם אנשים, אך בסופו של דבר רבים תומכים בו למרות, ואולי בגלל ההתנתקות.

נ.ב.

שלא תהיה טעות-אני לא בעד קדימה, אלא בעד העבודה...(ואם הבחירות היו 3 חודשים מאוחר יותר גם הייתי יכול להצביע להם...)

noamgk

New member
להרבה אנשים אין דעה חזקה בנושא.

הפעילים שיוצאים לצמתים קוראים לזה "הקולות הצפים" או "הקולות המתנדנדים" - היושבים על הגדר - אלה שמה שיקבע למי הם יצביעו יהיה הסטיקר האחרון שהם יראו לפני שהם ישלשלו את המעטפה לקלפי (אני מגזים, אבל הנקודה ברורה). וכשאנשים רואים שמשהו זז כאן - אחרי שכל כך הרבה ראשי ממשלה רק דיברו ודיברו - הם נמשכים לזה, לטוב ולרע.

אזרחי ישראל.

זה מה שקובע במדינה דמוקרטית, למיטב ידיעתי. בכל אופן, גם בקרב היהודים אני נוטה להאמין שהיה רוב.

lithium1914

New member
נו באמת.

לא היה רוב נגד ההתנתקות בשום מקום, לא בתוך ישראל ולא מחוץ לישראל (חוץ מיש"ע כנראה). מי חשבת שימנע את ההתנתקות? אם לא העם ולא ה', אולי חיילי צג"ל? הייתי מבין אם 30-ומשהו שנים של סבסוד מטורף מהממסד גרם לניתוק קל מהמציאות, לתקוות גדולות ולשכרון-כוח, אבל להמשיך אחרי שהעטין נמק? לא צריך. בנוגע לקסאמים, קשה לי לראות איך ההתפתחות הטכנולוגית שלהם קשורה להתנתקות. ומבעוד מועד, בבקשה אל תזרוק את תיאוריית הספוג (קרי שההתנחלויות "ספגו" את הקסאמים במקום הישובים בתוך ישראל).

noamgk

New member
באמת באמת!

היה רוב. זה שהסקרים סיפרו אחרת - זה משהו אחר. הסקרים גם סיפרו שפרס יהיה ראש ממשלה (בטח שמעת את זה הרבה
). ולא אמרתי שלא ה', ולא אמרתי שלא חיילי צה"ל: באמת קיוויתי שחיילים יתפסו מה הם עושים ויעצרו את עצמם. מסתבר ששטפו להם את השכל יותר מדי קודם לכן. אפילו כשהצעידו אותם בשחורים כמו נאצים ברחובות היישובים אף אחד לא זעק לקצת רגישות. אני לא חייתי עדיין 30-ומשהו שנים, אז אני לא יכול לספר לך על זה
. קשה לך לראות? א. הערבים מעבירים כמויות של נשק ממצרים לעזה. ב. את הביניינים ביישובים היהודיים הם הפכו למעבדות נפץ ולאוניברסיטאות (בהן מלמדים איך להתפוצץ ברחובות ובאוטובוסים), וכמות המתכת שהותרנו מאחור (תמרורים, עמודי חשמל, יסודות ביניין וכו') גם תורמת לתעשיית הנפץ שלהם. ג. תיאוריית הספוג (או איך שלא תקרא לזה) - אם אתה רוצה להתעלם מזה, בבקשה, אבל העובדות לא עומדות לצידך בעיניין הזה. בסיסי השיגור של הרוצחים הערבים נמצאים כעת באלי-סיני ודוגית, ובנווה דקלים הוקם שטח אימונים לפעילי חמאס. ותאמין לי שלמחבל יותר נוח לשגר פצמ"ר וקסאם על שטח יהודי שקרוב אליו מאשר לשטח יהודי שרחוק ממנו. מה גם שמאז שהיישובים היהודיים פונו, ירו רק כלפי חוץ, ובכמות גדולה הרבה יותר (אני חושב שהם כבר עברו את ה-200 קסאמים).

lithium1914

New member
זו לא תשובה.

>"קיוויתי שחיילים יתפסו מה הם עושים ויעצרו את עצמם. מסתבר ששטפו להם את השכל יותר מדי קודם לכן" אצל כל פנאט, כשהצד השני לא מסכים איתו הוא "שטוף-מוח", וכשחבריו כן מסכימים איתו הם מחונכים למופת. אולי החיילים לא שותפים לדעותיך הפוליטיות-אמוניות, הם חשבו על העניין וההתנתקות היא כנראה לא ביג דיל בשבילם? א. אין קשר בין לזה לשיפור הקסאם. ב. הרישא לא קשור, הסיפא אולי כן (בכך שיש להם יותר חומר גלם לטילי ניסוי, אבל לא נראה לי שבשביל זה הם עטו על שאריות המתכת). ג. לא קשור. על שדרות ירו קסאמים עוד לפני ההתנתקות, השיפור בטווח שלהם היה רק עניין של זמן. >"תאמין לי שלמחבל יותר נוח לשגר פצמ"ר וקסאם על שטח יהודי שקרוב אליו מאשר לשטח יהודי שרחוק ממנו" אין לי סיבה להאמין לך, כי אם היו בידי קסאמים ומשגר, והייתי רוצה לטווח בכמה שיותר יהודים, הייתי יורה לשטח הצפוף ביותר האפשרי, ולא לשטח הקרוב ביותר. >"מאז שהיישובים היהודיים פונו, ירו רק כלפי חוץ, ובכמות גדולה הרבה יותר (אני חושב שהם כבר עברו את ה-200 קסאמים)" מעניין למה ירו כלפי חוץ...רצע"ז היא יודנריין, לא? הכמות הזו לא נראית לי גדולה הרבה יותר, בהתחשב בכך שאמרת שגוש קטיף ספג בזמנו 6000 מרגמות (קצב הרבה יותר גדול בהתחשב בכך שהקסאם קיים רק שנים ספורות).

noamgk

New member
...

אתה לא מסכים איתי, ואתה "בצד השני", ובכל זאת אני לא טוען שאתה "שטוף-מוח". למה? כי לך לא העבירו סדנאות שלמות והסברים למה מותר לך, כחייל - שנשבע לא לפגוע באדם, ברכושו ובכבודו - להוציא משפחות שלמות מהבתים, למרות שהתגייסת בכלל בשביל להגן על אזרחי ישראל. אתה יכול להשליך כאן תאוריות מפה ועד להודעה חדשה. עובדה בשטח היא, שכמויות אדירות של נשק עוברות מסיני לרצועת עזה. אתה היית רוצה לטווח בכמה שיותר יהודים, ולכן היית יורה לשטח יותר צפוף. אבל האם היית עושה את זה תוך סיכון שתיתפס או שיירו עליך? אני מניח שלא. והתכוונתי שיורים יותר כלפי חוץ כי כלפי פנים לא נשאר על מה לירות. פעם ירו פחות מ-200 קסאמים על שדרות ב-3 חודשים, והיום יורים גם על שדרות, גם על הקיבוצים וגם על אשקלון יותר מ-200 קסאמים.

noamgk

New member
וכמובן,

אם אתה מטיל ספק בכוחו של הקסאם להרוג, אז יש לך בעיה קלה...

דאאאא

New member
את לא חיבת להתחרט על זה,

אולי גם לא אכפת לך שנופלים עכשיו קאסמים באשקלון ויכול להיות שאת/ חבריך תיפצעו או גרוע מזה (אגב- גם אני מכירה את כל ה"שחר אדום" וכו` וכו` אז זה לא בדיוק מוסיף לי...)

אני כ"כ מתגעגע לימים שלפני ההתנתקות

אז לא היו פיגועים ולא היו קסאמים. כל יום יש חדירה לנתיב העשרה? נתון מעניין שככל הנראה חמק מעיני מערכת הביטחון.

למעלה